2019-04-11 207 瀏覽
很久沒有到pizza hut食飯了,原來這間沒有侍應來下單,要像快餐店一樣先到櫃臺下單,再自己去拎餐具。朋友想食pizza,就點了個人套餐超級至尊同千島海鮮,雖然都是厚批,但剛出爐就食,餅底很香脆可口,份量十足。個人比較喜歡千島海鮮酸酸甜甜味道的,配上啖啖的芝士,好有滿足感。食完都沒有很膩的感覺,剛剛好。👍🏻
食完都沒有很膩的感覺,剛剛好。👍🏻
2019-03-07 213 瀏覽
是日忽然好想食羅宋湯或蕃茄湯底的粉麵。知道必勝客呢度早餐有供應, 又過嚟試試。呢度環境比一般茶餐廳有格調。而且乾淨整潔.....周圍裝飾以白色為主俾人舒適放鬆的感覺。此店星期日早上少了一羣上班一族。所以比較少人及安靜。叫了蕃茄肉絲湯意粉一碗及飲品一杯點餐後找個坐位坐下等候。肉絲意粉是意式湯意粉,茄膏味強烈。意粉煮得幾有咬口; 配料以雜菜為主。有紅蘿蔔、青豆、洋蔥、椰菜。當然還有肉粒及火煺粒。蕃味夠豐厚又有少少酸,幾開胃。成碗野連湯加粉真係可以一滴不漏咁食晒!! 凍檸茶亦不錯,茶味頗而檸味清新~ 成個早餐感覺真係好健康呀!!很喜歡來這必勝客,價錢實惠。起碼唔需要加一服務費。
是日忽然好想食羅宋湯或蕃茄湯底的粉麵。
知道必勝客呢度早餐有供應, 又過嚟試試。
呢度環境比一般茶餐廳有格調。
而且乾淨整潔.....
周圍裝飾以白色為主俾人舒適放鬆的感覺。

此店星期日早上少了一羣上班一族。
所以比較少人及安靜。

叫了蕃茄肉絲湯意粉一碗及飲品一杯
點餐後找個坐位坐下等候。
肉絲意粉是意式湯意粉,茄膏味強烈。
意粉煮得幾有咬口; 配料以雜菜為主。
有紅蘿蔔、青豆、洋蔥、椰菜。
當然還有肉粒及火煺粒。

蕃味夠豐厚又有少少酸,幾開胃。
成碗野連湯加粉真係可以一滴不漏咁食晒!!
凍檸茶亦不錯,茶味頗而檸味清新~

成個早餐感覺真係好健康呀!!
很喜歡來這必勝客,價錢實惠。
起碼唔需要加一服務費。
2019-02-14 905 瀏覽
估唔到pizza hut係apm開,我地一行十幾人係其他餐廳搵唔到位,即刻黎左呢邊,又難得有位。呢間係自助pizza hut,自己去自助區拎食具,調味料同水。大部分係木椅,坐底都還可以。食lunch嘅都有單點,我地多人,本身係4人餐,我地6個分,剛剛好。小食已經包咗烤雞沙律,唔錯,麵包粒夠脆。另外仲有薯條,唔係番焗,味道都ok。原味雞翼,呢個有啲油,可以接受。香蒜肉絲意粉,正常雜菌意大利飯,份量好多,煮得幾均勻,味道係夠,唔算淡味。超級至尊,轉芝心批,呢個係堅大,而且好味。pizza hut係我地印象中係越黎越差,不過呢間卻係唔錯,所有我地都個個大讚。

小食已經包咗烤雞沙律,唔錯,麵包粒夠脆。

另外仲有薯條,唔係番焗,味道都ok。

原味雞翼,呢個有啲油,可以接受。

香蒜肉絲意粉,正常

雜菌意大利飯,份量好多,煮得幾均勻,味道係夠,唔算淡味。

喺APM行街,望一望水牌先知原來開咗間Pizza Hut,見咁耐無食過而且唔駛等太耐就排隊等位。一坐低先發現原來係半自助式用餐,即係搵位坐低之後,就要去點餐比錢,放部機仔係枱面嘅接觸點,然後服務員會送餐比你。餐廳面積好細,可能分咗一半比KFC,所以令到座位都有小小逼,唔同其他Pizza Hut分店。🔹千島海鮮批 (芝心批) $178係芝心批呀!好耐無食過啦😍 批邊都仲係做到豐富芝心邊,啖啖芝士好好味。成個批都keep到Pizza Hut嘅pizza水準,都ok!🔹芝士海鮮焗飯 $86普通焗飯一個,飯身軟熟,正正常常,海鮮料係足夠嘅👌📍Pizza Hut觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-1號舖..環境分數:5.8/10食物分數:7/10Encore分數:6/10

