餐廳: 意樂餐廳 (迎東邨)
資訊:

2021-06-21 262 瀏覽
東涌平時冇咩好食,聽朋友講迎東開左間意樂,好似唔錯,去試下1,接待雖然唔係預左茶餐廳有咩服務態度,去問佢拎飛,一個話叫我地收銀攞,收銀又話唔洗攞,點黎點去,算,想食餐飯姐2,堂食之後睇menu 落單叫野食,普通茶餐廳對答,個呀姐拎張單過黎,過左5分鐘再拎碗湯過黎,次次都:“拿,比你啦,比你啦”咁,施捨咩,唉,算啦3,上餐時間上完碗湯,個湯冇味既,以為好快有野食,太天真啦,出單8點27分,等左9個字有多,d野食先到,我明食物係要煮,不過會唔會耐左少少……?期間有幾枱都係到吹單,半個鐘冇野食4,食物質素叫左個飯都算正路,點知個扒餐,牛扒熟到硬 ,都還叫可以食,塊雞扒表面熟,入面係生既!同個呀姐講,好似我地錯咁,明知佢都係入去番叮,仲要唔知等幾耐,攞個外賣盒拎番屋企自己煎算唔想出黎食個飯都要嘈,自己都係做飲食,唔會去第二次啦
東涌平時冇咩好食,聽朋友講迎東開左間意樂,好似唔錯,去試下

1,接待

2,堂食

3,上餐時間

4,食物質素

唔想出黎食個飯都要嘈,自己都係做飲食,唔會去第二次啦
2021-06-20
20 分鐘 (堂食)
今日放假到迎東村探望好朋友,到左晚飯時間,朋友話帶我地食好野🤤食樓下意🇮🇹式裝潢西餐廳🍴鋸牛排🥩。話明西餐廳🍴,主打Pizza , pasta 🍝 , steak 🥩 fusion 菜等,價錢親民。榖飼安格斯牛+滋味脆薯條🍟+ 濃香菌皇忌廉湯🥄(仲可以以半價加配飲品)HKD 128:濃香菌皇忌廉湯🥄:香味十足,飲到好多菇菌打碎的顆粒感,口感飲落順滑,但略嫌質感不夠濃稠,有點稀。榖飼安格斯牛(七成熟):不是用上鐵板呈上,但十分巧妙地用上吸油紙和木製板呈上,榖飼安格斯牛來自美國🇺🇸水草純淨的農場,肉質上乘,不知是否因梅納反應,牛排🥩表面呈煎香既蕉色,好吸引🍽,切開唔算太粉嫩,有點似八成熟,但不影響口感,食落牛味香濃,牛油🧈味更濃,岩鹽放一旁,想食牛原味又得,蘸上適量岩鹽黑椒,提升牛味。牛扒底下仲有兩粒車厘茄,可以清新口腔🍷粟米🌽有牛油🧈香,好邪惡😈薯條🍟係幼身個款,炸得恰到好處,好香脆可口,反而又碗薯條冇咁飽濟。安格斯牛柳炒珍珠飯(HKD 64): 珍珠飯夠大粒 , 粒粒分明, 每一粒都沾滿了鰻魚照燒汁味,不吝嗇牛柳粒,份量多,高質有誠意。總結:大推榖飼安格斯牛排🥩餐 價錢公道合理屋村樓下

總結:
大推榖飼安格斯牛排🥩餐 價錢公道合理
屋村樓下西餐廳🍴
2020-09-13 950 瀏覽
今早買左早餐, 共付$148.8共三份早餐因送到來嘅係全部錯,應該係整亂左第二個客嘅單,但果張單只係$71通知客服,要我等24小時🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬想問我比左錢送到嚟送錯左,我無野食,仲要比左錢打番去餐廳, 又話送過比我,但無哂影最起碼覆番我個情況, 完全無聲無色做街坊生意咁樣做送左去比第二個,佢收到我三份早餐梗係唔出聲而家仲有呢d服務我而家$148 都唔知點, 屋企又無野食,要自己落街買好鬼嬲呀
今早買左早餐, 共付$148.8共三份早餐

通知客服,要我等24小時
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
想問我比左錢送到嚟送錯左,我無野食,仲要比左錢

