2022-10-02 216 瀏覽
第一次去這家餐廳,餐廳很大,企理衛生,嘢食麻麻。因為唔食牛,餐牌10款午餐,5款都係牛,亦無豬,屋企人又唔食意粉,於是只剩下好少選擇,叫了全雞宴 。鹽酥雞扒面:湯底偏甜,好膩,不太喜歡。鹽酥雞另上 ,唔柴好味。鹽酥雞米線:湯底有藥膳味。但係雞件多數係胸,好柴,亦唔入味,可能雞件係另外處理同藥膳無關係,只是將湯底同雞件擺一起組合成這款餐品。水牛城雞翼:雞翼炸得幾好,juice唔柴,但係都係老問題——雞本身無味,一點醃料味都無。有檸檬甜醬可以蘸,但永遠停留在表面的味道,建議腌一腌味再炸,不過好彩啲雞翼無騷味。還點了一杯蘆薈提子蘇打:第一次喝,汽水無糖無味,只有杯底我猜是蘆薈的物品有甜味,應該無下次摸貓貓環節:貓貓好可愛呀,幾隻全白色的貓貓好熱情,中午有陽光穿過玻璃落地窗,貓貓響度曬太陽好愜意。環境亦整潔企理 ,有小小貓味,可以接受。仲有,入貓舍前要穿鞋套,收番每對4蚊,可以接觸貓貓20分鐘好開心啊啊啊啊啊

2022-09-09 156 瀏覽
如果你是一個人,就好大機會不能坐近看的貓貓位置。首先,單人不准坐4人坐位,而2人坐位只有一張近貓貓,其他位置都遠離貓貓,其中兩張超近廚房,距離只有一尺半。今次我就被安排坐廚房前,由於位置太近,職員出入走動衣服都會掃到我,而他們拎糖包會突然叉隻手去我張台拎,食食下野真係嚇親!食物質素就一般,沙爹牛肉麵正常水準,不過牛角包有點乾,而廚房煮食聲好大,不停滋擾住我,我趕快吃完就走了。如果想玩貓,可以直接去玩貓,不一定要用餐。如果想入餐廳進餐,單人就請睇睇位置是不是廚房前面。
如果你是一個人,就好大機會不能坐近看的貓貓位置。

早餐沙爹牛肉面連飲品
2022-08-15 160 瀏覽
之前見到社交平台介紹了紅橋新開了一間有貓貓玩的餐廳,筆者已經想去。這個週末剛好有朋友相約,當然二話不說就答應啦。餐廳比想像中寬落。值得注意的是餐廳部分是和貓房分開的,需要走出餐廳,再經另一個入口才可見到可愛的貓貓們。米線份量都幾多,配餸除了藥膳雞之外,還選擇了蟲草花。雞肉未算「鞋口」,但就比較淡味。而湯底都飲到有少少藥材味道,但就偏油膩。意粉配上creamy的松露醬汁,香氣非常濃郁。啡菇切成片狀,雞肉就預先煎香。正常味道,沒有令人十分驚艷的感覺。不過相信來這裡的食客都是醉翁之意不在酒,因為重頭戲是隔離的貓房。看著可愛的貓貓,感覺非常治癒呢。

