2024-02-29 176 瀏覽
今日同姪仔踏完單車,條友仔扭計想食珍珠奶茶,佢話帶我去飲珍珠奶茶,最終帶左我去幸幸堂,環境都幾靚,有仿櫻花可以打下卡。姪仔話想飲珍珠奶茶加紅豆,我就跟佢試下啦。味道都幾好,紅豆都幾多,但奶茶味作淡一點,但整體都幾好飲。🔎幸福堂 (將軍澳)📍將軍澳坑口常寧路2號TKO Gateway西翼1樓W101B號舖

🔎幸福堂 (將軍澳)
2023-04-12 524 瀏覽
是日晚上,風清氣爽,特意試下幸福堂的飲料,但未料飲一啖已覺得不幸。1. 凍抹茶鮮奶(少冰半糖):入口像是冰牛奶水的味道,抹茶味何在?沒有。2. 凍荔枝椰果紅茶(少冰半糖):初嘗第一啖,對了,是糖水的味道;好喝嗎?不。明明兩杯都是半糖,但為何一杯無味,另一杯則想把你浸入糖水中溺斃。沖調飲品的店員啊,難道你失戀嗎?🤕我們也受傷了🤕️ 🥤🥤兩杯飲料最後飲不到三分之一就被丟棄了,REST IN PEACE🕯️

沖調飲品的店員啊,難道你失戀嗎?🤕

我們也受傷了🤕️

2022-09-19 631 瀏覽
我昨日看Openrice綱站時,發現了只有一個食評,所以我今日去了坑口店Gateway的幸福堂,去試下他們的奶荼,我今日買了一杯Top 2的黑糖珍珠鍚蘭奶荼,雖然要等一個字,還有好多都係20幾蚊,不過,我覺得好值得去等一個字,因為個奶荼很濃郁,還有,個珍珠很黐牙和彈牙。順便一提,我個朋友都買了一杯黑糖珍珠鍚蘭奶荼,他話同以前坑口店貢荼的珍珠奶荼的味道差不多一模一樣,他講差不多一模一樣,因為他也覺得個奶荼有少少濃郁,他也覺得個很黐牙和彈牙。我哋兩個都決定,下次經過要試下他們的焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶加大。
2022-09-19
8 分鐘 (外賣自取)
$28 (早餐)
  • 黑糖珍珠鍚蘭奶荼
2022-09-13 366 瀏覽
經過坑口店Gateway , 發覺多咗一間幸福堂台試奶茶店,以前試過佢杯招牌都唔錯,望吓Menu比以前多咗好多飲品,好多都係20幾蚊。今次就試吓佢杯芝士奶蓋。芝士奶蓋帶有一點鹹鹹地,非常濃郁厚身,仲飲到佢啖啖新鮮草莓,都幾Fresh ! 我個friend就飲佢杯鮮榨西柚綠茶,飲得出佢係新鮮渣嘅西柚,飲到淡淡果肉,都幾解渴,不過好快飲完,朋友話早知加$5轉加大啦。總括嚟講兩杯嘢飲都唔錯。下次經過要試吓佢杯咖啡先,見到個樣好似都幾吸引。

2022-09-13
  • 芝士奶蓋