2024-04-12 106 瀏覽
又來到元朗搵食,今次就去咗Yoho,試下呢間日本拉麵店平日夜晚都幾多人,不過都好快有位見到個晚市二人套餐做緊$298/2位 (原價$382)好似幾抵,所以就試下晚餐可㨂2主食,有拉麵亦有飯類,另外可揀2款小食同兩杯飲品既然呢間係主打拉麵,當然就要叫拉麵啦!❇️醬油低溫叉燒麵(+$20)▶️一上枱,賣相已經相當吸引,粉嫩的叉燒圍住碗邊,足足有7大片!叉燒肉質軟腍,本身係微溫狀態,食的時間可以浸一浸入湯底先再食,入口唔駛點咬。湯底採用秘製醬油豚骨,濃郁但唔會太鹹。拉麵偏幼身,口感彈牙,加埋半隻半熟蛋,味道非常不錯!😋❇️橫濱風醬油濃厚拉麵▶️每次食拉麵我都必先品嚐一下湯底,因為湯底屬拉麵的靈魂所在。呢款湯底用上雞豬熬製而成,入口非常鮮味香濃,個人覺得湯底味道比上一款更優勝。呢款麵質較粗,口感同樣彈牙,碗邊舖有好多塊大大的高級海苔,加埋菠菜、全隻半熟蛋等配菜,材料都幾豐富,不過得一片半肥瘦叉燒略嫌少咗啲❇️蝦餃子(5隻)▶️呢款小食都幾特別,用原隻蝦肉做餡,蝦肉都幾爽口,加埋沙律醬更加惹味😋❇️蔥花牛舌▶️牛舌薄切,油脂豐富,入口好爽口彈牙,而且肉味香濃❇️炸明太子雞翼 ($52)▶️小食方面另外加咗呢款明太子
又來到元朗搵食,今次就去咗Yoho,試下呢間日本拉麵店

平日夜晚都幾多人,不過都好快有位

晚餐可㨂2主食,有拉麵亦有飯類,另外可揀2款小食同兩杯飲品
既然呢間係主打拉麵,當然就要叫拉麵啦!

❇️醬油低溫叉燒麵(+$20)
❇️橫濱風醬油濃厚拉麵
❇️蝦餃子(5隻)
❇️蔥花牛舌
▶️牛舌薄切,油脂豐富,入口好爽口彈牙,而且肉味香濃
❇️炸明太子雞翼 ($52)
▶️小食方面另外加咗呢款明太子雞翼,雞翼炸到外皮脆脆地,入面明太子有少少辣,整體都幾惹味
❇️巨峰乳酸梳打 (+$8)
▶️其中一杯飲品加錢叫咗呢款,味道唔會太甜,都幾清新
呢度整體食物質素都幾好,兩個人食到飽都只係$400左右,性價比高之選!

🔎拉麵Jo
📍元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

#香港美食 #元朗美食 #日本菜 #日本拉麵 #日式餐廳 #hongkong #hkig #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger
2024-04-09
2024-04-08 91 瀏覽
今晚近近地同老公行咗上去YOHO食晚飯,環繞一周之後老公話想食拉麵,我哋就揀咗呢間日本菜試下~大型商場嚟講呢個晚市二人餐真心抵🫶🏻❤️特製低溫叉燒麵成個碗邊都係鋪住粉嫩嘅叉燒,淨係賣相已經好得👍👍叉燒肉質軟嫩,個湯底係醬油豚骨味,濃郁得黎唔會油膩亦都唔會太鹹😋拉麵偏幼身,口感彈牙~⭐️鰻魚牛肉虎蝦天婦羅丼呢個丼有咁多款配料啱晒貪心嘅我😆鰻魚偏薄但燒得幾香,虎蝦外脆內爽口,牛肉正常,仲有兩粒溏心蛋,真係超豐富👍(但飯量偏多,如果配料份量都可以多啲就更好😬)❤️鐵板安格斯牛扒鐵板煎好香口,肉質幾腍剛上檯果陣中間係呈粉紅色,但係個鐵板太熱我哋遲左一陣夾已經太熟🙈 建議大家一上菜就要夾起,應該會好食好多😂❤️蝦餃子超級真材實料!😮 有大大隻爽口嘅蝦肉同豬肉,口感超豐富👍👍餃子皮夠薄,我本身唔係特別鍾意食餃子都覺得好好食😍呢間拉麵絕對係YOHO甚至乎成個元朗一個幾好嘅選擇🤓#元朗美食 #拉麵jo #ramen #ramenjo #yohomall #yuenlong #元朗餐廳 #元朗形點 #形點餐廳 #慢煮叉燒 #叉燒拉麵 #天婦羅 #拉麵推介
大型商場嚟講呢個晚市二人餐真心抵🫶🏻

