2021-11-16 198 瀏覽
我地四個人比較細食,所以本來打算叫個二人餐($478)再加一個意粉($108),兩樣連加一都過600蚊。結果落曬order個姐姐先同我地講店鋪規定四個人一定要嗌四個餐,我地咁算三個餐,要再加。點解要我地落完order先講有咁嘅規定😅menu冇寫 店鋪內冇寫 落order前都冇講。但再加一樣主食我地一定食唔曬…於是只好取消曬重新諗過😅😅最後就叫了三份牛+一個意粉。最後埋單連加一都係400+….咁唔識做生意?想叫600蚊野唔俾?要叫400蚊?真係夠平民😅btw取消後想再落order,個姐姐幫另一台落緊就有位哥哥應左我地,同我地講依家落order只有一部機,要等果邊落完姐姐先再幫我地(同時再隔離台都招手想落order)。ummmmm心諗既然係咁點解唔寫住紙先?加一服務費嘅serve係叫客人等到有機會先可以落order?以上是匪夷所思的服務問題,下面講食物。1. 牛湯很甜,個人口味都鍾意食甜嘅,但係好似落左糖咁甜,感覺有d過2.意粉好味嘅,唔會太膩3.牛都正常水平,不過跟餐白飯唔會主動提供要自己問佢攞先有4.蔬菜?沙律?應該係做定一堆放雪櫃嘅,所以真係夠曬凍。沙律梗係凍嘅我明,但凍嘅薯蓉真係唔

以上是匪夷所思的服務問題,下面講食物。

2.意粉好味嘅,唔會太膩
3.牛都正常水平,不過跟餐白飯唔會主動提供要自己問佢攞先有
4.蔬菜?沙律?應該係做定一堆放雪櫃嘅,所以真係夠曬凍。沙律梗係凍嘅我明,但凍嘅薯蓉真係唔係咁啱我地口味…最後係將薯蓉抹係熱石板上熱一熱再食🤣都幾好玩

綜上,牛扒價錢係的確平民,但其實相比同類食肆(將生牛放熱石上食)(大部分呢類食肆都免加一且沙律好食好多)並不吸引。本來想試生蠔結果唔成功😅

同朋友一齊咁啱喺旺角,搵搵吓搵到呢間食熱石燒牛,價錢親民,就即刻入去試下,原來仲有生蠔🦪食添😃♦️Gillardeau法國時令生蠔 ($198)▪️見枱枱都有食蠔,忍唔住嗌埋✨真係即叫即開!呢款係店主是日推介嘅法國生蠔🦪味道比較清甜,都好鮮味✨ ♦️熱石燒巴西牛柳200g ($88) ▫️可配白飯,薯菜或意粉▪️上枱時見到牛柳好厚肉喺塊熱石燒到香噴噴上枱,即刻好想食😍✨▪️牛柳切開真係好厚😍😍食落更加有肉感,同埋油脂位都無咁多,真係啖啖肉,而且一啲都唔韌,好味推介✨✨〰️〰️〰️店員好親切地先講解石板教學,有2塊石板,一邊石勁熱,一邊係凍,可以根據自己喜愛既熟度去燒,唔想全熟記得切開擺去凍石上面先〰️〰️〰️〰️〰️〰️♦️燴龍蝦忌廉意粉 $99▪️真係真材實料✨✨,有3件勁大件嘅龍蝦肉啖啖龍蝦肉勁正✨✨忌廉醬汁好creamy♦️湯 + 芒果特飲 (跟午餐)▪️好濃味嘅羅宋菜湯,好飲✨▫️芒果特飲(+$8),味道唔太甜,濃濃芒果味,推介✨✨舖位唔算好大間,午餐時間都勁多人去幫襯坐滿哂,以後想起食牛又多一個選擇啦✨🧡❣️午餐包括湯、主食、飲品