打番去餐廳, 又話送過比我,但無哂影
最起碼覆番我個情況, 完全無聲無色
做街坊生意咁樣做

送左去比第二個,佢收到我三份早餐梗係唔出聲
而家仲有呢d服務

我而家$148 都唔知點, 屋企又無野食,要自己落街買
好鬼嬲呀
2020-09-13
外賣送餐
2020-06-21 762 瀏覽
真係唔好講笑,真係好抵食!一個雜扒餐$76好有誠意扒又夠大塊,配菜又多,有薯條,蛋,飯同埋菜飲品仲可以有半價嘅優惠。 抵食之外,味道都好食。薯條炸得好脆,唔會放埋塊扒啲汁一齊搞到林唒。
真係唔好講笑,真係好抵食!一個雜扒餐$76好有誠意
扒又夠大塊,配菜又多,有薯條,蛋,飯同埋菜
2020-05-30 271 瀏覽
原來意樂有咁多分店都唔知,因為東涌餐廳選擇唔多!所以先留意到佢平得黎又好食 cp值好高,東涌居民一定好開心,西餐黎講平均一個餐$100有找環境又唔錯夠乾淨。下次可以試埋佢set lunch

環境又唔錯夠乾淨。下次可以試埋佢set lunch

嘢食到咗,餐具都唔俾。黑松露酥皮蘑菇湯好酸,廚師冇試味。有位店員想係我哋面前用我地用過既湯羹試碗湯,及時叫住個靚姐,依家疫情仲咁無衛生意識。投訴完叫佢取消個湯,冇取消之餘,仲要加我哋一蚊外賣盒 (無叫過外賣盒)。主餐(鰻魚炒飯) 一啲都唔熱,叫佢加熱都仲係唔熱。叫咗個夏威夷pizza( 煙肉,肉醬),靚仔店員拎到過嚟我哋正諗住食嗰陣,啊靚姐2號無端端拎個海鮮pizza換鬼走我哋個pizza,再同我哋講呢個係先夏威夷pizza。但明明menu寫明夏威夷pizza係煙肉肉醬,點會無端端變咗鮮蝦魷魚呢?仲要鬼死咁自信同我哋講: 呢個冇錯呀。唯一正常嘅係杯凍朱同埋凍奶茶,仲有個咖喱豬扒飯。如果大家想試吓食到燥嘅話,不防黎試吓!$300 3個人,其中$200拎嚟挑戰我哋底線。
嘢食到咗,餐具都唔俾。

主餐(鰻魚炒飯) 一啲都唔熱,叫佢加熱都仲係唔熱。

2020-04-25
  • 凍朱
  • 凍奶茶
  • 咖喱豬扒飯
2020-04-19 466 瀏覽
今日黎到東涌既迎東邨番工,呢個係新屋邨,野食唔多,係lunch 時間,係唔多既選擇下揀番itamono,貪佢係西餐廳得黎,唔算貴。走左入去,內在裝修唔錯,有簡單意式風格,唔洗等好耐就有得坐,我地兩個人一人叫左一個pasta,個樣都幾似,我就係食蛋黃煙肉卡邦尼長通粉。個長通粉有白汁,唔係煮到太稀,收得夠水,撈埋個長通粉食好好食,要將個白水收曬水,其實都唔係間間做到嫁,呢間都算做到,又有d 蛋黃味,配煙肉,呢個都算唔錯。

