2025-01-22 0 瀏覽
今次試左刺身拼盤同埋串燒,串燒叫左雞皮 雞肝同雞軟骨,好好食,有返左日本嘅感覺啲staff服務都好好 環境好似居酒屋咁 適合放工後來呢度放鬆一下十分推薦!!!!!!!

十分推薦!!!!!!!
  • 雞軟骨
2025-01-14 0 瀏覽
同事約食晏,介紹去呢間以串燒出名嘅日式餐廳。經某網上平台預約仲有85折優惠。有午市套餐,歡喜食生嘅可以有刺身丼; 熟食類就仲多選擇,鷄/牛/鰻魚/壽喜燒/串燒都有。太耐無食過西京燒銀雪魚,最終放棄串燒定食,食佢。套餐包括主菜,仲有沙律,醃菜,麵豉湯及溫泉蛋,望落都幾豐富。件銀雪魚味道正宗,略有細細骨,燒得好味,再大塊D就仲好。地點超方便,搭鐵到連地面都唔駛上,侍應招呼週到,不時主動加茶,有埋折扣優惠都幾抵食。

太耐無食過西京燒銀雪魚,最終放棄串燒定食,食佢。

件銀雪魚味道正宗,略有細細骨,燒得好味,再大塊D就仲好。

午餐
2025-01-04 215 瀏覽
同老公覆診完到附近K11行街,見到幸福鳥,被舖頭名吸引,原來是食日本菜。即是入去品嚐。點了切角魚生飯,老公就要西京燒銀雪飯😋😋員工很細心。唔錯、唔錯。很好的經驗,會再來☺️
2025-01-02 220 瀏覽
想吃日本餐,係OpenRice 揾到呢間用鳥居裝飾的特色日本餐廳,就決定試吓午市套餐有很多選擇,點了串燒和特上丼牛舌和雞肉串燒,燒得剛剛好,十分juicy 刺身蝦十分新鮮甜美,吞拿魚腩入口即溶
午市套餐有很多選擇,點了串燒和特上丼
牛舌和雞肉串燒,燒得剛剛好,十分juicy
刺身蝦十分新鮮甜美,吞拿魚腩入口即溶

2025-01-02 213 瀏覽
放假去尖沙咀想食日本嘢,見OpenRice幸福鳥食評你店員10分貼心,仲有折扣,就決定去試吓女店員10分貼心,服務態度亦好,仲安排一張安靜嘅枱俾我哋👍🏻點了兩個午市套餐 - 串燒7品盛和幸之特上丼食物質素好,價錢唔貴,值得推介😋😋
點了兩個午市套餐 - 串燒7品盛和幸之特上丼
食物質素好,價錢唔貴,值得推介😋😋
串燒7品盛、幸之特上丼恆指特上當
2025-01-02
串燒7品盛、幸之特上丼恆指特上當
2024-12-27 245 瀏覽
環境幾好 服務周到!今日收工行經k11 art mall 地下 見到有一間環境唔錯既日本菜 價錢相宜 記入黎試試 叫左一個牛肉壽喜燒 刺生沙拉 同2份串燒 份量ok 都幾好味 服務周到!推介
環境幾好 服務周到!
啲嘢食好好食,員工服務態度好, reception個女仔好友善,又靚女… 佢嘅滑吉列豬扒飯,同埋串燒冇得頂,尤其是豚肉菠蘿串,牛舌,刺身生蠔都好好食,次次嚟親食都飽到行唔到返屋企

2024-12-11 658 瀏覽
甘醋冷蕃茄 作為前菜,非常合適,小蕃茄經過糖醋的醃漬,吃起來酸酸甜甜的,好開胃。裡面還有jelly碎碎,好Q彈,令口感更豐富火炙珍寶大帶子 每人一份帶殼的帶子,服務員把貝殼點燃, 好看極了!再次激發出帶子的海水味,鹹鹹香香的,又焦焦香香的。帶子吃起來嫩嫩滑滑,整個貝殼都是鮮甜的貝汁黃金櫻花蝦翠玉瓜 好特別的做法!翠玉瓜烤得一點都不乾,保留了瓜本身的水份,瓜上滿鋪了一層金黃的鹹蛋黃碎和蝦乾碎,鹹香可口,瓜的鮮甜和鹹蛋黃的味道混合起來很好吃福岡豚肉捲六盛合 沒想到水果和烤豚肉可以這麼搭,烤得那麼好吃!福岡豚肉吃包着不同水果草莓、葡萄、沖繩菠蘿、小蕃茄、青蔥和芫茜。新鮮水果完整的保留它的水分既多,鮮甜juicy,很好地平衡到肉的油膩感。拉絲芝士玉子燒 一把玉子燒切開,芝士醬便湧出來了,芝士醬十分香濃,玉子也弄得嫩嫩的大讚這家店的服務,服務員見我們吃烤串,手都弄得油油膩膩的,很貼心的給我們濕巾~

