2023-12-16 388 瀏覽
俾外賣平台 裡面嘅相片吸引咗,叫咗一個酸辣涼拌大拉皮同埋原味小雲吞,兩樣嘢都一pat嘢咁,酸辣大拉皮味道唔香唔辣唔酸,小雲吞嘅紫菜湯底又冇紫菜味,雲吞又浸到爛咁滯!實物係咁 外賣平台入面嘅相係咁 雖然價錢算平,但小店真係要好好改善下

酸辣涼拌大拉皮
實物係咁

外賣平台入面嘅相係咁

雖然價錢算平,但小店真係要好好改善下
2023-12-16
外賣送餐
2023-08-17 377 瀏覽
📍御品餛飩皇(深水埗)深水埗汝州街249號地舖深水埗出名多嘢食,而且平靚正,今晚個餐就落嚟覓食,發現到呢間新裝修,環境舒服,又幾啱食就入嚟一試,又真係好親民🤗👉烏雞枸杞燉人蔘 💰$40😋😋😋😋.5/5捧嚟就聞到好香人蔘味,個湯燉到好清甜,好有人蔘味又帶點烏雞甜味,飲完個人好滋潤,我仲拎條人蔘當糖啜,好甘甜👉香茅炸雞翼 💰$16/2隻😋😋😋😋.5/5新鮮熱辣,炸到外脆內軟,雞肉好嫩滑多汁,仲有陣陣香茅味,好想再食,不過叫咗好多嘢食,留返下次👉現拍室溫青瓜 💰$20😋😋😋😋.5/5必叫嘅開胃小食,青瓜新鮮。又脆又清新,加上醃汁酸酸辣辣,非常好食👉薺菜鮮肉小餛飩 💰$45/20隻😋😋😋😋.5/5餛飩細細隻,一口一隻剛剛好,餛飩皮好滑,小心會直吞入喉 ,鮮肉醃得好夠味加埋薺菜嘅清香,真係絕配,小有地方會食到薺菜,不訪一試👉酸辣涼伴大拉皮 💰$38😋😋😋😋.5/5晶凝通透嘅涼皮,爽滑彈牙。伴上酸辣醬汁,加埋青瓜蘿蔔絲,咬落好清新惹味,嫌唔夠酸辣,可自行再加枱上醬料,味道更醒神回頭:yesyesyes!食物選擇多,又平靚正👍🏻💕💕💕#kermit食在深水埗
📍御品餛飩皇(深水埗)