♦️Gillardeau法國時令生蠔 ($198)
▪️見枱枱都有食蠔,忍唔住嗌埋✨
真係即叫即開!呢款係店主是日推介嘅法國生蠔🦪
味道比較清甜,都好鮮味✨

♦️熱石燒巴西牛柳200g ($88)
▫️可配白飯,薯菜或意粉

〰️〰️〰️〰️〰️〰️

♦️燴龍蝦忌廉意粉 $99
▪️真係真材實料✨✨,有3件勁大件嘅龍蝦肉
啖啖龍蝦肉勁正✨✨忌廉醬汁好creamy

♦️湯 + 芒果特飲 (跟午餐)
▪️好濃味嘅羅宋菜湯,好飲✨
▫️芒果特飲(+$8),味道唔太甜,濃濃芒果味,推介✨✨

❣️午餐包括湯、主食、飲品
無論係價錢定係食物質素 地點亦都非常易揾👍🏻我同朋友都覺得好滿意 一定會再嚟食😍法國🇫🇷生蠔半打$198海水味同埋鹹味偏重 比較重口味🤪掋食🥰呢六隻生蠔🦪亦都非常厚身 好平均地大隻🥳美國牛板腱400 g配黑椒汁$188人氣之選!!可選200g/400g 生熟度亦可以自己控制😜如果想熟啲嘅話,就可以喺個塊板上面燒耐啲😌估唔到可以食到咁高質素嘅牛板鍵😃油花分佈均勻 肉味跟西冷可媲美 但肉質相對地比西冷柔軟😋😋蒜蓉白汁蜆意粉$88蒜蓉味唔係好重 白汁較濃味 蜆係用左大蜆😙芒果特飲$12雜莓乳酸特飲$12
無論係價錢定係食物質素 地點亦都非常易揾👍🏻

芒果特飲$12

雜莓乳酸特飲$12
  • 美國牛板腱
2021-11-09 69 瀏覽
📍Mong Kok 旺角雖然叫平民扒房, 但係食物一啲都唔平凡😍 主打生蠔!!🦪 佢地嘅意粉同牛扒都唔錯🤩-西班牙珍寶生蠔🦪珍寶生蠔真係好大隻🤩 有我手掌咁大✋🏻 佢海水味較濃, 落檸檬汁調味一流🍋 佢地都有一個調味醬汁搭配, 可以掩蓋海水味😙🪄4.5/5💰136自家秘製紐西蘭肉眼😚一上枱飄黎陣陣肉香~ 可以自行烹調牛扒,煮自己最想食嘅程度😙 我就煮到7成熟左右, 食落軟熟, 真係齒頰留香😋 肉汁滿滿!!! 配埋黑椒汁同蒜蓉一齊搭配超級香🤩🪄4.8/5💰128 (400g)燴龍蝦忌廉意粉龍蝦肉好多!!!🦞 意粉超級creamy!!! 有好多蟹子一齊食口感豐富!!! 意粉亦都唔會煮得太淋👍🏻 成個意粉都係高質🥰🪄4.8/5💰32菠蘿特飲🍍菠蘿特飲有菠蘿肉係裡面✨ 不過覺得菠蘿味略嫌唔係自然 如果有新鮮嘅菠蘿味會更好🙈 但係$12有一個特飲真係好抵😜🪄4/5💰12雜莓乳酸特飲因為我好鍾意飲益力多種類嘅飲品,所以呢一個好啱我口味, 加上陣陣雜莓味😚❤️ 🪄4.6/5💰12南瓜湯🎃味道可以, 不過如果濃少少會更好👍🏻-📎位子較少,#記得預早去或者book啊😚📎店員好有耐性同美味客人介紹食物👍🏻-

📍Mong Kok 旺角

西班牙珍寶生蠔🦪
🪄4.5/5
💰136

自家秘製紐西蘭肉眼😚
🪄4.8/5
💰128 (400g)

