2018-01-22 1063 瀏覽
有playroom 有兒童餐corner, 好適合一玩小朋友一齊gathering, 大有大嘅食,小朋友有小朋友玩。基本兒童餐椅同餐具都有提供,小朋友都好鐘意色彩繽紛的餐具。帶同小朋友慶祝特別日子和紀念日適合不過。
2018-01-04 1141 瀏覽
因聖誕怕人多沒有去食,所以就book咗12月27號18:15去食。一去到見到,全場得5~6張枱·感覺好正不用同人迫。環境都另人超服務,枱與枱之間位置夠闊。一入到去服務員都主動介紹用open rice app有8折優惠。最鍾意食長腳蟹,因人客不多,所以全程都不缺貨。重要係有我最想食的藩薯糖水。成個自助餐食品多好好,可以係沒有人迫人的關系,基本上以試曬所以嘢。
2017-12-27
2017-12-22 1183 瀏覽
三個女人好耐無一齊食TEA返工咁辛苦緊係要俾自己好好享受下呢間PANDA CAFE的TEA SET. 我地幾乎包場只有兩三台客人食TEA SETTEA SET係由下午三點到下午五點半當日的TEA SET有以下的食物::芝士焗蠔 (蠔比較細隻)鮮蝦牛油梨醬 (牛油果係入面,有D膩)香草慢火燒雞卷配羅望子汁 炸意大利芝士棒  檸檬醬蟹肉及青瓜三文治 迷你凱撒沙律配煙三文魚 (個汁配得岩岩好)鬆餅配果醬及忌廉 (鬆餅有D硬)馬卡龍 (正常味)藍莓芝士餅 (味道濃郁)牛奶朱古力芒果慕斯餅  檸檬馬玲撻蘋果金寶 (有口感又唔會太甜)咖啡或茶 (凍檸檬,自己加糖水)整體黎講算NORMAL, 價錢黎講$128一位, 算係便.出面HOTEL都要$200以上除左地理位置係荃灣比較唔方面之外質素係可接受, 環境服務好坐得好舒服而且比較少人比較靜, 同男朋友黎拍下拖係一個唔錯的地方
三個女人好耐無一齊食TEA
返工咁辛苦緊係要俾自己好好享受下

呢間PANDA CAFE的TEA SET. 我地幾乎包場
只有兩三台客人食TEA SET
TEA SET係由下午三點到下午五點半

當日的TEA SET有以下的食物::

芝士焗蠔 (蠔比較細隻)
鮮蝦牛油梨醬 (牛油果係入面,有D膩)
香草慢火燒雞卷配羅望子汁
炸意大利芝士棒
檸檬醬蟹肉及青瓜三文治
迷你凱撒沙律配煙三文魚 (個汁配得岩岩好)
鬆餅配果醬及忌廉 (鬆餅有D硬)
馬卡龍 (正常味)
藍莓芝士餅 (味道濃郁)
牛奶朱古力芒果慕斯餅
檸檬馬玲撻
蘋果金寶 (有口感又唔會太甜)

咖啡或茶 (凍檸檬,自己加糖水)

