2021-05-12 919 瀏覽
和同事一起分享夏日下午茶,一早whatsapp預定了26盒雪糕,店家好熱情,送貨也按時。全植物性的、不含奶、蛋、大豆和麩質,keto和paleo飲食都可以吃的雪糕!🍨🍦🤩😋預定了椰子、薄荷巧克力、雙重朱古力曲奇、綠茶、黑白芝麻、士多啤梨、芒果、火龍果雜莓和菠蘿椰子共口味。每種都很有特色,都有淡淡的椰奶香。最愛椰子、薄荷巧克力、黑白芝麻和菠蘿椰子🤩。火龍果雜莓味道有些太熱情🤣。其他口味中規中矩。大家都好喜歡!
外賣送餐
2021-03-07 478 瀏覽
-又唔想去街又想食d 唔太肥嘅雪糕🍦宜家Happy Cow嘅全植物性冰凍甜點出左送貨到家服務🚙同埋限定優惠💰佢啲雪糕不含🥛奶,🥚雞蛋,大豆,麩質和低膽固醇,無添加人造味精食用色素及防腐劑❤️佢較低糖,食物敏感人士、乳糖不耐症人士也可安心食用❤️1️⃣4️⃣款口味 我試左🍓士多啤梨、鹽味焦糖旋風、薑、菠蘿椰子🥥、雙重朱古力曲奇🍫🍪最特別嘅係菠蘿椰子味,🍍🥥混合得幾好兩隻味奇地好鬼夾🤩薑好似食緊薑糖咁但唔會太甜
又唔想去街又想食d 唔太肥嘅雪糕🍦
佢啲雪糕不含🥛奶,🥚雞蛋,大豆,
麩質和低膽固醇,
無添加人造味精食用色素及防腐劑❤️
佢較低糖,食物敏感人士、乳糖不耐症人士也可安心食用❤️

最特別嘅係菠蘿椰子味,
🍍🥥混合得幾好
兩隻味奇地好鬼夾🤩
薑好似食緊薑糖咁
但唔會太甜
2021-02-03 322 瀏覽
同小朋友去中環行吓玩吓坐吓摩天輪,見到有問雪糕店,小朋友當然非常興奮啦。走埋去發展原來係 Happy Cow Vegan ice-cream! 咁就到我非常開心喇!·Happy Cow 嘅雪糕係純素雪糕,即係無蛋同無奶成份。但食落非常美味、香滑,絕對唔會輸蝕過牛奶做嘅雪糕呢!而且好多口味可以選擇。·另外吸引我嘅係,佢嘅雪糕不含膽固醇、低糖,仲要係 Made in Hong Kong! 健康又好味。實在太正,絕對值得推介。大家一定要試試。
2020-02-05 771 瀏覽
天氣愈冷,卻愈想吃雪糕有人和我一樣嗎? 在網上發現有款老鼠造型的雪糕很可愛所以鼠年特地來一嚐!先前認識了一位吃全素的朋友,開始更了解全素雪糕。原來Happy Cow的雪糕同樣是不含牛奶、雞蛋,全素朋友又多了選擇看店內介紹,雪糕亦不含大豆、麩質、膽固醇、人造味精、食用色素及防腐劑,比較健康!雪糕種類繁多,有些口味非常特別,例如薑、印度拉茶 我點了兩款,一款是雜莓味、一款是草莓味,兩者都果味十足,不是假的人造味。還隱約帶點椰香味,了解後發現原來雪糕用用椰漿及椰糖製作 ,可能因此雪糕口感滑而不易融化。▪️鼠年福到用朱古力曲奇、朱古力碎及彩色糖粒砌成老鼠造型,超級可愛!令人驚訝的是以上配料也是不含蛋、奶!▪️棒棒甜點彩色棒上有兩細球雪糕,再灑上彩色糖粒,少女感十足全素或注重健康的朋友都值得來一嚐
天氣愈冷,卻愈想吃雪糕
有人和我一樣嗎?
在網上發現有款老鼠造型的雪糕很可愛
所以鼠年特地來一嚐!

