2020-10-31 688 瀏覽
辣雞兩件配蘑菇飯套餐   47元   3/5分1. 蘑菇飯是垃圾!垃圾!垃圾!蘑菇汁已經一早N年前倒入飯中乾到想死,飯就難食到嘔,0分~!2. 辣雞只可以都辣或都不辣,有點不近人情。味道可以夠熱,相比KFC我覺得不分勝負。3. 無糖百事可樂有溝水,都係咁啦~......4. 價錢正常啦~5. 環境就比其他快餐店差一點點,覺得燈光不夠已經好耐無食M記或KFC,今晚突如其來想食炸雞,所以就試下香港的JOLIBEEE,整體黎講都可以一試,不算太差太好。
辣雞兩件配蘑菇飯套餐   47元   3/5分

3. 無糖百事可樂有溝水,都係咁啦~......
4. 價錢正常啦~

5. 環境就比其他快餐店差一點點,覺得燈光不夠

辣雞兩件配蘑菇飯套餐
2020-10-30
2020-10-30 427 瀏覽
Jollibee係我心目中其中一間喜愛既炸雞快餐店,但由於疫情關係都已經有一段長時間無幫襯,因為我個人覺得炸雞要堂食即叫即食先係最好食,外賣始終會因為倒汗水等因素令到炸雞變得無咁香脆可口。Jollibee雖然比另外兩間龍頭快餐店貴,但食物質素相比起之下出色得多。正所謂一分錢一分貨,為左對自己好d,有時候真係要花多少少錢😝 N1a - 意粉配兩件炸雞,汽水 $54 今日客人都算多,但只係等左5分鐘就已經可以取餐,效率好快。影完張靚相就正式開餐。意粉好好味,大量芝士配上茄汁腸仔味道好夾,不過意粉就有d淋同埋份量少,要扣少少分。到主角炸雞,一如以往咁熱辣辣,食落去外皮香脆得黎雞肉又嫩滑,配上蘑菇汁一齊食就更加惹味,不過今次炸雞size有d細,食落唔係好夠喉,下次要叫2個餐食先得😂

N1a - 意粉配兩件炸雞,汽水 $54
N1a

2020-10-30
N1a
2020-10-13 322 瀏覽
打8號颱風的下午來到這家店沒有什麼人,這是我第一次來快樂蜂吃快餐。這家店是菲律賓有名的快餐店,地位等於美國的麥當勞。在菲律賓快樂蜂的生意絕對比麥當勞好。這餐廳有兩層,員工都是菲律賓人居多。週末的時候幾乎全部菲傭都會在這裏吃飯。但今天下層基本上沒有一個人。點了意粉套餐加兩塊辣雞+可樂共54元。說實話,炸雞的味道不如肯德基或麥當勞。炸雞太乾身而且不juicy,不過有蘑菇醬沾上沒有那麼上火。意粉味道一般,在菲律賓這套餐應該最多只約20元。在香港差不多要貴三倍價錢實在不化算。而且味道真一般。

2020-10-13
2020-08-14 334 瀏覽
久違了同屋企人食飯,雖然限聚但都要食飯架!唔比堂食放工嗱嗱臨去買外賣🥡返屋企加餸!屋企人食乜都冇乜所謂,雖然想買韓式炸雞,不過公司附近就有間快樂蜂,又平又好味!所以都係決定買快樂蜂,最緊要快靚正!話說返屋企搭𨋢時,撞倒鄰居,問我快樂蜂邊度買!佢話好香喎!🤣🤣 外賣仔都覺得好香!🍗今次買左個歡樂筒 $90 /6 件,辣同唔辣各一筒🍗 共$180炸雞當然係呢度嘅首選,酥炸嘅外表同嫩滑嘅雞肉,大人同細路都覺得好正,啖啖肉!雖然炸嘢有油走唔甩,不過油度可以接受!第一次食辣味唔錯,香辣唔算辛辣!提一提佢個汁,真係好味撈飯一流!

2020-07-08 1106 瀏覽
夏日炎炎,行到攰都想坐一陣休息下,快樂蜂就係面前入去休息下,食下野補充下能量先得。真係完美配搭,每次來到都會食佢地甜甜酸酸既意粉,重點係...抵食呀!來到Summer,快樂蜂都新加入了快樂一夏飲品:咸檸七、熱情雜果梳打、士多啤梨雜果梳打,睇到都即是想飲,解解暑。灣仔分店更設有地庫,唔怕去到無位坐啦。N1a - 意粉配2件樂脆雞Jollibee既炸雞保持一貫水準色澤金黃,肉質嫩滑;肉醬意粉香甜美味,更有一種幼時童真的美妙感覺。咸檸七特飲炎炎夏日當然要飲咸檸七,以咸檸檬加上七喜,味道甜中有咸,當中更有幾分清爽,咸甜交雜,刺激味蕾的感覺,真的非常適合夏天飲用。後來發現快樂蜂原來還有另一推介 - 朱古力脆脆新地,又點可以錯過。朱古力脆脆新地中,以雪糕加上KitKat朱古力碎碎及朱古力醬,再插上一整條朱古力威化,賣相十足。新地上加入了粒粒朱古力碎,吃起來香滑甜美,鬆脆有咬口,口感更豐富,真是炎炎夏日的消暑之選。