2019-12-29 594 瀏覽
周末下午茶的精髓最重要是平!靚!正!意樂的下午茶正正就滿足到香港人對下午茶的執著及極致的要求。公司三文治套餐連飲品都只是$43,厚厚的三文治十分足料另加$32追加千島海鮮pizza,賣相不錯!但Pizza相對比較小份,有點不夠喉。另一推介是番茄醬鴨胸炒天使麵,份量剛好,套餐可以選擇配飲品或餐湯,剛好天使麵的味道偏濃,配上套餐的忌廉湯,是另人滿足的完美下午茶
周末下午茶的精髓最重要是平!靚!正!
意樂的下午茶正正就滿足到香港人對下午茶的執著及極致的要求。
公司三文治套餐連飲品都只是$43,厚厚的三文治十分足料
2019-12-14 243 瀏覽
由於唔想再食大快活,就試下入黎呢間裝修唔錯嘅餐廳。早餐時段原來都幾多選擇喎!叫左雞扒腸仔流心蛋,個蒜蓉多士好厚丫!價錢比大快活貴少少但睇得出質量比賽好!依家呢間成為早起必去嘅餐廳👍🏾👍🏾
2019-02-01 1101 瀏覽
一人晚餐的好選擇。平時我都好鐘意食吉野家的邊爐,估唔到呢度都有邊爐打。全部東西我最欣賞碟牛肉,好新鮮已經有啲質素,又唔會雪到結冰。至於湯底,我點了龍蝦湯,幾特別既選擇,加少少胡椒,連埋烏冬一齊食真係幾好味。不過啲菜就麻麻地,但整體黎講都值得一試。連埋杯野飲,總共係$89,比起其他連鎖快餐店既火鍋稍為貴少少,但係食得飽既,而且有肉有菜,仲有魚蛋烏冬,都算豐富。因為呢區無吉野家,偶爾想食一人火鍋呢度都係一個不錯的選擇。

一人晚餐的好選擇。

不過啲菜就麻麻地,但整體黎講都值得一試。

因為呢區無吉野家,偶爾想食一人火鍋呢度都係一個不錯的選擇。
2018-11-08 1378 瀏覽
還記得以前在長沙灣、深水埗附近一帶的工作,就可以到長沙灣、深水埗、石硤尾、甚至毛大角咀吃東西亦可以。現在,在這邊工作時,附近只有寥寥幾間餐廳,吃了一頭半個月已生厭。這次,就想到倒不如再走遠一點,到來這個島最邊皮位置的公屋邨,還要最內裏的位置。有兩間餐廳對著,一間叫做迎東一號,另一間就是在很多公屋邨都會見到的意樂餐廳。向來沒有家人那麼喜愛意樂餐廳,但是來到這邊,發現迎東一號的午餐又沒有包括飲料,也都是普通茶餐廳的模樣,倒不如去意樂吧。內裏環境偏向昏暗,但是座位不小,卡位挺寬闊,由於內裏人流不多,不像青衣長發邨那麼擠擁,因此即使獨自前去,也可以安排坐一張卡位。內裏的燈光掛飾,或是擺設,都散發出港式西餐那種地道的味道。意樂的午餐,包括慢煮咖喱、炒飯、炒天使麵、又或是番茄湯天使麵等等,通常都覺得這兒的湯粉一定不夠飽,亦都看到餐牌上面有一個牛扒、漢堡扒、再加煎蛋的珍珠飯,便點了這一個。可能很久沒有吃這種餐廳經典頹飯,即使看到名字,也沒有想像到,原來就像以前在葵盛商場以$13/或過幾年以$25在青衣涌美村買到的雞扒蛋咖喱汁飯/豬肉扒餐腸飯豉油汁一般。但其實就質素而言,這個飯其實不算太頹,最少,那個

內裏的燈光掛飾,或是擺設,都散發出港式西餐那種地道的味道。

意樂的午餐,包括

可能很久沒有吃這種
雞扒蛋咖喱汁飯/豬肉扒餐腸飯豉油汁一般。

但其實就質素而言,這個飯其實不算太頹,最少,那個
米飯份量不太少,而且意樂的珍珠米夠挺,大大粒圓圓,每次去的質素也保持一樣
,不會太林,亦都不會有硬塊。本來心想
蒜蓉汁,會不會太少,應否向店員多取一碗蒜蓉汁來拌飯呢,但是由於荷包蛋還保留少許流質狀態,用來拌飯,還是剛剛好,不會太乾