❤️特製低溫叉燒麵

成個碗邊都係鋪住粉嫩嘅叉燒,淨係賣相已經好得👍👍
拉麵偏幼身,口感彈牙~

⭐️鰻魚牛肉虎蝦天婦羅丼

呢個丼有咁多款配料啱晒貪心嘅我😆
(但飯量偏多,如果配料份量都可以多啲就更好😬)

❤️鐵板安格斯牛扒

鐵板煎好香口,肉質幾腍

❤️蝦餃子

超級真材實料!😮
有大大隻爽口嘅蝦肉同豬肉,口感超豐富👍👍
餃子皮夠薄,我本身唔係特別鍾意食餃子都覺得好好食😍

呢間拉麵絕對係YOHO甚至乎成個元朗一個幾好嘅選擇🤓

2024-04-08
  • 特製低溫叉燒麵
  • 特製低溫叉燒拉麵
2024-01-23 240 瀏覽
元朗一間必食的拉麵店——拉麵Jo!如果突然想食日本拉麵但又未去日本住,咁黎拉麵Jo可以一解口癮。薯仔沙律。新鮮的蔬菜和美味的沙拉,作為開胃前打響頭炮。😋🥔🥗$42蝦餃子,每一粒都鮮嫩多汁,餡料豐富,蝦大大粒且甜味完美融入餃子裡,一咬下去,爆汁、鮮嫩!🍤🥟$80另外,他們的明太子煎蛋真的非常特別!煎蛋外層酥脆,裡面包裹著豐富的明太子醬汁和蛋黃,每一口都帶來濃郁的鹹香,蛋亦滑嫩🍳🧡$68持製魚介豚骨拉麵!這碗拉麵的湯底濃郁,魚介和豚骨的味道完美融合,帶來濃厚的風味。麵條彈牙有嚼勁,叉燒以温煮方法達致口感嫩滑🐟🍜$108迷李蒜油豚骨拉麵,連三隻美味的雞皮餃子。這碗拉麵的湯底以蒜香為主,搭配豚骨的鮮香,味道濃郁而不膩。麵條Q彈有嚼勁,再加上香脆的雞皮餃子,這個價錢絕對抵食🍜💜$78拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travell

拉麵Jo (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travelling#instafood#食#delicious#food#相機食先#食好西#吃貨#foodiepub#hk#香港#午餐

2024-01-21
.📍#拉麵 Jo🥳⭐️晚市二人套餐⭐️ $298🩷低溫叉燒醬油豚骨拉麵 (+$20)我第一之吃低溫叉燒,一夾起一塊粉嫩叉燒,利用湯底餘溫去浸一浸叉燒,再飲一啖湯,配上幼拉麵,非常好吃,湯底採用秘製醬油豚骨,鹹味適中,不會搶鮮,十分夾👍🏽👍🏽叉燒入口即化,薄切。還有半流心既溏心蛋,配合得天衣無縫🤭🤭🩷特製沾麵一碗濃烈既魚介沾醬,配上粗幼適中既沾麵,鮮味十足,對比其他餐廳的沾麵,味道不太鹹,麵有掛汁,再加上薄切帶少肥既叉燒,不太油膩,水準十分到位☺️☺️☺️🩷蝦餃子店家暢銷蝦餃子,基本上每一枱都會點,因為賣相吸引飽滿,日式餃子配上大蝦🍤,上面加上蛋黃醬及蔥花點綴,一口一隻,好好味🤤🩷鐵板安格斯牛扒 (+$20)一塊充滿牛肉味的安格斯牛放在高溫的鐵板上,配上甘脆的蒜片及薯條😍😍安格斯牛排油分充足,入口時仍然保持溫度。🩷明太子雞全翼 ($52)將明太子釀入雞翼內,並且把骨去掉,十分適合所有人吃,剛剛炸起起的味道很濃郁,芬香撲鼻,第一口咬下去很juicy 😋🩷期間限定日本和牛壽喜燒 ($99)和牛壽喜燒配料很充足,加上日本入口即溶的A5和牛,配上芋鮮,日本豆腐,京蔥,冬菇,娃娃菜等,甜甜的壽喜燒湯底,令和
📍#拉麵 Jo🥳