餐廳比想像中寬落。值得注意的是餐廳部分是和貓房分開的
,需要走出餐廳,再經另一個入口才可見到可愛的貓貓們。
藥膳雞米線

米線份量都幾多,配餸除了藥膳雞之外,還選擇了蟲草花
啡菇松露雞肉意粉

不過相信來這裡的食客都是醉翁之意不在酒
,因為重頭戲是隔離的貓房。看著可愛的貓貓,感覺非常治癒呢

2022-08-13
午餐
2022-07-28 145 瀏覽
難得下午茶時間試下呢間睇落幾大既貓貓cafe下午茶有(1) 鹽酥雞中翼拼西多士(2) 吉列大蝦 或 吉列魚塊拼西多士(3)炸物拼盤(雞中翼、墨丸、地瓜丸)(4) 黑芝麻雪糕拼迷你西多9件(5) 藥膳雙丸米線(墨丸、牛丸》(⑥) 麻辣牛腩米線(可轉藥膳清湯)煙肉芝士火腿禮盒(8) 煙三文魚凱撒沙律(9) 烤雞凯撒沙律全部都40蚊左右 幾抵食如果要玩貓要俾$4買鞋套不過今次時間有限隔住玻璃睇已經好滿足叫咗鹽酥雞翼同埋西多士新鮮熱辣辣最好食老公叫嗰個藥膳米線就冇乜特別但呢個價錢茶餐廳都食唔到又有貓睇值得再黎有幾隻貓有其中兩隻係年輕啲嘅就走來走去其他老啲嗰啲行得慢同埋唔想理人
難得下午茶時間
試下呢間睇落幾大既貓貓cafe
下午茶有
(1) 鹽酥雞中翼拼西多士
(2) 吉列大蝦 或 吉列魚塊拼西多士
(3)炸物拼盤(雞中翼、墨丸、地瓜丸)
(4) 黑芝麻雪糕拼迷你西多9件
(5) 藥膳雙丸米線(墨丸、牛丸》
(⑥) 麻辣牛腩米線(可轉藥膳清湯)
煙肉芝士火腿禮盒
但呢個價錢茶餐廳都食唔到
又有貓睇值得再黎

有幾隻貓有其中兩隻係年輕啲嘅就走來走去
其他老啲嗰啲行得慢同埋唔想理人

今日去紅橋貓cafe食午餐, 呢間cafe 食物還可以,價錢都ok。d貓又乖又可愛。不過態度就真係有待改善了⋯⋯話說我地2個人好快就食完2個餐,飲品都未飲完。突然有一位職員走黎同我講,問我仲有冇野食要叫,門口有好多人等緊位。個一刻好愕然,因為只係食左一陣,就要比人吹走😨真係第一次,我望左一望門口,原來有一個人等緊。咁就立即走左⋯⋯其實如果想客人快啲食完交枱或限時間,入去之前可以講繁忙時間需45分鐘內交枱⋯⋯

2022-07-17
午餐
今日去紅橋喵cafe食早餐,食左約30分鐘, 我已食完,但我老公還未食完。有個職員走黎同我們說,可否快一點,有人等緊位。有一刻o左咀,因為只係食左30 分鐘,就比人吹走,甚麼服務態度。隔左2 分鐘到,職員又再走黎問,係咪會入喵房睇喵,我地答話唔係,職員就行開左。問題係如果你限時間或其他問題,係咪應該我未入座前, 就應該問清楚講清楚呢?其實平時食早餐都唔係會食好內,但至少唔係比人吹妳快d 食,走人囉。
,有人等緊位
2022-07-03
2022-06-26 81 瀏覽
見到依度有一間新開嘅餐廳,裝修得好靚,喺餐廳嘅旁邊有啲貓喺度,見到有啲人係入邊玩貓,所以就走入嚟試吓食下野啦。我就叫咗個藥膳雞湯米線,我老公就叫咗沙嗲牛肉麵。藥膳雞湯米線有兩粒牛丸,粒牛丸幾好食,食得出係貴價啲嘅牛丸,但係個湯底呢就似平時打邊爐嗰啲湯底囉,冇咩特別。沙嗲牛肉麵嘅牛肉都幾好食,但係個湯底都係冇咩特別。食得出呢一間舖頭個廚師手勢就麻麻哋嘅,唔係幾識整嘢食,所以就靠買一啲高級少少嘅食材補飛。食完野同職員講就可以同貓玩一陣啦,唔使另外俾錢嘅,比$5雞去買個鞋套就得啦。真係好抵玩。因為平時其他舖頭都要俾錢先可以同貓貓玩。其實呢間餐廳嘅裝修好似適合食意大利嘢多啲,賣茶餐廳嘢好似曬咗。我想同人慶祝生日,都唔會黎依間餐廳,因為冇理由喺度食沙嗲牛同埋米線㗎。最近見佢晚餐做緊一人火鍋,又係有啲奇怪,明明間舖頭裝修到好似食西餐咁,又係咁賣啲中餐嘅嘢食。相信老闆改賣西餐會好生意啲

