2014-07-05 646 瀏覽
今次黎到pizza hut既時間咁岩撞正LUNCH,門口當然有好多人係到等位,雖然好多中學生,不過都好快就有位,入到去個環境都算大,仲發現到有D空位,而依到既學生餐有2款,有個就可以揀款意粉同飯之中揀一個,當然包一杯汽水.而另一款就可以係4款意粉同飯,仲有批之中揀一個,依個就包埋汽水同蒜蓉包,湯,價錢係非常之平,而吞拿魚煙肉腸長通粉,份量岩岩好,茄味都算幾濃,長通粉比較軟身,我自己都幾鍾意,吞拿魚碎都算唔多多,但都算分佈得幾好,煙肉腸都算唔少,味道幾好,唔會話太咸食落又唔膩,價錢低但質數高,之後牧場精選迷你必勝批,可加錢轉做芝心批,當然我地只係要普通,厚批軟身幾好,批底夠哂脆口,不過就比較油膩度.餡料有粟米,蘑菇,牛肉同雞肉,純芝士既口味,我好鍾意,整體黎講都算幾好既,因為價錢真係平而且有番咁上下質素。
10 分鐘 (堂食)
2014-07-05 479 瀏覽
平時間唔中都會黎食,儲儲下分,不知不覺就夠分去換個大批,今次揀左個超級夏威夷。個PIZZA焗得夠火爐,條邊夠脆,D料又夠多。因為4個人食既關係,我地另外再叫多左個2人餐,個餐除左有2個湯同2杯野飲之外,仲有小龍蝦白汁焗意粉同星級醬現豬仔骨。之前試過個意大利菜湯唔係太好味,今次揀左周打蜆肉湯,配埋蒜茸包,味道唔錯。上面呢個小龍蝦白汁焗意粉,雖然話係白汁,但係我食唔到有白汁味,不過都有龍蝦味既,只不過D汁唔夠多,食到尾無咩味咁。呢個係星級醬現豬仔骨,有薯條同沙律配,豬仔骨易切開味道又夠濃,其實都唔洗點佢送既BBQ醬架啦。
超級夏威夷大批
個PIZZA焗得夠火爐,條邊夠脆,D料又夠多。

午市二人餐-小龍蝦白汁焗意粉
午市二人餐-星級醬現豬仔骨
題外話/補充資料: 最鍾意就係呢到汽水可以無限量添飲
2014-07-05
朋友們敘敘,叫咗Puzza Hut! 扭扭三色批 「熱情之夏」〜廣告圖片只供參考!當然無廣告咁靚啦!賣相有些少營養不良(缺角)。配料有:辣肉腸、火腿、肉腸菇、洋蔥、菠蘿、毛茄等! 扭扭芝士批邊有三種味道:1)秘製蕃茄醬 2)黑白芝麻3)金黃巴馬臣芝士脆脆批邊好味!充滿白和黃色芝士Cheese! 芝士重好軟!正!中間批底比較簿同比較乾!整體比較濃味!批邊比較好食!我唸另一款「凡立貝」應該不錯!「蝴蝶蝦三式拼盆配辣味雞翼」蝴蝶蝦因外賣來到淋晒,味道一般。拼盆有脆皮腸、雞翼(可選原味)個人認為辣好味D!湯可以。總結:E個批喜歡芝士的朋友應該會鐘意,不喜歡的會覺得比較溜。*pizza都係堂食好味D!

