2011-09-05 44 瀏覽
今天出mk 買點東西, 身上帶有ireland potatoes 的coupon, $18 有所謂的“標準裝”薯條, 熱狗, soda 飲品.叫了個肉醬薯條, honey mustard 熱狗, 西柚soda.先來西柚soda, 嘩! * (喝第一口心內已不禁粗爆地咒罵), 好難飲! 西柚的化學品與soda 完全是分開了! 西柚還西柚, soda 歸soda, 不相容, 飲是但一樣都很難飲! 西柚不是西柚味, 只是帶有果味的糖漿吧, 假得可憐! 冰溶了更糟, 味道… 仲淡過水! 仲帶點苦味! 周中說過某美女廚神的湯好飲過水, 我從來也沒有想過有東西是難飲過水, 而且加水都不能控制味道 (過甜的飲品起碼可加水吧).肉醬薯條, 很標準呢… 個杯. 杯是用大杯的, 以前食開$10 那款細薯條相比, 這個杯應該較大. 但薯條份量並沒以前廿多元的一樣多, 看! 只是半滿, 還能在罅隙中看到杯底… 味道沒有改變, 只是$18 就只是這樣.熱狗較好, 因為是out of my expectation的. 最普通的東西反而做得最好! 熱狗有烘過, 外脆內軟的包, 熱辣辣, 還加上一條脆皮腸, 並不是廚

熱狗較好, 因為是out of my expectation的. 最普通的東西反而做得最好! 熱狗有烘過, 外脆內軟的包, 熱辣辣, 還加上一條脆皮腸, 並不是廚司腸, 真是不錯.

收銀的那個mk 態度麻麻, 不願與你多講一個字, 說話沒有尾音.

沒給喊面, 俾面個熱狗而已.
2011-08-01
  • 熱狗
2011-08-25 13 瀏覽
大熱天時, 唔係expect d 客企街黎食呀ma...做得呢d 舖, 就要預左d客take away1. take away 環保 要收0.5, 政府係收膠袋稅唔係環保 wor....反而寶林有冷氣果間ireland potato 唔洗收....好, 我自備購物袋, 店員好似覺得好funny wor....唔知係唔係未聽過環保?2. drinks 個杯口成個5毫咁大, take away (同埋件hotpag 同fries...) 實倒到一身都係啦....食物方面, hotdog 件包好似剛由雪櫃攞出黎咁...著條炸得太耐杯野飲比預期中好總結唔洗再幫親, 佢既價大把選擇
大熱天時, 唔係expect d 客企街黎食呀ma...
做得呢d 舖, 就要預左d客take away

食物方面, hotdog 件包好似剛由雪櫃攞出黎咁...
著條炸得太耐
杯野飲比預期中好

總結唔洗再幫親, 佢既價大把選擇
2011-08-25
2011-08-01 7 瀏覽
Was excited to try this again after a long time. From what I remember, they were delicious due to the way their fries stayed crisp and unoily. I knew I wanted something cheesy and they had two types to offer: Mixed Cheese and Special Cheese. When I asked the cashier what the difference was. she answered saying "...they're two different flavours." Wow, takes a genius to figure that out =.=" In the end I ordered a small Special Cheese, $15. I wanted some ketchup to go with it, but apparently they
Special Cheese

In the end I ordered a small Special Cheese, $15. I wanted some ketchup to go with it, but apparently they don't have it anymore. I couldn't really taste the cheese and there was very little of it. Most of the fries on the bottom didn't have cheese to go with it so it became a little dry.

Won't be getting Ireland's Potato in the near future, what a pity that it's not as good as it used to be!

2011-07-27
2011-07-31 31 瀏覽
拿住coupon去食瘋薯, 套餐包括一杯標準裝薯條, 一隻熱狗再加一杯梳打特飲, 團購價HK$18, 都算幾抵, 不過在這天氣企係檔口食就真係好熱, 所以都無攞相機出來影相薯條既醬汁要了酸忌廉, 特飲要了菠蘿芒果薯條炸得有點過火, 帶點點燶, 酸忌廉則酸味不夠, 好似係槳粉+忌廉開, 而且煮得很杰,, 不容易把醬汁弄散沾在薯條上, 熱狗淨係係中間夾了一條脆皮腸加上甜甜的芥末醬, 沒有其他配料夾在麵包內, 但包身烘得很脆又帶軟熟, 惟醬汁不多, 兼且醬汁又回流在袋中, 所以入口感覺比較乾, 要靠解渴奇兵 - 菠蘿芒果特飲來解渴, 杯特飲很多冰, 夠冰凍,入口有點點既果肉, 菠蘿和芒果的味道, 應該係用濃縮既果槳開的, 但店方下得很輕手, 略欠味道不夠, 飲下去很淡, 快速食完即閃, 下一站去Aliyoyo食乳酪降降溫
, 所以都無攞相機出來影相