2022-06-05 756 瀏覽
最近愛上了貓Cafe,在Openrice看到屯門又多了一間貓Cafe,而且餐飲價錢合理,不用一百元就可以吃主餐和玩貓,暫時是我光顧過最平的,即刻和妹妹在星期五試了一次,值得再去。位置:在景峰花園輕鐵站下車,走去青陵徑方向,門口是在較偏僻的小巷內。環境:用餐空間頗大,分開兩個區,一個是貓貓休息和玩樂房,共有四隻貓,最討人喜歡是金色的🐈,叫「金多寶」,任摸不生氣,其他三隻對人沒那麼親密。另外是用餐區,有近門口的吧台,亦有四人的卡座和室外用餐,而且裝潢用上宮廷風格,是舒服和雅致,非常不錯。服務:先在櫃台點餐,後上餐,免收加一,只收入玻璃房的膠袋費,盛惠4元一對。午市:有套餐提供,但只為玩貓,所以選擇了兩個最平的套餐。沙嗲牛肉麵+黑松露炒滑蛋/鮮奶滑蛋+牛角包+奶茶 $48質素是跟茶餐廳差不多,只是平常的多士就換了牛角包,夠鬆軟,我們分別點了黑松露炒滑蛋和鮮奶滑蛋,不過我覺得黑松露不太香,鮮奶滑蛋會較滑和半流心。而公仔麵配濃郁沙嗲醬的鮮牛肉,不錯。最想不到奶茶挺好喝,茶味濃而少許甘,亦不會甜。鹽酥🐔雞扒拉麵🍜 $48這個餐是第二次去吃,看到餐牌跟上次有少許不同,多了新款式,就試試。雞扒外層炸粉

環境:用餐空間頗大,分開兩個區,
一個是貓貓休息和玩樂房,共有四隻貓,
最討人喜歡是金色的🐈,叫「金多寶」,任摸不生氣,
其他三隻對人沒那麼親密。
另外是用餐區,
有近門口的吧台,

午市:有套餐提供,但只為玩貓,所以選擇了兩個最平的套餐。

沙嗲牛肉麵+黑松露炒滑蛋/鮮奶滑蛋+牛角包+奶茶 $48
質素是跟茶餐廳差不多,

鹽酥🐔雞扒拉麵🍜 $48
這個餐是第二次去吃,看到餐牌跟上次有少許不同,多了新款式,就試試。雞扒外層炸粉厚薄適中,調味夠而鹹香十足,並事先切塊,是肉質會粗少少,🥰最驚喜是麵,
因為湯底是藥清淡藥膳味,配油炸的雞扒剛好!☺️

總之,雖然食物一般,但價錢夠平,而且玩貓不收錢,真是很抵。
2022-06-05
2022-06-03 163 瀏覽
知道這家有貓星人餐廳已有一段時間,今天約同愛貓朋友到訪。先在餐廳外圍隔著玻璃觀看4隻可愛貓貓,才入用餐區就坐,兩處有玻璃相隔,分隔客人及動物,不混在一起,這種安排比較理想。用餐區裝修簡潔,一邊座位設在玻璃旁,可邊吃邊看到貓兒。客人先在櫃臺落單付款,店員會把食物送上。 沒加一服務費。鹽酥雞扒麵,湯帶有藥膳味道,鹽酥雞香脆,味道不錯,價格很合理。客人用餐後,可以入動物區與貓貓近距離接觸,有人數及時間限制。 入口貼有注意事項,但眼見不守規矩的客人抱起貓貓,貓貓爭扎逃跑。 希望大家能自重。
知道這家有貓星人餐廳已有一段時間,今天約同愛貓朋友到訪。