👉烏雞枸杞燉人蔘

💰$45/20隻

👉酸辣涼伴大拉皮
💰$38
😋😋😋😋.5/5

回頭:yesyesyes!食物選擇多,又平靚正👍🏻💕💕💕

#kermit食在深水埗
2023-08-16 565 瀏覽
一向冇飯癮,晏晝最鍾意就係食餛飩同餃子。今日嚟深水埗做嘢,又畀我哋發掘到間新開嘅餛飩餃子店。餐廳門面光鮮,店內裝修新簇,地方乾淨企理,座位闊落,坐得好舒服。我哋點咗大餛飩、手工餃子同煎餃,+$30 仲可以配燉湯一盅,有烏雞人參同排骨人參可供選擇。原味鮮肉大餛飩 ($42)  餛飩大大隻,皮很滑,入面嘅豬肉餡肥瘦適中,肉味亦調校得啱啱好,食落清爽又唔油膩,完全沒有豬羶味。香茜鮮肉餃子 ($45)  呢款餃子嘅外形好飽滿,粒粒都脹卜卜,咬開見到入面包住滿滿嘅嘅芫茜同肉碎,入囗味道好清新。韭菜鮮肉煎餃 ($53)  煎餃嘅賣相好靚仔,色澤金黃,咬下脆卜卜。入面嘅韭菜份量多又夠鮮爽,豬肉餡有粗有幼,口感有層次。+$30 點嘅烏雞枸杞燉人參湯,亦值得畀個 Like,湯水火喉十足,人參味很突出,入口味道好鮮甜,內有烏雞同杞子,滋補又養身。另外仲點咗兩杯飲品 ,冰鎮酸梅汁 ($7) 味道酸咪咪,非常醒胃;凍豆漿 ($7) 微甜滑順,入口豆味好濃郁。最後揀咗客驢打滾 ($12) 作結,糯米皮煙煙韌韌,入面嘅紅豆蓉不多,但食落幾綿密,口感唔錯,值得一試。
看店面非常普通,沒想到不只抵食夾大件,而且真材實料!店員姐姐服務相當好,值得一讚出品全家福大餛飩 十隻 $53全家福只是貴幾蚊就可以吃到四款不同種類的餛飩,分別是原味 比較大隻 豬肉餡緊致不鞋 也沒有筋 皮厚度適中 不錯韭菜 味道最香口 滿滿的韭菜碎 薺菜 未到沒有韭菜那麼突出 但仍舊好吃香茜 芫荽味道相當出 芫荽黨應該很喜愛 餃子件頭中等 吃完10隻應該很飽了用料也不錯牛腩 細$39筋膜跟瘦肉相連,每一啖的口感都相當多重,口味比想像甜,還有一塊沒有渣的蘿蔔,作為小吃也不錯御品餛飩皇 (深水埗)深水埗汝州街249號地舖

看店面非常普通,沒想到不只抵食夾大件,而且真材實料!

店員姐姐服務相當好,值得一讚

出品

全家福大餛飩 十隻 $53
全家福只是貴幾蚊就可以吃到四款不同種類的餛飩,分別是

原味 比較大隻 豬肉餡緊致不鞋 也沒有筋 皮厚度適中 不錯

韭菜 味道最香口 滿滿的韭菜碎

薺菜 未到沒有韭菜那麼突出 但仍舊好吃

香茜 芫荽味道相當出 芫荽黨應該很喜愛

餃子件頭中等 吃完10隻應該很飽了
用料也不錯

牛腩 細$39

御品餛飩皇 (深水埗)
2023-08-08 266 瀏覽
肚仔餓,係深水埗搵地方醫肚仔,上網搵到汝州街呢間御品餛飩皇,係門口有好多美食相片,張張都好吸引,吸引到我找咗入去。睇完餐牌後,用qrcode落單,夠哂方便東北特式嘅 [ 酸辣涼拌大拉皮 $38 ] 一碗有齊青瓜絲、紅蘿蔔絲、脆花生粒加酸辣醬汁,酸酸辣辣真係好惹味,大拉皮晶瑩通透,口感厚實又爽滑,質感細嫩,真係好好食,睇落好似唔係好多,但食落好飽好滿足超香脆嘅 [ 脆皮炸餛飩 $22 ] 一碟有10粒,熱辣辣,超香脆,滿滿餡料,一口一粒,配埋泰式辣醬一齊食,真係好好食。另外叫咗款開胃涼拌小食 - 好惹味嘅 [ 酸辣海帶絲 $20 ] 海帶絲脆脆口感,辣得過癮,食到完全停唔到口飲品就叫咗杯 [ 百香果汁 $8 ]御品餛飩皇深水埗汝州街249號地舖

飲品就叫咗杯 [ 百香果汁 $8 ]