🔹千島海鮮批 (芝心批) $178

🔹芝士海鮮焗飯 $86

普通焗飯一個,飯身軟熟,正正常常,海鮮料係足夠嘅👌

📍Pizza Hut
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)2樓L2-1號舖

環境分數:5.8/10
食物分數:7/10
Encore分數:6/10
2019-02-03 172 瀏覽
果日同朋友出咗apm行到咁上下就打算食個午餐朋友話好耐無食pizza.咁我就提議不如食pizza hut啦⋯⋯下午一點餐廳都幾多人.待應帶了我地坐張二人枱。首先到收銀處賣票先。取感應器番位然後等待應送餐來。但記得在櫃臺取餐具我地分別叫兩個套餐,加$10有湯我飲忌廉雞湯最初完全無期望點知非常有驚喜!雖然睇顏色唔吸引,但原來入面係非常多嘅磨菇!非常creamy又有濃郁嘅菇味。口感激好千島海鮮薄餅,上枱時很香,配料有蝦,蜆,小貝柱,魷魚,Pizza仲可以拉絲,食落有濃濃的芝士味。蒜香肉絲意粉意粉乾身,賣相普通,好香蒜味,鹹香好味!次次都好食。不過材料青豆、粟米、煙肉粒。肉碎 切到一粒粒,唔可以夾起食!加15有兩隻雞中翼。佢既雞翼都好惹味~ 但好細隻 我覺得份量太少 價錢太貴 唔係好抵~而店子環境有點迫,枱與枱很近。很清楚聽到隔離說話食物質素OK啦⋯⋯反而個湯就真係非常有驚喜。而且服務態度好好。以呢個價錢嚟講可以接受
果日同朋友出咗apm行到咁上下
就打算食個午餐
朋友話好耐無食pizza.
咁我就提議不如食pizza hut啦⋯⋯
下午一點餐廳都幾多人.
待應帶了我地坐張二人枱。

首先到收銀處賣票先。

取感應器番位然後等待應送餐來。
但記得在櫃臺取餐具

我地分別叫兩個套餐,加$10有湯

我飲忌廉雞湯最初完全無期望
點知非常有驚喜!
雖然睇顏色唔吸引,

但原來入面係非常多嘅磨菇!

非常creamy又有濃郁嘅菇味。
口感激好

千島海鮮薄餅,上枱時很香,

配料有蝦,蜆,小貝柱,魷魚,
Pizza仲可以拉絲,食落有濃濃的芝士味。
蒜香肉絲意粉意粉乾身,賣相普通,
好香蒜味,鹹香好味!次次都好食。
不過材料青豆、粟米、煙肉粒。
肉碎 切到一粒粒,唔可以夾起食!
加15有兩隻雞中翼。

佢既雞翼都好惹味~ 但好細隻
我覺得份量太少 價錢太貴 唔係好抵~
而店子環境有點迫,枱與枱很近。

很清楚聽到隔離說話
食物質素OK啦⋯⋯
反而個湯就真係非常有驚喜。
而且服務態度好好。
以呢個價錢嚟講可以接受
話說新開張以來,已經食過幾次,感覺都ok。前幾日又再去食,撞正晚飯時間,等左大約十分鐘就有位,個帶位姐姐都幾好禮貌同服務現場其實唔大,座位相隔的距離好近,令到個場的感覺好擠迫。由於係自助形式,無特定的枱號,令上菜變得複雜。當日所見,職員上菜時要花一段時間先搵到正確的枱,同埋有時會上錯其他枱。辛苦職員要成個場走勻,希望能改善一下。個Pizza 做到新鮮熱辣出爐,好好味!!食物維持一貫水準辣雞翼係一定要叫既!