⭐️晚市二人套餐⭐️ $298

🩷低溫叉燒醬油豚骨拉麵 (+$20)

🩷特製沾麵

🩷蝦餃子

🩷鐵板安格斯牛扒 (+$20)

🩷明太子雞全翼 ($52)

🩷期間限定日本和牛壽喜燒 ($99)
和牛壽喜燒配料很充足,加上日本入口即溶的A5和牛,配上芋鮮,日本豆腐,京蔥,冬菇,娃娃菜等,甜甜的壽喜燒湯底,令和牛非常吸汁。*數量有限,落單要快*

總結:店內以木調為主,採用開放式設計,位置寬躺,好似於日本拉麵店格局,店員上餐速度快,整體感覺良好👏🏼😄

**需另收加一服務費**
  • 沾麵
  • 特製低溫叉燒麵
2023-12-16 203 瀏覽
成日經過都見一家大細食呢間拉麵JO,一般拉麵舖嘅感覺都唔太適合小朋友,但呢度唔同,仲有個兒童餐幾得意㗎😆是晚同朋友黎食,有二人餐,有啤酒買一送一,仲有個13周年記念祭特價餐牌,一時間真係唔知點咩好添,太多選擇😅⭐特製蒜油豚骨拉麵朋友叫左蒜油口味拉麵,湯底濃稠黏口,超強嘅豬骨味。⭐特製魚介豚骨拉麵自己嘅魚介豬骨湯都好濃味,但無朋友碗咁黏口,多左啲海鮮的鮮味,個人偏愛呢款湯底多點😍⭐蔥花牛舌咬落爽口,脆脆嘅口感好好味。⭐鐵板安格斯牛扒上枱時個鐵板滋滋響,散發出陣陣肉香,牛扒肉嫩美味😋⭐御好燒個人喜好鍾意食日式燒餅,呢度煎得香脆,椰菜下得多,最正係多醬🤤⭐炸八爪魚呢樣有啲失望,未炸透心啲魷魚仲好濕,唔夠脆身。⭐無糖可樂 & Sapporo 二人餐仲有飲品,啤酒杯有雪凍的,有誠意👍雖然叫左兩碗拉麵,但佢地各有各特式,叉燒、麵條都唔同㗎,連隻溏心蛋都係一隻味付一隻原味,食得出店家有用心配撘😘

