2018-02-09 1386 瀏覽
這是能夠接受的,因為送到來時pizza還是脆和熱的。速度可以改善。食物味道可以接受,不過雞翼不夠熱。那天,我們五人叫了一客原味雞翼、一客肉醬意粉和一客海鮮批。我最希望的是食物的温度和送來的速度要改善。
2017-11-05
45 分鐘 (外賣送餐)
2017-11-04 1969 瀏覽
哇哇哇,上次食完都未有時間打食評已經出新派,9月個陣去食左依個點芝扭扭批4人餐薄餅最鐘意食千島醬+海鮮,所以簡左鮮茄羅勒大蝦批(配料有:大蝦、火腿、毛茄蕃茄、熱狗千島醬)pizza hut出既薄餅愈黎愈足料,除左配料仲加左濃厚芝士真係超好食,會令人有種食唔停既感覺😽🍕凱薩沙津沙津菜好新鮮每塊都脆脆既芝士忌廉焗菠菜芝士味唔好過重,焗菠菜都比較少有,覺得幾特別肉丸依款簡直必食,好香既蕃茄醬酸酸地加埋肉丸食,正!雞翼都係每次黎必食,又係焗得好滋

凱薩沙津
沙津菜好新鮮每塊都脆脆既

芝士忌廉焗菠菜
芝士味唔好過重,焗菠菜都比較少有,覺得幾特別

2017-09-24
2017-10-20 1018 瀏覽
下午有點餓,落街尋佳餚。母親大人說,本意大家樂,豈料勁多人,突變必勝客。本命公司治,卻叫香草包,母親大人一,我不敢說二。味道十分好,下次可再試,每人一個餐,盛惠六十元。本人文筆拙,點作二百字?
下午有點餓,
本人文筆拙,
點作二百字?
2017-10-19
2017-09-14 1026 瀏覽
去開太古行街 又去左食pizza hut 😍 今次試左佢個芝士醬扭扭批套餐~ 套餐個名叫做點芝扭扭批~~ 前菜係大蝦nachos脆片沙律~ 但塊nachos略嫌太硬好難咬開... 同埋唔知點解個水果沙律入面會有啲豆喺度有點奇怪加錢叫嘅炸蝴蝶蝦勁抵食今日嘅主角扭扭批~ 但芝士味唔算突出 餡料都同普通批差唔多呢扭扭批嘅芝士醬~ 原先以為呢個會係有好濃嘅芝士味但結果好令人失望😑 呢個應該係呢個餐嘅精粹但真係無乜芝士味呢... 餐入面包嘅2款飯~ 可任選總括黎講, 呢個套餐其實真係唔值呢個價錢 因為佢比平時嘅芝士扭扭批差得多 完全無驚喜呢...

加錢叫嘅炸蝴蝶蝦勁抵食

餐入面包嘅2款飯~ 可任選

總括黎講, 呢個套餐其實真係唔值呢個價錢
因為佢比平時嘅芝士扭扭批差得多 完全無驚喜呢...
2017-07-26 1056 瀏覽
見到信用卡優惠, 又好耐冇食過PIZZA HUT, 係附近睇完戲咪去食,本身對信用卡個餐都冇乜期望架啦, 見到D 食物黎到, 眼睇覺得好少, 點知眼闊肚窄,二人餐個份量可能都夠三個人食,湯就揀左周打蜆湯, 入面得一粒蜆 好似急凍果D 蜆仔....跟住黎左個沙津, 普通牛油生菜, D 菜都OK新鮮O既......巴馬火腿都OK, 冇浸壓味...但個SALAD dressing 杰達達一PET 野, 又似honey mustard, 一PET 野完全唔想點!之後一口氣就黎左三個熱食, 食唔切!個主角PIZZA...個人唔係太接受芒果或者桃係PIZZA 上面....不過都OK O既, 個批邊好似芝心批咁加埋餐茶真係飽到想嘔!

湯就揀左周打蜆湯, 入面得一粒蜆
 好似急凍果D 蜆仔....

之後一口氣就黎左三個熱食, 食唔切!

