2023-10-02 53 瀏覽
早排行過見到呢個商場新開左一間叫掌門雞既餐廳 雖然佢個名係叫掌門雞 但入面唔係淨係得雞食 有好多好多唔同既野食 食一次根本唔會試得晒 而且有好多野食都好吸引 今次就試下佢地既雞先我地叫左法式原味烤雞(半隻) 賣相幾靚 擺盤唔錯 份量偏細份 望落好似得幾件 好似好少咁 但雞件食落好夠味 唔洗點汁已經好好味 雞肉好嫩好滑身 雞胸都唔會鞋仲叫左個親子丼 中間有隻生蛋俾我地撈飯 仲有好多雞肉同埋菇 味道唔錯 個飯本身已經有埋汁 所以已經好夠味 個飯比較濕 菇既份量我地覺得太多 有唔同種類既菇 但我地就麻麻地 不過整體都唔錯小食叫左個日式雞皮餃子(6隻) 雞皮餃子一黎到已經聞到好香 炸到金黃色 個皮好香脆 入面係豬肉 外層炸到比較油身 但都幾好味甜品叫左個掌門雞蛋糕配日式雪糕 雞蛋糕我地揀左原味 佢仲有朱古力味同紅豆味 我地未食過 所以今次試下原味先 落單之後係即叫即做 我地都大約等左十五分鐘左右 黎到個雞蛋糕真係熱辣辣 呢個甜品賣相好靚 微笑圖案雞蛋糕好得意 岩晒打卡 食落唔會太甜 仲有新鮮生果 士多啤梨 藍莓 香蕉 忌廉 雲呢拿雪糕做伴碟整體黎講 食物好味 餐牌多選擇 眼見好多人食海南雞飯

整體黎講 食物好味 餐牌多選擇 眼見好多人食海南雞飯 下次再黎試下其他野 值得一試
日式雞皮餃子
法式原味烤雞(半隻)
親子丼
日式雞皮餃子
法式原味烤雞(半隻)
親子丼
掌門雞蛋糕配日本雪糕
返完教會返如心食掌門雞 🐔 ,開咗都一段日子但第一☝️次試,都好多人,見我地一家四口👨‍👩‍👧‍👧有BB就安排盡頭位大枱俾我地,有名廠BB櫈,有BB餐具。叫咗午餐🥣招牌雞絲山濃湯米粉配掌門網紋春卷,都唔錯。另一個a la carte和牛漢堡脆薯條🍟,叫咗個白飯俾陳皮妹,加咗雞皮餃子🥟,正👍🏻,餐飲加錢要latte,甜品🍮特價係芒果🥭黑糯米飯🍚,$28性價比好高,做會員a la carte有85折
2023-09-27
和牛漢堡配脆薯條
招牌雞絲山濃湯米粉
網紋春卷
焦糖咖啡
  • 雞皮餃子
今日專登黎呢間專門食雞既餐廳🐔新開架 新裝修,店舖比較寬敞,啲位都比較鬆動 ,坐得好舒服😊除左食雞之外,唔知有無人好似我甘 專登為左佢個甜品黎食呢😆掌門蛋糕配雪糕 ,果兩粒係雞蛋仔黎,上碟即食,外脆內暖🫶🏻呢個真心抵食!$58咋軟殼蟹好大好大隻!成隻碟甘大… 吾係其他果啲迷你軟殼蟹🦀配埋紅咖喱、非常好味,紅咖喱入邊有啲蔬菜- 茄子、車厘茄、豆角。韓式蜜糖炸雞,蒜蓉蜜糖醬好甜美,炸雞外皮鬆脆內裏鮮嫩多汁;豬頸肉燒得好香配埋泰式醬,好正👍🏻都係厚切。XO醬炒西蘭花好惹味,廚師出手闊綽XO醬夠多,炸髀薯條都係重量級…成塊面甘大❕ 餐廳性價比高,值得試,尤其係掌門雞蛋糕🫶🏻呢個真心好食😋呢啲係我今晚既菜式~~香煎豬頸肉$78韓式炸雞 -蒜香蜜糖汁$98炸大雞髀配薯條$78紅咖喱軟殼蟹 $138XO醬炒西蘭花$78掌門雞蛋糕配雪糕 $58意大利芝士蛋糕$68掌門雞 (荃灣)📍荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖
除左食雞之外,唔知有無人好似我甘 專登為左佢個甜品黎食呢😆