燴龍蝦忌廉意粉

雜莓乳酸特飲
🪄4.6/5
💰12

南瓜湯🎃
味道可以, 不過如果濃少少會更好👍🏻

📎位子較少,#記得預早去或者book啊😚
📎店員好有耐性同美味客人介紹食物👍🏻

#旺角美食 #生蠔 #平民扒房 #意粉 #mongkokfood #mk #mongkok
2021-11-08 57 瀏覽
餐廳個名果然冇起錯,平民扒房,價錢勁親民,但係質素絕唔差,平時想食扒一個人都可以走去食😌😌西班牙珍寶蠔,$136四隻見到好多蠔都有做緊優惠,我哋揀咗勁大隻嘅西班牙珍寶蠔,仲有買一送一優惠,好抵😍生蠔勁大勁creamy,好肥美,一啖都食唔晒。400g自家秘製紐西蘭肉眼,$128估唔到咁抵食嘅牛扒質素都好高,400g原來都好多吓,兩件大大件食得好過癮。店員首先會介紹點食,外層已經熟晒,切開就見到大概五成熟,牛扒中間兩邊再擺喺熱石上面幾秒鐘,就食得啦。真係好嫩好好味😋酸辣蕃茄汁青口意粉,$78青口用咗法國藍青口,雖然細隻,但佢係青口入面屬於比較貴嘅,餐廳都好用心,仲話近排轉呢隻青口,叫我哋俾啲意見。酸辣汁好好味呀,其實就唔辣嘅,酸酸甜甜好開胃,好適合食完牛扒食。芒果特飲,雜莓乳酸特飲,各$12好抵呀,一定要叫特飲呀,兩杯嘢飲都好唔錯。好滿足嘅一餐😌

西班牙珍寶蠔,$136四隻

400g自家秘製紐西蘭肉眼,$128

酸辣蕃茄汁青口意粉,$78

芒果特飲,雜莓乳酸特飲,各$12

好抵呀,一定要叫特飲呀,兩杯嘢飲都好唔錯。好滿足嘅一餐😌
2021-11-04 56 瀏覽
同老公食生日飯,好想食牛扒,見到呢間都多人推薦,原來有特色嘅石燒牛,比平常嘅唔同,佢係有兩塊板, 一塊係熱板,另一塊係室溫板,可以按自己嘅喜好,燒到自己喜歡嘅熟度就放落另一塊板上面,避免over cook,今次我食咗巴西牛柳200g,好大塊,比較厚身,脂肪比例都唔錯,唔會好靭,配埋個黑椒汁,帶出個牛味更加香濃。另外西班牙珍寶生蠔買一送一,的確幾大隻,好鮮甜,配埋檸檬汁,好Juice啖啖肉。蒜蓉白汁蜆肉意粉好有驚喜,個汁混合得幾好,好香蒜蓉味,蜆肉大粒,意粉好有口感,唔會林身。
牛柳

珍寶生蠔
蜆肉意粉
芒果特飲
2021-10-31 70 瀏覽
🍖🍖《平民扒房@友蠔食》喺旺角捐窿捐罅👀,人潮中涉嚟涉去👣,無非想搵d正嘢食😋,安慰吓昵幾日頻撲嘅心靈啫😙!走到女人街一列食店,見到其中一間大大隻字🔉:平民扒房😳!咁勁?呀大人話:試吓咪知囉,佢已經走咗入去🙄😐。🍅🥒🥦🍆🍅🥒🥦🌶🥝🍆🍅🥦🍅🟣 Seasoning Oysters $128/6隻🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今日嘅 Seasoning 🦪係法國蠔,法國蠔🦪出名品質穩定性高。今次嘅蠔好Creamy好滑😙,而且蠔味香濃☺️!因為小編喜歡好fresh嘅海水味,所以只榨左小小檸檬汁伴食,好鬼正嘅前菜👍🏻👍🏻!*晚餐Dinner set 嘅Seasoning Oysters價錢 HK$198/12pcs,仲抵🤩!而lunch set價錢也不過是HK$128/6pcs!lunch都比我哋唔覺意咁食到平、靚、正嘅法國蠔😂👅,今日之後一定會好好運😆🤣🤣!🟣 巴西牛柳 200g 配薯條、蘑菇忌廉湯 HK$88Upgrade 菠蘿果汁特飲 +HK$8🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹店家係以凍❄️、熱石🔥並排咁送牛柳扒上檯😙!牛柳扒🤩勁厚身!就咁撻咗喺熱石上邊balibali咁燒🥳,大約一分鐘左右,就要將佢
🍖🍖
《平民扒房@友蠔食》