雪糕種類繁多,有些口味非常特別,例如薑、印度拉茶
我點了兩款,一款是雜莓味、一款是草莓味,兩者都果味十足
,可能因此雪糕口感滑而不易融化。

▪️鼠年福到

▪️棒棒甜點
彩色棒上有兩細球雪糕,再灑上彩色糖粒,少女感十足

全素或注重健康的朋友都值得來一嚐

繼續新年假期,繼續新年快樂🎉🎉祝大家身體健康,食極唔肥💪🏻💪🏻講到要食得健康,怎能不介紹Happy Cow給大家?在中環摩天輪附近的Happy Cow所有產品都是全素,不含奶製品、蛋類、大豆、麩質及膽固醇,所以有食物敏感的人,特別是乳糖不耐症人士亦可安心食用。而他們的冰凍甜點來自椰漿及椰糖混製,再加入水果及果醬而成;無添加人造味精、食用色素及防腐劑,實在健康又環保🤗🤗鼠年福到特別版甜筒🍦 $58/2支可愛老鼠仔造型大人小朋友見到都愛不釋手😍😍雪糕有不少味道選擇!金枕頭榴槤媲美我在星馬吃到的榴槤雪糕,榴槤味香濃。車厘子杏仁朱古力醬味則比較少見,主要以杏仁味為主調,入口如杏仁茶般香!再加上少量朱古力醬味和一粒粒車厘子,配搭特別又美味,不會太甜👍🏻👍🏻除上述農曆新年限定特別版甜筒$58/2支優惠外,還有單球加$15會多送1杯的升級優惠!優惠期到2/2/2020,想食就快手🤤🤤

鼠年福到特別版甜筒🍦 $58/2支

2020-01-27
下午茶
有時想同一班friend一齊食雪糕,但係又驚肥,或者有人食素,或者唔食得奶,咁就好煩惱。😳 不過Happy Cow呢度嘅「雪糕」,就不含奶、蛋、大豆、麩質和膽固醇,更加係低糖,咁就所有人都食得。⁣⁣⁣😙⁣⁣⁣迷你聖誕樹單球($48/限時$58兩杯)⁣⁣⁣配合聖誕,連「雪糕」都要有聖誕特色。⛪ 喺自選口味嘅單球冰凍甜點上面加上咗呢棵好可愛嘅迷你聖誕樹。🎄 呢個聖誕樹係用脆筒,裹上自家製士多啤梨醬,然後黐埋彩虹糖,再用星星錦上添花,更有聖誕氣氛。✨ 而且而家更加有優惠,$58就可以有兩杯。✌🏻 即時唔鍾意食脆筒,都有另一個優惠,而家杯裝單球都係只需加$15,就會多送一杯。⁣⁣⁣🤑⁣⁣⁣棒棒甜點($32)⁣⁣⁣如果想一次過食兩球,又可以選擇呢個lollipop造型嘅棒棒甜點。🤩 佢分別有兩個口味。🤓 喺雲呢嗱冰凍甜點配焦糖醬及曲奇碎上面,雲尼拿味嘅兩球會散發出淡淡嘅椰子味,亦都係因為佢冇用上牛奶,而係用來自椰漿及椰糖混製,絕對純素。💚 士多啤梨冰凍甜點配士多啤梨醬及彩虹糖嘅士多啤梨味就有豐富嘅士多啤梨味,因為係加入水果同果醬製成,唔係用人造味精。⁣⁣🍓
⁣⁣⁣