薯條既醬汁要了酸忌廉, 特飲要了菠蘿芒果

2011-07-30
2011-07-29 12 瀏覽
今日去旺角想用買左熱狗+薯條+汽水o既團購優惠卷,點​知佢同我講今日換晒wor,服務員態度又差,要用錢買g​a, 重要好似乞衣咁?有冇搞錯...間鋪12點先收鋪我9點​幾已經去到而張coupon又冇話售完即止...!!你​地唔係主要賣薯條同熱狗ga咩!!如果賣晒咁就應該要收​鋪la....真係不知所謂...!!
2011-07-29
2011-06-18 17 瀏覽
個日係MK搵簿簿..行左1陣老婆見到有瘋薯就想食了..不過老公1開始話唔好..因為貴..廿幾30蚊..但係老婆話...下~~$10咋wO*應該係佢E+ PROMOTE $10有兩款味我地叫左肉醬+HONEY..如果可以再多D醬就好La薯條比較粗身,但係睇得出係新鮮fry,因為仲未出油熱熱熱...肉醬唔錯~但係冇肉粒,算okayHONEY芥末白色甜甜的...,+埋落薯條到甜甜地ge配搭真係唔錯overall比起M記 D薯條好食好多 -]
個日係MK搵簿簿..
行左1陣老婆見到有瘋薯就想食了..
不過老公1開始話唔好..因為貴..廿幾30蚊..
但係老婆話...下~~$10咋wO*
應該係佢E+ PROMOTE $10有兩款味
肉醬+HONEY芥末
我地叫左肉醬+HONEY..
如果可以再多D醬就好La
薯條比較粗身,但係睇得出係新鮮fry,因為仲未出油
熱熱熱...
肉醬唔錯~但係冇肉粒,算okay
overall比起M記 D薯條好食好多 -]

2011-06-15
10 分鐘 (外賣自取)
$5 (其他)
肉醬+HONEY芥末
  • 薯條
2011-04-23 11 瀏覽
仲記得第1次食瘋薯係CWB分店岩岩推出果時..雖然好多人排隊,而且價錢唔算平,但食落真係好好食但最近食過幾次瘋薯,已經大不如前..而家雖然平到$10就有個細瘋薯,但整體薯條味道差左..今日口痕係旺角分店一試..要左個肉醬味$25等左幾分鐘到,好快就整好..但一食落口..比以前差左,肉醬好多落左個杯底到,而薯條份量差唔多但口感就冇咩薯味,感覺係食緊冇咩薯味既薯條+肉醬真係有少少失望下次出旺角應該都唔會再食瘋薯了...''
仲記得第1次食瘋薯係CWB分店岩岩推出果時..
雖然好多人排隊,而且價錢唔算平,但食落真係好好食
但最近食過幾次瘋薯,已經大不如前..
而家雖然平到$10就有個細瘋薯,但整體薯條味道差左..

今日口痕係旺角分店一試..要左個肉醬味$25
等左幾分鐘到,好快就整好..
但口感就冇咩薯味,感覺係食緊冇咩薯味既薯條+肉醬
真係有少少失望

下次出旺角應該都唔會再食瘋薯了...''
2011-04-23
2011-04-12 7 瀏覽
唉 講起個感覺真係好唔同以前$10/$15 都唔會粗製濫造而家再黎食個感覺就係好粗貨 叮完出黎比你就算食double cheese d汁少到點左一半薯條就冇哂一樣我見cwb分店都冇再賣咁平但見d人食得好開心 個十令蚊既價錢就係掙左係呢一度?食完之後仲要喉嚨痛!貼錢買難受啊
唉 講起個感覺真係好唔同
以前$10/$15 都唔會粗製濫造
而家再黎食個感覺就係好粗貨 叮完出黎比你就算
我見cwb分店都冇再賣咁平
但見d人食得好開心 個十令蚊既價錢就係掙左係呢一度?
食完之後仲要喉嚨痛!
貼錢買難受啊
2011-04-09
2011-04-02 8 瀏覽
自從出左$10 既薯條之後就成日去食 XD最鍾意就係瘋蜜芥末!!同埋薯條係即炸既, 好好味有一次食左"YIN YEUNG" CHEESE, 同埋NORI都係瘋蜜芥末好味!依家要$13, 都抵既!
自從出左$10 既薯條之後就成日去食 XD

最鍾意就係瘋蜜芥末!!

同埋薯條係即炸既, 好好味

都係瘋蜜芥末好味!