韓式炸雞 -蒜香蜜糖汁$98

韓式蜜糖炸雞,蒜蓉蜜糖醬好甜美,炸雞外皮鬆脆內裏鮮嫩多汁;
香煎豬頸肉$78
豬頸肉燒得好香配埋泰式醬,好正👍🏻都係厚切。
炸大雞髀配薯條$78

餐廳性價比高,值得試,尤其係掌門雞蛋糕🫶🏻呢個真心好食😋

呢啲係我今晚既菜式~~

意大利芝士蛋糕$68

掌門雞 (荃灣)
📍荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖
2023-09-17 41 瀏覽
掌門雞早兩日,森仔同媽媽慶祝生日🎂由於媽媽喜歡食雞,我四處搜羅美味雞嘅餐廳😁😁餐廳🍴位於荃灣西如心廣場😍😍鄰近地鐵站🧡環境光鮮,燈火通明,乾淨到不得行👍🏻同時,空間充足,座位之間有一定距離,方便談天😁正到不得🙌🏻🙌🏻🙌🏻當日,森仔叫左三個主食再加兩個甜品🍮食物質素非常高質,令人食唔停口,大飽口福😎😎排名不分先後☺️和牛漢堡配脆薯條🍟想像唔到食雞專門店中,食到如此美美的和牛漢堡包🍔佢和牛夠juicy,亦重牛味😊😊香濃有緻😍而當中有配料十足,再搭美味醬汁,一流啊!而個包底都係烘到脆身😉另外還有份量十足的粗薯條🍟正😊青咖喱蝦球這個青咖喱係小菜方式上枱,惹味非常。青咖喱🍛椰香味濃,拌飯或法包🥖一流!而當中亦有很多蝦球,隻隻大大隻😆抵食!韓式炸雞(甜辣)炸雞🍗炸得外脆內軟,滿有肉汁,夠晒juicy☺️而外面塗上韓式甜辣醬,更加惹味開胃🤣🤣鍾愛濃味的朋友仔,一定要食😌芒果糯米飯🍚此個芒果🥭糯米飯,美味的甜品芒果香甜,份量十足,而糯米飯🍚搭配上椰汁,更加係恰到好處🙌🏻🙌🏻意大利🇮🇹奶凍此個奶味十足,甜而不膩。再配上士多啤梨醬,酸酸甜甜,更加開胃😊整體而言,餐廳🍴美食眾多,絕對不只是食雞。而烹調雞嘅方法亦
掌門雞
早兩日,森仔同媽媽慶祝生日🎂
由於媽媽喜歡食雞,我四處搜羅美味雞嘅餐廳😁😁

餐廳🍴位於荃灣西如心廣場😍😍鄰近地鐵站🧡
環境光鮮,燈火通明,乾淨到不得行👍🏻
同時,空間充足,座位之間有一定距離,方便談天😁
正到不得🙌🏻🙌🏻🙌🏻

當日,森仔叫左三個主食再加兩個甜品🍮
食物質素非常高質,令人食唔停口,大飽口福😎😎
排名不分先後☺️

和牛漢堡配脆薯條🍟
想像唔到食雞專門店中,食到如此美美的和牛漢堡包🍔
佢和牛夠juicy,亦重牛味😊😊香濃有緻😍
而當中有配料十足,再搭美味醬汁,一流啊!
而個包底都係烘到脆身😉
另外還有份量十足的粗薯條🍟正😊

青咖喱蝦球
這個青咖喱係小菜方式上枱,惹味非常。
青咖喱🍛椰香味濃,拌飯或法包🥖一流!
而當中亦有很多蝦球,隻隻大大隻😆抵食!