🍅🥒🥦🍆🍅🥒🥦🌶🥝🍆🍅🥦🍅

🟣 Seasoning Oysters $128/6隻

🟣 巴西牛柳 200g 配薯條、蘑菇忌廉湯 HK$88
Upgrade 菠蘿果汁特飲 +HK$8
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
店家係以凍❄️、熱石🔥並排咁送牛柳扒上檯😙!牛柳扒🤩勁厚身!就咁撻咗喺熱石上邊balibali咁燒🥳,大約一分鐘左右,就要將佢反轉去燒佢另外一邊🤞🏻差唔多時間,然後就可以搬去隔離嘅凍石度cool down❄️,令佢脆皮之餘,更不會繼續燒到過熟👍🏼,仲可以封住啲肉汁😙!
經烤燒後嘅牛柳扒,剩係聞都香到烈😙!肉身軟焾焾☺️,好鮮甜😆!入邊肉汁仲好Juicy💦!不得不提佢配洋蔥汁,甜甜地,點牛柳有提鮮作用🔝!

🟣 燴龍蝦忌廉意粉 配蘑菇忌廉湯 HK$99
Upgrade 番石榴果汁特飲 +HK$8
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
足足半隻龍蝦🦞,份量夠,龍蝦肉和箝都好鬼爽口!
好香😙!廚師用忌廉鮮奶煮意粉🍜,不是坊間有些餐廳只打生粉茨和淡奶😓,忌廉汁濃杰度剛剛好掛汁👍🏻!加埋紫菜和蟹籽等配料,令口感黏得嚟帶少少爽👍🏻!
蘑菇忌廉湯🥣打得好有質感,夠熱、夠香、有口感😙!

🍅🥒🥦🍆🍅🥒🥦🌶🥝🍆🍅🥦🍅

我哋食到12點半左右擔高個頭,店內已經全場爆滿😳!目測九成人都係order凍熱石扒餐的👍🏻😋😋!果然大家都識貨丫吓😜!
埋單時同店員吹兩咀,呀大人勝讚d呢餐有質素!點知店員也pound of佢哋小店用料靚👍🏻,師傅用心做!以呢個價錢可以食到真材實料,又有品質嘅嘅食物,呢個CP至少有95.5684678分啦!

🏠:平民扒房@友蠔食
🏘:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈D號舖

#SofoodSogoodsochill #平民扒房 #旺角美食 #香港美食 #香港美食指南 #好食 #美食 #美食攝影 #食 #食事記錄 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat #eat #eateateat #eating #eatright #explorehongkong #eatinggood #eatwellbewell #openrice #eatgoodfeelgood #eatgoodfood
2021-10-30 61 瀏覽
今日同朋友行開旺角女人街,見而家比起年前熱鬧左好多,陸續都有新餐廳進駐,而今次就搵左間幾抵食既西餐試一下🤩一坐叫完野食侍應已經拎左2碗蘑菇上枱,飲落菇味好濃,亦食到好多菇碎,好足料🥰——————🐽 生蠔拼盤生蠔拼盤超抵食!唔洗2百有一打!食落都算新鮮,唔會好重腥味,推介🤭🐽 美國牛板腱店家用左好特別既石燒做法,等食客可以自己控制生熟程度,另外旁邊有一塊常溫石,燒完拎過格黎慢慢切👍🏻牛肉食落好嫩口,可以媲美和牛!🐽 蒜蓉白汁蜆意粉意粉上枱大大碟,蜆肉既鮮味撲鼻,食落口滿滿蒜蓉味🤤