迷你聖誕樹單球($48/限時$58兩杯)[好味度:7.5/10]⁣⁣⁣
⁣⁣⁣

聖誕節
迷你聖誕樹單球
棒棒甜點
2020-01-20 110 瀏覽
天氣冷,食雪糕就最過癮!原來今日係24節氣入面嘅大寒,咁咪係即係一年入面最凍嘅日子🤔,咁呢日子食雪糕🍦一定夠哂過癮🤪,所以襯返工前路過Happy Cow整返杯過下口癮先。原來佢地呢期推出左農曆新年限定特別版 - 鼠年福到甜筒,$58就有兩支,杯裝單球加$15仲有多一杯既升級優惠。呢個老鼠造型真係好得意🐭!兩口子一齊去食就最開心😋,又可以打卡影相玩摩天輪🎡呃下like🤭,可惜我一陣要返工去😖,用唔到呢個優惠。雪糕一入口,好重椰糖味,但食多兩味就開始唔覺,原有嘅雪糕味都開始出返黎!原來Happy Cow嘅雪糕都係天然純素,睇返介紹即係不含奶製品、蛋類、大豆、麩質及膽固醇。產品來自椰漿及椰糖混製,再加入水果及果醬而成;無添加人造味精、食用色素及防腐劑,食得健康又環保。食物敏感同乳糖不耐症人士都可以安心食用。
天氣冷,食雪糕就最過癮!

2020-01-08 83 瀏覽
店鋪聖誕節時推出了限定聖誕版的雪糕 很可愛呀!♥️ 迷你聖誕樹單球🎄🍨雪糕上有一個小小的雪糕筒倒轉了 店員倒了一些士多啤梨醬和彩虹糖在上面 好像一棵小聖誕🎄 很精緻😊雪糕味道我選了菠蘿椰子味 味道很清新😋 不會很甜 原來菠蘿和椰子味混合味道也不錯👍🏻♥️ 棒棒甜點🍭有兩款雲呢嗱冰凍甜點配焦糖醬及曲奇碎士多士多啤梨冰凍甜點配士多啤梨醬及彩虹🌈糖每串有兩球雪糕 和朋友分享 我吃了士多啤梨的那一款 因為我喜歡士多啤梨 雪糕甜度剛剛好 賣相又美🥰 打卡拍照也不錯這裡的雪糕比外面的雪糕低糖低脂 比較健康一點 女士吃很合適
店鋪聖誕節時推出了限定聖誕版的雪糕 很可愛呀!

♥️ 迷你聖誕樹單球🎄🍨

♥️ 棒棒甜點🍭
有兩款
雲呢嗱冰凍甜點配焦糖醬及曲奇碎士多
士多啤梨冰凍甜點配士多啤梨醬及彩虹🌈糖

這裡的雪糕比外面的雪糕低糖低脂 比較健康一點 女士吃很合適
// Merry Christmas everyone!🎄🎅 //.Nothing's better than celebrating this wonderful Christmas with a Christmassy VEGAN ice cream! 🎄🍦🌿Happy Cow sells egg-free, dairy-free, gluten-free, soy-free & cholesterol-free comfort food, perfectly made for VEGANS or people with LACTOSE INTOLERANCE! ❤☘All of their tempting desserts were made with 100% natural ingredients✔🤩; like coconut cream, coconut sugar, fruits and jam.No 🚫 MSG, food coloring or preservative were used in these luscious & healthy sweet tre
No 🚫 MSG, food coloring or preservative were used in these luscious & healthy sweet treats!😋
▪Mini Christmas Tree Single Scoop🎄🍦▪(HK$58 for 2)
🎵O Christmas tree, o Christmas tree~🎵
Check out this Christmas limited edition single scoop ice cream!🤤
I ordered a mango flavor & a dragon fruit with berry flavor, they were both very fruity and smooth; and with a hint of natural sweetness!😜 The rainbow sprinkles cone on top makes it very "instagrammable" as well!😝📸
Make sure to come by to enjoy their time limited offer till 1 Jan 2020!⏰👅
📌$58 only for 2 cups of Mini Christmas Tree Single Scoop! (Original Price: $48@1)
📌$15 only for a 2nd cup of Single Scoop after the purchase of $38 Single Scoop.
▪Lollipop 🍭▪(HK$32 @1)
These lovely ice cream balls were skewered on a stick like fish balls~😝🙈
They were vanilla ice cream with caramel & cookie crumb crust🍧, and strawberry ice cream with jam & rainbow sprinkles🍓!
Our favorite has to be the first one! It had a rich and sweet caramel flavor, very dainty and satisfying for our sweet-tooth!👅
Other than these wonderfully tempting treats, milkshakes🥛 and cookies sandwich🍪 are also their hot pick items on the menu!🤤🤤
Lollipop
Lollipop
2020-01-04 33 瀏覽
上年聖誕節, 我和朋友到了這裏吃雪糕, 他們推出了一系列聖誕版的甜品, 樣樣也非常吸引人呢~聖誕特別版單球雪糕🍦 以迷你聖誕樹造型示人, 相當吸睛!甜筒佈滿彩虹糖同星星🌟, 七彩繽紛, 配上自選口味雪糕。個人推薦薑味 👍🏻 , 薑味超突出, 唔會太甜, 仲有淡淡椰子香味🥥~他們供應純素雪糕, 即是不含蛋奶、大豆、膽固醇等, 係純素者同奶製品過敏者都可以食既雪糕! 雪糕以椰漿、椰糖混製, 採用低糖配方, 再加入了果醬製作, 無添加人造味精、食用色素, 係較為健康既雪糕選擇。