加埋餐茶真係飽到想嘔!
2017-05-20 988 瀏覽
難得有一日放假,陪爸爸媽媽逛街是常識吧。太古城近半年改革,新開的都是比較高價的食肆,想吃個普通茶餐也不是易事。碰巧經過很久沒有幫襯的pizza hut,「悠閒下午茶」正合心意,只是想找個地方給爸爸媽媽歇一歇。環境尚算舒適,但感覺開始有點舊。我們喜歡坐靠窗邊,望商場景還不錯。下午茶選擇有三文治丶小食丶意粉丶焗飯和pizza類,還配有餐湯/汽水/飲品。原來家人之前已經試過焗薯蓉,但他們認為略為稀,不太推介,不過以Hkd22來算其實也是不錯的選擇。他們反而對公司三文治讚不絕口,所以叫了兩份。又估唔到真係OK好味喎!三層脆包夾着新鮮餡料,第一層有番茄,生菜,煙肉,第二層有火腿,生菜,蛋和雞肉。沙律醬雖然略為較少,但味道和配料很夾,it's finger-licking good. Side dish的薯條更是錦上添花,不會太多令您覺得很滯,是剛好的份量。其他附近的cafe應該會定價Hkd80,現在Hkd55已經嚐到,抵食。肉醬意粉是不過不失,卻有點勾起兒時回憶,因為味道似是以前兒童餐的味道。但總算不太油膩,最怕就是那些吃到底見到整個碟還盛着厚厚的油。整體食物和價錢合理,但食物不夠熱,有待改善。

公司三文治
焗肉醬意粉(牛肉)
特別要俾Like的是餐廳給長者的關顧。對客戶,原本需要+Hkd4添飲的便免費給長者添飲一杯汽水。這少少優惠是對長者的一點心意,可見店內也有不少長者客人。但汽水始終不是有益飲料,希望Pizza hut考慮其他較為健康的優惠或直接給長者折扣。另外,我也留意到店內有聘請比較年長的侍應,不知道是因為工資會比較便宜還是真心希望安排工作給年紀較大的求職者,我希望是後者。

Anyway I hope the company continues with such mission to give more attention to our seniors.

唉,蠢咗。口快快當日叫咗杯奶茶,沒留意可以跟餐湯,失敗。

員工一般手腳比較慢,起初想點菜也揮了手一段時間才有反應。已經不是繁忙時間,不敢想像平日晚飯時段會有怎樣的招待。

想嘆抵食茶餐,值得一試。

真心share: "It's not about having time. It's about making time for your family."
公司三文治
2017-02-23 926 瀏覽
😍 每一間嘅pizza 都有佢哋嘅重點 招牌薄餅😍 同佢嘅好味之處😆😆😆😆😆👉🏼👉🏼而pizza hut簡直就係經濟實惠嘅地方 😳😚😚😚😳😳👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼點解我會咁講呢😆 其實係因為pizza hut抵食夾大件😍😍😍餅底方便可以揀👉🏼薄,👉🏼厚,👉🏼芝心批係時候好想食pizza嗰陣時可以考慮pizza hut架🤔因為佢啲pizza都幾高質😍雖然多人嘅時候要等耐啲🤕但係每次上到嚟嘅pizza都係keep到水準嫁😍
👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼
點解我會咁講呢
😆 其實係因為pizza hut抵食夾大件😍😍😍
餅底方便可以揀
👉🏼薄,👉🏼厚,👉🏼芝心批
係時候好想食pizza嗰陣時可以考慮pizza hut架🤔
因為佢啲pizza都幾高質😍
雖然多人嘅時候要等耐啲🤕
但係每次上到嚟嘅pizza都係keep到水準嫁😍
2016-11-04 1068 瀏覽
我有一個朋友佢好容易被動搖同佢買完野準備返屋企食飯佢見到pizza hut就話想食even要等位都要食我無咩所謂 好既一餐 唔好既一餐-等左十幾分鐘 就有位朋友發辦 叫左個幸運輪盤扭扭批二人餐分別有餐湯,一個大批,一個小食同一個意粉-今次想介紹個批特別之處係每塊皮都拉成一個圈而其中一粒係趣辣芝Bite-雖然得兩個人食 但我地都食得哂大概係我地太肚餓-講返個批先朋友一食就食中左 我仲飲緊個湯個驚喜太快 好彩過後都要食埋去個批真係好芝心 對於我不好濃芝士味的人來說吃一次就夠了 我地揀既係香烤盛夏入面有惹味肉腸,意式肉腸配以其他新鮮蔬果啖啖都係肉 而且都幾清新食完之後仲送左一罐百事同一張優惠券話係食中左就有甘即係叫得呢個餐都會有啦XD不過又食又拎個感覺好滿載而歸
我有一個朋友
佢好容易被動搖
同佢買完野準備返屋企食飯
佢見到pizza hut就話想食
even要等位都要食
我無咩所謂 好既一餐 唔好既一餐
等左十幾分鐘 就有位
朋友發辦 叫左個幸運輪盤扭扭批二人餐
分別有餐湯,一個大批,一個小食同一個意粉
今次想介紹個批