⭐特製蒜油豚骨拉麵
朋友叫左蒜油口味拉麵,湯底濃稠黏口,超強嘅豬骨味。

⭐特製魚介豚骨拉麵

⭐蔥花牛舌
咬落爽口,脆脆嘅口感好好味。

⭐鐵板安格斯牛扒
上枱時個鐵板滋滋響,散發出陣陣肉香,牛扒肉嫩美味😋

⭐御好燒

⭐炸八爪魚
呢樣有啲失望,未炸透心啲魷魚仲好濕,唔夠脆身。

⭐無糖可樂 & Sapporo
二人餐仲有飲品,啤酒杯有雪凍的,有誠意👍

2023-12-14
二人世界套餐! 🍜日式拉麵!唔想日日食兩餸飯,但又要經濟實惠! 放工後又去左日本感覺,輕鬆輕鬆! yoho既 jojo拉麵 岩晒「荷車」一人美食家,當然可以選擇嗌一碗碗拉麵同小食啦!但係二人嘅話我就推薦呢個二人世界套餐!非常經濟實惠!横浜家系ラーメン横浜風醤油濃厚拉麵Yokohama Style Ramen👍🏻🍜招牌「醤油拉麵」的湯,濃郁芳醇,口感與豚骨湯頭不相上下,搭配細麵堪稱完美!うなぎ牛肉海老天井鰻魚牛肉虎蝦天麩羅丼 🐟🐮Eel with Beef and Prawn Tempura Rice 。依家嘅鰻魚就算買返屋企整都好貴,咁喺舖頭食就覺得抵返晒!燒鰻魚口感特上,軟軟,再配上大大隻嘅虎蝦,都算係海鮮丼😋😋另外單價追加,但超值得叫即點嘅蝦餃子同埋炸雞翼。仲有,鐵板豆腐/Tofu!飲品相對日系啲,芬達提子,原味乳酸梳打🍸🍹座位唔算特別多,但係好多食客,所以收工要盡快拎位! 其他人氣之選:#雞白湯羅勒青醬拉麵#蝦餃子#葱華牛舌餐廳資料拉麵JO (YOHO店):地址:拉麵Jo(元朗)元朗元龍街9號形點1L1樓1072號舖
二人世界套餐! 🍜日式拉麵!
横浜家系ラーメン
横浜風醤油濃厚拉麵
Yokohama Style Ramen
うなぎ牛肉海老天井
鰻魚牛肉虎蝦天麩羅丼 🐟🐮
燒鰻魚口感特上,軟軟,再配上大大隻嘅虎蝦,都算係海鮮丼😋😋
飲品相對日系啲,芬達提子,原味乳酸梳打🍸🍹
座位唔算特別多,但係好多食客,所以收工要盡快拎位!
其他人氣之選:
#雞白湯羅勒青醬拉麵
#蝦餃子
#葱華牛舌
餐廳資料
拉麵JO (YOHO店):
地址:拉麵Jo(元朗)
元朗元龍街9號形點1L1樓1072號舖
2024-05-05 4 瀏覽
去元朗搵朋友食晚飯,行過見到有二人set覺得幾抵食,$298/2位包兩款主食同兩款小食,仲要有嘢飲~🔘特製低溫叉燒拉麵 +$20湯底幾好味,豚骨味濃厚但唔會過鹹,係我鍾意食嘅幼麵,低溫叉燒柔軟粉嫩,仲有好多片,必點嘅招牌拉麵~ 🔘咖喱豬扒飯日式咖喱偏甜口味,咖喱裏面已經有牛肉粒粒,豬扒香脆唔會太乾~🔘鐵板安格斯牛扒 +$20黑椒汁好味,牛扒口感唔錯,配菜有炸蒜、薯條同炒芽菜~🔘蝦餃子呢個小食似乎都係每枱必點,餃子皮薄,原隻大蝦好有存在感,伴隨沙律醬同香蔥一齊食,正~🔘鐵板豆腐 $58鐵板上熱辣辣,灑上大量木魚絲作點綴~🔘炸雞軟骨 $48有咬口又香脆嘅小食~

