行街見到呢間新開嘅酒吧地方夠大 裝修仲好靚主打食串燒 好多酒款選擇今日終於有時間去試吓🍻 呢度係 24小時營業環境靚又Chill 好坐唔限時仲有多部電視方便睇波又有鏢機同桌球枱好啱同朋友落黎聚下輕鬆 //自選10款串燒 $248 //我哋叫咗左串燒套餐仲包一杯可樂串燒以雞肉、蔬菜為主仲有豚肉荔枝串、黑豚腩、吉列蠔、唐揚魷魚等26款選擇呢個價位算係性價比高 推薦呢度嘅蒜香牛舌大份之餘 肉質又鬆軟串燒火候掌握幾好燒到皮脆肉嫩特別係雞全翼,非常香口冰燒柚子菠蘿好Refreshing香甜又多汁仲叫咗一份雞泡魚干送酒一流呢度嘅酒類選擇多mocktail, cocktail 同啤酒仲有happy hour 價 價錢合理我地杯 Pina Colada 同Mojito沖調比例都好好
行街見到呢間新開嘅酒吧

好啱同朋友落黎聚下輕鬆

//自選10款串燒 $248 //
我哋叫咗左串燒套餐
仲包一杯可樂
串燒以雞肉、蔬菜為主
仲有豚肉荔枝串、黑豚腩、
吉列蠔、唐揚魷魚等26款選擇
呢個價位算係性價比高

推薦呢度嘅蒜香牛舌
大份之餘 肉質又鬆軟
串燒火候掌握幾好
燒到皮脆肉嫩
特別係雞全翼,非常香口

冰燒柚子菠蘿好Refreshing
香甜又多汁
仲叫咗一份雞泡魚干
送酒一流

呢度嘅酒類選擇多
mocktail, cocktail 同啤酒
仲有happy hour 價 價錢合理
我地杯 Pina Colada 同Mojito
沖調比例都好好

屋企附近新開左呢間酒吧,舖頭入邊擺咗三個飛鏢機,成個裝修格調都幾有型😎不過 屋企呢邊係住宅多 通常餐廳都係做啲家庭客生意😮 本身都唔係好明點解佢會開喺呢度😮😮 後來無意中發現原來佢除咗賣酒同串燒,仲有供應好多食物! 今日8號風球佢都照常營業 落去試吓先🤭我哋每人叫咗一個定食,兩個餐已經跟咗沙律、飯、湯、前菜同汽水🥤 不過為慶祝打風 我哋再叫咗一個章魚小丸子🤭蒜片美國牛柳粒定食 $98牛柳粒定食賣相相當靚仔 炸到金黃色嘅蒜片令人食指大動🤤 啲牛柳粒一啲都唔韌 口感啱啱好👍🏻 花魚定食 $78本來係鹽燒鯖魚 但因為冇鯖魚所以轉咗花魚,魚味都幾香 口感比鯖魚嫩滑少少 但係就會有少量嘅骨🤏🏻 好彩我本身都係識食魚嘅人😛 所以都幾鍾意食呢個花魚~章魚小丸子 $34味道係正常章魚小丸子🤣 不過通常酒吧賣呢啲小食都會好貴 佢呢個價錢有六粒 我覺得算係抵😬唔知係咪因為新開張呢?服務我哋嘅店員態度好好,而且好細心 見我哋就嚟食完 會無聲無息咁樣放啲餐巾喺枱面🫶🏻有機會都會再嚟食佢嘅串燒套餐 二百幾蚊有10款串燒/小食😼

