2016-06-13 1612 瀏覽
其實本身想食soulmate, 無諗過咁多人又餓,所以就過左隔離食茶記。下午茶算好平!$25有個餐,凍飲加$2。仲有唔少選擇我叫左個雞扒西多+凍檸茶少甜雞扒煎得好香!都幾大份。西多士比較重油益味,蜜糖都有少少說不出的奇怪,但整體唔算唔好食。當然去左個兩種味就更perfect啦!
我叫左個雞扒西多+凍檸茶少甜[下面隻雞翼係係朋友到不問自取返黎既
]
2015-03-08 717 瀏覽
行過呢邊幾次都係第一次響度搵野食呢頭食店唔多,舖頭不外乎車房、菜檔、肉檔、雜貨舖、地產等茶記就少d,反正天就黎黑,見到呢間都無諗咁多就入去了舖頭細細,人唔多睇一睇牆上d餐,都唔平,羊腩飯要$58不過依家食野邊度唔貴最後叫左個常餐$26沙爹牛意、牛油方包、火腿炒蛋,加多杯茶走食物味道不過不失,反正我餓住個肚咩都會覺得好食火腿炒蛋睇落熟果頭,似我自己屋企炒,不過原來入面蛋汁仲會漏出黎沙爹牛意d牛味道同出面差唔多,但個樣有d唔同,睇落無咁濕笠笠,可惜份量少左d奶茶還好唔算濃,仲有d稀,其實我都唔鐘意咁濃老細做埋廚,可以睇到佢純熟既炒蛋手勢另有一個阿姨清潔緊有個著住NOW外套既食客去完toilet走左次後,個阿姨係咁鬧佢唔沖廁果位哥哥,下次唔好喇,我食緊野嫁,唔想聽到關於你唔沖廁既野。。。環境方面,當時人唔多,都坐得幾自在,睇住電視仔時間好快過老細幾nice,成個感覺好街坊不過呢d茶記,唔知下次黎仲見唔見到呢
行過呢邊幾次
都係第一次響度搵野食
呢頭食店唔多,舖頭不外乎車房、菜檔、肉檔、雜貨舖、地產等
茶記就少d,反正天就黎黑,見到呢間都無諗咁多就入去了

舖頭細細,人唔多
睇一睇牆上d餐,都唔平,羊腩飯要$58
不過依家食野邊度唔貴
最後叫左個常餐$26
沙爹牛意、牛油方包、火腿炒蛋,加多杯茶走

食物味道不過不失,反正我餓住個肚咩都會覺得好食

奶茶還好唔算濃,仲有d稀,其實我都唔鐘意咁濃

老細做埋廚,可以睇到佢純熟既炒蛋手勢
另有一個阿姨清潔緊

環境方面,當時人唔多,都坐得幾自在,睇住電視仔時間好快過
老細幾nice,成個感覺好街坊
不過呢d茶記,唔知下次黎仲見唔見到呢
題外話/補充資料: 好似1800就收檔,不過見佢地好早開
2015-03-07
2011-04-03 362 瀏覽
三月上旬‧晴原本行上來買脆花生糖吃,經過這裡,想起不如喝杯熱咖啡都好,就進來坐下。熱咖啡幾香,濃郁,不苦不酸,有點水準。週日的下午人客也不多,靜靜的坐在這裡看完午間新聞,幾悠閒。也精神百倍。
三月上旬‧晴

熱咖啡幾香,濃郁,不苦不酸,有點水準。

週日的下午人客也不多,靜靜的坐在這裡看完午間新聞,幾悠閒。

也精神百倍。
咖啡是精神之源
$ 10 (其他)
咖啡是精神之源