2022-09-26 1767 瀏覽
上星期六家中有打邊爐聚會,聞說此店要排隊購買的,特登到此光顧,不用排隊,滿心歡喜,買了手打魚旦,炸魚角各-斤,2包炸魚骨,合其$310,其實頗貴,120元—斤諗住好吃的話没所謂啦,滿心歡喜買到名物,極力推薦大家先試,突有家人大叫炸魚角好咸呀並吐出,以為他誇張,怎知其他人亦同-反應大叫,本人本身都食得咸的也頂唔順。至於魚旦還可以,魚骨夠脆反而沒有咸味。總結係失望,價錢貴,質素—般,不會再幫襯。
,價錢貴,質素—般,不會再幫襯。
2022-01-31 2094 瀏覽
新春將至,德興現推出一些特別的應節食品「氹仔手打魚旦」及「發財魚旦」;如沒有預訂,可看看可還有存貨,購買多少隨意,更可像我每樣只要了四粒,老闆娘也沒有黑面,還有說有笑,抵讚。前者以髮菜和魚旦平均撈勻,口感爽彈又帶有陣陣髮菜香味,不錯;後者是釀入冬菇及蟹柳在魚旦當中,吃時帶有陣陣冬菇香味,好看又特別,末試過的不妨一試。當然少不了我至愛的炸魚骨,酥脆香口,一試難忘。#炸魚骨 $35#發財魚旦 #氹仔手打魚旦 #過年應節食品只供應到1月31日#德興魚蛋公司 地址: 九龍城福佬村道76號地舖電話: 23820646

當然少不了我至愛的炸魚骨,酥脆香口,一試難忘。

#炸魚骨 $35
#發財魚旦
#氹仔手打魚旦
#過年應節食品只供應到1月31日
#德興魚蛋公司
地址: 九龍城福佬村道76號地舖
電話: 23820646
2022-01-26
$68 (其他)
團年飯
2021-10-31 1606 瀏覽
之前見都有個Blogger介紹德興既炸魚骨,所以有日出去九龍城剪頭髮嘅時候,就順便去睇睇。我一去到嘅時候咁岩有個阿叔買緊炸魚骨,我就順勢話我都要。一包魚骨好似$3x,返到屋企即刻開黎食,超級酥脆,又香魚味,我食到第二日依然酥脆,超級無敵推介!下次有買夠兩包先夠皮😂😂
炸魚骨

我一去到嘅時候咁岩有個阿叔買緊炸魚骨,我就順勢話我都要。
  • 炸魚骨
2021-10-09 1009 瀏覽
諗住去開九龍城,試吓買啲魚片頭,門口貼晒明星外買相,諗住點難食都唔會太差,點知係失望沒水準,超難食的魚片頭,鹹,肉質好鞋,沒有魚味,真係忍唔住先至想寫啲段嘢,希望只係我好彩
諗住去開九龍城,
試吓買啲魚片頭,

門口貼晒明星外買相,
諗住點難食都唔會太差,

點知係
失望沒水準,
超難食的魚片頭,
鹹,
肉質好鞋,
沒有魚味,
真係忍唔住先至想寫啲段嘢,
希望只係我好彩
2021-01-30 2170 瀏覽
對於德興,簡直相逢恨晚啊🔥以往𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗都會喺旺角冷巷買 #炸魚皮 #炸魚骨,自從師傅退休冇做,就轉戰德興❤️ ⚠️#炸魚皮魚骨 (每人限買3包)⚠️➰非常薄粉,而且炸到d骨係「無牙🦷婆婆」都食到‼️埋位打邊爐之前口痕當小食食又得,打邊邊放落湯浸吓亦都得,「得咗」!➰個人比較中意食魚骨,家姐仔就2款都中意~ 🍢#手打潮或魚旦🍢 ➰每次都會買,建議即買即日食‼️雖然話可以2日內食,但感覺鮮味差咗如果大家都係搵緊間,粉薄、炸得香脆、唔薄chitchit嘅魚骨咁就要試啦!星期六去要排幾間鋪位🙈🙉 另外炸魚骨都有分時間出爐~敬請留意🙏🏼🍢德興魚蛋公司 (九龍城)📍九龍城福佬村道76號地舖

⚠️#炸魚皮魚骨 (每人限買3包)⚠️
➰個人比較中意食魚骨,家姐仔就2款都中意~

🍢#手打潮或魚旦🍢

🍢德興魚蛋公司 (九龍城)
📍九龍城福佬村道76號地舖
  • 炸魚骨
2020-08-23 2608 瀏覽
難得去到九龍城,聽朋友介紹,買了一份有骨魚皮($30)。由於此店不是堂食店,原本打算幫襯隔幾間舖既魚旦粉麵舖,可惜又排長龍,所以全部叫買外賣回家開心share。第一次食,感覺有魚骨的比一般無骨魚旦硬,有鮮魚味又好有口感,浸一下湯汁先食一流。小小淋,又趣趣地!另外買左一條新鮮魚旦,比阿媽炒餸用,好香魚味,食剩少少,第二日下午屋企煮麵食,不錯👍對面街舖荳品,就快光榮結業...希望剩下既老舖能不被時代取代😢保留下來。
難得去到九龍城,聽朋友介紹,買了一份有骨魚皮($30)。

有骨魚皮
有骨魚皮
  • 魚皮
經常搞亂這店和德昌魚蛋粉,以為是同一店,但兩間都幫襯過又看來互不干。都有好一陣子沒來買,因要去城南道買泰國雜貨,所以就順道來。買了一大堆。推薦必買:炸魚骨、炸魚皮比較少有店舖有售的炸魚骨,脆得咬起來咔嗞咔嗞聲,滿足慾又可補鈣;吃過好多間店的炸魚皮,要數這店最香脆、沒腥味、魚皮像黃油不泛白、不油膩,拿著吃會舔指尖;魚角、黃魚蛋:夠彈不會一口麵粉除,保留魚鮮味,而且黃皮邊厚實有質感;牛肉:搭檔買,未算最出色,牛味未夠濃,未及在旺角街市某潮州牛丸汁多牛味濃得連不吃牛丸也愛上。

推薦必買:炸魚骨、炸魚皮

炸魚皮
魚角