御品餛飩皇
2023-08-05
  • 酸辣涼拌大拉皮
  • 脆皮炸餛飩
  • 酸辣海帶絲
主打手工餛飩 餃子 煎 湯,每款都有多種口味🤤烏雞燉人蔘燉湯🤤真材實料,超足料無味精,夠哂養生,除咗烏雞,仲有人蔘 紅棗 桂圓 等等,大推!全家福大雲吞🥰有韭菜鮮肉 香茜鮮肉 酸菜鮮肉 椰菜木耳。最特別係酸菜餃,最濃味係韭菜同香茜餡,最爽口就椰菜木耳,最鮮味就原隻蝦仁配韮菜豬肉餡。隻隻都咁皮薄餡靚,口感豐富~麻辣牛腩上海麵😋牛腩肉質鮮嫩,口感軟身,上海麵夠哂彈牙嚼勁,湯汁香濃~泡椒蓮藕尖❤酸辣嫩脆,爽口開胃,清熱解暑~蔥油伴菜心🤤菜心大條夠新鮮,蔥油夠哂香口,兩個人食大份都覺得唔夠喉!涼拌雲耳❤有西芹蒜頭碎 雲耳夠爽口彈牙,醬汁亦好清新,酸酸甜甜~
主打手工餛飩 餃子 煎 湯,每款都有多種口味🤤

泡椒蓮藕尖❤酸辣嫩脆,爽口開胃,清熱解暑~

今日星期六兩個男人一朝早打波打完波無咩野做,就提意去深水埗睇下啲電子嘢,原來依家深水埗開咗好多平價嘅雜貨店及電子鋪,林林總總非常適合男人假日朝聖。除此之外原來喺附近嘅地方都開咗好多食肆,而且選擇多元化之餘,仲係平、靚、正~行完一輪買咗好多嘢,最終都要搵一個地方食嘢同睇下的戰利品,最後同朋友去咗一間食手工餃子嘅舖頭,見佢個門面好乾淨又衛生,而且仲要雲吞皇,咁當然試下啦。入到去個環境都幾寬敞舒適,光線又充足,見到佢個餐牌非常多選擇,由手工餃到唔同類型嘅飯餐、米線及燉湯都相應俱全,望咗陣間我朋友就點咗個牛腩飯,而我主要都係食一啲手工餃,由於見到牛腩飯只需要加$20蚊就有個小雲吞,咁我當然要慳返個Quota,我自己就要個韭菜煎餃,除咗每人嗌咗一個餐之外,侍應推介個小食九轉套腸,平時聽就聽得多但真係未試過,既然有推介當然要試下啦,另外就每人要多杯嘢飲,我就要杯御品椰奶皇,而我朋友就要咗個百香果汁,咁就應該夠食啦。等咗大約十分鐘所有食品都相繼上枱啦~ 上枱啦~ 出餐時間非常之快,亦由於可能打完波之後行左半日街真係超肚餓,上枱後都急不及待開餐。由於我個煎餃都仲未到,所以拿拿聲偷食我朋友嘅牛腩先,佢嘅