扭扭芝士批邊有三種味道
1)秘製蕃茄醬
2)黑白芝麻
3)金黃巴馬臣芝士脆脆

外賣送餐
2014-02-18 808 瀏覽
$36~~尼斯甜奶油迷你批.批面鋪滿水牛芝士,焗得香脆可口,點一些甜練奶,好味到飛起!餐茶港式奶茶也不遜色,有茶味也滑溜~。另一款餐茶即磨咖啡加奶,口腔也滲透咖啡的香和絲絲少許的苦澀!$38雞翼薯格花生醬多士~~雞翼色澤油潤,入口肉質軟滑,薯格香脆,花生醬舖得滿滿的半件多士,弄得口腔花生香溢滿瀉!$36香蒜芝士白汁蜆肉薯蓉~~蜆肉、甜脆紅椒粒、紫洋蔥粒灑上巴馬臣芝士配濃郁香蒜白汁與香滑薯蓉烤焗可口,清淡中帶有芝士香蒜白汁濃郁美味,薯蓉花賣相美觀也令食慾增加!
題外話/補充資料: 因為是會員有折扣10%(相對是免加一)也同時有買二送一優惠卷,所以三人同享勁抵下午茶!
2014-02-17
2013-06-29 630 瀏覽
人生第一次接觸Pizza,當然要提Pizza Hut。小時侯不知道正宗Pizza該是怎麼樣子,只知道這個佈滿著芝士和五顔六色的配料﹑口感像麵包的東西很好吃,常常嚷著要吃Pizza,爸爸這忠心的中菜粉絲也拿我沒辦法,只好投降。是我太百厭,還是你太竉我呢﹖直到到外地留學,才知道Pizza 是什麼一回事。雖然Pizza Hut的出品從來談不上正宗,但偶爾也會懷念它獨有的味道,尤其是鬆厚批,因焗盤掃了油,烤出來香脆的批邊口感像炸饅頭,但厚批內裏那像麵包的口感比饅頭鬆軟多了,再加上Pizza Hut 的薄餅配料從來都是十分慷慨,我們常點的超級至尊更是極大堆頭,芝士蓋過整個薄餅的表面,有別於意菜館如Da Michele Pizzeria﹑Prezzo﹑Pizza Express等製作手法,是美式Pizza 的經典代表。除了主餐牌上香蒜肉絲意粉﹑葡汁雞皇飯﹑幾款Superme Pizza 等年年都有的Classy選擇外,近年Pizza Hut 推出了多款特色沙拉﹑小食併盤﹑醬燒豬仔骨﹑西班牙海鮮炒飯等食品,每期亦有不同推廣,如冬日那令人印象不錯的芝士火鍋,讓顧客除薄餅外有更廣的選擇,亦在賣相上下了不

除了主餐牌上香蒜肉絲意粉﹑葡汁雞皇飯﹑幾款Superme Pizza 等年年都有的Classy選擇外,近年Pizza Hut 推出了多款特色沙拉﹑小食併盤﹑醬燒豬仔骨﹑西班牙海鮮炒飯等食品,每期亦有不同推廣,如冬日那令人印象不錯的芝士火鍋,讓顧客除薄餅外有更廣的選擇,亦在賣相上下了不少功夫,採用更多較貴價如小龍蝦﹑瑞士芝士等食材,當然順道把價格推高,定位偏離以往家庭式快餐形象,與Saizeriya﹑芝味鳥和旗下PHD等餐廳的銷售模式截然不同。
是天5:50pm 來到沙田Pizza Hut,外面經已人頭湧湧等著來進用晚膳,人氣度正逼馬鞍山分店。由於太餓,在外等候時已決定好要吃什麼,立等了45分鐘終於到我們,一坐下來就以九秒九快速點了新推出的扭扭點點批二人套餐配鮮茄羅勒大蝦扭扭點點批普通批($288)和一份香蒜芝士白汁蜆肉焗薯茸($52),另外使用會員Coupon換來兩杯Oreo 朱古力木糠芭菲 (配呍呢拿雪糕) 一同分吃。