個Pizza 做到新鮮熱辣出爐,好好味!!
食物維持一貫水準
辣雞翼係一定要叫既!
2019-01-16
10 分鐘 (堂食)
2019-01-25 106 瀏覽
今天適逢在官塘吃早餐經常睡覺到中午十二點才起床⋯⋯在這之前我已很久沒在外吃早餐了!很自然就想起必勝客!能找個安靜的位置邊品嚐早餐邊看書。美好一天的新開始,也是無以上之的享受。今天比較安靜,大概因為時間尚早吧。而且很多食客都拿著報章閱讀!排隊的人不算多⋯⋯購票後...接著便選了個角落的位置。最緊要自己去櫃檯取餐具很快待應哥哥就送餐來到面前!魚柳雖然細片,是脆炸的,還是熱。皮層脆而內裏的魚柳滑。兩者有著完美的結合。再加上沙律醬的點綴,真是與魚柳的不二之選。煎蛋剛剛熟有蛋香.有點油膩是可以理解的。而多士也是熱的。牛油蘸在其上就即溶掉了⋯⋯食完繞起隻腳坐著嘆罐百事。真的一天好開始!服務呢, 不是很好也不是差就是了⋯⋯
今天適逢在官塘吃早餐
經常睡覺到中午十二點才起床⋯⋯
在這之前我已很久沒在外吃早餐了!
很自然就想起必勝客!
能找個安靜的位置邊品嚐早餐邊看書。
美好一天的新開始,也是無以上之的享受。
今天比較安靜,大概因為時間尚早吧。
而且很多食客都拿著報章閱讀!
排隊的人不算多⋯⋯購票後...
接著便選了個角落的位置。
最緊要自己去櫃檯取餐具
很快待應哥哥就送餐來到面前!

魚柳雖然細片,是脆炸的,還是熱。
皮層脆而內裏的魚柳滑。
兩者有著完美的結合。
再加上沙律醬的點綴,
真是與魚柳的不二之選。
煎蛋剛剛熟有蛋香.
有點油膩是可以理解的。
而多士也是熱的。
牛油蘸在其上就即溶掉了⋯⋯
食完繞起隻腳坐著嘆罐百事。
真的一天好開始!
服務呢, 不是很好也不是差就是了⋯⋯
2019-01-24 95 瀏覽
觀塘開左冇耐就黎試試,冇想到咁失望,佢地我3款pizza可以選,素食、千島夏威夷、意式風情,選左千島夏威夷又話賣曬,結果要選意式風情,杯亦係用即棄型既,雞翼就保持到一貫水準
2018-12-11
2019-01-15 150 瀏覽
今日相約朋友去APM戲院看電影!時間尚早順便去附近食下午茶!戲院在商場六樓,我們走二樓既必勝客!估不到三點多十分多人!幸好剛有人走,我們才有位坐!安然坐下後,要到收銀處先購票!之後取感應器放在枱面!乖乖坐低等候侍應拿食物上枱!其實已經是再次來下午茶了!下午茶食物的選擇不多!我們是日三人行叫了兩份下午茶肉腸拼薯條及蕃茄肉絲湯意粉!肉腸本身是法蘭克福腸吧!口感及味道都當然比廚師腸好。特別喜歡佢皮夠煙靱⋯⋯我們以跟隨的芥辣醬調味!薯條本新夠粗壯,上枱時熱辣辣!雖然薯仔味不算濃郁,但非常的香口惹味!只是簡單的配上最普通的茄汁就很好吃了!番茄肉絲湯意粉,蕃茄味很重很濃的!且味道酸酸的,夠醒胃!至少很適合我們女仕!除了肉絲還有火腿絲及雜豆粒!肉絲是煎過的,有香氣...不會似白烚,值得一讚!意粒煮軟硬度剛剛好,入口亦很順滑!凍及熱的咖啡的色水夠深澤...夠濃,亦夠香!算是可以!食完沒有什麼感覺同感想,只覺得我們食完,好快點走看電影!
今日相約朋友去APM戲院看電影!
時間尚早順便去附近食下午茶!
戲院在商場六樓,我們走二樓既必勝客!
估不到三點多十分多人!
幸好剛有人走,我們才有位坐!
安然坐下後,要到收銀處先購票!
之後取感應器放在枱面!
乖乖坐低等候侍應拿食物上枱!
其實已經是再次來下午茶了!
下午茶食物的選擇不多!
我們是日三人行叫了兩份下午茶
肉腸拼薯條及蕃茄肉絲湯意粉!
肉腸本身是法蘭克福腸吧!

口感及味道都當然比廚師腸好。
特別喜歡佢皮夠煙靱⋯⋯
我們以跟隨的芥辣醬調味!
薯條本新夠粗壯,上枱時熱辣辣!
雖然薯仔味不算濃郁,但非常的香口惹味!
只是簡單的配上最普通的茄汁就很好吃了!
番茄肉絲湯意粉,蕃茄味很重很濃的!