🔘特製低溫叉燒拉麵 +$20

🔘咖喱豬扒飯

🔘鐵板安格斯牛扒 +$20
黑椒汁好味,牛扒口感唔錯,配菜有炸蒜、薯條同炒芽菜~

🔘蝦餃子

🔘鐵板豆腐 $58
鐵板上熱辣辣,灑上大量木魚絲作點綴~

🔘炸雞軟骨 $48
有咬口又香脆嘅小食~

拉麵Jo用餐時間總是大排長龍,可以說是型點必吃的拉麵,拉麵Jo最近推出不少新口味小食和拉麵,亦有不同的優惠,故吸引了不少人潮去光顧拉麵Jo,包括一家大小、學生與上班族。炸明太子雞翼真的太讚了,在鮮嫩雞翼內放滿明太子,每一口都海味爆棚,鹹香四溢,同時吃上來有股誘人的香脆,高溫快速鎖住雞汁,香噴噴的明太子跟皮脆肉嫩的雞翼一起入口,讓人一口接一口,一吃就欲罷不能。蝦餃子個頭不少,餃皮煎得挺酥脆,肉餡和蝦隻完整包覆在薄皮裡,蝦仁有被挑過,原尾鮮蝦蝦肉豐厚,蝦餃子咬下去有爆汁感,肉餡肥瘦比例恰到好處,鮮味無窮,毫不油膩,不錯的吃。蔥花牛舌略有厚度,炭火烤出細膩帶脆的肉感,牛味濃濃,配上蔥花,撒些鹽巴,經典的牛舌吃法。蔥花牛舌熟度和口味剛好,蔥花、鹽巴不會蓋住牛舌本身的鮮甜肉汁,爽彈嫩口不乾柴,無敵美味。蛋包炒麵光看配色就很繽紛,看到口水直流,蛋包炒麵的材料雖然簡單,單純麵條、野菜跟醬料,但雞蛋煎得嫩口,上頭的燒汁、沙律醬酸酸甜甜,混入鹹中帶酸甜的炒麵,蛋包炒麵滋味甚佳,怪不得媽媽一吃就不想停口。醬油豚骨特製低溫叉燒拉麵太誘人,醬油豚骨湯香氣撲鼻,熱呼呼的送到面前,令人垂涎三尺,而特製低溫叉燒畫面
醬油豚骨特製低溫叉燒拉麵太誘人,醬油豚骨湯香氣撲鼻,熱呼呼的送到面前,令人垂涎三尺,而特製低溫叉燒畫面之震驚,真是讓人食指大動。柔軟的特製低溫叉燒吸飽湯汁,豚骨跟醬油在香味與香味之間交嚼,使特製低溫慢煮叉燒晉升另一境界。
薄切的特製低溫慢煮叉燒屬於較多的瘦肉,吃到嫩嫩的肉質,拉麵幼身,彈性十足,而且咀嚼後吃到麵條的麥香,吸附湯底的拉麵嚐到豚骨熬煮出的鮮美,醬油豚骨特製低溫叉燒拉麵份量給得豪邁,吃起來十分過癮。
特製沾麵的叉燒肥瘦相間多邪惡,豐富的叉燒和糖心蛋已令我食欲大增,叉燒水嫩富油香,嚼起來入口即化,教我愛不釋口。沾麵吸附魚介豚骨沾湯,濃稠的魚介豚骨沾湯使麵條更入味,沾麵略為粗身,超有彈勁,無比涮嘴,特製沾麵極之討喜。
2024-05-02 2 瀏覽
特製低溫叉燒拉麵呢款拉麵係醬油豚骨湯底,將一片片特製低溫叉燒整整齊齊咁鋪放在碗邊,由於經低溫烹煮,叉燒肉質較易咬而唔韌,而湯底咸度剛好,拉麵亦軟硬適中!雞白湯拉麵除左有雞肉外,仲有特製低溫叉燒、半隻溏心蛋,材料幾豐富,雞白湯呈偏奶白色,湯頭香濃順滑,而泡沫口感細緻綿密濃郁,麵條亦相當掛湯~蝦餃子呢款餃子賣相比較特別,餃子皮包住原隻大蝦,配上滿滿沙津醬,非常邪惡!拉麵餃子再配上北海道札幌啤酒、highball,簡直係爽!!

雞白湯拉麵

湯頭香濃順滑,而泡沫口感細緻綿密濃郁,麵條亦相當掛湯~

2024-04-30
外賣送餐
2024-05-01 2 瀏覽
拉麵Jo是親民的拉麵店,木傢俬加上日本紙燈籠,佈置充滿和式,除了美味的團骨湯拉麵,還有各款鍋物、小食及揚物等,豐富吸引,二人餐性價比高,令人垂涎,周末來享受美食。晚市套餐 2人 $298 特製低溫叉燒麵 + $20 粉嫩的叉燒,圍滿碗邊,入口軟腍,香口而不油膩,肉質鬆軟可口。拉麵是醬油豚骨湯底,香醇肉香,配上彈牙拉麵,吸收了湯底精華,再吃一口叉燒,十分不錯。鰻魚牛肉虎蝦天麩羅丼 新鮮炸起的處蝦,香酥滋味,甘香誘人,十分脆卜卜。厚身、結實的鰻魚,表面烤到焦脆,令人意猶未盡。還有牛肉,把米飯拌匀香甜的燒汁,食指大動。鐵板安格斯牛肉+ $20厚燒鐵板牛柳,油光亮澤,肉質軟嫩,豐盈牛肉汁散發,加上炸蒜片點綴,愛好濃味的,帶出牛肉汁的鮮香。蝦餃子 底部微焦香脆,裏面填滿蝦肉及豚肉碎,口感飽滿,加上滿滿的沙律醬,更添惹味。日本和牛壽喜燒鍋 $99 壽喜燒湯底香甜濃郁,牛肉軟嫩吸引,再沾上雞蛋汁,口感更滑順。豆腐及津白吸收了肉汁精華,入口清甜,還有豐富野菜,甜洋蔥等,滋味暖胃。