先上雞肉忌廉磨菇湯。
忌廉湯味道經典如一,雞和磨菇味都不特出,但比金寶湯濃味,湯裏有不少雞肉粒和罐頭磨菇,最敗筆是湯只屬微溫,而且小妹真的很不喜忌廉湯裏有未煮開的湯種粉團,令人胃口大減。
近期特色沙拉中,個人最喜歡俄羅斯沙拉,一客三件,我們一家分吃就剛剛好。
俄羅斯沙拉是由大蝦﹑混了輕盈蛋黃醬的薯仔沙律和羅馬沙拉菜放在烤脆了的Tortilla上組成。薯仔粒的口感很好,未至於粉粉爛爛的,界符爽和淋之間,有點像Great售的自選沙拉那香草薯仔的口感,味道與表面的Paprika幾搭;大蝦算不上爽口鮮甜,穩約帶點檸檬汁的微酸,吃起來幾清新。Tortilla 烤得脆而且一點油膩感都沒有,整體是道飽肚又清新的沙拉,如果沙拉菜可以切幾小塊的話吃起來就更少了一份狼狽。
然後到主角出場鮮茄羅勒大蝦扭扭點點批,果然不出我們所料,普通批要扭扭批,中央放餡料的空間的確不多,不過沒關係,反正小妹這個芝士怪是衝著批邊的扭扭芝士小包而來,快手快腳拍幾張照務求「有貨交」就忍不住要開動了﹗餡料有蝦仁﹑火腿﹑鮮磨菇﹑洋蔥﹑秋葵和鮮茄粒。分切時,沒有半溶Mozzarella 芝士在中心糾纏不清,沒有平日棚拜的芝士在與我們招手。
趕快拿起一件芝士扭扭包包,熱辣辣,輕輕拉起,半溶芝士看起來像在小孔中湧出來似的,令人垂涎三尺。吃一口沒有芝士醬伴吃的扭扭包,芝香濃郁之外小包外面微脆而內芯的Mozzarella 煙煙韌韌,口感一流。
隨上的瑞士芝士醬漂著Emmental 芝士獨有的香味,吃起來帶點芝士火鍋的韻味,特別欣賞這個芝士醬是微溫,點扭扭包時不會令半溶芝士冷卻,保持軟糯口感。
一批被分開六件,而每件都有一隻蝦仁,相比批面的千島醬,我還是認為蕃茄醬跟奶香芝士較搭;扭扭批批底薄而軟身,亮點依然落在批邊的扭扭芝士小包上,總括而言我們始終最愛超級至尊鬆厚批,但偶爾試試新菜色也不錯,而且這款扭扭批還激起我們三口子鬥拉長芝士的決心,又好吃又好玩,盡情享受著週末家庭樂。
另點的香蒜芝士白汁蜆肉焗薯茸則教人失望。薯茸圍著缽子邊,中央放滿了白汁炒蜆肉﹑青紅椒粒﹑洋蔥粒等,再加以芝士焗,看起來對版。不過,開粉薯茸本身經已是淡已無味,牛油香欠奉,白汁略稍調味,蜆肉亦什麼鮮味可言,芝士焗得香但份量不多,直言Euro Go Go 出品更香滑美味。

來到甜點環節,媽媽與我都在十分期待著Oreo朱古力木糠芭菲 (配雲呢拿雪糕),不過沙田店內嚴重人手不足,追了這份芭菲幾次都未有回音,最後等半小時才送上。
可惜是送來的時候,芭菲除了圖中看到表面那少部分雲呢拿雪糕未溶掉外,整個芭菲已處於室溫狀態,用匙碰一碰曲奇碎就即時下陷,內層的曲奇雪糕亦已變成溶漿,令人傻眼,幸好忙碌的店員都很友善地答應為我們更換另一份。
第二份賣相就對版了,表面那球雲呢拿雪糕挺身,入口細滑沒有多餘冰粒,底層的芭菲雪得很硬,像雪糕三文治般用兩層曲奇夾著一層厚厚的曲奇雪糕,而曲奇雪糕並非常見Cookie & Cream黑白分明的那種,而是像Milk Top出品的曲奇味雪糕,吃到尾聲都沒有溶掉,很厲害,而且沒有想像中甜,連我倆並非天生甜魔都吃得很滋味,可以Encall。
最後兩杯餐飲點了朱古力曲奇咖啡冰和西班牙咖啡配雪尼拿雪糕 (轉每杯特飲加$9) ,我和媽媽分享了朱古力曲奇咖啡冰 (真是曲奇腔的兩母女,哈哈) ,曲奇味重,但咖啡和朱味則較薄弱,雖然還是Starbucks的夏日特飲Cookie Mocha Frappuccino配著那邪惡的朱古力忌廉更討人歡心,不過這個加$9轉的特飲也是合格有餘。而不愛可可的爸爸享用了西班牙咖啡配雪尼拿雪糕,據說咖啡不算甜,所以慢慢溶掉的雪糕也不會令飲料甜度提升,吃得津津有味。