整體黎講算NORMAL,
價錢黎講$128一位, 算係便.
出面HOTEL都要$200以上

除左地理位置係荃灣比較唔方面之外
質素係可接受, 環境服務好坐得好舒服
而且比較少人比較靜, 同男朋友黎拍下拖
係一個唔錯的地方
2017-10-14
2017-12-14 11950 瀏覽
今日和朋友往悅來酒店食自助餐慶祝聖誕。酒店好有聖誕氣氛, 有聖誕屋等佈置, 酒店食物豐富刺身有三文魚和甜蝦, 食落新鮮鮮甜, 入口熔化;熟食有芝士焗蠔, 芝士味濃, 蠔食落鮮甜味美;炸魷魚圈食落彈牙, 佐酒一流;炸蝦天婦羅蝦炸得香脆彈牙, 粉漿乾身好惹味;烤火雞雞肉鮮嫩, 皮脆肉滑, 啖啖肉;煙火腿食落鹹度適中, 切得薄薄食落惹味;肉眼扒肉味香濃;海南雞雞肉肉質鮮嫩, 食落不油膩;今次酒店的主題推介是煲仔飯, 我當然要試下,煲仔飯飯味香濃, 有濃香飯焦, 材料有炸蠔和南瓜天婦羅, 好有特色, 答好少見天婦羅配煲仔飯,炸蠔食落好胞, 入口鮮甜;南瓜天婦羅食落好腍, 入口美味, 好足料的煲仔飯;酒店面檔有油麥菜,墨魚丸, 蟹柳和牛丸, 湯底可選擇蕃茄朱骨, 雲吞湯和叻沙湯底, 我選了叻沙湯底配油面, 叻沙味香濃,椰香味香滑, 辣度適中;油麥菜新鮮爽口;墨魚丸爽口彈牙;蟹柳味道爽口;牛丸肉質鮮甜, 油面爽口, 整碗叻沙好足料, 好美味;京燒比目魚燒得香口惹味, 魚肉質鮮甜;芥蘭食落新鮮爽口;蒸魚魚肉鮮甜味美, 入口即熔;甜品有意大利芝士餅,lemon 芝士餅、jelly, 朱古力噴泉、豆腐花和movepick雪糕。意大利芝士餅味道入口即熔, 甜度適中;lemon 芝士餅有陣陣lemon味, 餅底香脆;jelly甜度適中;朱古力噴泉食落好香而不膩, 配上棉花糖食落美味香甜;豆腐花有豆花香, 食落香滑可口;movepick朱古力雪糕, 味道香濃。飲品方面有可樂和橙汁選擇(個人認為如有凍奶茶和凍咖啡更佳)。酒店食物款式多, 食物美味, 價錢合理, 好味聖誕buffet
刺身
甜品
芝士焗蠔
酒店好有聖誕氣氛, 有聖誕屋等佈置
炸魷魚圈
2017-12-12
用餐優惠
優惠券
2017-11-19 2038 瀏覽
團購見到悅來有coupon每位$320 加一於是決定買黎一家人去食6點幾去到發現都幾多人已經食緊首先進攻既一定係海鮮有長腳蟹同麵包蟹麵包蟹都幾多肉食落都幾新鮮幾出色長腳蟹就一般刺身有三文魚吞拿魚都算正常主菜熟食選擇唔多比較推介羊架其他就not recommended食左一轉就已經唔想再食甜品有movenpick雪糕朱古力蛋糕都ok但芝士蛋糕太膩 食左一啖就唔想食其他都冇咩點食最後飲埋杯espresso 味道都可以但呢到選擇少食完一次短期內都應該唔會再返黎食
團購見到悅來有coupon

但呢到選擇少
食完一次短期內都應該唔會再返黎食
2017-11-10
2017-10-16 2855 瀏覽
話說二女星期五生日,因為老公冇假放,一家五口決定係星期六下午食個buffet 比小朋友開心下(因為夜晚要同奶奶慶祝生日),星期六下午黎講都算多人,我坐嘅位置離拎野食嘅位置都唔太遠。刺身比夜晚少款但都唔錯,有三文魚,吞拿魚同𩶘魚,都唔話會好大陣雪味。另有幾款壽司揀。有自助沙律吧,牛油生菜好好食。另外冷盤有鎮江肉,薯仔沙律,生果沙律,煙三文魚,火腿等。海鮮有青口,蝦,螺,都算新鮮,lunch黎講算咁。另外沙律個度有芭樂,有菠蘿,d菠蘿好甜呢。熱食有長通粉,有魚,有炒河,有蜜桃鴨胸,有菜,仲有少見嘅椰漿飯,個椰漿飯一讚!撈埋個醬食真係正!佢嘅白汁煙肉長通粉好正,燒牛肉都好正,生熟程度剛好,但個羊肉肉丸就太乾了。仲有生滾粥,即煮湯麵,天婦羅。同埋見到有肉骨茶,一打開有1條骨係入面,但藥材味又唔夠濃。飲品方面除左熱茶咖啡,就有汽水任飲。另外雪糕估唔到係movenpick 有4隻味揀,食多幾盒都覺得抵返哂!大人每位248 有7折,計埋都係4百左右2個大人,一流!