蒜片美國牛柳粒定食 $98

花魚
章魚小丸子
  • 蒜片牛柳粒
2023-08-25 27 瀏覽
元朗泳池附近一個商場新開左間日式酒吧餐廳,除左有酒飲之外,仲提供多款日式串燒、定食、燒物等美食,見到有好多優惠套餐提供,忍吾住入去食晚飯。蒜片美國牛柳粒 定食 $98以晚市定食黎講呢個價錢有禁多野食算幾好,定食包括:沙律、前菜、面豉湯。沙律用醋汁拌蕃茄同沙律菜。前菜系帶少少辣既帶子,面豉湯吾會好咸,有幾多豆卜。主菜牛柳粒大約有8-10件,蒜片脆卜卜幾香,牛味比蒜味略為蓋過。叉燒拉麵套餐 $98套餐包括:沙律、前菜、煎餃子,煎餃子正常發揮。叉燒拉麵幾多料,有3大塊厚叉燒,不過肉質吾夠淋,溏心蛋同日式魚蛋意外地好食,另外仲加左櫻花蝦系表面,幾有誠意。另外我地見到有個精選套餐,餐牌上26款串燒、炸物同燒物,任選4款$158,6款$188,10款$248,愈多愈抵食,平均最平$25左右一款!我地怕食吾哂,揀左6款$188。1️⃣唐揚魷魚份量幾多,炸得香脆惹味,魷魚幾有咬口。吉列蠔4隻中等size既吉列蠔,咬入去蠔仲幾juicy,意外地好食。黑豚腩串大件厚身,燒得幾好,味道吾會過咸。雞軟骨雞胸軟骨2款軟骨都好食,雞胸軟骨會多啲肉,比較有口感。蒜香牛舌用蒜片炒香牛舌,牛舌切成粒狀方便進食,而且好淋。C

蒜片美國牛柳粒 定食 $98

叉燒拉麵套餐 $98

1️⃣唐揚魷魚
份量幾多,炸得香脆惹味,魷魚幾有咬口。

吉列蠔

黑豚腩串
大件厚身,燒得幾好,味道吾會過咸。

雞軟骨
雞胸軟骨
2款軟骨都好食,雞胸軟骨會多啲肉,比較有口感。

蒜香牛舌
用蒜片炒香牛舌,牛舌切成粒狀方便進食,而且好淋。

Cranberry Sangria $58
以紅莓汁、橙汁、7喜調出黎既mocktail。

Passion Fizz $58
以熱情果、紅茶、梳打調出黎既mocktail。

餐廳入面有bar枱坐。

呢度大部分系梳化凳,坐得舒服,傾計一流,仲可以玩飛鏢!

2023-08-25 16 瀏覽
-🍡形 📍元朗馬田路80號御庭居地下3號舖今日試左元朗新開嘅串燒分店 《形》串燒多到數唔曬😍兩個人食嗌左10款串燒 ($248)套餐包一杯野飲 另外加多左杯mocktail🍹($58)🍖[串燒套餐]🔸雞腿肉🔸雞胸軟骨🔸雞頸肉🔸雞全翼🔹荔枝豚肉卷🔹蒜香牛舌(份)▫️唐揚雞軟骨▫️小丸子 (4粒)▫️吉列蠔 (4粒)▫️唐揚魷魚▪️鵝肝海膽炒飯 ($158)串燒款式多,好食!強烈建議食蒜香牛舌👅一個價錢有齊十款自行選擇,性價比高🔥環境闊落,坐得舒服😌通宵營業,而且唔限時間 岩曬夜鬼同frd子尼食串燒飲酒順便掟鏢chill下🤓營業時間🕰️星期一至日 16:30-05:00公眾假期/前夕 16:30-05:00#形#Katachi#元朗美食#御庭居#香港品牌#飛鏢#川燒 #日式串燒#happyhourhk#beerponghk#hkbrand #雞軟骨#蒜香牛舌#海膽炒飯
🍡形
📍元朗馬田路80號御庭居地下3號舖

今日試左元朗新開嘅串燒分店 《形》
串燒多到數唔曬😍
兩個人食嗌左10款串燒 ($248)
套餐包一杯野飲 另外加多左杯mocktail🍹($58)

🍖[串燒套餐]
🔸雞腿肉
🔸雞胸軟骨
🔸雞頸肉
🔸雞全翼

🔹荔枝豚肉卷
🔹蒜香牛舌(份)

▫️唐揚雞軟骨
▫️小丸子 (4粒)
▫️吉列蠔 (4粒)
▫️唐揚魷魚

▪️鵝肝海膽炒飯 ($158)

串燒款式多,好食!強烈建議食蒜香牛舌👅
一個價錢有齊十款自行選擇,性價比高🔥
環境闊落,坐得舒服😌
通宵營業,而且唔限時間
岩曬夜鬼同frd子尼食串燒飲酒順便掟鏢chill下🤓