在Pizza Hut 度過的這個晚上,滿足了我扭一扭﹑舔一舔﹑浸一浸和吃Oreo 的心願,這麼簡單的快樂得來不,身位「裙腳妹」的我長大了更喜歡黏在爸媽身邊,因為沒有人比你們更明白我的雨天﹑我的怪癖,輕鬆做自己,無須避嫌什麼,感覺真好。
2013-06-22
45 分鐘 (堂食)
  • 俄羅斯沙拉
  • 鮮茄羅勒大蝦扭扭點點批
  • Oreo朱古力木糠芭菲
2012-10-22 307 瀏覽
去完沙田踩單車後就找了PIZZA HUT落腳啦。。。因為有免費的COUPON在手叫了套餐還有單點的菜式,套餐有湯,有飲料。蘑菇蜆湯還好,不是太鮮甜, 可能粟粉太多了點吧!總體還是好的這個餐飲不錯,比較的LEMON TEA,在夏天是不錯的選擇,很冰涼,大大杯多LEMON! 超值的選擇!喜歡厚底的PIZZA, 所以這個對我來說是喜歡的,厚厚的很有口感,很多CHEESE,特別香口!!!更好的是免費換來的這個意粉比較清淡,大蝦很爽口,所以減肥吃這個一定不會肥膩!這個海鮮墨魚汁飯就特別濃,飯很好吃,味道比較重,是太多汁的緣故!少吃多滋味!

叫了套餐還有單點的菜式,套餐有湯,有飲料。
餐湯
檸檬茶
免費的PIZZA
這個意粉比較清淡,大蝦很爽口,所以減肥吃這個一定不會肥膩!
大蝦意粉
墨魚汁飯
題外話/補充資料: 環境很舒服,服務也很好!消費不便宜!
2011-09-13
20 分鐘 (堂食)
餐湯
檸檬茶
免費的PIZZA
大蝦意粉
墨魚汁飯
2012-09-14 204 瀏覽
星期六專程走入沙田探望好友傾下計, 2個人都無咩意見之下走左入PIZZA HUT食晚餐.叫左個二人套餐包括2客餐湯及餐飲, 一個至尊PIZZA及一客肉丸意粉.估唔到咁耐無來PIZZA HUT, 真係覺得味道差左好多.PIZZA唔洗講仍然保持水準, 可惜不進則退, 現左好多店鋪提供既PIZZA都更好味, 此店既PIZZA真係唔明點解成個餅底都係油就算叫左至尊PIZZA但配料都少得可憐最差算係個肉丸意粉, 肉丸又無味道又鬆散, 醬汁又稀如水一點都唔好味,幸好意粉軟硬適中.

估唔到咁耐無來PIZZA HUT, 真係覺得味道差左好多.

2012-09-01
2012-05-06 139 瀏覽
因為不想媽媽終日困在家,所以便和她拍拖去。而我亦要到沙田的一田買拉麵,所以便和媽媽到沙田拍拖,剛巧我好想吃Pizza,但又不想吃太大的,而我又想起Pizza Hut 有迷你Pizza吃的,於是,我們便決定來這兒吃。我們叫了兩個套餐:迷你Pizza套餐,跟一個海撒沙律,要熱奶茶;葡汁焗雞肉意粉,,跟羅宋湯及兩塊細蒜蓉包,要熱咖啡。先講食物:迷你Pizza套餐-不錯,好好味,個海撒沙律好正,因為有好多菜,個迷你Pizza亦很好味,因為細細地,不會太溜。唯獨芝士不夠,如果多些芝士就更加好味。葡汁焗雞肉意粉套餐-也不錯,唯意粉不夠味及淋了少許,如果意粉裡有些香草及可以爽些少就更好!服務不錯呀,所有侍應亦很有禮貌,正!

我們叫了兩個套餐:

先講食物:

服務不錯呀,所有侍應亦很有禮貌,正!
正!
正!因為有好多菜!
正!
題外話/補充資料: 希望佢地可以加一個素食迷你Pizza啦,因為我好喜愛吃她的素食Pizza(我不是素食者)!
2012-05-06
正!
正!因為有好多菜!
  • 海撒沙律
若不是$168有燒豬仔骨團購餐我亦甚少會在Pizza Hut用膳, Pizza Hut通常只是外賣之選。 這個團購餐單的燒豬仔骨單獨購買亦需$128, 現在加$40便有兩碗餐湯,兩杯汽水和夏威夷細號薄餅一塊,還免加一服務質,當然相當吸引,但餐單上的食物不可更改,美中不足。 首先當然是品評一下主角燒豬仔骨,它本身已經調味,不韌亦不似白烚肉,洽到好處,醬汁多寡由客人自己控制,伴碟的薯條和沙律菜亦甚有水準; 夏威夷pizza的芝士原來有很香的乳酪味,儘管用了狂熱袋,這現埸的感受是外賣所欠缺的,不過香脆的背後竟然是滿碟的油; 白湯比紅湯可口; 汽水可添飲... 店方沒有規定使用人數,三人享用也可飽腹,十分經濟啊!
極重油底

