2020-06-21 777 瀏覽
對於德家最大既印象係:人手好短缺 成間舖咁大 職員10隻手指數得晒 個個都好似好趕咁 見到都覺得佢地慘 希望老細會注意下 加強下人手啦我地叫左中間價錢個set ($258位加一, 小童$178位加一)包左安格斯拼盤 刺身盛同埋燒肉放題食物方面 呢個價錢算係咁啦 刺身唔錯 三文魚同帶子都尚算新鮮 不過就冇得refill 再額外加錢  安格斯拼盤d肉味道唔錯 但就有d "un"囉 不過呢個價錢我都唔會期望係食咩靚牛環境方面 都算坐得舒服 同埋店內既抽風都做得唔錯總括黎講 唔算太高質 但呢個價幾算係咁啦溫馨提示:記得BOOK檯

食物方面 呢個價錢算係咁啦

環境方面 都算坐得舒服 同埋店內既抽風都做得唔錯

總括黎講 唔算太高質 但呢個價幾算係咁啦

溫馨提示:記得BOOK檯
安格斯拼盤
刺身盤
熟食
2020-06-02 1013 瀏覽
首先讚一讚...-食材肉質都是不錯的 比平常既任食燒肉味道來得好-坐位同食枱闊落 坐得舒服-沒有收加一 、切餅費差既位...-職員有d愛理不理既態度-上菜速度極慢 建議一開波數量多填一點/食到一半好再加單-生日蛋糕會幫你雪住 但懷疑職員間既溝通非常不足 導致拎錯蛋糕黎 留意!呢度係唔會得閒幫你開埋插埋蠟燭 而係原盒俾返你 要製造驚喜既自己再搞掂不過都明免加一 同冇收切餅費係咁上下既但都希望事前應該通知一聲 免得場面尷尬
首先
讚一讚...
-食材肉質都是不錯的 比平常既任食燒肉味道來得好
-坐位同食枱闊落 坐得舒服
-沒有收加一 、切餅費

差既位...

2020-06-01
慶祝紀念
生日
2020-06-01 1005 瀏覽
Rubbish, rubbish, rubbish永遠永遠永遠唔會再幫襯!!!啲牛等左一個鐘先黎,可能係要即割,仲放緊血,先要等一個鐘,然後個每個侍應都話得得得,但最終有個人叫你再寫紙、再寫紙、再寫紙,寫到你輪迴...埋張單都係叫左埋單,再埋單,再埋單...啲野唔係難食,係超級地難食!唯一要讚嘅係金菇,因為係正常同無限食,唔使加無謂錢,俾二百幾蚊居然食緊垃圾!奉獻大家唔好試!浪費金錢又勞氣!Rubbish!
Rubbish, rubbish, rubbish
永遠永遠永遠唔會再幫襯!!!
埋張單都係叫左埋單,再埋單,再埋單...
啲野唔係難食,係超級地難食!
2020-03-04 2641 瀏覽
四個朋友短聚但其中一有個朋友係超大食,怕佢唔飽所以每次都揀食放題餐廳,今次就揀左呢間燒肉放題店位於旺角創興广場。我地揀左最普通$198(加一)任食,二百二蚊 有各種肉類,又有海鮮,有前菜,飲品任飲任食,啤酒都任飲。CP值超高。點分量都嚟得好足,又上得快。肉類,豬牛豬雞都有齐~特別推介五花腩~超好食其次牛脊肉,一口牛都唔錯。海鮮有蝦,青口,多春魚,帆立貝。味道都可以,*蝦很新鮮。其他潮燒都好多選擇;所以也試了,喜歡燒甜玉子,燒甜紫薯(用錫紙兜)。另外,多叫了海鮮粥,有驚喜,海鮮味好濃,好美味。最後,我們都吃得飽飽 拎不到甜品,但點都要吃麻每人一杯Haagen Dazs雪糕🥰真係大滿足阿~會再幫襯