依家要$13, 都抵既!
  • 瘋蜜芥末味
2011-03-26 22 瀏覽
以往都係食配酸忌廉醬的瘋薯見到有試食價,於是試下第一次試鴛鴦芝士薯條,雖然自己很喜歡吃芝士,但個人覺得這個味道麻麻食完很漏,芝士很快”杰”還是配酸忌廉醬的好吃!
以往都係食配酸忌廉醬的瘋薯
見到有試食價,於是試下

第一次試鴛鴦芝士薯條,雖然自己很喜歡吃芝士,
但個人覺得這個味道麻麻
食完很漏,芝士很快”杰”
還是配酸忌廉醬的好吃!
鴛鴦芝士薯條
10 分鐘 (堂食)
2011-03-23 18 瀏覽
由幾十元到現在十多元,份量當然會有點不同。現在排隊的人變小了,但依然喜歡它的薯條,比起老麥一包也差不多的價錢,但味道卻好很多,薯仔就是連皮的好。朋友試了鴛鴦芝士,薯條剛炸好,芝士半溶,芝士迷應該喜歡,如我朋友一樣,不停挖底部的芝士。我還是喜歡酸忌廉醬,剛好中和油膩感,只是有時候希望忌廉醬能放好一點,不然忌廉醬是冷的,加上去薯條容易變軟。
由幾十元到現在十多元,份量當然會有點不同。

2010-08-21
10 分鐘 (外賣自取)
$15 (其他)
  • 酸忌廉醬薯條 芝士薯條
2010-11-29 11 瀏覽
之前食瘋薯食貴版而家出左平版 當然更多人去食 所以等ge時間都幾耐鴛鴦芝士(車打&水牛) $15 其他單味$10 雙味$13本身想食cheese+肉醬 但要$18 下次分開買2兜仲平拎左之後發生左dd事 d cheese凍哂所以"杰"左同埋擺左一陣有少少林左 不過入面有d都熱ge 仍然好味!!下次會小心 同埋趁熱食!!!!!!
之前食瘋薯食貴版
而家出左平版 當然更多人去食 所以等ge時間都幾耐
鴛鴦芝士(車打&水牛) $15 其他單味$10 雙味$13
本身想食cheese+肉醬 但要$18 下次分開買2兜仲平

拎左之後發生左dd事 d cheese凍哂所以"杰"左
同埋擺左一陣有少少林左 不過入面有d都熱ge 仍然好味!!
下次會小心 同埋趁熱食!!!!!!
2010-11-28
10 分鐘 (堂食)
2010-11-23 15 瀏覽
係Facebook買了幾張coupon, 抱著期待今天第一次來試試我們買的係熱狗+瘋薯+汽水~瘋薯揀了蜜糖味, 好正(70分)其實好想試o下芝士味, 可惜那個套餐又不包括

我們買的係熱狗+瘋薯+汽水~

瘋薯揀了蜜糖味, 好正(70分)

其實好想試o下芝士味, 可惜那個套餐又不包括
蜜糖味瘋薯
熱狗
2010-11-13
$6 (其他)
蜜糖味瘋薯
熱狗
  • 薯條
2010-11-21 12 瀏覽
見到之前對鴛鴦芝士薯條ge食評都麻麻~其實上次去到旺角我就想試-v-不過個陣病緊...斤以今次就去左試啦;>鴛鴦芝士薯條(車打芝士+水牛芝士)著條熱辣辣>v<b可能我之前冇食過其他味-v-所以比較唔到!但係我都覺得唔算太差,都幾好味呀!!!下次去到我都會再食;>
見到之前對鴛鴦芝士薯條ge食評都麻麻~
其實上次去到旺角我就想試-v-
不過個陣病緊...
斤以今次就去左試啦;>
鴛鴦芝士薯條(車打芝士+水牛芝士)
著條熱辣辣>v<b
可能我之前冇食過其他味-v-
所以比較唔到!
但係我都覺得唔算太差,都幾好味呀!!!
下次去到我都會再食;>

2010-11-20
2010-11-09 24 瀏覽
很久沒吃“瘋薯”,我很喜歡那種粗薯條,很能吃到薯仔的味道及質感。那天到旺角逛的時候順道去重溫一薯味,看到有試食價$15/鴛鴦芝士薯條,(水牛芝士﹠車打芝士)喜歡芝士的我當然不會錯過,但有點失望呢-.-,可能因為佢將兩種芝士一齊溶。。。效果沒從前只車打芝士的味道那麽好。但份量還可。
很久沒吃“瘋薯”,我很喜歡那種粗薯條,
很能吃到薯仔的味道及質感。
那天到旺角逛的時候順道去重溫一薯味,
看到有試食價$15/鴛鴦芝士薯條,(水牛芝士﹠車打芝士)
喜歡芝士的我當然不會錯過,
但有點失望呢-.-,
可能因為佢將兩種芝士一齊溶。。。
效果沒從前只車打芝士的味道那麽好。
但份量還可。
鴛鴦芝士