另有幾款壽司揀。
有自助沙律吧,牛油生菜好好食。

另外冷盤有鎮江肉,薯仔沙律,生果沙律,煙三文魚,火腿等。
海鮮有青口,蝦,螺,都算新鮮,lunch黎講算咁。

另外沙律個度有芭樂,有菠蘿,d菠蘿好甜呢。

仲有生滾粥,即煮湯麵,天婦羅。

同埋見到有肉骨茶,一打開有1條骨係入面,但藥材味又唔夠濃。
飲品方面除左熱茶咖啡,就有汽水任飲。
大人每位248 有7折,計埋都係4百左右2個大人,一流!
2K
2017-10-12 2004 瀏覽
女兒們都長大了 , 平時各有各忙 , 能夠一家人聚在一起吃飯的時間並不多 , 難得的是在這個假日 , 大家都能抽出時間一起吃 buffet 大家輕鬆一下 , 真是難能可貴 ~ 晚餐的地點就在我們慣常用膳的餐廳 悅來酒店 - Panda Cafe ~ 海鮮 "蒸" 萃自助餐 $ 342/位 成人 (公眾假期) 這店的自助餐款式繁多 , 陣容鼎盛 , 一般坊間酒店自助餐的食品 , 這裏都有 , 而且質素還很有保證 ~ 習慣先吃一點沙律、風乾火腿、煙三文魚 來開一開胃 , 風乾火腿夠鹹香 , 至於沙律 , 我就吃了大量的雜果沙律 ~ 跟著就吃海鮮 , 其實這餐廳的海鮮的質素一向有所保證 , 海鮮有海鮮味且沒有雪氣 , 尤其是長腳蟹 , 味道鮮美 ~ 熱盤的菜式種類真的多到一個點 , 還不時推出新的食物 , 蒸海鮮、香腸、燒豬肋骨、泰式魚餅、咖哩、炆牛腩 , 數之不盡 .... 我自己偏向喜歡吃燒牛肉 , 因為牛肉嫩滑之餘 , 還要是 medium rare , 試問身為牛魔王的我又豈能忍得口 ~ 吃過熱食之後 , 就到甜品時間了 , 我雖然不是甜魔一族 , 但甜點如蛋糕、泡芙 我都會略略吃
海鮮 "蒸" 萃自助餐 $ 342/位 成人 (公眾假期)

吃過熱食之後 , 就到甜品時間了 , 我雖然不是甜魔一族 , 但甜點如蛋糕、泡芙 我都會略略吃一點 , 這店的甜品味道都在中規中矩之上 , 尤其是忌廉蛋糕 , 還不錯吃的 ~

本篇完 ~
2017-09-25 16215 瀏覽
我的生日飯絕對是一浪接一浪,原本沒有打算在悅來酒店吃自助晚餐,但我們心儀的自助餐已經full booking。剛巧母親大人又想試悅來酒店的自助晚餐,所以她建議到這裏吃自助晚餐,同時亦可順道跟我慶祝生日當我們到步的時候,看到這裏的環境相當舒適又帶點cozy的感覺,地方還十分寬闊,特別適合我們這種大家庭來這裏慶祝。坐下不久後,我們便各自各走到擺放食物的area,看看他們有什麼食物提供之餘,又同時拿取自己喜歡的食物。此時我發現他們的冷凍海鮮類不算多,沒有生蠔提供,但基本的鮮蝦、長腳蟹、青口和翡翠螺也有提供,甚至小龍蝦也有。而刺身方面款式也不多,大致上都是一些基本的刺身款式例如三文魚和吞拿魚等。壽司亦是如此,只是提供了好幾款壽司例如吞拿魚壽司、玉子壽司和三文魚壽司等。由於我當晚不太想吃其他冷凍海鮮,所以我只是拿取了鮮蝦來吃,蝦肉紮實又爽口,鮮甜味十足,相當不錯。三文魚壽司、熟吞拿魚壽司跟粟米沙律只屬一般,但總算是中規中矩。至於沙律方面提供了好幾款沙律菜和配料例如羅馬生菜、粟米、紅蘿蔔絲和車厘茄等。我亦簡單的選了粟米、沙律菜和車厘茄,再配上煙三文魚。沙律菜、粟米和車厘茄的新鮮程度只屬一般,沒有想

至於沙律方面提供了好幾款沙律菜和配料例如羅馬生菜、粟米、紅蘿蔔絲和車厘茄等。我亦簡單的選了粟米、沙律菜和車厘茄,再配上煙三文魚。沙律菜、粟米和車厘茄的新鮮程度只屬一般,沒有想像中那麼新鮮和清甜,而煙三文魚亦是如此,沒有想像中那麼新鮮,的確有點失望!