韭菜煎餃
由於我個煎餃都仲未到,所以拿拿聲偷食我朋友嘅牛腩先,佢嘅牛腩份量非常足夠,賣相都好吸引。牛腩大大件而且蘿蔔就咁睇都非常入味,的確試左佢個牛腩非常之嫩滑而且滷得好香,佢個蘿蔔無渣非常淋身,
牛腩飯
再配埋個煎蛋飯底,完全夠我朋友一個人食。
牛腩飯
及後到九轉套腸都到咗啦,就咁睇佢個份量都好大碟,
九轉套腸
但吸引到我嘅視覺就係佢每舊嘅豬大腸入面真係有好多層捲得好精美,
九轉套腸
試埋佢個味道先,入口時佢嘅滷水非常之香濃,而且煙煙韌韌非常爽口,最重要係入面零脂肪口感豐富,食得出好紮實味道一流。其後試埋個小雲吞,
小雲吞
雖然佢細細碗但係份量都唔少,咬開雲吞見到入邊都有豐富嘅豬肉,而且肥瘦均勻,
小雲吞
每粒食落口都好甘香再配埋雪白嘅魚湯,令成件事提升咗一個層次。
小雲吞
最後到我嘅韭菜煎餃,我要咗十粒份量,上枱見到果然每一粒都非常飽滿,
韭菜煎餃
咬開入面全部啲餡都好豐富好足料,每一口都食到香濃嘅韭菜,再加上有少少肥肉嘅豬肉餡,
韭菜煎餃
每啖都真係停唔到口,呢個值得推介。飲埋杯椰奶皇,
御品椰奶皇
佢甜度適中而且份量都好足夠,而我朋友個杯百香果汁,
百香果汁
基本上都係清甜但唔會過甜,整體上都好滿意。
兩個人食到飽飽埋單每人$100蚊都唔駛,性價比都算高,下次再行開深水埗都可以試埋其他餡既煎餃先,呢間都係一間出色嘅小店。
2023-07-22
御品椰奶皇
百香果汁
2023-07-29 71 瀏覽
同朋友👩‍🔬一齊喺深水埗,肚仔餓要搵個地方醫肚,喺呢區一般都係簡簡單單食啲嘢,路過呢度,見到食餛飩/餃子🥟,幾啱呢日嘅胃口,於是朋友👩‍🔬同我就決定入去開餐🤣$40「烏雞燉人蔘」:湯底濃郁鮮味😋,除咗烏雞,仲見到有其他配料包括 人蔘、紅棗、桂圓 等🤩$35「韭菜鮮肉小餛飩」:細細粒,一啖一粒或兩粒,幾鮮味🤩$25「蔥油拌菜心(大)」:菜心新鮮,烚得軟腍腍,好容易食🤩$45「香茜鮮肉餃子🥟」:餃子🥟隻隻都好飽滿🤩,咬開見到有好多豬肉,仲有芫荽嘅清香味😋$45「香茜鮮肉大餛飩」:都可以一啖一隻還兩隻,好食🤩$6「無糖可樂」:凍冰冰🤩

$35「韭菜鮮肉小餛飩」:細細粒,一啖一粒或兩粒,幾鮮味🤩

$45「香茜鮮肉大餛飩」:都可以一啖一隻還兩隻,好食🤩

$6「無糖可樂」:凍冰冰🤩
2023-07-28 90 瀏覽
今晚去深水埗買電子用品,順便在附近食晚餐,今次揀了這間食餛飩的小店,有多款味道的餛飩、水餃及煎餃,還有自家燉湯,正合少飲湯水的外賣族。原味鮮肉大餛飩餛飩皮薄餡多,包得很結實,用了新鮮的肉餡,十分多汁。全家福鮮肉餃子餃子可以一次過試到幾款,我就最喜歡椰菜木耳,十分爽口,另外酸菜餃味道不錯,十分惹味。韭菜鮮肉煎餃煎餃煎至金黃香脆,餃子皮亦不會太厚,十分多汁。九轉套腸滷得入味,豬腸有咬口,煙煙韌韌。人參烏雞燉湯燉湯十分足料,有淡淡人參香味,雞肉燉至腍身,十分鮮甜。餐廳還送紅棗豆漿。

原味鮮肉大餛飩
餛飩皮薄餡多,包得很結實,用了新鮮的肉餡,十分多汁。

全家福鮮肉餃子

韭菜鮮肉煎餃
煎餃煎至金黃香脆,餃子皮亦不會太厚,十分多汁。

九轉套腸
滷得入味,豬腸有咬口,煙煙韌韌。

人參烏雞燉湯
燉湯十分足料,有淡淡人參香味,雞肉燉至腍身,十分鮮甜。

餐廳還送紅棗豆漿。
2023-07-26 72 瀏覽
原味鮮肉小餛飩:🥟通常由麵粉皮包裹著鮮肉和蔬菜製成。湯底奶白色,還配上爽口的生菜,味道鮮美,口感嚼勁十足。酸辣牛腩五穀米線:🐮由牛腩、五穀米線和酸辣湯汁製成🍜這道菜味道酸辣可口,香濃牛腩非常入味。涼拌大拉皮:來自中國西北地區的傳統涼菜。它由青瓜絲、胡蘿蔔絲和脆花生🥜製成,口感爽脆,味道清新,非常適合夏天食用。酸辣海帶絲:🌶非常受歡迎的小菜,由海帶絲和酸辣湯汁撈成。味道酸辣可口,而且富含營養。