點分量都嚟得好足,又上得快。

肉類,豬牛豬雞都有齐~特別推介五花腩~超好食
其次牛脊肉,一口牛都唔錯。

海鮮有蝦,青口,多春魚,帆立貝。味道都可以,*蝦很新鮮。

其他潮燒都好多選擇;
所以也試了,喜歡燒甜玉子,燒甜紫薯(用錫紙兜)。

另外,多叫了海鮮粥,有驚喜,海鮮味好濃,好美味。

真係大滿足阿~會再幫襯
2020-02-16 5120 瀏覽
之前已經嚟過,食開 198個plan不過冇寫食評,今日情人節過嚟冇咗平時198個plan,要食268不過冇所謂,情人節真係要畀人賺下我哋訂咗八點半,因為上次黎完全冇乜人,七點半嚟咗,諗住可以早入座呢度環境好大,情人節上到嚟,見到門口坐滿曬人,心諗應該冇得早入座啦又估唔到一問之下即刻可以入座, 咁我就覺得好奇怪,因為我食咗兩個幾鐘,門口keep住有人坐喺度等,但係裏面keep住有空間,我好大個問號,如果有人知道點解可唔可以話畀我聽 平時唔揀268嘅原因,係因為268佢唔係任食刺身任食靚牛,只係多咗一盤刺身同多咗一份靚牛,我哋覺得兩個人如果多百幾蚊,係多咗呢兩盤嘢食,又真係冇咁嘅必要,所以平時都係食198魷魚好食,赤貝都新鮮,三文魚肥厚,帶子都好食,不過全部都係過凍,要攤一攤,最唔好食就係八爪魚,某程度上這一盤刺身係ok嘅,不過款式就少咗啲,有返啲蝦就會好啲而呢盤靚牛好明顯右手邊嗰嚿牛係超級靚,而牛脷亦都係畀牛脷心一啲靚啲嘅位置但係其他三款牛同我平時點得嗰啲亦都冇乜大分別,但係靚牛係好食啲嘅呢啲就係平時牛喇,其實亦都唔係好差嘅出面可以攞嘅冷盤有好多,質素你話係咪頂級當然就唔係㗎喇,但係我會
之前已經嚟過,食開 198個plan
不過冇寫食評,今日情人節過嚟
冇咗平時198個plan,要食268
不過冇所謂,情人節真係要畀人賺下

呢啲就係平時牛喇,其實亦都唔係好差嘅

出面可以攞嘅冷盤有好多,質素你話係咪頂級當然就唔係㗎喇,但係我會話應該揀到嘅你都可以揀到
佢呢度係有得食火鍋,所以有火鍋料嘅
但有啲火鍋料我極度建議大家攞嚟燒
第一就係豆腐卜,第二就係佢嘅響鈴
烘脆之後係好食到非常
而且佢啲凍蝦都質素唔錯,爽口
但係食味方面就唔夠佢上嗰盤燒嘅蝦鮮甜
所以讀者可以自己選擇
飲品就多得好交關啦,梅酒,清酒,啤酒
hoegaarden生啤都有,汽水嗰啲就唔多講,茶啡都有,所以一定揀到你想要嘅

燒烤方面一定要讚一樣嘢,就係佢有張隔油紙畀你燒,完全唔黐底,連難燒到非常嘅多春魚都可以燒到脆口,多春魚好食,燒蝦好食,燒帶子都好食, 另外佢可以無限任點嘅牛脷 都好食,但係就一時時,有時一份好食,一份唔好食,睇你好唔好運

特別要講每次黎我都會食呢個凍蕎麥麵
我本身勁鍾意食冷麵,係好好食
但係好大碗

情人節埋單590蚊
冇投訴,性價比極高
大家平日呢可以享受得更多
呢度我覺得大家食198嗰個餐已經好足夠
除非大家係大胃王,因為今次佢多咗個刺身盤同埋靚牛盤
我食完之後其實都唔係再食到好多其他嘢
可能我唔係好大食
呢度食物質素中規中矩
你自己控制火候控制得好嘅話,都係好食嘅
始終日燒我覺得係食食物原味,
同埋你嘅燒烤技巧
呢度食物原味講真真係唔差
呢一個價錢我自己去街市買肉都唔得
你自己燒到大概五六成嘅話
其實係可以一試
我就絕對推介