——————

🐽 生蠔拼盤

🐽 美國牛板腱

🐽 蒜蓉白汁蜆意粉
意粉上枱大大碟,蜆肉既鮮味撲鼻,食落口滿滿蒜蓉味🤤

2021-10-28 72 瀏覽
同男友係旺角買完嘢,佢話要帶我去食貴啲,食生蠔和鋸扒。初頭都擔心會唔會好貴,去到才知是平民價錢,貴族質素。6點半去到有位,睇完一輪餐牌後,叫了一份6隻的法國生蠔($198)。生蠔新鮮、飽滿,充滿海水,但又不鹹,入口非常順滑。男友話佢想食牛板腱,200g嫌太小,叫個400g($188)的和我分享。兩大塊牛板腱跟熱石板上桌,自己可控制生熟度,不錯。牛板腱肉味香濃,有少許嚼勁但又爽滑多汁,其中一塊中間有一條筋,但和其它牛肉的筋不同,它不但咬得開,還帶有Q彈的口感。我是第一次食牛板腱,立即愛上了。熱石板牛會跟餐湯和前菜。餐湯是番茄湯,酸甜不辣幾開胃;前菜是雜菜薯蓉,也清新好吃。另外加$12可叫特飲。我的雜莓特飲就好味過男友的菠蘿特飲。此外還叫了碟蒜蓉白汁蜆意粉($88)。上桌時見無乜汁以為好乾,食的時候卻又覺得啱啱好。我是蒜蓉控,略嫌蒜蓉不足。未埋單我已經和男友說:要再食多次,下次食2人晚餐^^。

另外加$12可叫特飲。我的雜莓特飲就好味過男友的菠蘿特飲。

未埋單我已經和男友說:要再食多次,下次食2人晚餐^^。
2021-10-27
  • 美國牛板腱
  • 生蠔
2021-10-27 47 瀏覽
今日放工,約埋同事去左位於旺角女人街入面嘅「平民扒房@友蠔食」, 餐廳不算大,食物有質素,價錢仲好抵。生蠔拼盤(12隻)平均十幾蚊一隻好抵,生蠔新鮮有海水味, 尚算肥美。燴龍蝦忌廉意粉龍蝦肉算多,啖啖肉夠鮮味,意粉軟硬適中,忌廉夠濃,都幾好味。美國牛板腱(200g) 牛板腱幾厚肉,先放在熱石上,建議切開一條條待熟,熱熟程度隨個人喜好,燒好後可放在冷石上待吃,肉質尚算嫩滑,不多根, 配上蒜蓉及黑椒汁,味道不錯。另外叫了2杯飲品,青蘋果特飲及雜莓乳酸特飲,大大杯,不算甜,好解渴。

生蠔拼盤(12隻)
平均十幾蚊一隻好抵,生蠔新鮮有海水味, 尚算肥美。

燴龍蝦忌廉意粉

美國牛板腱(200g)

2021-10-25
2021-10-25 52 瀏覽
今日同女朋友係旺角行街經過通菜街見到好多餐廳呢間有生蠔食吸引到我地就決定入去試下!有多款生蠔選擇,餐廳正做大酬賓,好抵食!另外有燒石板牛,好吸引餐湯羅宋湯好濃郁,口感順滑夠哂開胃是日推介生蠔拼盤生蠔非常新鮮,好鮮甜肉質爽口帶一點海水味,咸味剛好唔需要太多調味原汁原味最好食美國牛板腱(200g)牛扒一開始得2.成熟之後放在熱石板上燒到自己喜愛熟度好特別,有做廚師既感覺牛扒肉質軟淋重肉味推薦蒜蓉白汁蜆意粉蒜同白汁2種味道做到平衡可見廚師功力意粉爽口彈牙,一碟唔夠食!
今日同女朋友係旺角行街
經過通菜街見到好多餐廳
呢間有生蠔食吸引到我地就決定入去試下!