營業時間🕰️
星期一至日 16:30-05:00
公眾假期/前夕 16:30-05:00

#形#Katachi#元朗美食#御庭居
#香港品牌#飛鏢#川燒 #日式串燒
#雞軟骨#蒜香牛舌#海膽炒飯
原來屋企附近開左間咁Chill既餐廳,環境濶落,樓底高,木黑色格調,好適合三五知己聚一聚,仲可以玩飛標,樓上又有桌球打,最喜歡佢夠開揚唔似一般酒吧咁嘈吵和暗黑,食完都唔會成身一陣味。食物方面我可以用驚喜去形容,無論串燒、炸物、主食、定食都一樣好有水準。🔸唐揚魷魚🦑日式酥炸魷魚鬚,一上枱已傳來炸物混合海鮮既香味。魷魚鬚鬆化回彈力高,可見十分新鮮,味道也恰到好處不過鹹,相當惹味。晚市定食好抵,最平$78就有,主菜以外有沙律、湯、前茶、飲品一杯。🔸吉列黑豚御膳定食豬扒都幾大塊,貼心地用網架上碟,保持表層香脆不泛油,而且夠厚切,一口咬落鬆化嫩滑,保留鮮味肉汁,口感味道都十分好。另附麵豉湯、白飯、沙律菜,簡單清新剛好中和黑豚的滯肚感。🔸西京豬頸肉定食原塊豬頸肉燒香切性,都只係$86,十分抵食,西京燒甜甜地中香豬頸肉既膩,肉質稔軟,油脂豐腴,相當惹味。🔸串燒試了幾款:黑豚腩、雞頸肉、一口牛。黑豚腩燒完好香,油脂同肉平均分佈,食落唔會只係一陣油,甘香味濃。雞頸肉嫩滑,一口牛好有嚼勁,牛味濃郁。一定要試仲有冰燒柚子菠蘿🍍,真係超好味。菠蘿入口冰凍,表層包裹一層晶瑩的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫蘆,甜甜地,

🔸唐揚魷魚🦑

🔸吉列黑豚御膳定食

🔸西京豬頸肉定食

一定要試仲有冰燒柚子菠蘿🍍,真係超好味。菠蘿入口冰凍,表層包裹一層晶瑩的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫蘆,甜甜地,菠蘿夠Juicy,做法有心思。

除左飲酒,都可以揀Mocktail🍹, 好多選擇。

🍸Sour Apple Frozen 🍏加入青蘋果汁、檸檬汁、蘋果汁製成沙冰,淡青色夠晒fresh冰涼,味道酸酸地清清地,配濃味食物唔錯。

🍸Passion Fizz 熱情果梳打,唔會太甜,冰涼解渇。

食物好食選擇又多,環境舒服好座又唔嘈吵,服務都幾好,仲係通宵營業,又有得睇波,老公同我食完一次之後就約左啲老友再食過,實行男人的浪漫🤣

2023-08-08
我成日放假就喺元朗周圍行,發掘一下新嘅餐廳,見到呢間日式餐廳新開,有酒飲又開通頂,即刻行過去試下先❕😆 餐廳環境闊落,1樓有飛標玩,2樓仲有得篤波👍精選套餐(10款食物+無酒精飲品)$248雞頸肉、雞髀肉、雞胸軟骨、雞皮、免治雞肉、章魚小丸子、蒜片牛舌、青椒仔、粟米、冰燒柚子菠蘿)最鐘意菠蘿上面有脆焦糖,另外牛舌好淋,雞頸肉好惹味,串燒樣樣都唔錯。Cocktail (Sex on the Beach) 套餐加錢轉cocktail, 呢款cocktail 都係我平時飲開,味道飲雜果賓治,相信大家都唔陌生。Mocktail (Strawberry +Lemon +Ginger Ale)顏色好靚,酸酸甜甜好開胃。蟹籽沙律蟹籽同蟹柳夠多,好爽脆,沙律醬跟返自己喜好加,正👍櫻花蝦豚肉炒飯好充料,飯粒粒分明,同埋份量都幾大,2個人都食唔哂。食評總結: 食物味道好,串燒cp 值都好高,加埋環境闊落又開通頂,樣樣野加埋我評分幾高ga, 下次會再去,一路食一路玩飛標😆