熱食方面大約有十多款例如蒸魚、海南雞、咖喱雞、蒸蟹、蒜蓉蒸青口粉絲、白汁長通粉、白汁魚柳和pizza等。他們還時不時轉款,熱食大致上不過不失,不過蒸蟹方面就沒有什麼鮮甜味,反而白汁長通粉就不錯,還保持有咬口的口感,creamy得來又不會太heavy。咖喱雞、蒜蓉蒸青口粉絲、薯條和烤蕃茄的味道則中規中矩,但可惜的是焗蠔除了不新鮮之外,還有一陣陣腥味。吃到差不多尾聲的時候,他們還提供燒大蝦和雞肉串,兩款的味道和口感都不錯。

除了主打的熱食外,他們還有一個section提供麵食,可以自選湯底、麵類和配料,然後再由廚師烹調。那我當然要試試他們的喇沙,喇沙出奇地相當不錯,有椰汁味香濃外,還帶點微辣。

甜品方面也有十多款,外觀精美之餘,味道也不俗。他們還有提供Movenpick的雪糕,愛吃雪糕的人仕不容錯過。

總括而言,這裏地方寬闊,環境又舒適,服務也不錯。食物方面提供的款式也算是不少,當然有些食物的味道比較好,又有些食物需要加以改善,但折後差不多$400一人來算,這絕對是性價比高的自助餐
慶祝紀念
生日
2017-09-17 2340 瀏覽
有日行過 Panda Cafe,諗住搵日去試,咁啱報紙有6折優惠券,便同家人去試。其實都考慮過要唔要去食,因為畢竟唔使$200- 就可以食個 lunch buffet,太平了。於是乎上網睇左啲食評,當然有讚有彈啦。算數吧就去試下。我睇左其中一篇食評,佢講得幾好,介紹既野食真係唔錯,家人都好滿意,都幾啱食。由於有6折優惠券,埋單真係唔使$200/人,就算無6折優惠券,open rice 都有7折優惠。好老實,lunch buffet 都唔使$200-,大家唔好期望有生蠔、長腳蟹食。雖然食物款式唔多,但樣樣都好新鮮,個頭清晒啲食物,轉頭就立即補給。個喇沙湯麵真係好好味,鍾意食幾多就夾幾多,但我個碗比人攞左……仲有汽車,咖啡,茶,任飲。呢餐食得真係好飽,好滿足。
呢餐食得真係好飽,好滿足。
2017-09-10
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2017-09-04 1721 瀏覽
去左呢個商埸,行下行下肚餓,就找到呢間 坐位闊落 就high tea 打邊盧 ,食品新鮮,員工不斷refill food 又有好鐘意食的乳酪 ,蔬菜又新鲜,員工又好nice 招呼招到 。
2017-07-20 3305 瀏覽
諗住生日去瘋狂食生蠔,點知去到無蠔既蹤影,啲熟食又唔得湯又難飲都唔知食乜好,未食完就想走黎收嘢算係有效率,埋單差不多八百蚊( •̥́ ˍ •̀ू ) 下次都係唔幫襯。
都唔知食乜好,未食完就想走黎收嘢
2017-07-06 3613 瀏覽
已經食過2,3次呢間既自助晚餐,但真係越來越差,黎呢到食,係因為近,但之前幾次都食得幾滿意,價錢唔係話好貴(同出邊比)300幾蚊有生蠔又有龍蝦(上一年食過)!所以今次再請媽媽同佢朋友黎食,點知令人極度失望,冇龍蝦,冇生蠔都算了,刺身,得幾款魚刺身,連八爪魚,帶子都冇😔牛扒,求期煎到熟晒咁俾人🙄勁'鞋'囉!我自己煎都好食過佢🤦🏻‍♀️熟食方面,冇咩點食,因為勁唔吸引,全晚入口最好個樣,應該得碗木瓜雪耳燉肉湯🤤同m字頭雪糕🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️唉,可能因為我星期二去,冇咩人,所以連野食都咁唔吸引,但今次去完,應該唔會再有下次,因為真心失望到極點,放題好過佢