且味道酸酸的,夠醒胃!
至少很適合我們女仕!
除了肉絲還有火腿絲及雜豆粒!
肉絲是煎過的,有香氣...
不會似白烚,值得一讚!
意粒煮軟硬度剛剛好,入口亦很順滑!
凍及熱的咖啡的色水夠深澤...
夠濃,亦夠香!算是可以!
食完沒有什麼感覺同感想,
只覺得我們食完,好快點走看電影!
2018-12-18 254 瀏覽
好早前已經知道apm會開pizza Hut了,商場本身已經有一間食pizza嘅連鎖店 ,食過兩次認真麻麻,所以一知道會有pizza hut進駐 apm 已經期待中了,終於開張了當然要率先去嘗試啦,我本身都係pizza愛好者, 品嚐過好多間pizza hut,每一間嘅所做嘅都唔同,曾經有一間我已經列入黑名單不會去,apm商場分店嘅經營模式好特別,係用自助式,我都係首次用這種方式去落單,午餐一人套餐就食得多,但晚餐嘅就第一次,我們兩個人,每人叫了一個套餐,一個係迷你千島pizza,另一個係焗海鮮飯 ,兩個餐都係飲雜菜湯,每人還有一杯飲品,我朋友食海鮮飯,佢話尚算ok不太特別,最意想不到就是pizza,我最愛食厚批邊,呢一間焗得好脆口好香,雖然餡料不多,但勝在做得夠香口夠脆口,雜菜湯味道夠濃,唔知係唔係新開張嘅關係,食品做得比較用心,希望遲啲再嚟幫襯嘅時候,食物質素一樣保持咁好

2018-12-06 249 瀏覽
見Pizza Hut裝修完~下午茶時段第一時間嚟食下先叫咗個下午茶套餐~大蝦煙肉焗薯蓉配蒜蓉包~蒜蓉包即烘熱辣辣又香又脆~重重嘅蒜蓉味~大蝦煙肉焗薯蓉底下唔太熟有D黐埋一舊~面層有大蝦一隻煙肉少許仲配上白汁~旁邊嘅薯蓉焗得幾香口意大利菜湯酸甜度適中~有胡蘿蔔粒、雜菜、洋蔥、蕃茄都幾濃即磨咖啡~唔知點解外賣杯上~有D唔係幾環保囉~咖啡聞落好香~仲要大大杯上~飲到夠喉下午茶套餐嚟講都略貴~不過樣樣有D又幾吸引嘅
見Pizza Hut裝修完~下午茶時段第一時間嚟食下先

大蝦煙肉焗薯蓉配蒜蓉包

意大利菜湯酸甜度適中~有胡蘿蔔粒、雜菜、洋蔥、蕃茄都幾濃
意大利菜湯

即磨咖啡
下午茶套餐嚟講都略貴~不過樣樣有D又幾吸引嘅
下午茶餐
2018-11-25
2018-11-30 338 瀏覽
最近APM開左間新Pizza Hut,重點係自助式下單,同事拎到張派送給創紀之城員工優惠,買二送一。當然要試試!同同事去食lunch,Pizza Hut唔算好大,但都幾骨子。點單睇完餐牌要去收銀處買野食,買完野食,會俾個取餐感染器給您,侍應會將您點既食物送上,其實幾方便,侍應又有禮,食物好快速!至於餐具都係自助,自己拎😂😂人多就麻煩⋯人少都ok!一行三人,點左蒜香意粉、烤雞凱撒沙津、雜菌意大利飯。整體味道唔錯,蒜香意粉入味,烤雞凱撒沙津個烤雞出奇驚喜-十分好味😳哩個係套餐,主菜配一杯野飲,都幾抵食👍🏻
一行三人,點左蒜香意粉、烤雞凱撒沙津、雜菌意大利飯。
2018-11-29 245 瀏覽
呢間pizzahut 勁啊!全新自助式,我唔明點解pizzahut 要咁樣改變。第一次有呢個體驗,其實麻麻地,自助其實即係乜叉都自己攪掂。要企喺門口睇餐牌,要排隊落單俾錢,要自己揾位坐,坐位唔舒服(比起其他舖),之後放個感應器喺指定位置,有人會送餐過黎,碟自己攞,刀叉自己攞,水自己湛,就算食完都係自己tray return。啊姐仲要同我講叉洗唔切要用住膠餐具先。隔離枱無留意唔記得放感應器喺指定位置,永世都無野食,好慘。叩左茶餐mini pizza,超級至尊跟餐湯餐飲承惠84蚊。乜都自助但應該無平到,會員優惠可以照用。超級至尊好好食,今次厚批個邊好脆口扺讚。凍檸茶無得再自行落糖水,要喺落單時講定,扣分。整體體驗差左好多,雖然食物無變,一樣高性價比,但好難吸引我再光顧。
呢間pizzahut 勁啊!
全新自助式,我唔明點解pizzahut 要咁樣改變。
第一次有呢個體驗,其實麻麻地,自助其實即係乜叉都自己攪掂。