精選套餐(10款食物+無酒精飲品)$248

Cocktail (Sex on the Beach)

顏色好靚,酸酸甜甜好開胃。

蟹籽沙律
蟹籽同蟹柳夠多,好爽脆,沙律醬跟返自己喜好加,正👍

櫻花蝦豚肉炒飯
好充料,飯粒粒分明,同埋份量都幾大,2個人都食唔哂。

冰燒柚子菠蘿
蒜片牛舌
冰燒柚子菠蘿
蒜片牛舌
  • 串燒
  • Cocktail
有日經過呢間餐廳,見到都幾多野玩,環境又吾錯座位都幾寬敞咁~同埋仲有大電視,睇波一流💯有幾部鏢機🎯樓上果層仲有桌球枱🎱好多野玩,系一間一次過滿足食玩飲的串燒專門店😍串燒都吾錯,幾多選擇,仲有串燒套餐tim $158 有4款仲配埋野飲👍🏻性價比高~我就散嗌左份吉烈炸蠔,外面好酥脆,內裡系充滿juicy😍 呢間餐廳真系幾多選擇,連明太子雞肉串都有,仲嗌左蒜香牛柳粒炒飯,炒到粒粒分明,份量都幾多~而酒嘅種類都幾多,我就嗌左杯Sangria🍹9點前嗌仲有happy hour tim原來呢個restaurant & bar系通宵營業,岩哂有時同朋友食完飯想去轉場飲杯野/篤波又得,無限時坐幾耐都得👏🏻

2023-08-19 15 瀏覽
今日響元朗行街,見到呢間餐廳好靚,環境同坐位舒適,而且無限時,可以坐通宵都得👍🏻餐廳有3部飛鏢機,桌球枱,有wifi上網,仲會播足球賽事,真係好chill,於是入去食晚餐😋🌟 精選套餐 ($248)呢知套餐好抵食,性價比高,$248有10款,而且唔只串燒,有其他小食😋牛舌好大份,蒜味濃郁,牛舌淋身😋吉列蠔即叫即炸,蠔肉🦪鮮甜,外層炸得鬆脆,內裡多汁😋串燒一樣即叫即燒,好多選擇,串燒汁少少甜,食落唔會覺得好膩😋🌟 Mocktails (Passion Fizz & Strawberry-ginger Lemonade)兩杯mocktails 好香水果味,飲落唔會好甜,好清新,配搭得唔錯😋

🌟 精選套餐 ($248)

牛舌好大份,蒜味濃郁,牛舌淋身😋
吉列蠔即叫即炸,蠔肉🦪鮮甜,外層炸得鬆脆,內裡多汁😋

2023-08-15
  • 串燒
餐廳外表跟酒吧一樣,有很多不同的酒類提供🤤還可以掟飛鏢、玩桌球。整個氛圍都非常chill🍹本來以為他們只有串燒和小食😳原來還有不同的定食套餐。牛柳粒燒得香嫩多汁,配上蒜片非常惹味而且份量不少,值得一試😎迷你烏冬定食🧊份量絕對不迷你😂😂烏冬爽口彈牙🤤套餐還有煎餃🥟、三串串燒,包括秋葵、免治雞肉棒、雞肉🍢全部都高質美味,這個套餐的CP值實在太高😂鵝肝多士非常有驚喜🍽️鵝肝煎得外脆內嫩,非常juicy,油香四溢,但又不會膩😍好好吃!這個大堆⭐️⭐️他們的串燒也非常高質。牛舌心是必吃!炸魷魚鬚是最佳的配酒小食🍺是大西北朋友的消遣好地方😆😆❣️✨蒜片美國牛柳粒定食 $98✨迷你冷烏冬定食 $148✨唐揚魷魚 $34✨牛舌心 $65✨黑豚腩 $38✨鵝肝多士 $118✨Rose Garden $78✨1664 Blanc $98
餐廳外表跟酒吧一樣,有很多不同的酒類提供🤤
還可以掟飛鏢、玩桌球。整個氛圍都非常chill🍹

