2019-01-10 348 瀏覽
本身好鐘意食米線,食開出名果幾間食到有D厭啦,咁岩見到呢間好似幾OK就試下~叫左碗微辣菜肉雲吞加腩肉米線原來都幾大碗,份量好多,配料都好多個湯底湯底好有麻辣味,同埋花椒八角既味,辣得黎好麻,勁香口!我鐘意呢個湯底多過TAMJAI HAHA菜肉雲吞都幾大粒,好好味~腩肉既份量都唔少食完成碗真係好飽!唔驚食唔飽OVERALL 真係覺得幾抵食,份量唔少味道方面又好好,真係CP值好高~鐘意食米線特別係麻辣既話一定要黎試下啦~~
叫左碗微辣菜肉雲吞加腩肉米線

原來都幾大碗,份量好多,配料都好多
菜肉雲吞都幾大粒,好好味~
腩肉既份量都唔少

食完成碗真係好飽!唔驚食唔飽

鐘意食米線特別係麻辣既話一定要黎試下啦~~
2019-01-09
午餐
2018-10-02 553 瀏覽
老實講,我真係巴蜀忠實粉絲,由紅磡到大角咀,十幾年一直幫襯。之前一知道埃華街唔做即刻日日去幫襯,唔好講笑,真係唔厭之後老闆話會再搵鋪繼續做即時安心D,但依然等左足足五個月,先可以再嘗巴蜀米線既獨特風味。我係米線死忠粉,香港好多間米線都食過,無論譚仔景霖雲桂香米線陣,呢d都因為比較出名開曬連鎖鋪所以質素參差,A鋪同B鋪C鋪味道都唔同,所以個人麻麻。但巴蜀就係小鋪經營,老闆老闆娘甚至員工叔叔都有人情味,係熟客佢會請你飲野,甚至幫你加足料,碗野都大D(唔知係唔係我覺得係)而且可以傾下計,互相關心下近況,會覺得好warm。對大角咀街坊嚟講,新鋪依然開係大角咀真係好開心,繼續有口福,繼續可以日日幫襯希望可以保持水準,越做越好。p.s去到巴蜀必點烤雞翼!保證一試難忘。另外就推薦紅油抄手同沙薑雞腳,真係好好味
而且可以傾下計,互相關心下近況,會覺得好warm。

希望可以保持水準,越做越好。

雞肉,豬潤,炸醬米線
泰式魚餅,蟹子丸,鮑片米線
巴蜀麻辣雞翼
沙薑雞腳
紅油抄手
2018-09-30
2 分鐘 (堂食)
雞肉,豬潤,炸醬米線
泰式魚餅,蟹子丸,鮑片米線
巴蜀麻辣雞翼
沙薑雞腳
紅油抄手
2018-09-03 438 瀏覽
米線首選由紅磡開始幫襯到大角咀,用料新鮮,最愛佢嘅鮮牛肉、菜肉雲吞、炸醬、魚腐,湯底唔會好似出面咁鹹。而且一定要試烤雞翼,十級推介。大角咀米線首選。搵日再黎試其他食物
米線首選