聖誕特別版單球雪糕🍦 以迷你聖誕樹造型示人, 相當吸睛!

2019-12-22
外賣自取
2020-01-04 35 瀏覽
今個冬至熱辣辣,去完aia 拍拖👩‍❤️‍👨,嘆番杯雪糕先❤️慰勞下自己玩左成日🤫🐷見到Happy Cow 的雪糕好健康全素,來自椰漿同椰糖混製,再加入水果及果醬而成,不含奶,蛋,大豆,麩質和膽固醇,無添加人造味精食用色素及防腐劑🎄迷你聖誕樹單球 勁可愛嘅聖誕樹🤭佢個聖誕樹上面d裝飾係彩虹糖☁️嚟,我叫左士多啤梨味🍓,雪糕質地滑溜,甜度都適中,連埋脆脆的彩虹糖食好正,又好睇又好食❤🍡Lollipop棒棒甜點:雲呢嗱🍨配焦糖醬及曲奇碎 士多啤梨🍨配🍓醬及彩虹糖我同男朋友都試哂二隻,焦糖雲呢拿味🍨反而有驚喜❤️
今個冬至熱辣辣,
去完aia 拍拖👩‍❤️‍👨,嘆番杯雪糕先❤️
慰勞下自己玩左成日🤫🐷
見到Happy Cow 的雪糕好健康

🎄迷你聖誕樹單球

🍡Lollipop棒棒甜點:
雲呢嗱🍨配焦糖醬及曲奇碎
士多啤梨🍨配🍓醬及彩虹糖

我同男朋友都試哂二隻,焦糖雲呢拿味🍨反而有驚喜❤️
聖誕之所以咁受歡迎,除左因為你多左幾日假期之餘,仲有係幸福呀!同屋企人過就溫馨既,同鍾意既人過就甜蜜既。(除左單身狗…)不過想係呢d重要節日甜下都唔係難事。係中環摩天輪附近既「Happy Cow」近日就滿足到一眾Single Dog啦,佢地既冰凍甜點都係以Vegan做賣點,絕不含奶製品、蛋類、大豆、麩質同埋膽固醇。而且大部份都係由椰漿、椰糖、水果同埋果醬製成,所以甜得黎又健康,又無人造味精、食用色素、防腐劑,岩哂而家追求健康既你!👇▪ 棒棒甜點 - $32/支▫ 兩款分別係雲呢嗱冰凍甜點 · 焦糖醬 · 曲奇碎、士多啤梨冰凍甜點 · 士多啤梨醬 · 彩虹糖,以棒棒既形式呈上,賣相夠哂Colorful,睇得又食得,酸酸甜甜幾特別。最鍾意焦糖果隻口味,入口香濃冰涼,冬天食雪糕不嬲都係最正。▪ 迷你聖誕樹單球 - $48/杯▫ 滿滿既星星鋪滿哂係個聖誕樹既甜筒到,口味可以隨你選擇,我揀左雙重朱古力曲奇,雪糕質感香滑,濃厚朱古力味配埋自家製彩虹糖,口感豐富,賣相又可愛,好吸引!
同屋企人過就溫馨既,同鍾意既人過就甜蜜既。(除左單身狗…)