灣仔分店更設有地庫,唔怕去到無位坐啦。

N1a - 意粉配2件樂脆雞

咸檸七特飲

咸檸七

咸檸七
2020-07-08 326 瀏覽
2件樂脆雞套餐($40) 加$8升級大薯條同大杯裝特飲炸雞香噴噴,大大件,外皮又薄又脆。最重要係熱辣辣,撕開雞皮仲見到有煙出!雞肉厚實嫩滑,啖啖肉,充滿肉汁。熱情果雜果梳打味道好似雜果賓治,童年回憶即刻返晒嚟呀!冰涼爽口,味道清新怡人,一路食炸雞一路飲,帶嚟清爽感覺,正!朱古力脆脆新地 ($12)天氣咁熱最啱就係食雪糕消消暑!新地奶味香濃,質感軟滑,加埋鬆脆嘅KitKat同香脆朱古力粒,口感層次豐富。

2件樂脆雞套餐($40)
加$8升級大薯條同大杯裝特飲

炸雞香噴噴,大大件,外皮又薄又脆。

熱情果雜果梳打

朱古力脆脆新地 ($12)
天氣咁熱最啱就係食雪糕消消暑!

2020-06-14 394 瀏覽
/最近見到連鎖快餐店 Jollibee 快樂蜂🐝皇牌產品-樂脆雞推出咗「新」辣口味 - 辣樂脆雞😍所有樂脆雞套餐都可以選擇辣味🤗.意粉配 1 件樂脆雞套餐🍗辣樂脆雞外皮薄身香脆,唔油膩😆雞肉經特别烹調後仍然保留肉汁🤤肉質鮮嫩👍🏻另外附上兩盒蘑菇汁點尼食🍄幾惹味😋意粉係肉醬意粉🍝加左腸仔粒🐖火腿粒🍖同芝士碎🧀醬汁足夠🥫所以整體濕潤,味道亦不錯😋.雲呢拿新地筒(2個)🍦第一次食佢哋嘅雪糕😃奶味同雲呢拿味都好夠🥛質感軟滑😛
2020-06-14 262 瀏覽
每次經過都俾佢邪惡嘅炸雞味吸引到~今次揀咗辣嘅樂脆雞,皮又脆入面又juicy,有微微嘅辣味,點埋gravy食得好過癮!一直聽講菲律賓人煮嘅肉醬意粉好好味,試過又真係唔錯喎!醬汁偏酸酸甜甜,加咗大量芝士同腸仔粒,幾開胃好快就食晒,不過賣相就普通喇。Jollibee始終係快餐店,食過幾次質素有啲參差-試過一次夜晚食,炸雞較乾身有少許油膉味;今次就係下午食飯時間買外賣,炸雞新鮮炸起皮脆肉多汁好好食-所以建議最好揀佢旺嘅時候去,包你食得滋味~
Spicy Chickenjoy

Jolly  Spaghetti
外賣自取
Spicy Chickenjoy
Jolly  Spaghetti
  • Spicy  Chickenjoy
2020-01-27 835 瀏覽
新年一定係要食個Jollibee炸雞呀!過新年唔食雞,點算係新年呢, 不過要食都要食一啲值得食嘅炸雞。快餐店嘅炸雞嚟講,我覺得來自菲律賓的Jollibee就最正,買咗個一人餐, 一人餐包括咗兩件炸雞、一杯汽水、一個薯蓉, 真係超級豐富又滿足。炸雞嘅外皮又脆又炸到金黃色,我叫佢做黃金雞,肉質又滑又嫩又juicy, 香脆可口,肉嫩多汁,人間美味,真係好味道 唔停得口。仲有個有籟肉汁嘅薯蓉,又綿又滑又有牛油香,真係冇得輸!
新年一定係要食個Jollibee炸雞呀!

仲有個有籟肉汁嘅薯蓉,又綿又滑又有牛油香,真係冇得輸!