2017-07-04
2017-06-14 2776 瀏覽
復活節優惠,一家五口來試試lunch buffect , 埋單才$7xx , 確實抵到震!食物種纇也多,新鮮!還有一個兒童遊樂室給小孩子輕鬆一下。整體還不錯,甜點只是少了一些款式。
2017-04-12
公司的提早退休計劃真受歡迎, 想不到半年內已是第二個同事「退休」, 大家prefer收早後半小時車程便到的Panda酒店, 上次在30樓殷悅飲茶好正, 今次黎lobby食lunch buffet. 一入座已經被甜品bar吸引了, 要留肚食 新鮮焗起餐包外脆內軟, 最高享受莫過於加上一大抹牛油然後一口咬下去, 脆卜卜, 軟棉棉, 暖笠笠, 充滿牛油香, 一不小心會讓這盤精緻麵包填滿肚子 熱食選擇不多, 卻每款都各有特色, 我吃了海鮮蒸豆腐, 好滑, 整盤都充滿蝦, 菇... 在天婦羅bar夾了南瓜, 茄子, 魚, 食物去得快, 廚師同事炸得快, 所以是剛炸起, 薄薄炸漿令人一件接一件吃, 旁邊是叉燒, 牛扒....很juicy, 無咬不下的筋呢. 頭盤我最喜歡是南瓜和風乾火腿 可惜剛剛腸胃炎好返, 放棄了蝦, 青口, 螺. 只能望著同事大快朵頤 躲在小朋友playroom旁的湯麵檔, 走近一看, 單是麵款已經很多款, 我揀粉絲, 有齊說得出的配料&菜, 同事推介喇沙湯底, 超濃郁, 就是連湯底都KO了. Movenpick雪糕有多種味道, 我吃panna cotta,

一入座已經被甜品bar吸引了, 要留肚食

頭盤我最喜歡是南瓜和風乾火腿

Movenpick雪糕有多種味道, 我吃panna cotta, 市面不常有售, 即使有售也超貴的, 若不是胃的空間有限我真會吃多一盒, 超美味超滑!

朱古力噴泉不能錯過

Tiramisu.... cheesecake.... 朱古力mousse... 玫瑰石榴mousse cake...每款都切了一小片慢慢品嚐, 對Panda酒店的甜品師傅手藝salute, 不是一味甜的cake, 吃了很多款再加上隨便斟的coffee, 正
題外話/補充資料: 小朋友playroom好玩!
2017-06-09
  • 湯麵檔
  • 新鮮焗的包包
2017-06-08 12325 瀏覽
Panda Cafe嚟過一次,但已經喺5年前嘅事,跟上次一樣嘅都喺老婆教會搞活動,包晒成場,唔同嘅喺上次食夜晚,今次就嚟食晏晝自助餐。因為又喺有嘢幫手,所以,比人遲食,但又比人早要食完,不過,又唔喺要搏命回本,個半鐘時間都OK嘅。我哋團體包場,當然有優惠價,但實際幾多就唔知。不過,都影低佢哋門口個水牌,有晒自助餐嘅詳情,俾大家當喺參考。個場環境喺點,一張相講晒,一就喺環境夠晒大,地方闊落;二就喺樓底高,空間感十足。總體俾人個感覺唔錯,服務亦算妥貼,收碗收碟頗快手。跟住就講吓有咩食,當然,唔及上次食晚餐多選擇啦,至少無咁多貴嘢。刺身、壽司、冷麵晚市有多幾款和式小食,而午市就只有3款刺身(吞拿魚、三文魚、鯛魚)及幾款壽司、壽司卷,都見佢哋有輪流轉吓款;此外,仲有啲冷麵供應吓。老實講,試就無試架喇,但睇外觀啲質素都唔差,同枱教友都話有質素。自選沙律吧沙律吧有多款沙律菜做膽,配搭上10款配料及7款醬汁,已經可以做出好多配搭。冷盤當期時實在太多人,都唔方便影相,隨意影咗張打底,記得晌眾多冷盤嘢,巴馬火腿、烤意大利黃青瓜、煙火腿粒就最得我心。凍海鮮午市自助餐嘅凍海鮮當然一早無咩期望,但都介紹吓有咩
刺身壽司、冷麵
晚市有多幾款和式小食,而午市就只有3款刺身(吞拿魚、三文魚、鯛魚)及幾款壽司壽司卷,都見佢哋有輪流轉吓款;此外,仲有啲冷麵供應吓。老實講,試就無試架喇,但睇外觀啲質素都唔差,同枱教友都話有質素。
自選沙律吧