隔離枱無留意唔記得放感應器喺指定位置,永世都無野食,好慘。

超級至尊好好食,今次厚批個邊好脆口扺讚。
凍檸茶無得再自行落糖水,要喺落單時講定,扣分。
2018-11-29
2018-11-26 193 瀏覽
昨日下午到新開的APM Pizzahut食下午茶。雖然店內職員眾多,但是太部分職員工作態度散漫。例如:送餐時又唔提供餐具、食完又唔收野。特別是責任收銀的職員服務態度十分惡劣。例如:問有什麼推廣優惠,又唔知;反話「唔知你張咩卡黎」,唔清楚又唔主動問經理,客人有問題唔明白又唔肯解釋。總之大部份職員都好新,缺乏在職培訓。餐廳內,可以枱之間嘅空間又窄。好彩食物尚算正常。總之係屬於Pizza Hut最差嘅分店,我應該以後唔會再黎。
、食完又唔收野

特別是責任收銀的職員服務態度十分惡劣
。例如:問有什麼推廣優惠,又唔知
;反話「唔知你張咩卡黎」
,唔清楚又唔主動問經理
,客人有問題唔明白又唔肯解釋

總之大部份職員都好新,缺乏在職培訓。

餐廳內,可以枱之間嘅空間又窄。

好彩食物尚算正常。

2018-11-25
2018-11-18 138 瀏覽
因家人在附近住,家人見呢間pizza新開所以去試吓。首先,一入去好似去咗大XX快餐店咁,門口完全無其他分店嘅reception位,每個人都係自己入去揾位坐,餐具、水、醬料、牙籤等全部自己出去攞嘅。最差嘅設計係佢d枱,全部都係不能移動的,所以全部只有2/4人枱,我地咁啱5個人,要分2張枱坐,中間就隔咗成大條罅,d食物要搬嚟搬去,非常唔方便,亦完全唔適合一大班人去食。可能仲入新開無幾耐,d工作人員未熟,我地食咗約40分鐘,有幾枱客送錯order,我覺得都仲叫情有可原,但d服務員嘅工作態度認真差。我附近有一枱客,初時好聲气同個服務員講話佢送錯食物,點知個職員單都唔對就話無錯,後尾個客開始㷫話叫佢地對吓張單先,職員先發現真係衰咗,仲要話「咁換過俾你囉」,連道歉都無。仲要d職員成日企埋係一邊傾偈,人地舉手問嘢又扮睇唔倒,唔知呢d係咩服務質素?另外有一樣又係超搞笑,佢呢間店係要出去收銀處先點餐俾錢,再送到你枱嘅,有好多餐店都係咁,無咩大問題。但去收銀度問佢攞個餐牌,唸住埋去張枱同家人商量食咩,佢竟然話餐牌得一份,唔可以攞走,你可以用電話影咗番去睇咁喎。PIZZA呢樣嘢好多時都係同人share嚟食,
因家人在附近住,家人見呢間pizza新開所以去試吓。
另外有一樣又係超搞笑,佢呢間店係要出去收銀處先點餐俾錢,再送到你枱嘅,有好多餐店都係咁,無咩大問題。但去收銀度問佢攞個餐牌,唸住埋去張枱同家人商量食咩,佢竟然話餐牌得一份,唔可以攞走,你可以用電話影咗番去睇咁喎。PIZZA呢樣嘢好多時都係同人share嚟食,會問吓大家意見,你竟然話得一份餐牌唔俾拎,真係幾搞笑喎,乜整幾個餐牌好貴咩,咁大個集團唔係慳成咁呀嘛。
總括嚟講,呢間嘢我無咩必要係唔會再幫襯,因為店舖設計同埋服務質素都好差。