晚市套餐 2人 $298
特製低溫叉燒麵 + $20

鰻魚牛肉虎蝦天麩羅丼

鐵板安格斯牛肉+ $20

日本和牛壽喜燒鍋 $99
2024-04-27 1 瀏覽
行開元朗yoho mall😍見到有間拉麵鋪~都幾多人食下決定試吓首先,叫咗個醬油低溫叉燒麵 $118 湯底好好味 佢係比較清既湯😋超多叉燒 仲有個糖心蛋 另外,再叫咗碗低溫叉燒沾麵 $118呢個湯底濃郁啲,鍾意重口味多啲都會鍾意呢個湯底❤️🥢 蝦餃子 $80 好特別!餃子入邊竟然有蝦 仲要隻蝦超大隻👅 好食八爪魚球 $55 👍🏻入邊有大大粒章魚,-啲都唔細粒~ 大版燒 $68 呢個都煎得好食,唔會好粉👍🏻👏🏻完全正宗大阪燒
行開元朗yoho mall😍
見到有間拉麵鋪~
都幾多人食下
決定試吓

首先,叫咗個醬油低溫叉燒麵 $118
湯底好好味 佢係比較清既湯😋超多叉燒 仲有個糖心蛋

另外,再叫咗碗低溫叉燒沾麵 $118
呢個湯底濃郁啲,鍾意重口味多啲都會鍾意呢個湯底❤️🥢

蝦餃子 $80
好特別!餃子入邊竟然有蝦 仲要隻蝦超大隻👅 好食

八爪魚球 $55
👍🏻入邊有大大粒章魚,-啲都唔細粒~

大版燒 $68
呢個都煎得好食,唔會好粉👍🏻👏🏻完全正宗大阪燒
2024-04-25 4 瀏覽
落大雨入商場搵野食,去左呢間拉麵鋪食野,入到去睇餐牌發現除左拉麵,仲有飯同多款小食,選擇比一般拉麵鋪幾多元化。呢度有二人晚餐 $298,包2碗麵/飯,2款小食同2杯飲品。特製低溫叉燒拉麵 +$20鐘意食肉既朋友就岩哂啦,呢碗有7塊低溫叉燒,入口幾嫩,叉燒肉味濃,貌相一流之餘仲幾好食,拉麵幼身,份量多。特製魚介豚骨拉麵呢碗既湯會比之前個碗濃啲同咸啲,有3片一般叉燒、2塊雞胸肉片。拉麵系粗身拉麵,食落有咬口感啲,而且幾掛汁。蝦餃子5隻用餃子皮包住原隻蝦既餃子,入面無肉,有葱,蝦肉比較過熟。鐵板安格斯牛扒 +$20牛扒鐵板上枱「炸炸」聲,牛扒幾嫩又易咬開,有驚喜,仲配薯條同雜菜。鐵板豆腐 $58呢個豆腐無咩特別花巧野,就系豆腐放上鐵板上。明太子雞翼 $42呢款小食做緊優惠,2隻脹卜卜既雞翼,微微辣,炸得幾脆。

特製低溫叉燒拉麵 +$20

特製魚介豚骨拉麵

鐵板安格斯牛扒 +$20

鐵板豆腐 $58
呢個豆腐無咩特別花巧野,就系豆腐放上鐵板上。

明太子雞翼 $42
呢款小食做緊優惠,2隻脹卜卜既雞翼,微微辣,炸得幾脆。

2024-04-25 3 瀏覽
去咗Yoho睇戲,朋友想食拉麵,呢度有好多款拉麵同小食選擇😋👍🏽👍🏽特製醬油低溫叉燒麵$118拉麵嘅賣相非常吸引,好多叉燒圍住!叉燒嘅肉質相當好,軟軟地,浸一浸湯底再食😋正!湯底好濃郁,拉麵彈牙😋❤️雞白湯拉麵($98)呢碗拉麵嘅湯底係奶白色 飲落都幾鮮甜呢個拉麵有啲叉燒加雞胸肉 份量都足夠❤️蔥花牛舌薄切容易入口,肉味好香濃!好正❤️蝦餃子 $80真材實料!每隻餃子中間都有一隻完整嘅蝦,隻蝦會突個尾出嚟🤭🤩食落都好好食!鮮嫩多汁,蝦嘅鮮味十足, 配埋沙律醬真係好正😋😋芥辣八爪魚$38芥辣味好出,八爪魚夠彈牙,係一個唔錯嘅餐前小食。❤️札幌啤酒$38而家有買一送一嘅優惠。呢款啤酒好好飲,酒精度適中,好啱搭配拉麵同小食。👍🏽👍🏽