冷盤

凍海鮮

午市自助餐嘅凍海鮮當然一早無咩期望,但都介紹吓有咩,分別喺大螺、凍蝦及青口,陣容就肯定唔太吸引,但配搭埋啲沙律、冷盤一齊食,其實都唔錯。
頭盤

小弟嘅頭盤就由沙律、冷盤、凍海鮮,再加少少鮮果組成,夠晒清新健康。基本上啲食材質素唔失禮,沙律菜冰涼爽脆,巴馬火腿油潤鹹香,凍蝦爽甜,伴以法式香草醬,簡單味美。
前菜、冷盤
熱盤、餐湯、麵包

依幾類食物就放晒晌餐廳中央嘅大長枱,菜式乜都有,有中式小炒、西式料理、印度咖喱、亞洲風味、和風精選、雞牛豬魚……等等大概13、4款,湯品就有中西湯各一款,不過,都喺大路嘢,唔似夜晚咁有燉湯飲;兩款麵包睇相就知亦喺普通款式,所以,整體嚟講,款式確喺唔少,屬大包圍式,但就唔會有咩意外驚喜。
開放式廚房

另一邊廂晌餐廳尾,有即煮粉麵、泰式粥品、天婦羅、烤肉……等等自助餐常有嘅項目。
主菜

小弟嘅第二碟食物喺以肉類為主,拎咗烤西冷、燒豬柳、叉燒、烤雞、咖喱牛腩,再配少少蔬菜搭個芝麻餐包用嚟沾咖喱汁,唔好嘥。對住成碟肉就梗喺食得開心啦,啲西冷同烤雞燒得唔錯。
肉類
飲品
未講甜點,先講吓飲品方面,當然喺自助,但選擇普通,一邊有百事同七喜,另一邊就喺咖啡機,印象都好似唔覺有茶包或紅茶供應。
甜品

大部份甜品放晒喺中央位置嘅甜品枱上,亦有少部份放晌餐廳尾左邊嘅小枱,又不時會轉款,夾夾埋埋十多款,都唔憂無選擇。

甜點拼盤

小弟慣順次序嚟食嘢,所以,第三碟食物就喺我嘅甜點拼盤,出到去甜品枱有咩就食咩。詳細就唔多講,因為唔喺好有特色嘅款式,都喺來來去去嘅大路嘢,慕絲蛋糕、芝士餅、奶凍、布甸之類,不過,質素都幾平均,算得上幾好食,雖然拎咗一大碟,但清晒半啖都無剩。
甜點拼盤
Movenpick雪糕

較為驚喜,喺午市竟供應Movenpick雪糕,一大櫃雪糕,無刻意考究有幾多款口味,一切隨遇而安,有咩味咪食咩味。見同枱對面幾個細路喺咁食,無5杯,都有4杯,佢哋仲喺收兒童價,翻晒本啦,小弟都唔弱,前後食咗3杯,哈哈!
前後試咗士多啤梨、意式奶凍及瑞士朱古力,呢個品牌唔使多介紹,雪糕底本身喺軟滑而富奶香,喺質素嘅保證。雖然3款口味都好食,但意式奶凍就最得我歡心,因為加入咗紅桑莓果蓉,令奶味更突出之餘,酸香細緻
Movenpick雪糕
雖然有「工作」晌身關係,但用餐時間都算啱啱好,變相嘅「三道菜」午餐,食得飽之餘,感覺都好滿足。