2020-02-14
2019-12-27 3201 瀏覽
一大班人要喺旺角食飯,仲要有要求嘅,其實真係好難揀餐廳。最尾決定咗喺創興上面一間叫德家嘅燒肉火鍋放題。上到去好多人等緊位,佢火鍋同燒肉係二揀一嘅咁我哋揀咗燒肉。可能因為間鋪頭唔足夠大枱,所以其實我哋都等左超過一個鐘頭嘅時間先安排到入坐。佢有安排部份小凳比人等位坐,但其實好多人都有企喺度等,所以有種好逼逼夾夾嘅感覺,不過創興間間餐廳都係咁嘅狀況所以都冇咩好投訴。終於入到去,佢係有得揀唔同嘅餐,最平嗰種就係燒肉,加少少錢會有多盤刺身。咁我哋係一心食燒肉所以就揀咗燒肉平就OK啦。室內燒肉店最大問題係個環境嘅抽風,最怕食到成身燒肉味。但係佢既抽風真係唔錯,起碼無身處於油煙下嘅感覺。肉類既質素以任食來講,係水平之上。當中牛舌同羊架我仲有re order,鍾意食肉嘅人會覺得好滿足。唯一要講嘅可能係蔬菜量選擇唔夠,因為食太多肉多嘅話都會覺得油膩,想食啲蔬菜,呢方面就略嫌有不足。不過講到最吸引我哋一大班人食飯,當然係任飲嘅啤酒啦。佢有提供hoegaarden嘅生啤。講真,真係飲多幾杯都回本,所以真係相當之抵食。以旺角區可以一大班人食嘅燒肉放題,呢間真係冇咩好挑剔。
以旺角區可以一大班人食嘅燒肉放題,呢間真係冇咩好挑剔。
2019-12-23
90 分鐘 (堂食)
2019-12-15 2133 瀏覽
今日平日星期四同朋友黎試依間日式燒肉放題 依個價錢真係唔錯😳我哋食六點幾 都唔算話好多人嘅佢就有分三個套餐 一個198 258 308我哋就揀咗198個套餐 只係少咗刺身同埋一碟安格斯牛 但其他都係任食嘅😋😋出面仲有自助包可以任攞嘢食我個人好鍾意食牛舌 就叫左好多啦但都算有牛肉味 味道都可以接受但唯獨我覺得牛柳粒同牛小排麻麻哋肉質唔算好 仲有啲難咬之後我覺得黑椒牛肉都好食😋我覺得最好嘅係最後有杯雪糕送依個價錢真係都唔錯抵得一試
我哋食六點幾 都唔算話好多人嘅
依個價錢真係都唔錯
抵得一試
2019-12-12
2019-12-01 1583 瀏覽
吃的烤肉buffet,太爽了,價格也很實惠!!服務也很周到。店舖地點有點難找、店很大,坐在邊邊拿東西要走很遠還會走丟菜單除了烤肉還包含了一些海鮮,都很好吃!!還包括了飲料!冬天到了 還要再來!!
吃的烤肉buffet,太爽了,價格也很實惠!!
服務也很周到。
店舖地點有點難找、店很大,坐在邊邊拿東西要走很遠還會走丟

菜單除了烤肉還包含了一些海鮮,都很好吃!!還包括了飲料!

冬天到了 還要再來!!
2019-11-06 1636 瀏覽
記得佢前身好似係酒樓!$198+10%可能選擇打邊爐或燒烤多人唔建議去食,因為無大枱 我地8 個人去 都要分2枱!任飲任食肉類選擇不是太多,雖然主打食牛但係想講,五花腩先係最正仲有其他小食提供,唔錯抽風麻麻地侍應人數唔多,落個單都等好耐仲係要入紙方式落order 寧願貴少少去食牛x
記得佢前身好似係酒樓
$198+10%
可能選擇打邊爐或燒烤
多人唔建議去食,因為無大枱
我地8 個人去 都要分2枱!