特製醬油低溫叉燒麵$118
拉麵嘅賣相非常吸引,好多叉燒圍住!
❤️雞白湯拉麵($98)
呢碗拉麵嘅湯底係奶白色 飲落都幾鮮甜
呢個拉麵有啲叉燒加雞胸肉 份量都足夠
❤️蔥花牛舌
薄切容易入口,肉味好香濃!好正
❤️蝦餃子 $80

芥辣八爪魚$38
芥辣味好出,八爪魚夠彈牙,係一個唔錯嘅餐前小食。

❤️札幌啤酒$38
2024-04-24 3 瀏覽
聽講yoho有間米芝蓮拉麵店,原來就係拉麵Jo晚市二人世界套餐 $298醬油低溫叉燒麵呢個單價$118,有超多塊叉燒,叉燒嘅特色係以低溫處理,低溫66度 處理嘅好處係唔會令叉燒肉質變得韌,同時又可以令到叉燒嘅熟成度啱啱好-湯底方面,勁濃郁,好濃嘅醬油豚骨味道,麵又勁多特製魚介拉麵呢個單價$108大概有兩塊魚三塊低溫大叉燒,份量都算幾多,魚嘅口感比較結實,口感似雞肉吸咗湯汁唔會乾!不過相比起魚介,小編都係鍾意叉燒大大塊嫩滑多汁!蝦餃子5個呢個單價$80價錢嚟講唔算平,但係夾埋呢個二人餐就非常抵食,因為$300仲包兩個小食,所以小編係非常建議大家食呢個二人餐!講返個蝦餃子:外表睇落非常飽滿,因為佢係原隻蝦放埋入餃子入邊加埋豬肉口感係好豐富,蝦肉幾爽彈,加埋沙律醬已經非常好食,不過如果怕肥膩,可以沾埋餃子汁食!蔥花牛舌呢個單價$78牛舌勁多,數埋數埋都有十幾塊,燒得好香同埋夠薄,所以口感好爽,好似食緊黑木耳咁!一啲都唔誇張,成口都係牛香!小編非常推薦呢個小食$78勁抵飲品巨峰乳酸梳打日本蜜桃汁Overall嚟講二人晚餐set係好抵食😆超高性價比因為平均一個小食都要接近$70但係二人餐有兩個拉
聽講yoho有間米芝蓮拉麵店,原來就係拉麵Jo

晚市二人世界套餐 $298
醬油低溫叉燒麵
-湯底方面,勁濃郁,好濃嘅醬油豚骨味道,麵又勁多

特製魚介拉麵
呢個單價$108

蝦餃子5個

蔥花牛舌

飲品
巨峰乳酸梳打
日本蜜桃汁

Overall嚟講二人晚餐set係好抵食😆超高性價比
因為平均一個小食都要接近$70但係二人餐有兩個拉麵加埋兩個小食,除返開個小食都係$30一個!成件事就好抵!小編建議大家試下蔥花牛舌!小編超級鍾意食
2024-04-24 2 瀏覽
今日夜晚又去咗元朗YOHO食呢間拉麵jo🍜 今次叫咗雞白湯麵、牛肉壽喜燒、芝麻雞翼,明太子玉子燒同埋炒蜆❤️😋飲品方面,我哋叫咗巨峰乳酸梳打同埋原味乳酸梳打😻雞白湯拉麵湯底鹹淡適中,好好味❤️牛肉壽喜燒嘅牛肉又腍又香,配上甜甜嘅壽喜燒 每一啖都令人回味無窮😋😋😋至於芝麻雞翼,外皮炸得金黃酥脆,👍🏻👍🏻明太子玉子燒同炒蜆都係幾好味 明太子嘅鹹香同玉子燒嘅滑嫩完美結合,而炒蜆嘅鮮味配埋菇嘅香氣好夾好惹味🙊🙊飲品方面,巨峰乳酸梳打嘅果香味道清新🍇🍇原味乳酸梳打就簡單得黎又唔失風味,清爽嘅口感令人清新提神👏🏻👏🏻👏🏻總括嚟講呢間餐廳都幾多食物嘅選擇 而且店員服務態度好好 係一間可以encore嘅餐廳😚