串燒好味,但如果可以分開時間上,食物就唔會咁快凍,自己喜歡食熱的食物,這只係個建議。豬扒都好味,肉質夠腍,可以淡一啲唔好咁咸,整體不錯地方位置方便,今日嚟時間啱啱好未有太多人,坐得舒服
豬扒都好味,肉質夠腍,可以淡一啲唔好咁咸,整體不錯

地方位置方便,今日嚟時間啱啱好未有太多人,坐得舒服
  • 幸福串燒丼
2024-11-13 708 瀏覽
慶祝朋友生日,雖然有啲想食嘅嘢已經冇,但係佢哋都好好服務態度介紹唔同其他嘅嘢食俾我哋,知道我哋有小朋友需要一啲餐具嘅時候都會攞一啲合適小朋友嘅俾我哋,食物質素好好,最鍾意就係個避風塘魷魚,好Juice唔會好乾身,值得推介
2024-11-09 855 瀏覽
3個女仔叫左2人套餐食到中間已經食唔落,有food story 會員仲有淨價7折,加一以原價計算,成個餐連埋加一都只係$1030,抵到爛。服務超好,見我地食到中間,個主菜烏冬未上已食唔落,主動向我地提出,湯烏冬難以外賣取走,叫廚房安排轉成鰻魚飯,方便我們外賣帶走。非常體貼。
二人餐餐牌
2024-11-08
慶祝紀念
生日
二人餐餐牌
2024-09-15 1355 瀏覽
在 K11 內有許多食肆。我在地下那一層的轉角處發現了一間日式餐廳。到達時是 6:30pm,餐廳並不擁擠,我選擇坐在一個角落。這家餐廳主打串燒,但因為天氣炎熱,我決定點了一份魚生和三色醋漬蕃茄。這個三色醋漬蕃茄非常清涼可口,尤其在炎熱的夏天,吃下酸酸甜甜的蕃茄,加上啫喱的襯托,讓人感覺特別醒胃。魚生的味道也不錯,我還叫了一碗熱騰騰的白飯來搭配。當我準備離開時,發現餐廳已經不知不覺間坐滿了客人。這讓我意識到,香港的食肆其實是因為餐廳本身的質素和服務標準,才導致有些餐廳即使在低峰時期仍然有很多客人光顧。

2024-09-10
2024-08-22 1492 瀏覽
很好的用膳經驗。服務員很細心,很有禮貌。非常好的服務。他主動問我們冷氣是否舒適?雖然我們要求比較多。他仍然不厭其煩說服務客人是他的責任。環境好。食物好味又抵吃。
2024-08-21
  • 豚肉壽喜燒鍋
  • 幸之串燒七品盛
2024-08-18 1305 瀏覽
第一次同小朋友去居酒屋慶祝生日,早前經電腦系統訂座,雖然已經確定了,職員仍然致電給我以確定時間,雖然有在電話中說慶祝生日,但餐廳聽完便算了,感覺只是希望你唔好甩底。食物整體不過不失,但係唔算熱,飯只是微暖的,加上坐的位置可能近風位,食物很快便凍了。上菜職員有禮,經常幫忙加茶。我最後在埋單的時候,雖然有同職員講我們的意見,但他表現出只是負責埋單,聽完後沒有回應,真的有點錯愕。似乎這間居酒屋並不建議用來慶祝生日,一般食飯聯誼是可以的。

2024-08-16
慶祝紀念
生日
用餐優惠
信用卡優惠
  • 幸福串燒六盛合
2024-08-08 1540 瀏覽
一人高質晚餐枝豆 熱到有水蒸氣的鹽🧂是後加 調味及質感剛好多款水果串燒 燒得勁香又juicy 一啲都唔膩燒🌽 件件都沾滿牛油及蒜蓉 推介👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
一人高質晚餐

枝豆 熱到有水蒸氣的
鹽🧂是後加 調味及質感剛好

多款水果串燒 燒得勁香又juicy 一啲都唔膩

燒🌽 件件都沾滿牛油及蒜蓉 推介👍🏻

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • 蒜香粟米
  • 牛脷串