▪ 棒棒甜點 - $32/支

入口香濃冰涼,冬天食雪糕不嬲都係最正。

▪ 迷你聖誕樹單球 - $48/杯

2019-12-31
10 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)
  • 棒棒甜點
  • 迷你聖誕樹單球
聖誕🎄假期開始,同二個寶貝去左中環既AIA摩天輪。係摩天輪🎡售票處見到原來Happy Cow雪糕🍦喺摩天輪底有分店。Happy cow係摩天輪出口落嚟之後會見到嫁啦。我一向都中意勁食雪糕🍦,特別係Happy Cow🐮 既雪糕有好多特別既口味,而佢地既雪糕係100%香港製造,無添加人造味精,食用色素及防腐劑,又標榜無奶,無蛋無大豆無麩質,低糖無膽固醇。Happy Cow的雪糕係用椰漿及椰糖混製,再加入水果及果醬而成;岩曬小朋友之餘又夠曬健康,特別有乳糖不耐症人士都安心食用,連奶奶呢個素食者都話有興趣食bo。於是我地試左。。🎄聖誕限量特別版- 迷你聖誕樹單球 –有自家製士多啤梨醬🍓及舖滿彩虹糖甜筒覆蓋加上頂部有聖誕星星威化。底部則可自選一種味道的單球雪糕,我地揀左榴槤同火龍果雜莓。火龍果雜莓味道酸酸,我同兩個囡囡都好中意食;婆婆最愛榴槤,一拎上手就飄來榴槤清香。見大家食得甘開心,再黎encore,叫左棒棒甜點🍭Lollipop。兩款我地都有試,仲encore添!1️⃣士多啤梨🍓雪糕配士多啤梨醬及彩虹糖2️⃣雲呢嗱雪糕🍨配焦糖醬及曲奇碎真係好開心🥳有得玩有得食,特別冬天食雪糕🍦超正 XD

於是我地試左。。

1️⃣士多啤梨🍓雪糕配士多啤梨醬及彩虹糖
2️⃣雲呢嗱雪糕🍨配焦糖醬及曲奇碎

真係好開心🥳有得玩有得食,特別冬天食雪糕🍦超正 XD
2019-12-23
  • 火龍果雜莓雪糕
  • 榴槤雪糕
趁小朋友放聖誕假期,一家人齊齊去玩中環AIA摩天輪,有得玩當時要有得食,近近地隔離有間Happy Cow。有吸引的推廣,Christmas Set是兩杯$58迷你聖誔樹單球,其實一点也不迷你,大大的雪糕球,加上脆筒及脆粒,最後加上威化星星,極超值。加上造型特別,打卡呃like一流👍🏻。仲可以用摩天輪做背景影用返張靚相。太好味再encore LOLLIPOP,串串好特別,好好味。因為Happy Cow製造不含奶,不含蛋,不含膽固醇,較低糖,合素食的香港製造產品,绝對適合我和小孩的美食

加上造型特別,打卡呃like一流👍🏻。
仲可以用摩天輪做背景影用返張靚相。

2019-12-23
2019-12-23 47 瀏覽
有冇人鍾意冬天食雪糕🍦? 真係好爽㗎,尤其聖誕節食最浪漫💕happy cow的冰凍甜點均為全素不含奶類🥛蛋類🍳 所以我皮膚敏感也可以安心吃😎! 我選了聖誕新出款式, 聖誕樹單球特別版🎄 當然是為了打卡🤭因為真的很美, 我選了很特別的火龍果味, 味道有點像士多啤梨味🍓正吖! 雪糕上還有彩虹糖和星星裝飾,顏色好靚食完想再食,於是我又選了棒棒甜點,當然都是為了打卡,太美了! 焦糖味的好快溶,所以打卡要快💪士多啤梨味就可以慢慢食都唔怕
! 雪糕上還有彩虹糖和星星裝飾,顏色好靚
食完想再食,於是我又選了棒棒甜點,當然都是為了打卡,太美了