牛扒亦都不算太大塊,只是正常長方形的模樣,切開其中有些位置,能保持少許紅色狀態,
不會顯得過老,面頭有輕微焦香,還算不錯。

午餐肉亦都非常之有誠意,呈一大個圓形的模樣,以及還會煎得非常之香脆
,甚至乎香脆得來有點厚了,不太容易切開,焦香十足,肉更香濃。

印象中,意樂餐廳的奶茶咖啡都好像大快活質素,普普通通,倒不如要杯喝過味道不錯的
利賓納啫喱冰冰。上邊的冰粒不會太多,因此利賓納亦都不會被淡化
,下邊的啫喱味道淡淡的,輕微甜味,充滿整個杯子,味道不錯。
午餐
2018-10-06 933 瀏覽
尋日在東涌跑完步,搵茶餐廳食下午茶,見到呢間餐廳,第一次去,就試吓。個價錢睇落合理,叫了炸魚薯條及蕃茄鴨胸天使麵。個天使面份量都好大碟,好似lunch set, 仲要好好味。炸魚個皮不太好,適中,再加千島醬,好好味。薯條又炸得鬆脆,再加上叫了可樂,罐可樂是冰凍的,再加冰,好爽。個Service都幾好,侍應都有禮貌,因為新開張,人流不是太多,而裝修也OK,價錢算便同抵食,下次會試吓晚餐。相信應該也不錯。
2018-08-19 957 瀏覽
住喺東涌要食嘢真係冇咩選擇,有鄰居話迎東村開咗間新餐廳叫意樂,食物都唔錯,所以今日就試下佢既下午茶。下午茶時間都要等位,不過我係叫外賣。我點左一個重量級公司三文治和粗粒花生醬厚切西多士🥞。重量級三文治其實都OK,都算足料,雖然有烘底不過因為外賣嘅關係,所以食嘅時候已經淋晒,同埋要$41但係就無薯條🍟。而我先生就覺得唔係咁好味,可能佢期望過高。至於花生醬西多士唔係好夠花生醬,所以味道一般。另外佢唔記得比糖漿🍯,好彩屋企有糖漿可以自己加,所以我就覺得唔係咁好味。同埋我先生覺得係用唔靚既油炸,好大浸油味。最後,阿華田☕️都唔係好濃,不過兩樣野加埋$71蚊,又點可以要求太多。

2018-08-19
15 分鐘 (堂食)
2018-08-19 722 瀏覽
剛好有半日假,與家人一起到東涌新建迎東村餐廳下午茶。雖然這屋村新建,人流較少,但一來到這餐廳,下午時間仍人頭湧湧。等了一會便有位。由於我連午餐還沒吃,除了點了兩款下午茶套餐外,也點了兩款主食。下午茶套餐包括肉醬薯條餐(連一杯熱飲),和西西里鮮茄豬排飯。首先,薯條一上碟是熱洪洪,還有一點焦,但味道不錯,但我姐姐表示吃太多會覺得咸。而西西里鮮茄豬排飯,鮮茄感覺會與炒飯分開,沒有融合感覺,但以這平民價錢很值了。另外,也點了辣肉醬煙肉pizza,pizza底是餅乾那類,味道尚算不錯。最後點了墨汁鮮蜆魷魚飯,這個一般般,海鮮還可以。總結來說,下午茶$20-30真得很抵,會再來試其他茶式。
剛好有半日假,與家人一起到東涌新建迎東村餐廳下午茶。

總結來說,下午茶$20-30真得很抵,會再來試其他茶式。
2018-08-12 633 瀏覽
東涌北出名冇野食,新屋邨啲人搬咗入黎成幾個月,依家終於有間似樣少少但唔係大家樂大快活一粥麵嗰啲快餐了!雖然冇嘜幾間舖頭但係間餐廳都行咗兩個圈再打俾佢地先塭到。原來起惠康對角。裝修算唔錯,坐滿人都應該坐得舒服嘅。我叫咗佢地最sell嘅安格斯牛套餐,味道係港式醬牛扒,雖然唔係我中意嘅煮法,不過都不過不失。配牛肝菌汁好似唔似好夾,因為本身煮牛扒個汁已經好夠味,有啲多此一舉嘅配答。不過個汁本身係好味嘅,所以撈咗起個應該係唔記得落蒜嘅蒜香天使面度,令天使面生色不少。牛扒餐個薯條有驚喜,好脆!!佢配餐個磨菇湯好特別,感覺有好多切碎嘅菇菌,所以啖啖湯都有成口菇咬。總括黎講,價錢實惠,味道可以。睇佢早餐餐牌$30 有一碗通粉加多士加飲品,下次又試下先!
蘑菇濃湯
安格斯配牛肝菌汁