本來以為他們只有串燒和小食😳
原來還有不同的定食套餐。
牛柳粒燒得香嫩多汁,配上蒜片非常惹味
而且份量不少,值得一試😎

迷你烏冬定食🧊份量絕對不迷你😂😂
全部都高質美味,這個套餐的CP值實在太高😂

鵝肝多士非常有驚喜🍽️

他們的串燒也非常高質。牛舌心是必吃!
炸魷魚鬚是最佳的配酒小食🍺

✨黑豚腩 $38
✨鵝肝多士 $118
✨Rose Garden $78
✨1664 Blanc $98
🍻🍢位於元朗至朗屏之間,有一間隱世串燒酒吧店。餐廳帶有現代時尚的裝潢風格,以柔和的木系和灰黑色調為主,給人一種舒適放鬆的感覺。餐廳地方十分寬敞,分上下兩層,每卡坐位闊落,坐得很舒服。我今們選了下層近吧枱的位置就坐。除了鏢機、大電視之外,樓上還有桌球玩!🎱酒吧而言,食物種類都多選擇🤤現在分享一下點了什麼:.🍴唐揚雞軟骨($58)🤍當晚最喜歡的炸物-雞軟骨❤️炸至脆卜卜,十分香口,而且份量十足。必點推薦款!.🍴鵝肝多士($118)比較少見在鵝肝多士上面再放上洋蔥,這樣可以同時中和鵝肝的油膩感,不錯的配搭。.🍴雞泡魚乾($52)🤍雞泡魚乾配沙律醬,相信是不少人到串燒店或居酒屋的必點單品。基本上魚乾口感不太硬身,而又保留到嚼勁已經很好吃。.🍴西京豬頸肉($56)🤍下酒小菜就是要來一碟肥美滑嫩的豬頸肉!超大一盤,可以慢慢吃🤤.🍴燒蠔($88@2)蒜香燒蠔鮮甜多汁!海鮮控來到應該會想來一份🫶🏻順帶一提,餐廳的伴碟也相當講究,貝殼型和花花小碟,日式感馬上跑出來了!.另外還點了多款串燒物,包括🍴黑豚腩($38)、牛舌($68)、一口牛($58)、雞腎($44)、雞肝($44)、雞頸肉($30)、鵝肝($
🍻🍢

除了鏢機、大電視之外,樓上還有桌球玩!🎱

酒吧而言,食物種類都多選擇🤤
現在分享一下點了什麼:
🍴唐揚雞軟骨($58)🤍

唐揚雞軟骨

🍴鵝肝多士($118)

鵝肝多士

🍴雞泡魚乾($52)🤍

雞泡魚乾

🍴西京豬頸肉($56)🤍

西京豬頸肉

🍴燒蠔($88@2)

燒蠔

另外還點了多款串燒物,包括🍴黑豚腩($38)、牛舌($68)、一口牛($58)、雞腎($44)、雞肝($44)、雞頸肉($30)、鵝肝($118)⋯超多選擇!
全部都即叫即燒,新鮮出爐,吃得好滿足!

另外happy hour時段,酒類價錢都算合理 ,
可以叫多兩杯✨
🍻Sapporo premium beer($78)
🍻Kirin($78)
🍻Cosmopolitan($68)
Happy  hour

雞泡魚乾
西京豬頸肉
燒蠔
酒類
沙漠中嘅清泉,都幾鍾意飲酒嘅一個人行過樓下見到想試好耐,終於有機會去試,野食新鮮幾好食,可惜岩岩開張酒嘅種類比較少啲,不過見佢主打做清酒,店長話黎緊會翻多啲請客人試下飲,有著數當然要去再試下新酒
2023-08-01 43 瀏覽
行過見樓下新開咗間嘢諗住試吓,都幾多嘢食,叫咗幾樣嘢,燒蠔好大隻抵食,鵝肝多士超大份,鵝肝同個包一樣咁大,個環境感覺好舒服,啲野好食,真心無諗過酒吧餐廳會做到咁嘅水準
2023-07-31
15 分鐘 (堂食)