2023-07-26 66 瀏覽
全家福煎餃🥟有齊四款口味 韭菜鮮肉 香茜鮮肉 酸菜鮮肉 椰菜木耳😋我覺覺酸菜鮮肉味最特別 出面好少機會食到 用酸菜黎食餃子餡都幾夾~而且每隻都煎得好香脆 配埋酸甜醬好好食👍🏼香茜鮮肉餃子🥟配左酸辣湯另上 但唔算好辣~就咁飲都可以🤤湯餃都好新鮮 相比煎餃 我覺得煎餃更勝一籌👍🏼原味鮮肉大餛飩🥬一句形容:皮薄餡靚👍🏼每粒餛飩都包裹住大大舊鮮肉 唔駛點醋/鼓油都好夠味道😍花生醬拌麵🍜係兒時最愛吃既花生醬拌麵~花生醬🥜同麵既比例剛好 每啖麵都沾到香濃花生醬 而且麵既份量都多 有叫埋餃子/餛飩要share食 唔係太飽😆烏雞人參上海麵🍲上海麵就不過不失 烏雞人參味唔算太濃 感覺食完會好補😃御品餛飩皇 (深水埗)深水埗汝州街249號地舖

全家福煎餃🥟

香茜鮮肉餃子🥟

原味鮮肉大餛飩🥬

花生醬拌麵🍜

烏雞人參上海麵🍲
上海麵就不過不失 烏雞人參味唔算太濃 感覺食完會好補😃

御品餛飩皇 (深水埗)
2023-07-23 50 瀏覽
深水埗有各式各樣美食店舖,眼前一看店舖主打手工餃子好吸引,因天氣都非常炎熱,想吃清淡點,御品餛飩皇(深水埗)正合自己心意,店主好好人,買外賣客人都叫他們內進避吓暑好心人做出來一定會好食,看得見店主用心製作和經營這食店。店舖裝潢簡潔,服務員很有禮貌。食物價錢也大眾化,更加抵是下午茶時段,良心價錢真是超“抵……抵”👍👍,一個套餐才是$36蚊🥰🥰嗌咗以下美食❣️香茜鮮肉大餃子~餃子皮有口感,內裡填滿了鮮嫩的豬肉和新鮮的香茜葉。香茜的香氣和豬肉的鮮味融合在一起,呈現出獨特的風味❣️韭菜鮮肉餃子~每個餃子手工包得非常漂亮,煮熟後的口感也非常“棒”,餃子的湯汁鮮美❣️麻辣牛腩上海麵~牛腩肉質鮮嫩,口感十分柔軟。上海麵的口感彈牙有嚼勁,湯汁醇厚非常美味❣️九轉套腸~手工製作需時,一層豬腸套一層,工序重覆製作, 烹調出來九轉套腸爽脆,口感煙韌,非常惹味😋😋❣️香茅炸雞翼~外皮炸得非常酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,配上香茅的獨特香氣,味道極佳

正合自己心意,店主好好人,買外賣客人都叫他們內進避吓暑

嗌咗以下美食
❣️香茜鮮肉大餃子~

❣️韭菜鮮肉餃子~

❣️麻辣牛腩上海麵~

❣️九轉套腸~

❣️香茅炸雞翼~

2023-06-29 116 瀏覽
街坊行過見新開就試下。點了個大菜心,要25元,但只得8條。問了店員,她説是的!之後來了雲吞,未吃已見到頭髮在湯内。什麽食慾都没有了。。。然後發覺第一次見用白醋配雲呑,和一枝唔知係乜嘅鼓🥁油。點了全家福小餛飩 和 全家福煎餃,基本上都是給韮菜口味。同區有太多餃子店了,這店絕對談不上出色。實在有需要研究一下怎樣可以做好尐。店員服務一般,環境不大尚算乾淨,除了餛飩湯有頭髮,飲品麻麻!餐牌有燉湯,但没試!一次夠了!
街坊行過見新開就試下。
點了個大菜心,要25元,但只得8條。
問了店員,她説是的!