朋友一食就食中左 我仲飲緊個湯
個驚喜太快 好彩過後都要食埋去
個批真係好芝心 對於我不好濃芝士味的人來說
吃一次就夠了 我地揀既係香烤盛夏
入面有惹味肉腸,意式肉腸配以其他新鮮蔬果
啖啖都係肉 而且都幾清新
食完之後仲送左一罐百事同一張優惠券
話係食中左就有
甘即係叫得呢個餐都會有啦XD
不過又食又拎個感覺好滿載而歸
2016-10-24 804 瀏覽
Pizza Hut出咗三文魚魚子芝士批 梗係去試吓啦 可惜有啲失望我哋叫咗個餐 相對抵食啲餐湯揀咗蜆肉湯 估唔到好足料 有好多粒蜆肉小食揀咗炸雞拼薯條 雞肉肉質有啲似麥樂雞但勝在忍即叫即炸 好新鮮 Pizza揀咗小龍蝦嗰款 可惜所謂嘅小龍蝦就係嗰幾隻蝦仔有小又 細好失望而且個芝士餡係好濃嘅cream cheese食落覺得比較濟 我認為扭扭批比較好食😅飯類揀咗海鮮飯 某d位d飯比較硬未夠熟透 但個汁吾錯好香忌廉味 飲品試咗一個berry飲品其實係jam mix 七喜 甜落酸酸甜甜幾吸引
Pizza Hut出咗三文魚魚子芝士批

但個汁吾錯好香忌廉味
飲品試咗一個berry飲品
其實係jam mix 七喜 甜落酸酸甜甜幾吸引
2016-08-14 792 瀏覽
係太古城行街行得耐 要揾個地方坐坐食下野但又唔想太貴 有咩選擇呢?Pizza Hut tea set有小食 意粉 pizza同甜品set價錢三十至五十有交易 選擇又多行到攰 食少少野 唔太過份😁酥脆魚柳拼盤 $52魚柳炸得幾脆 但略嫌有啲燶芝士肉醬焗薯蓉 焗得唔錯 表面夠乾身薯條做到外面脆 入面軟仲包左杯野飲 叫凍檸茶就最抵因為餐廳特別用個大杯裝唯一好不滿嘅野係 個餐有跟沙律但竟然漏單 同職員交涉後先比返對餐廳服務失望👎👎👎
係太古城行街行得耐 要揾個地方坐坐食下野
但又唔想太貴 有咩選擇呢?
價錢三十至五十有交易 選擇又多

唯一好不滿嘅野係 個餐有跟沙律
但竟然漏單 同職員交涉後先比返
對餐廳服務失望👎👎👎
2016-08-14 525 瀏覽
黎太古睇戲又未夠鐘 真係唔食下午茶都唔得度度都貴 搵黎搵去都係pizza hut最抵食先黎一杯跟餐特飲 青檸魅力 清新得黎幾消暑同解渴雖然對我黎講都係有d太酸 哈哈pizza 餅底一如既往厚實夠飽肚而且新鮮熱辣上枱 香氣撲鼻個人鐘意加埋tabasco同芝士粉 嘻嘻呢間shop d員工服務態度都唔錯食物上菜速度都唔會太慢
黎太古睇戲又未夠鐘 真係唔食下午茶都唔得