任飲任食

肉類選擇不是太多,雖然主打食牛
但係想講,五花腩先係最正

仲有其他小食提供,唔錯

抽風麻麻地
侍應人數唔多,落個單都等好耐
仲係要入紙方式落order
寧願貴少少去食牛x
2019-11-05
2019-10-30 1278 瀏覽
朋友為我慶祝生日~心郁郁想食燒肉因我是位牛魔王德家啱哂我心水,我同朋友揀左個海鮮plan, $308 已包一大盤海鮮,有蝦,有蠔,有鮑魚……仲黎多盤刺身,再加一大碟各款牛肉,不同部位嘅牛, 唔夠食仲可追加放題裡包的牛肉,雞肉,豬肉,德家仲有個自助bar,所以仲可以拎下丸類,腸仔黎燒,各式飲品任飲,甜品任食,名牌雪糕就一人一杯,勁食牛之餘仲可食埋燒海鮮同新鮮刺身~夠4個人仲送海膽~食到我地5個人攬住個肚走一定會再去食的!
朋友為我慶祝生日~心郁郁想食燒肉
因我是位牛魔王
一定會再去食的!
2019-10-04
慶祝紀念
生日
2019-09-22 959 瀏覽
去到旺角吾知食咩就隨便去創興搵嘢食✌🏻呢間燒肉的另一邊就系德興火鍋🤔兩邊仲share同一個common area可以出去拎嘢食! 出面就分別有啲沙律配料 可以自己mix或者有d泡菜 中華沙拉 螺肉的頭盤🧐另外仲有凍蝦同青口 兩日都系正正常常 算彈牙 但冇咩味因爲始終急凍貨🤭 食燒肉想要的菜都可以系出面拎 幾新鮮的冇爛😏 到主角燒肉 款就吾系特別多 一般有的佢都有咁啦😂 質素好老實好普通😉最大原因因爲啲肉好多都冇預先醃製過 所以舊舊肉基本都冇咩味 系靠燒肉汁😖 我自己覺得比較好食的就有牛胸腹壺漬 因為系小數醃得好入味而牛肉又淋 完全咬得開🤤食落好似用左d梨汁醃咁甜甜地👍🏻 仲有牛舌薄切都吾錯 好濃牛味好香😌 豬就吾講啦 正常味😂 雞就個人中意雞翼因爲夠大隻 燒完個皮好脆入面都juicy😊 同埋食得最多的就系菠蘿🍍!因為真系好多汁冇渣 食肉食到好膩個陣食返兩舊好正🤪 最後仲會每人送一杯雪糕 但個日話個雪櫃壞左所以得好小選擇 我地就要左一杯hagandazs 咖啡味同一杯吾知咩牌的芝麻味 但我嫌呢杯太重芝麻味完全冇奶味🤢 雖然食物吾突出 但服務都ok的 上肉速度快吾會比錯份量😋 同埋兩個鐘入

