餐廳: 意樂餐廳 (麗港城商場)
資訊:

2021-08-07 569 瀏覽
中午路過速食,🦞 龍蝦湯海鮮扁意粉🍜 $60, 包熱柚子蜜或是日餐湯。湯底應該係罐頭🦞龍蝦湯, 意粉份量都足夠, 有三隻蜆, 一隻青口, 一隻蝦🦐, 一隻帶子 和 幾片蘑菇。 相信除咗蜆係新鮮之外,其他全部都係雪藏海鮮, 因為龍蝦湯底味濃厚, 完全唔覺雪藏味,當然亦都冇乜海鮮味😅, 60蚊算可以👌啦。

2021-08-07
2021-03-08 1082 瀏覽
麗港城好耐都冇呢啲嘢食所以Itamomo好受歡迎。除咗早餐,我Lunch time,下午茶同晚餐都試過。佢啲嘢食又平又好食又新鮮,特別係佢嘅檸檬茶同埋蕃茄肉醬豬扒飯痛焗魚飯。
2021-02-21 804 瀏覽
西餐廳越開越多,完全不受疫情影響,同事介紹公司附近開了新店,便一同前往試試。門口放了安全出行QR code及量度體溫器,不想用手機也可以留下電話號碼登記。侍應帶坐後自己選擇餐牌食物,款式也不錯,但午餐時間過了,便問問有沒有午餐,侍應爽快答“ 有 ”。我自己喜歡辣味,就選了慢煮秘製咖喱焗牛腩配珍珠飯,都頗辣!有中辣程度,但我喜歡。咖喱汁送飯一流,牛腩軟身入味,薯仔切半口感不錯,還配上麻醬沙律菜,非常新鮮。不過我覺得飯口感有些硬,就好似涼了嘅壽司飯,因為平時食軟飯多,所以要用多一點點汁送飯。滋味芒果啫喱冰冰,非常甜,所以加了一些水調到自己喜歡甜度,最後芒果啫喱還是完全被我KO。法式香檳汁焗魚柳珍珠飯$53蕃茄汁豬扒、白汁雞扒焗珍珠$55份量之大,醬汁濃濃,通常都是焗豬扒飯,但有埋雞扒就不同了!
慢煮秘製咖喱焗牛腩配珍珠飯

香檳汁焗魚柳珍珠飯
法式香檳汁焗魚柳珍珠飯$53

蕃茄汁豬扒、白汁雞扒焗珍珠
蕃茄汁豬扒、白汁雞扒焗珍珠$55
份量之大,醬汁濃濃,通常都是焗豬扒飯,但有埋雞扒就不同了!
慢煮秘製咖喱焗牛腩配珍珠飯
蕃茄汁豬扒、白汁雞扒焗珍珠
意樂其實篇鋪港九新界,相信好多人都食過。不過如果你未食過,咁我話俾你聽其實佢係有人serve你嘅快餐。主打意大利菜但係都好多香港茶記style嘅菜式。今日經過發現已經開咗,有張poster, 新開張優惠30幾蚊一個飯,仲平過麥當勞,真係好抵。我呢個一切以平行先嘅人,立即去試。但係當時正值下午茶時間,又唔想食一個飯咁飽,咁我就叫咗佢個水牛城雞翼下午茶。疫情關係我今次係外賣,堂食見到啲位都唔少,不過有啲窄,同埋個櫈背係硬木,相信唔係預你坐好耐。我睇餐牌見到佢水牛城雞翼有四隻,但係呢個得三隻唔知係咪因為下午茶餐所以少一隻,佢似係一隻正常炸雞翼再加返水牛城汁,炸粉有啲厚,唔似美國style。唔推薦外賣檸茶入邊冇檸檬,不過有檸味,可能佢將檸檬肉打碎撈左落茶入邊。新開張人流比較多,今次外賣等左15分鐘。暫時未有網上點餐平台可以網上點餐,不過見佢有poster話可以打電話order,所以我就將佢餐牌同電話Number upload埋。大家可以電話order完再去拎。疫情期間外賣有九折,不過唔可以同新開張嘅優惠同時使用。而且會收返你$1盒錢,大家自己衡量

水牛城雞翼

外賣自取
意樂plus終於⋯嚟到麗港城商場啦!!我又可以試新店了。推介貼地平日下午茶☕️有多款各國簡單菜式可以選擇。下午茶價格約$28-$42。可以多了百份百集團進駐麗港城商場。我不用上藍田啟田商場嘅意樂餐廳(雖然啟田意樂價格優惠D比麗港城商場意樂plus差價約8折)。但全新店開幕加上裝修新潮又簡約。很適合貼地年輕朋友去吃飯。意樂嘅檸茶出名有特色。焗雞或豬飯,保持水準,沒有失望。值得大家一試。希望日後座位可以保持距離,不要太近像旺角moko mall韓樂這樣。
意樂plus終於⋯嚟到麗港城商場啦!!我又可以試新店了。
2021-01-18