1K
2020-01-16 342 瀏覽
這是一間由菲律賓人開的快餐店,感覺比麥當勞的食物更高質素。火腿蛋通心粉湯不是牛骨或豬骨湯,而且較特別的湯底,但吃不出用甚麼熬煮,但好味😋!一碗通心粉份量不多,再加一杯熱朱古力,但及不上麥當勞的濃朱古力味,火腿有微煎香,蛋黃半成熟,也有粟米和紅蘿蔔粒,算是一個不錯的早餐了!
這是一間由菲律賓人開的快餐店,感覺比麥當勞的食物更高質素。

火腿蛋通心粉
2020-01-12
5 分鐘 (堂食)
$29 (早餐)
2019-10-22 753 瀏覽
成日都話想試快樂蜂嘅炸雞,但每次經過都唔記得左,今日終於叫埋男友一齊去試下。套餐款式都係同典型快餐店差不多,有汽水、炸雞同薯條等,不過份量就比其他連鎖炸雞店細,價錢亦都略貴一啲。炸雞兩件有雞胸同雞鎚各一,外皮唔厚粉炸得好鬆脆,入面嘅雞肉仍然保持住嫩滑juicy,唔會話炸到好乾好硬,雖然食落就油左啲但整體嚟講都算唔錯。快樂蜂嘅薯條炸得比較鬆脆可口,不過份量就少左啲,不知不覺就食哂成包。幾鍾意佢地個蘑菇汁,咸咸地點炸雞或者撈飯食都好好味。

幾鍾意佢地個蘑菇汁,咸咸地點炸雞或者撈飯食都好好味。

2019-10-16 347 瀏覽
The spicy chickenjoy is truly a joy to eat. It's as crispy and juicy as they say. The store's spaciousness and the menu's affordability makes Jollibee easy to love, and we happily eat here every week or so. Apart from the chicken, the Salisbury-style burger steak has fantastic gravy.
10 分鐘 (堂食)
2019-09-17 452 瀏覽
當諗唔到食咩嘅時候我都係會諗食炸雞, 香港最基本就係kfc同埋jollibee,行緊係軒尼斯道,望下個google map, 咁近近哋係jollibee 就食jolibee~jollibee嘅選擇其實唔算好多,兩個人兩個套餐就係, 因為年頭買咗個座枱月曆有coupon, 就送咗一杯雪糕㖭;佢啲炸雞一向保持水準,但今次食就覺得有少少鹹,唔知係咪自己嘅問題定係佢真係重手咗,蘑菇飯有少少凍,今次普普通通咋~唔算係佢最好嘅水準…

2019-07-09 667 瀏覽
之前在KLOOK買了獨家套餐有樂脆雞兩件、肉醬意粉一份及中杯汽水一杯原價$57,特價$50可適用於全港所有分店同樣是一般收銀不會掃QR CODE只有店長才有這部手機 正值中午,店內的人流並不多這分店分兩層,地面很少位置,廚房佔了很多下層有很多座位,大約五六十。比較麻煩的是要在上面買餐,再到下面找位置這過程的風險是很容易打翻汽水,走我前面的女人就是這樣打翻了 肉醬意粉從小就十分喜歡吃很多很濃的蕃茄醬及芝士碎 樂脆雞它的雞比上校爺爺的新鮮及JUICY很多但醃雞的味道上校爺爺出色點,因為炸皮內的雞肉沒有什麼味道所以它可自行配上蘑菇醬 其實這個套餐不太能令我飽肚子若果套餐能跟上薯條應該可以更飽,又或者意粉的份量可以再多點
之前在KLOOK買了獨家套餐
有樂脆雞兩件、肉醬意粉一份及中杯汽水一杯
原價$57,特價$50
可適用於全港所有分店
同樣是一般收銀不會掃QR CODE
只有店長才有這部手機

正值中午,店內的人流並不多
這分店分兩層,地面很少位置,廚房佔了很多
下層有很多座位,大約五六十。
比較麻煩的是要在上面買餐,再到下面找位置
這過程的風險是很容易打翻汽水,走我前面的女人就是這樣打翻了

肉醬意粉
從小就十分喜歡吃
很多很濃的蕃茄醬及芝士碎

樂脆雞
它的雞比上校爺爺的新鮮及JUICY很多
但醃雞的味道上校爺爺出色點,因為炸皮內的雞肉沒有什麼味道
所以它可自行配上蘑菇醬

其實這個套餐不太能令我飽肚子
若果套餐能跟上薯條應該可以更飽,又或者意粉的份量可以再多點
2019-07-09
2019-06-23 567 瀏覽
噚晚懶得出街,諗住叫Food Panda外賣,但唔知係咪個app都問題所以叫唔到,最於都要落街買外賣。兩人餐99蚊,有4舊炸雞,2個意粉,2個批,兩杯嘢飲,之後再加多個13蚊嘅大薯條,粟米,同9蚊薯蓉好平,食到好飽。相比起麥當勞,KPC,我覺得佢炸雞個皮炸得最好食,好香口,但意粉我就覺得一般,可能始終唔同口味。而個芒果批就比較甜。個粟米就好好食,不過就比較細份,但都好滿足,又平又好食。下次可以試試個磨菇飯。
外賣自取