2022-02-05 149 瀏覽
係網上一早收藏左依間店舖 但一直冇乜機會去幫襯 今次聽到佢係尖沙咀既新春市集內開左間popup店 緊係去試下 新春市集雖大 但賣飲品既小店唔多 行到攰攰地買野飲岩岩好 popup店比較細 故店內賣既飲品唔多, 但都有4-6款簡, 去到本身想買芋泥飲品 但好似已經買哂 就簡左炭焙烏龍奶茶($30) 。 店員會問係要凍定室溫 非常細心 個人好中意佢既飲品樽 上手輕盈 又方便 如果中意仲可以番去重用 相當環保味道方面 , 炭焙烏龍味道相當濃烈 ,唔會話好甜, 奶味重得黎又唔會cover哂烏龍味

新春市集雖大 但賣飲品既小店唔多 行到攰攰地買野飲岩岩好

炭焙烏龍奶茶
外賣自取
炭焙烏龍奶茶
2022-01-12 130 瀏覽
聖誕打卡必備推介!!!!Share個post話俾你啲fe聽啦!!今次試咗朗豪坊嘅彩子 兩款都係店家推薦嘅!小編會建議買芋泥豆乳👍🏽而家暫時兩支會有八五折 但過咗聖誕就唔知有冇呢個優惠啦🙈芋泥豆乳 (甜度固定) 食到一粒粒芋頭不過唔係好綿密果種豆乳味幾好好飲 有少少似調製豆乳嘅味佢做到微糖 飲落一啲都唔會覺得好甜jeng會唔會係做到好濃芋頭味果一種 攞到一個平衡 唔錯!青檸西柚水果茶 (甜度固定) 整體係幾清新嘅感覺啖啖都有西柚果肉 同青檸嘅味好夾茶底唔會好濃 但就因為咁而唔會遮蓋到西柚同埋青檸嘅味道甜度ok 飲落幾舒服
今次試咗朗豪坊嘅彩子 兩款都係店家推薦嘅!
小編會建議買芋泥豆乳👍🏽
而家暫時兩支會有八五折 但過咗聖誕就唔知有冇呢個優惠啦🙈

芋泥豆乳 (甜度固定)
食到一粒粒芋頭不過唔係好綿密果種
豆乳味幾好好飲 有少少似調製豆乳嘅味
佢做到微糖 飲落一啲都唔會覺得好甜jeng
會唔會係做到好濃芋頭味果一種 攞到一個平衡 唔錯!

青檸西柚水果茶 (甜度固定)
整體係幾清新嘅感覺
啖啖都有西柚果肉 同青檸嘅味好夾
茶底唔會好濃 但就因為咁而唔會遮蓋到西柚同埋青檸嘅味道
甜度ok 飲落幾舒服
💜芋泥豆乳 (HK$35/樽)飲品樽子扁薄 ,方便易攜又容易收藏👐🏻。豆乳有濃濃豆味,不帶豆腥,甜度不算太甜,剛剛好。 軟綿的芋泥和香濃的豆乳十分融洽,既有芋泥亦有芋頭粒 ,香而不膩😋 ,滿滿的芋泥亳不吝嗇,大滿足❣️。
💜芋泥豆乳
💜芋泥豆乳 (HK$35/樽)
飲品樽子扁薄 ,方便易攜又容易收藏👐🏻。
外賣自取
2021-10-19 199 瀏覽
朗豪坊內的飲品製造所🥤次次行開旺角朗豪坊 都會俾呢間茶飲店吸引到🥰 白色簡潔嘅Pop-up store 加上好得意嘅樽仔 真係好搶鏡😍 自從飲完第一次 今次行開商場都忍唔住買樽飲下 希望可以試哂所有味道啦🤣 佢主打低糖無添加 感覺上健康d🤪.佢選擇都幾多 有唔同系列🥰 例如冷泡茶、水果茶、花果茶、豆乳系列等 間唔中會有期間限定款😍 價錢$25 - $35不等👍🏻🔹茉莉奶綠🥛推介❤️ 茉莉味好香 飲落唔會好甜😋 跟住飲到淡淡綠茶味 茶味、奶茶好夾 唔會搶味😍 🔹檸檬花蜜四季春🍹推介❤️ 飲左兩次都覺得幾正 夠哂refreshing 😍 入面有檸檬、接骨木花、四季春、蔗糖 充滿維化命C🥰 甜度適中 飲落喉嚨好舒服 好滋潤嘅感覺👍🏻 夏天飲佢超級解渴😋另外 佢有三款豆乳系列(芋泥豆乳、可可豆乳、抹茶豆乳)🤪 我試過兩款 感覺一般般😐🔹可可豆乳🍫用左日本有機豆乳做底 純素微糖 飲落豆味好香😍 可可味同樣用左純素可可 不過就唔算太濃🥺 有少少失望😕🔹抹茶豆乳🍵同樣用左日本有機豆乳做底 飲落唔會好甜👍🏻 抹茶味好香但同樣唔就算濃🤪.整體價錢幾抵飲 特別推介果茶系列😍 反而豆乳系列我就一般般😐 大家行

朗豪坊內的飲品製造所🥤

🔹茉莉奶綠🥛
🔹檸檬花蜜四季春🍹
🔹可可豆乳🍫
🔹抹茶豆乳🍵

整體價錢幾抵飲 特別推介果茶系列😍 反而豆乳系列我就一般般😐 大家行開商場不妨買樽飲下🥰 佢間唔中都會係市集擺檔 大家都可以用留意下佢ig🤪

彩子
旺角亞皆老街8號朗豪坊9樓K901號舖
  • 檸檬花蜜四季春
2021-10-19 130 瀏覽
在朗豪坊逛街,逛到某一層看見這個可愛的小瓶裡面有色彩繽紛的飲品,原來是之前bookmark了很久的飲品店!不過這天太晚來,很多招牌都賣完,最後買了兩款都很喜歡的飲品回家喝~店員很親切提醒我因為所有產品無添加,清茶可以放隔日,但奶類要即日飲用。🔹玄米綠茶 $25綠茶清澈,入口散發縷縷綠茶甘香,後續會有種綠茶本身的回甘味,前期則有玄米烘烤的味道徐徐而上,整體味道不會很強烈,但很清新解渴,夏天必備。🔹芋泥豆乳  $35這瓶飲品的價值,當你把它倒轉放就知道🤣芋泥佔據了瓶的一半,綿密到幾乎滴水不漏,最後我要用筷子攪拌才可以喝到芋泥🤣🤣芋泥的芋頭味很香,還會不斷吃到芋蓉,豆乳用上日本龜甲萬有機無調整豆乳,沒有額外的糖份,芋泥自身的甜已經很足夠為飲品調味,基本上喝完已經很飽,做早餐飲品不錯~

🔹玄米綠茶 $25
芋泥豆乳

🔹芋泥豆乳  $35
玄米綠茶

芋泥豆乳
玄米綠茶
☀️🍴餐廳美食 搵食情報🍴💰自費分享💰 彩子|飲品製造所|香港製造🏜樸實無華卻又內斂的文青感設計🏕🌱主打低糖無添加飲品 🌱🍋檸檬花蜜四季春 🍋口感清新 配上甜而不膩的檸檬蜂蜜 口感絕佳 最特別的是喝完之後的尾韻香氣繚繞在口腔中 帶有特殊的天然蜜香 不僅不澀 香氣持久🥛芋泥豆乳 🥛芋泥豆乳 · 綿密芋泥保留顆粒口感 豆味極濃厚 減甜無負擔📌彩子 ayako.retail朗豪坊9樓K901
☀️
🍴餐廳美食 搵食情報🍴