個人鐘意加埋tabasco同芝士粉 嘻嘻

呢間shop d員工服務態度都唔錯
食物上菜速度都唔會太慢
2016-07-17 618 瀏覽
買了海底奇兵2的9點3場,唯有在太古城找地方吃晚餐,基本上所有餐廳都要等位,細佬話有Pizza Hut coupon就到期,所以就等Pizza Hut。等了半小時才有位,叫了最新那個pizza,牛肉菠蘿,味道還好,始終堂食夠熱,好過外賣。喜歡吃芝士的朋友應該會好中意,除了批邊是芝心,裡面也有顆顆大大粒芝士,開頭看廣告以為菠蘿是厚片,怎料原來是超薄片,有點失望!整體是可以,不過2人套餐偏貴。
整體是可以,不過2人套餐偏貴。
2016-07-15
2016-07-14 359 瀏覽
很久沒有吃過Pizza Hut了,點知又有驚喜,午餐超級抵食,50-60蚊,可以飽到抱住個肚出街。鮮蝦海鮮意粉,味道特別,有點像龍蝦湯的醬汁,海鮮,蝦絕對唔會因為lunch而少d架。焗海鮮飯,味道有小小啖,不過午餐黎講佢好足料。加啲芝士粉,熱辣辣。正。

2016-06-15 457 瀏覽
好耐無食pizza hut 嚕~星期5的食飯時間,2 人檯要等10幾張~等左個幾鍾,有位了~我同友人,叫左個2人餐再+個原味豬仔骨併盤~個餐跟左餐湯同餐飲~我就係永遠的紅湯~紅湯雖然唔多菜~而且酸得岩岩好~凍檬茶,有茶味而且唔會太澀~海撒沙律~普普通通~不過果兩條面包幾好食~有少少脆同有菻味~海陸盛宴pizza~餐牌寫係New既~顧名思義有肉同海鮮~辣肉腸脆卜卜唔會好咸~配pizza, 一定係絕配~仲有蝦同茹係面~蝦雖然無咩味~但都有少少彈~卡邦尼雞肉寬條面~雞肉好滑,個汁唔會太"結"身~但份量就少左D~原味豬仔骨併盤~薯格唔脆~整體成碟都唔熱的~豬仔骨好淋,雖然肉好易咬開同個味都唔錯~~但太乾了~
好耐無食pizza hut 嚕~
我同友人,叫左個2人餐再+個原味豬仔骨併盤~
個餐跟左餐湯同餐飲~
我就係永遠的紅湯~紅湯雖然唔多菜~而且酸得岩岩好~
凍檬茶,有茶味而且唔會太澀~
海撒沙律~
普普通通~不過果兩條面包幾好食~有少少脆同有菻味~
海陸盛宴pizza~餐牌寫係New既~
顧名思義有肉同海鮮~
辣肉腸脆卜卜唔會好咸~配pizza, 一定係絕配~
仲有蝦同茹係面~蝦雖然無咩味~但都有少少彈~
卡邦尼雞肉寬條面~
雞肉好滑,個汁唔會太"結"身~但份量就少左D~
原味豬仔骨併盤~
薯格唔脆~
整體成碟都唔熱的~
豬仔骨好淋,雖然肉好易咬開同個味都唔錯~~但太乾了~
2016-06-10
2016-06-04 375 瀏覽
係太古揀下午茶,呢度係不二之選!環境同服務都唔錯!今次揀新出的雞肉芝士餡餅,熱辣辣,味道一流!配上少少沙律好開胃,因為係黑醋汁!薄底pizza好食之餘,分量剛剛好!可謂係皮薄餡靚其實最鐘意係餐飲,大大杯!下午茶可以歎住傾計!
係太古揀下午茶,呢度係不二之選!環境同服務都唔錯!
薄底pizza好食之餘,分量剛剛好!可謂係皮薄餡靚

其實最鐘意係餐飲,大大杯!下午茶可以歎住傾計!
2016-06-04
  • Pizza