有多款生蠔選擇,餐廳正做大酬賓,好抵食!
另外有燒石板牛,好吸引

餐湯

羅宋湯好濃郁,口感順滑
夠哂開胃

是日推介生蠔拼盤

生蠔非常新鮮,好鮮甜
肉質爽口
帶一點海水味,咸味剛好
唔需要太多調味
原汁原味最好食

美國牛板腱(200g)

牛扒一開始得2.成熟
之後放在熱石板上燒到自己喜愛熟度
好特別,有做廚師既感覺

牛扒肉質軟淋重肉味
推薦

蒜同白汁2種味道做到平衡
可見廚師功力

意粉爽口彈牙,一碟唔夠食!
2021-10-20 36 瀏覽
今晚拍拖拖,打算食蠔和牛扒,這間餐廳bookmark一段時間,每個星期日都會途經,見到幾多人排隊,今晚終於食到。人均:186.半打時令生蠔法國的Majestic,現時季節食算大隻,飲落海水味好清新,蠔味偏濃,加點檸檬汁,好快食完!新鮮!.美國牛板腱200g一上台厚厚的牛板腱好吸睛,每台叫完店員都會前來說明接下來的步驟,每邊一分鐘,隨自己喜好,喜歡五成放在冷石繼續食,七成可以繼續在熱石處;牛味較香,肉質軟嫩帶有彈性,油花分布又均勻,不錯!.蒜蓉白汁蜆意粉牛油,蒜頭,蜆,白汁,炒得剛剛好,簡單材料懂得用就是好菜色!連男友都讚好!.雜莓特飲、芒果乳酸特飲食完不同口味的菜,兩杯水果味特飲頓時解膩,清涼舒爽!

人均:186
半打時令生蠔
美國牛板腱200g
蒜蓉白汁蜆意粉
雜莓特飲、芒果乳酸特飲
食完不同口味的菜,兩杯水果味特飲頓時解膩,清涼舒爽!
2021-10-19
  • 蒜蓉白汁蜆意粉
  • 生蠔
2021-10-19 2445 瀏覽
旺角通菜街又稱女人街,以前就以排檔見稱,但近年躲藏喺排檔之後嘅餐廳都好多選擇,而且都不乏捧場客,有唔少都要排隊等位,今日就選擇咗平民扒房@友蠔食。呢度其中一款招牌菜式就係熱石板牛扒餐。另外一款主打就係生蠔,而且仲做緊優惠。熱石板餐包含咗蕃茄湯,味道又香又濃。嚟呢度當然要食生蠔,淺嘗價6隻生蠔只需$128,呢個價錢真係必食。頂級法國生蠔海水味較濃,生蠔亦夠creamy。西班牙珍寶生蠔就以size取勝,味道亦不錯。巴西牛柳400g估唔到係咁大堆頭,滿滿咁舖喺熱石之上,店員仲會好細心講解如何自行烹調牛扒,要生啲熟啲完全由自己控制。蔬菜有西蘭花、甘筍仔、粟米、車厘茄,下面仲有好好味嘅薯蓉。另外仲揀咗蒜蓉白汁蜆意粉,意粉嘅白汁唔算好濃,更能襯托出蒜香,加埋洋蔥同香草,整個意粉味道更加豐富。蜆肉總共有七隻,而且粒粒飽滿。雜莓特飲同埋芒果乳酸特飲只係加$12,絕對抵飲。食埋生蠔埋單都只不過係$220一位,價錢真係夠晒親民!
呢度其中一款招牌菜式就係熱石板牛扒餐
另外一款主打就係生蠔,而且仲做緊優惠。
熱石板餐包含咗蕃茄湯,味道又香又濃。
蕃茄湯
時令生蠔
頂級法國生蠔海水味較濃,生蠔亦夠creamy。
頂級法國生蠔
西班牙珍寶生蠔就以size取勝,味道亦不錯。
西班牙珍寶生蠔
巴西牛柳
蔬菜有西蘭花、甘筍仔、粟米、車厘茄,下面仲有好好味嘅薯蓉。
蒜蓉白汁蜆意粉
蜆肉總共有七隻,而且粒粒飽滿。
雜莓特飲同埋芒果乳酸特飲只係加$12,絕對抵飲。
特飲
食埋生蠔埋單都只不過係$220一位,價錢真係夠晒親民!
10 分鐘 (堂食)
時令生蠔
今日係旺角煩惱緊食咩既時候,見到通菜街內有一間小店門口有人等候。於是就上前八下,原來係一間扒房。▫️是日推介生蠔:時令法國生蠔6隻,只有午市才可以以優惠價order 6隻,晚市必須要order 12隻。法國生蠔雖然細細隻,但係肉質十分飽滿而且好鮮甜,帶有淡淡嘅海水味,食落去既aftertaste 會停留口腔一陣時間。▫️主角既巴西肉眼配蒜蓉意粉,好驚喜肉眼居然係用熱石上盤,佢地既熱石係分開一半熱一半凍,煎好左既牛可以放係涷石上,熟度全憑客人自己鍾意,唔會變咗全熟 。另外店員好細心教我煎嘅timing,絕對唔怕手忙腳亂時 Overcook 左塊牛,女仕都可以handle 到。不過蒜蓉意粉就略嫌乾咗少少,但蒜香味十足。▫️燴龍蝦忌廉意粉個意粉一啲都唔馬虎,有半隻細龍蝦🦞係度,誠意之作,龍蝦仔肉質彈牙而且啖啖肉。意粉上再加咗蟹子,估唔到同意粉一齊食係會咁夾,意粉索曬啲忌廉汁再加埋蟹子一齊食,真係超級滿足。▫️菠蘿特飲&雜莓特飲,啱曬我呢啲不嗜太甜嘅人,味道清新,唔會好似其他梳打咁有啲藥水味。