用餐區裝修簡潔,一邊座位設在玻璃旁,可邊吃邊看到貓兒。

客人先在櫃臺落單付款,店員會把食物送上。 沒加一服務費。

2022-04-30
2022-05-11 206 瀏覽
環境乾淨舒服,又抵食!岩晒媽媽朋友送完小朋友返學之後,坐低傾偈嘆個早餐😋再等接放學🤭朋友話食過佢哋個午餐,都唔錯,下次試下先😋見到貓貓佢地個可愛樣,真係心情都好啲啊😌
朋友話食過佢哋個午餐,都唔錯,下次試下先😋
見到貓貓佢地個可愛樣,真係心情都好啲啊😌
早餐
早餐
本身諗住去紅橋食嘢點知行咗好多間舖頭都揀唔到突然發現喺比較偏僻嘅地方有間餐廳價錢都非常合理$50-$100再行過少少見到落地玻璃,入面一共有四隻貓決定入去試吓,貓貓同埋客人食嘢地方用玻璃分開,唔怕貓貓會偷食重點係對貓冇有敏感嘅食客都可以入內進食餐廳外面有幾個室外位,可以方便比有帶寵物食客叫咗一個姖松茸雞湯米線,一個海鮮火鍋因為朋友唔鍾意食米線加轉左公仔麵(但係要加$8)海鮮火鍋所有食物都非常之好食新鮮,唯獨係隻蝦好污糟🤔係海鮮拼盤下面嗰塊菜都俾佢搞到黑色一個人一碗米線或者一個火鍋都非常之夠飽海鮮火鍋嘅湯底同雞湯米線嘅湯底一樣湯底非常足料,有紅棗桂圓揀咗姖松茸,勁多姖松茸真係超級極都足料價錢仲要唔貴,正正常常坐喺玻璃旁邊仲可以一路睇貓貓一路食嘢食完嘢之後想入去玩貓,所以一個人俾咗$4,買兩個鞋套,消毒完雙手就可以入去同貓貓玩啡色同灰色嘅貓貓比較溫馴,任你摸黑白色的兩隻貓有時會唔開心推走你🤣可以玩20分鐘總結來說,性價比非常之高,湯底超好飲,重點可以一邊食一邊睇貓,食飽仲可以俾多少少錢同佢哋玩
本身諗住去紅橋食嘢
點知行咗好多間舖頭都揀唔到
突然發現喺比較偏僻嘅地方有間餐廳
價錢都非常合理$50-$100

再行過少少見到落地玻璃,入面一共有四隻貓

重點係對貓冇有敏感嘅食客都可以入內進食

餐廳外面有幾個室外位,可以方便比有帶寵物食客

叫咗一個姖松茸雞湯米線,一個海鮮火鍋

因為朋友唔鍾意食米線加轉左公仔麵(但係要加$8)

一個人一碗米線或者一個火鍋都非常之夠飽

海鮮火鍋嘅湯底同雞湯米線嘅湯底一樣

湯底非常足料,有紅棗桂圓

揀咗姖松茸,勁多姖松茸真係超級極都足料

價錢仲要唔貴,正正常常

坐喺玻璃旁邊仲可以一路睇貓貓一路食嘢

啡色同灰色嘅貓貓比較溫馴,任你摸

黑白色的兩隻貓有時會唔開心推走你🤣

可以玩20分鐘

2022-04-29
  • 姖松茸雞湯米線
2022-04-26 438 瀏覽
朋友說呢間位於屯門新開嘅餐廳有貓貓玩,聽說老闆娘是愛貓之人,特別在餐廳裝修一個位置做貓area。餐廳有室內外位置可以飲食,有別於一般貓cafe,是有個透明玻璃🐈‍⬛🐈Room,想入去同貓貓玩的話,只要喺餐廳食完嘢同店員說,就可以安排入去同貓貓互動20分鐘😻每次只限4人入內~貓room裏面是非常乾淨,入去時要穿鞋套。有三隻名種貓品種,金色的🐈金影叫「金多寶」、灰色🐈‍⬛英短叫「朱古力」、黑白色美短叫「紫薯」,我最愛當然大大隻的好似萬寧貓一樣超得意嘅「金多寶」啦,而且牠是沒有脾氣,肥嘟嘟真係好可愛😻因透明玻璃關係在貓room活動時,餐廳裏面食客都會望到你㗎😆但隔音做得很好,完全聽不到外面的聲音👍🏻📋講返menu有咩食先佢有全日早餐、午餐下午茶等,我哋食咗午餐~▫️沙嗲牛肉麵+黑松露炒滑蛋/鮮奶滑蛋+牛角包+餐飲 $48▫️麻辣牛腩麵+餐飲 $58📝整體:食物味道唔錯,但唔會好出色,價錢夠平,竟然係免加一😮服務質素都好好,最重要可以同貓貓互動玩,又有得玩又有得食,啱晒一班貓奴,呢間餐廳真係超推介👍🏻👍🏻

