2024-05-07 123 瀏覽
今日有啲感冒 又無咩胃口所以就買碗粥同點心返屋企食 皮蛋瘦肉湯都幾大碗 唔會太稀皮蛋同肉既份量都有唔小葱花蝦米腸粉好大份 多葱多蝦米腸粉都算滑 加埋甜頭油 無得頂燒賣正常發揮 大大粒 啖啖肉而且有4粒 唔使爭鯪魚球就普普通通叫做大粒食得飽外賣包裝都pack得幾好拎到返屋企都無倒瀉或漏😂
今日有啲感冒 又無咩胃口

外賣包裝都pack得幾好
拎到返屋企都無倒瀉或漏😂
外賣自取
2023-07-11 371 瀏覽
同朋友本來想食腸粉但未開門,近近地去咗呢間粥店,叫左2碗艇仔魚片粥和炸両,個人認為粥底口感太糊,粥裡竟然一粒花生都冇,其他配料也不多。炸両凍嘅,裏面條油炸鬼淋哂,腸粉唔夠滑。不過員工服務態度和清潔度ok,不會再幫襯。
2022-12-28 416 瀏覽
今日心血來潮想食吓點心,對於我地小資女嚟講,唔想花咁多錢,就決定用app外賣點心,慳返茶位、加一嘅錢可以嗌多兩籠點心係一個非常好嘅做法。以下嘅相係食咗一半先記得影皮蛋碎牛粥 - 粥煮得都幾綿,牛肉好夠味,不過唔夠碎牛肉球 - 牛肉味幾出,口感一流糉 - 好大隻,裡面用嘅都係肥豬肉,對於唔食肥肉嘅我嚟講,如果夾雜瘦肉就好了,蛋黃偏小叉燒包 - 叉燒好有口感,略嫌汁少了一點,食落較乾叉腸 - 如其他食評所講,皮太厚,唔夠滑,芫荽味唔夠出整體嚟講,以呢個價錢食到咁多嘢食,其實都無得挑剔,期望下次食會再有進步

以下嘅相係食咗一半先記得影

皮蛋碎牛粥

皮蛋碎牛粥 - 粥煮得都幾綿,牛肉好夠味,不過唔夠碎

牛肉球

牛肉球 - 牛肉味幾出,口感一流

叉燒包

叉燒包 - 叉燒好有口感,略嫌汁少了一點,食落較乾

叉燒腸

叉腸 - 如其他食評所講,皮太厚,唔夠滑,芫荽味唔夠出

2022-12-28
外賣自取
皮蛋碎牛粥
牛肉球
2022-12-27 301 瀏覽
連日來聖誕大餐食得太豐富,係時候中和下~去食返d粥品、點心🤣全餐基本上都正正常常、不過不失都係一般傳統老店既味道唯獨兩樣野特別讚👍🏻👍🏻油炸鬼😋外脆內軟,好耐冇食過,一試都係停唔到口👍🏻燕麥粗糧糕😮有d似鬆糕,但結實d,清甜d,好開胃👍🏻整體來講,用傳統眼光去睇呢間店,係keep得幾唔錯😊
連日來聖誕大餐食得太豐富,係時候中和下~
去食返d粥品、點心🤣

全餐基本上都正正常常、不過不失
都係一般傳統老店既味道

唯獨兩樣野特別讚👍🏻👍🏻

油炸鬼😋

外脆內軟,好耐冇食過,一試都係停唔到口👍🏻

燕麥粗糧糕😮

有d似鬆糕,但結實d,清甜d,好開胃👍🏻

整體來講,用傳統眼光去睇呢間店,係keep得幾唔錯😊

2022-08-14 278 瀏覽
排骨冇味,鳳爪個醬都係冇咩味,腸粉都係一樣,皮又厚,總之點心,腸粉非常一般,其他野唔想再試,食過一次就算,仲諗住試下新野,現在試完後結論就係,唔會再行入去第二次了
,仲諗住試下新野,現在試完後結論就係,唔會再行入去第二次了
2022-08-14
10 分鐘 (堂食)
$66 (早餐)
2022-07-18 223 瀏覽
皮蛋咸瘦肉粥 $26 + 果皮牛肉腸粉 $20,外賣盒每個$1粥料算多,粥底比較稠,淡淡地都幾好,但瘦肉 "鞋" 而無味。牛腸無果皮味,有非常少的芫荽味,料份量可以的,但有好多細細粒不明物體,咬唔到要吐出來,有些核突。這店賣粥和點心,滿心歡喜以為這一帶終於再有點心專門店,可惜衛生方面令我有些卻步。點心放在門口方便外賣,但現時不適合這樣做,更見到有些點心籠放在離地只有幾吋的架上,希望是用完空的,否則真係有欠衛生。以為堂食點心會在廚房出,原來都係在外拿入去。

皮蛋咸瘦肉粥
果皮牛肉腸粉
2022-07-18
10 分鐘 (外賣自取)