2019-12-27 3199 瀏覽
一大班人要喺旺角食飯,仲要有要求嘅,其實真係好難揀餐廳。最尾決定咗喺創興上面一間叫德家嘅燒肉火鍋放題。上到去好多人等緊位,佢火鍋同燒肉係二揀一嘅咁我哋揀咗燒肉。可能因為間鋪頭唔足夠大枱,所以其實我哋都等左超過一個鐘頭嘅時間先安排到入坐。佢有安排部份小凳比人等位坐,但其實好多人都有企喺度等,所以有種好逼逼夾夾嘅感覺,不過創興間間餐廳都係咁嘅狀況所以都冇咩好投訴。終於入到去,佢係有得揀唔同嘅餐,最平嗰種就係燒肉,加少少錢會有多盤刺身。咁我哋係一心食燒肉所以就揀咗燒肉平就OK啦。室內燒肉店最大問題係個環境嘅抽風,最怕食到成身燒肉味。但係佢既抽風真係唔錯,起碼無身處於油煙下嘅感覺。肉類既質素以任食來講,係水平之上。當中牛舌同羊架我仲有re order,鍾意食肉嘅人會覺得好滿足。唯一要講嘅可能係蔬菜量選擇唔夠,因為食太多肉多嘅話都會覺得油膩,想食啲蔬菜,呢方面就略嫌有不足。不過講到最吸引我哋一大班人食飯,當然係任飲嘅啤酒啦。佢有提供hoegaarden嘅生啤。講真,真係飲多幾杯都回本,所以真係相當之抵食。以旺角區可以一大班人食嘅燒肉放題,呢間真係冇咩好挑剔。
以旺角區可以一大班人食嘅燒肉放題,呢間真係冇咩好挑剔。
2019-12-23
90 分鐘 (堂食)