📋講返menu有咩食先
佢有全日早餐、午餐下午茶等,我哋食咗午餐~

▫️麻辣牛腩麵+餐飲 $58

📝整體:
2022-04-23 180 瀏覽
有朋友向我報料,紅橋有間貓貓餐廳價錢合理,而且有貓貓玩,於是趁放假試下。門面展示晚餐菜單,其實同午餐一樣,只係價錢比午餐稍貴。有網友稱佢為"Cafe",但我覺得唔算係。黑椒牛柳絲炒意粉配料有紅椒、青椒,牛肉份量比平均高。味道其實相對幾好,有黑椒味 同時唔會整到好辣,適合想食香口嘢既朋友。食完飯交枱時,就可向店員申請入貓房,但受限聚令影響,每次只能入4個人,而且太多人輪侯,店員預計要半小時後才能進入,最終決定放棄。埋單$61,平平地又想睇下貓舒緩心情真係幾好!

門面展示晚餐菜單,其實同午餐一樣,只係價錢比午餐稍貴。

有網友稱佢為"Cafe",但我覺得唔算係。

黑椒牛柳絲炒意粉
配料有紅椒、青椒,牛肉份量比平均高。

埋單$61,平平地又想睇下貓舒緩心情真係幾好!
2022-04-23
2022-04-13 190 瀏覽
二月才新開的餐廳,被它的貓吸引所以諗住試試。餐廳坐位很闊落,有一大塊玻璃可以望住貓貓用膳。*如果想同貓玩,可以於進餐後請職員協助進入cat area*餐廳的職員全部都好friendly, 第一次試了lunch的鹽酥雞麵+ 炒意粉+ 藥膳雞湯米線。鹽酥雞炸得很juicy. 意粉都炒得很乾身。好食! 藥膳雞湯要讚,雞有醃過冇雪味,藥膳湯好足料,飲晒成碗之後都冇口渴除後都有試吓早餐,雖然早餐款式不太多但份量足夠,有港式&西式,咖啡奶茶都好好飲 👍🏾
二月才新開的餐廳,被它的貓吸引所以諗住試試。

2022-04-10
  • 藥膳雞米線
  • 鹽酥雞
2022-04-10 566 瀏覽
新開的貓貓cafe,環境夠大,有一間玻璃房入面有幾隻貓可以同佢地玩。餐牌也有貓圖,早餐是全日供應,有午餐又有下午茶餐。我們叫了午餐同早餐。黑椒牛柳絲炒意粉,牛柳也淋,少少辣,幾好味。紅燒牛肉麵,好濃的湯底,少少辣,牛肉好淋好好味。WW全日早餐,黑松露炒滑蛋,比目魚,腸仔,煙肉,薯餅,大啡菇,黑醋,車厘茄,應該有牛油果,但漏了。整體味道也幾好,比目魚煎到金黃香脆,薯餅也好香脆。有貓貓可以入去同佢地玩,好得意呀!

餐牌也有貓圖,早餐是全日供應,有午餐又有下午茶餐。

我們叫了午餐同早餐。

黑椒牛柳絲炒意粉,牛柳也淋,少少辣,幾好味。

紅燒牛肉麵,好濃的湯底,少少辣,牛肉好淋好好味。

有貓貓可以入去同佢地玩,好得意呀!

2022-04-05