2012-04-16
用餐優惠
團購
2012-04-02 64 瀏覽
突然想食pizza hut,見星期日都有午餐,ok 喎~叫左個肉醬千層麵,雖然有D漏,但好好味西西里肉丸意粉,都幾好味,哈~原來西西里即係蕃茄醬~不過最好食係個前菜沙律超足料,勁多芝士粉!!!正!!!!
突然想食pizza hut,見星期日都有午餐,ok 喎~
叫左個肉醬千層麵,雖然有D漏,但好好味

西西里肉丸意粉,都幾好味,哈~原來西西里即係蕃茄醬~
不過最好食係個前菜沙律

超足料,勁多芝士粉!!!正!!!!
2012-04-01
  • 沙律
2011-06-16 55 瀏覽
出面好大雨, 又見自己一個人, 所以就叫左一個PIZZA一打電話去外賣, 好快就有人聽, 而且聽電話的人好有禮貌我本應只係想叫一個100蚊的普通批, 但個聽電話的人SALE我一人套餐我見136 有pizza同個飯, 仲有2罐可樂所以就一試! 等左差不多40分鐘就來到了!果然仲仲好熱, 出煙TIM!個批好乾身而且好似冇咩味, 唔係一個濃味的批, 所以如果大家想食濃味的批,唔好揀呢個!不過都好味的, 係淡左少少同埋好多油~ D油差不多要留出來..一定肥死!至於個飯, 好熱, 但係D餸好少! 汁就一大埋, 但係海鮮少得可憐!而且D飯好硬, 唔太好食!整體來說, 一般般, 可一試!
海鮮焗飯
烤雞PIZZA
出面好大雨, 又見自己一個人, 所以就叫左一個PIZZA

一打電話去外賣, 好快就有人聽, 而且聽電話的人好有禮貌

我見136 有pizza同個飯, 仲有2罐可樂

所以就一試! 等左差不多40分鐘就來到了!

果然仲仲好熱, 出煙TIM!

一定肥死!

而且D飯好硬, 唔太好食!

整體來說, 一般般, 可一試!
40 分鐘 (外賣送餐)
$136 (其他)
2011-06-10 52 瀏覽
PIZZA HUT 下午茶好抵食,平日的cheese cake set都係30呢個朱古力忌廉puff都係30,出面暖內面cream夠凍,加上朱古力的配搭好light既 tea,配埋杯檸茶,簡直係寫意的tea.
PIZZA HUT 下午茶好抵食,
平日的cheese cake set都係30
呢個朱古力忌廉puff都係30,
出面暖內面cream夠凍,
加上朱古力的配搭
好light既 tea,
配埋杯檸茶,
簡直係寫意的tea.
2011-06-10
2011-05-29 86 瀏覽
Pizza大概在香港也是挺受歡迎的,除分店林立的pizza hut 及其平價兄弟PHD外,還有California和pizza box等.與友人相約在沙田,由於對他不太了解,用餐地點還是交給對方決好.友人指Pizza Hut有學生餐,26元有交易.沒有很想要吃的,也很久沒光顧過Pizza Hut,也就姑且一試.到達pizza hut的時候已一時多,門外有很多人在等位,多是三五成群的中學生.幸好客人流轉度高,很快也有位子了.進內更發現其實還有些空位,但可能人手不夠,所以安排入座的速度較慢.學生餐有26和30元2款,26元的可在4款意粉和飯中選一,再包一杯汽水.而30元的則可在4款意粉和飯和2款批中選一,再包一汽水和蒜蓉包或湯.定價比想像中的便宜多了,加上汽水免費添飲,難怪吸引了如此多學生.吞拿魚煙肉腸長通粉,正價$51,份量剛好,茄味算濃,長通粉淋了點,不是Al dante.吞拿魚碎不多但均勻的分佈整碟.煙肉腸有不少,味道不太咸也不膩.學生價換到此合格貨色算不錯.牧場精選迷你必勝批,可加$8轉芝心批或$12轉芝脆批,但我們要了regular的.以淺鐵鑊盛上,厚批軟身,批底脆口非常.但油膩