▫️燴龍蝦忌廉意粉

2021-10-17 54 瀏覽
原來平日夜晚嘅女人街啲餐廳都咁旺😂😂間間都幾full要排隊咁濟😯我未夠7點嚟到就仲可以walk in咋,之後都要排隊啦· ✨Lambert生蠔🦪 $198/6隻淡淡海水味,唔會好鹹有少少甜嘅後勁,有啲位仲幾肥美,幾滑身,唔會腥算鮮甜,洗得乾淨·✨巴西牛柳🥩 $88/200g呢個姐係平時出邊食嘅石燒牛😎但熱石板分開兩塊,一塊熱一塊凍,你可以慢慢將牛扒擺係熱板到燒,唔洗一次過燒熟到時凍哂😌燒到大半我地仲換咗一次熱板😗牛嘅質素就同出邊專食石燒牛嘅差唔多,唔算係咩靚牛,牛味欠奉,要點個燒汁食,勝在性價比高嘅🙂·✨蒜香海膽香草意粉🍝 $98海膽份量算多,食落就一般般唔算鮮甜個意粉唔知做咩好鹹好鹹😵鹹到食唔太到😵‍💫唔推介呢款·🌟女人街都有得食蠔係唔錯嘅🤩比大家多個選擇而成個用餐體驗就係餐廳好唔夠人手喎,餐廳好full但樓面得1-2個🤭建議人手方面可以加強,意粉質素都要改善☺️
✨Lambert生蠔🦪 $198/6隻
✨巴西牛柳🥩 $88/200g
呢個姐係平時出邊食嘅石燒牛😎
燒到大半我地仲換咗一次熱板😗
✨蒜香海膽香草意粉🍝 $98
海膽份量算多,食落就一般般唔算鮮甜
個意粉唔知做咩好鹹好鹹😵鹹到食唔太到😵‍💫唔推介呢款
🌟女人街都有得食蠔係唔錯嘅🤩比大家多個選擇