之後來了雲吞,未吃已見到頭髮在湯内。

什麽食慾都没有了。。。

然後發覺第一次見用白醋配雲呑,和一枝唔知係乜嘅鼓🥁油。

點了全家福小餛飩 和 全家福煎餃,基本上都是給韮菜口味。

餐牌有燉湯,但没試!

一次夠了!

2023-06-28 102 瀏覽
得閒行下深水埗,真係好多小店會比到驚喜😋今日經過見到都好多人食,坐低叫左呢度主打既餃子同雲吞!超掂👍🏼👍🏼 。🥢蝦仁韮菜大雲吞 10隻 $55原隻蝦仁配韮菜豬肉餡,皮滑餡靚,用雲吞皮夠薄又滑!加入韭菜,吃起黎口感更加豐富!。🥢椰菜木耳煎餃 8隻 $45煎餃🥟個人覺得仲出色!餃子皮比雲吞皮厚,但爽口彈牙,椰菜木耳切成碎再加上紅蘿蔔,表皮煎到夠脆但唔會太油!。🥢人參烏雞燉湯 +$30(煎餃加配)如果有叫煎餃,可以加錢要埋個燉湯,超足料無味精。。🥢招牌手工蒸餃 $30蒸餃反而比較一般,個人鍾意煎同煮多啲😋。🥢香茅炸雞翼 2隻 $16小食黎講好唔錯!大大隻夠香脆。。呢度除左有汽水飲,只係$6罐👍🏼平,仲有個冰鎮酸梅汁 $7 幾好飲又抵飲!。果然深水埗真係好多臥虎藏龍小店👍🏼呢間餃子🥟好好食呀!

🥢蝦仁韮菜大雲吞 10隻 $55

🥢椰菜木耳煎餃 8隻 $45

🥢人參烏雞燉湯 +$30(煎餃加配)
如果有叫煎餃,可以加錢要埋個燉湯,超足料無味精。

🥢招牌手工蒸餃 $30
蒸餃反而比較一般,個人鍾意煎同煮多啲😋

🥢香茅炸雞翼 2隻 $16
小食黎講好唔錯!大大隻夠香脆。

果然深水埗真係好多臥虎藏龍小店👍🏼呢間餃子🥟好好食呀!
2023-06-26 86 瀏覽
深水埗物價較相宜,是日先過來入手電話卡~發現一間新開餛飩餃子小店!假日下午茶更平至$36有套餐~絕對是對得起價錢口味偏健康、像家中的味道較多一些蝦仁韭菜大餛飩 10隻 $55 超大隻,韭菜蝦肉餡都夠新鮮酸菜鮮肉煎餃 5隻 $30 喜歡煎餃外皮有Q度酸辣涼拌大拉皮 $38 口感蠻有嚼勁、香味夠唔太辣都幾入味!楓亭糕 $12 少少硬,有點像糯米口感粗糧甜糕百香果汁 $8 椰奶皇 $10如果餃子店有提供多點飲品選擇,如豆漿就會更佳!
深水埗物價較相宜,是日先過來入手電話卡~
發現一間新開餛飩餃子小店!

假日下午茶更平至$36有套餐~絕對是對得起價錢

口味偏健康、像家中的味道較多一些

蝦仁韭菜大餛飩 10隻

$55 超大隻,韭菜蝦肉餡都夠新鮮

酸菜鮮肉煎餃 5隻 $30

喜歡煎餃外皮有Q度

楓亭糕 $12
少少硬,有點像糯米口感粗糧甜糕
百香果汁 $8
椰奶皇 $10
如果餃子店有提供多點飲品選擇,如豆漿就會更佳!
2023-06-25