吞拿魚煙肉腸長通粉
吞拿魚煙肉腸長通粉
牧場精選迷你必勝批,可加$8轉芝心批或$12轉芝脆批,但我們要了regular的.以淺鐵鑊盛上,厚批軟身,批底脆口非常.但油膩度較高.餡料有粟米,蘑菇,牛肉和雞肉.沒有茄汁或千島醬作調味,純芝士的咸香口味,對我此愛酸之人吸引度大減.

為留肚下場,只吃了那麼多,但想不到昔日總予人昂貴印象的pizza hut,如今竟有平價學生餐.而且環境蠻舒服,休休閒閒可坐上半天,算抵食.

2011-05-26
10 分鐘 (堂食)
2011-04-11 34 瀏覽
有感老字號,理應不會太差...但今回厨師實太另人失望,一翻開自取外賣,賣相已打了拆購,再行嘗試,,三、二粒餡肉,就是全個pie嘅精華,往後所見就是一個又乾又濃又冇芝士香的...小朋友食了大半件亦放下手,Sorry...你已補FAIL!!外賣Visa card 有九拆~~
唉...
有感老字號,理應不會太差...
但今回厨師實太另人失望,
往後所見就是一個又乾又濃又冇芝士香的...
外賣Visa card 有九拆~~
2011-04-10
外賣自取
$101.
2011-02-09 27 瀏覽
約咗同事食lunch,梗係搵個舒舒服服嘅地方吹下水。沙田周圍都咁多人,就來pizza hut碰碰運氣。正值下午一時,居然唔駛等位,2個人去食,比咗4人枱我地坐低睇餐牌,全部都係散叫,明明記得幾個月前有set lunch。主動問個 waiter,佢先比個set lunch餐牌我地。Set lunch 選擇大致有pizza, 意粉及飯,款式好似比幾個月前多咗,起碼有二十款!同同事一人一個餐share食。Set lunch 包括: 餐湯/沙律一客 蒜茸包2片 主菜一客 咖啡或茶跟餐+$9 有凱撒沙律 或 雞中亦2隻 餐湯 - 選了忌廉雞湯。以前有做pizza hut嘅朋友話忌廉湯係開粉,所以一直都對pizza hut嘅湯都好有保留。忌廉雞湯一如以往重味精,冇咩雞肉。不過比以前多咗蘑菇,又冇一舊舊未溶嘅粉。 蒜茸包 - Pizza hut 嘅蒜茸包水準真係大躍進!麵包烘成多士,香脆可口,唔同以前咬落去軟林林。牛油及蒜茸塗得均勻,點湯食一流! 凱撒沙律 - 跟餐+$9幾抵食,份量充足,夠2個人食。蔬菜舖滿caesar sauce, 芝士粉及煙肉碎,好醒胃。但係麵包糠得果4/5粒,又林又冇味

Set lunch 包括:

好好味蒜茸包
加 $9 的caesar salad
肉醬千層闊麵
煙三文魚通心粉

凱撒沙律 - 跟餐+$9幾抵食,份量充足,夠2個人食。蔬菜舖滿caesar sauce, 芝士粉及煙肉碎,好醒胃。但係麵包糠得果4/5粒,又林又冇味,呢方面就差咗D!

肉醬千層闊麵 - 蕃茄肉醬味濃,味精也濃,食完十分口渴。成碟闊麵有1/3都係薯茸,闊麵起碼有4層,肉醬份量相對太多,有D水浸感覺!整體上唔錯。

煙三文魚通心粉 - 個汁有D怪怪地,冇咩蕃茄味,淨係甜甜地唔知想點,三文魚都係配白汁比較好。2片煙三文魚都OK厚,唔會比人太吝嗇嘅感覺。

這裡環境舒適,食物分幾個course上,好似令成個lunch time都長咗。埋單$142,唔錯嘅一餐飯!又係時候繼續搏殺!
好好味蒜茸包
加 $9 的caesar salad