呢間主打手撕雞嘅外賣店本身已經喺石水渠街開咗七年最近先搬咗去灣仔道。所以一到傍晚就好多街坊幫襯。✨手撕雞雞肉份量好多,肉質好嫩滑。醬汁有陣陣芝麻香氣,再灑上白芝麻味道好好。配搭青瓜、木耳,味道好清新。特別啱夏天食。✨招牌豬手豬手爽滑充滿膠質,肉質唔會好結實,炆得好入味。仲有埋花生一齊煮。✨去骨海南雞雞肉好嫩滑但係完全冇血水。連雞胸位置都好腍,真係好少地方做到。雞皮口感爽滑,唔會好肥。配埋三款醬汁味道更豐富。✨滷水雞腳 大盒到咁先$20,性價比好高!炆得好腍好入味,喺屋企好難做得到。
✨手撕雞

✨招牌豬手

✨去骨海南雞

✨滷水雞腳
2024-04-18 64 瀏覽
今晚有朋友嚟屋企食飯,好懶唔想整咁多嘢,買外賣返屋企加餸快靚正。喺灣仔新開嘅「招牌手撕雞」買咗以下四款嘢返屋企。招牌手撕雞:我問職員可唔可以將啲青瓜雲耳同埋辣醬分開裝,唔好撈埋落啲手撕雞一齊。職員完全冇嫌我煩,跟足我指示咁分開裝,真係抵讚。手撕雞果然係舖頭嘅招牌。肉質嫩滑,亦都唔會太肥。調味亦都唔會太鹹。加左芝麻令菜式增添香氣。去骨海南雞:隻雞都好大隻,份量十足。雞肉Juicy。配埋蔥蓉,黑醬油同埋甜酸醬,好岩送飯。泰式豬脾:本身都驚豬脾會唔會好似湯渣咁乾,好彩完全冇。佢個豬髀係帶點點肥肉,咬落去肥瘦適中,唔會乾。而且滷得入味。同埋鍾意佢個豬皮,唔會太多肥膏,又多骨膠原。秘製豬手:豬手滷嘅時間夠,一啲都唔硬。好容易咬開,而且豬手有根有肉,咬落帶點彈牙。豬毛亦都清理得唔錯,唔會食到拮口。

喺灣仔新開嘅「招牌手撕雞」買咗以下四款嘢返屋企。

2024-04-17 577 瀏覽
招牌手撕雞😘😘🥰Handmade手撕雞灣仔道62-76號富利大廈地舖、新開美食外賣專門店、專供港式人喜愛的外賣小菜、手撕雞、原隻紅燒元蹄、豬手等等⋯⋯行過路過唔好錯過、中午午餐、晚飯加餸都🉐!*店主透露舊鋪曾開於灣仔石水渠街*好多街坊都專程到新鋪購買❤️❤️招牌手撕雞壹隻$98/半隻$55(原味、香辣、麻辣)⋯各有特色、食得招積、一定選原味、才可品嘗雞的原有味道、看似簡單、其實都要經過巧手功序、才可帶出雞的鮮味、嫩滑不油膩、配埋爽口青瓜絲、原隻雲耳、配搭一流、又健康食材!😋紅燒元蹄$88⋯⋯元蹄為豬前腿的上部、為連骨帶肉嘅部位、蹄短而粗壯、(可稱上脾位置)皮質厚並含有豐富膠原蛋白質、脂肪含量也比肥肉低、簡單肥美又軟滑又香甜、皮滑夠彈牙、店主祕製醬料、燜煮、原隻上碟、賣相吸睛👀⋯⋯必食之選!👍🏻袐製豬手$55⋯⋯豬手都係豬的前腿、最前節、骨比較細、斬件細塊、又有肉地、放些大粒粒生、炆至腍身、軟硬度適中、又有嚼口、yummy yummy😛😛干咖喱牛腩$55⋯⋯咖喱牛腩、帶點東南西烹調、有馬來西亞、娘惹feel、帶少辣、濃濃醬汁配軟綿綿、又香腍的牛腩、惹味又滋味、配飯一流、色澤艷麗、吸引眼球👀⋯
😘😘🥰

Handmade手撕雞

干咖喱牛腩$55⋯⋯咖喱牛腩、帶點東南西烹調、有馬來西亞、娘惹feel、帶少辣、濃濃醬汁配軟綿綿、又香腍的牛腩、惹味又滋味、配飯一流、色澤艷麗、吸引眼球👀⋯⋯
小食
海蜇$50(原味、香辣、麻辣)⋯滷水拼盤中常見的食品之一、質感爽脆彈牙、是水母 的一種、多切幼條、配青瓜絲、雲耳、涼拌前菜、口感豐富、爽韌質感、熱量低卡食物、有助瘦身🤣🤣,
灣仔灣仔道62-76號富利大廈地下1A號舖
港鐵灣仔站A3出口、步行咗4分鐘
干咖喱牛腩
秘製豬手
紅燒元蹄
海蜇
2024-04-17
5 分鐘 (外賣自取)
干咖喱牛腩
秘製豬手