雖然食物吾突出 但服務都ok的 上肉速度快吾會比錯份量😋 同埋兩個鐘入面我地都換左2-3次紙 佢地見到會主動行過來換🥳 如果創興間間都等晒位 就試呢間啦!
2019-09-22 794 瀏覽
突然好想食燒肉,於是就黎左呢間日式燒肉試可能係我同朋友平日黎嘅關係,未算好多人,坐得都幾舒服🤪🤩黎到佢有個自助嘅bar枱,俾你拎下菜,前菜嘢飲個啲🤔🤔但最估唔到佢自助bar竟然有自助餐個種青口,好意外,而且都幾好食,都嗌左2 3碟食🤔一坐低當然要叫牛啦,叫左個牛胸腹壺漬,佢係有5舊左右,入面係有啲醬咁,食落好入面,燒完都唔會話好硬🥰咁多款牛入面,佢嘅特上牛脊肉同極上一口牛係最好食,燒完都仲有好多肉汁唔會話好乾😆豬同雞就無咩特別,係雞翼幾好食但個五花腩就有啲硬,唔係係我地燒得太耐定點🤓🧐但總體而言,佢啲牛嘅質素都幾高🧐值得再去😚😚
突然好想食燒肉,於是就黎左呢間日式燒肉試
可能係我同朋友平日黎嘅關係,未算好多人,坐得都幾舒服🤪🤩
黎到佢有個自助嘅bar枱,俾你拎下菜,前菜嘢飲個啲🤔🤔
豬同雞就無咩特別,係雞翼幾好食
但個五花腩就有啲硬,唔係係我地燒得太耐定點🤓🧐
但總體而言,佢啲牛嘅質素都幾高🧐值得再去😚😚
2019-09-18 701 瀏覽
德家日式燒肉店想不到,吃晚飯都要面對選擇困難,Twice很不容易,才決定吃日式放題,來到餐廳門口,才知道同場都有做日式燒肉放題和日式放題鍋魚,我所欲也,熊掌,亦我所欲也,二者不可得兼,舍魚而取熊掌者也涮鍋,我所欲也,燒肉,亦我所欲也,二者不可得兼,舍涮鍋而取燒肉者也經過一輪退庭商議,陪審團一致裁定燒肉該吃燒肉枱是經過精心設計的在抽氣管的上方,特別的放置了燈,好讓燒烤的時候看清楚肉熟了没有燒肉是放題,飲料也是放題的,啤酒汽水茶是任飲的而涮鍋放題的食物也是可以去拿的,其中更加有些食物用燒烤的方式料理比涮的方式更佳真的是一個價錢,三重享受食物方面,有分開數個類別分別是羊/豚/雞篇,海鮮篇,主食篇,牛篇,潮燒篇,和野菜篇選擇可以稱得上應有盡有其中以牛肋條最出為出色如果牛舌可以厚切則更為理想
德家日式燒肉店
想不到,吃晚飯都要面對選擇困難,Twice
經過一輪退庭商議,陪審團一致裁定燒肉該吃
燒肉枱是經過精心設計的
燒肉是放題,飲料也是放題的,啤酒汽水茶是任飲的
真的是一個價錢,三重享受
食物方面,有分開數個類別
分別是羊/豚/雞篇,海鮮篇,主食篇,牛篇,潮燒篇,和野菜篇
選擇可以稱得上應有盡有
其中以牛肋條最出為出色
如果牛舌可以厚切則更為理想
爸爸話想食燒肉放題,做女嘅梗係即刻book間放題餐廳同佢食啦 。揀咗旺角創興廣場嘅德家燒肉,因cp值高,二百幾蚊又有各種肉類,又有海鮮,日式主菜無限任食,出面又有得攞沙律 ,前菜 ,例如糖心蛋,麻醬豆腐,又有好多款飲品。 肉類嘅選擇都好多,單單係牛都有大約十款,例如牛脊肉, 一口牛,牛舌,牛胸腹等等 。還有雞腿肉,五花腩,羊架等。海鮮方面最喜歡蝦,因為超新鮮,肉質非常彈牙,不斷encore.我還愛吃燒菠蘿,燒甜玉子,燒日本番薯仔。 我個人推介一定要試下海鮮粥,因為食咁多肉,有啲粥暖下胃,有啲米氣落肚,個肚舒服好多,而且海鮮粥好足料,食到有一條條嘅蟹肉,海鮮味好濃,所以好美味。最後,除咗可以出去攞唔同嘅甜品之外,仲可以每人叫一款雪米糍,有三種口味,選擇有芒果味,香芋味同雲呢拿味,食埋個雪米糍就非常飽。

2019-09-11 472 瀏覽
入到去都算企理,啲staff非常有禮貌同埋效率好高!我地嗌左$258個餐,係半放題,送左一碟牛,呢碟頭盤牛係比較高質!可惜之後放題冇得再嗌。 仲送左一人一隻蠔。之後所有menu都有得任食,有牛、豬、海鮮仲有特別既野食!個人攞薦各款牛同埋多春魚!食到膩仲可以出去攞生菜包肉食。佢既主食仲有好難得見到既蕎麥面,可惜今次太飽冇試到!我最欣賞佢會鋪紙係個pan到,啲野食冇咁易燶。上菜都上得非常之快,服務亦非常周到!最後送雪糕,仲有movenpick揀!食到捧住個肚呀!

之後所有menu都有得任食,有牛、豬、海鮮仲有特別既野食!
個人攞薦各款牛同埋多春魚!食到膩仲可以出去攞生菜包肉食。
食到捧住個肚呀!