韓式炸雞(甜辣)
炸雞🍗炸得外脆內軟,滿有肉汁,夠晒juicy☺️
而外面塗上韓式甜辣醬,更加惹味開胃🤣🤣
鍾愛濃味的朋友仔,一定要食😌

芒果糯米飯🍚
此個芒果🥭糯米飯,美味的甜品

意大利🇮🇹奶凍
此個奶味十足,甜而不膩。
再配上士多啤梨醬,酸酸甜甜,更加開胃😊

整體而言,餐廳🍴美食眾多,絕對不只是食雞。而烹調雞嘅方法亦有很多種而造就多種嘅美食款式🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻
2023-09-16 35 瀏覽
今日喺如心廣場行街見到呢間餐廳裝修幾好,價錢幾抵食,所以就幫襯下🤣韓式炸雞(蒜香蜜糖汁)$98呢個價錢竟然有8件咁多,勁抵食😳 雞肉仲好juicy!掌門生炸巨雞脾跟脆薯條🍟雞髀真係超級大隻,味道仲非常唔錯添😳香煎豬頸肉🐖豬頸肉燒得好香!泰式紅咖喱煙鴨胸估唔到紅咖喱配上煙鴨胸味道有幾唔錯!XO醬炒西蘭花🥦滿滿嘅XO醬,非常惹味麻香手撕雞拌日本拉麵🍜份量非常大碗😍雞肉夠嫩滑!芒果黑糯米飯 糯米飯夠香甜煙韌,芒果夠新鮮!掌門雞蛋糕配日本雪糕 揀咗朱古力味雞蛋糕,配埋雲呢拿雪糕真係冇得輸

韓式炸雞(蒜香蜜糖汁)$98
呢個價錢竟然有8件咁多,勁抵食😳 雞肉仲好juicy!

掌門生炸巨雞脾跟脆薯條🍟
雞髀真係超級大隻,味道仲非常唔錯添😳

香煎豬頸肉🐖
豬頸肉燒得好香!

泰式紅咖喱煙鴨胸
估唔到紅咖喱配上煙鴨胸味道有幾唔錯!

XO醬炒西蘭花🥦
滿滿嘅XO醬,非常惹味

麻香手撕雞拌日本拉麵🍜
份量非常大碗😍雞肉夠嫩滑!

芒果黑糯米飯
糯米飯夠香甜煙韌,芒果夠新鮮!

掌門雞蛋糕配日本雪糕
揀咗朱古力味雞蛋糕,配埋雲呢拿雪糕真係冇得輸

2023-09-14 26 瀏覽
經過呢間新餐廳,見到個名咁霸氣,就睇下個menu有咩食,見到中西日韓泰式都有,就入去試下~地方好大,有高級餐廳嘅感覺!但食雞,好搞笑~不過咁即係性價比高~🔹韓式炸雞(橙味)🔹 超驚喜!!!首先size有例牌,半隻同全隻揀~平時兩個人食半份炸雞都唔駛食其他野~但例牌其實都唔少,因為無骨,啖啖肉!有香橙味,甜甜地~其他地方我未食過有橙味~驚喜係啲肉質係好嫩,食落軟林林,有雞味,真心覺得佢係新鮮雞整~👍🏻🔹6品小食併盤🔹有網紋春卷、蝦餅、雞皮餃子、水牛城單骨雞翼、唐揚炸雞、脆炸單骨雞翼一次過滿足多個願望!🔹上湯浸娃娃菜🔹食咁多炸野,如果喺韓國唔會有個菜俾你食,喺呢到咁fusion,整個娃娃菜食,絕對平衡返罪惡感~仲要個菜入味得黎又好甜~🔹Fruit Punch🔹個樣整到好高級~而且好多地方都無得飲,好耐無飲過~所以特別覺得好飲!🔹椰青🔹飲左啖超驚訝!應該係人生飲過最鮮甜同最冰凍嘅椰青!果然係一分價錢一分貨~咁好飲真係抵俾!🔹掌門雞蛋糕(紅豆味)配日本雪糕🔹純粹想打卡~好可愛嘅蛋糕仔,唔會太乾,又有蛋味,入面有紅豆,但唔會太甜~🔹芒果黑糯米飯🔹放到成朵花咁~芒果又好甜~唔錯~
[荃灣 - 高質fusion餐廳]

經過呢間新餐廳,
見到個名咁霸氣,
就睇下個menu有咩食,
見到中西日韓泰式都有,
就入去試下~
地方好大,
有高級餐廳嘅感覺!
但食雞,好搞笑~
不過咁即係性價比高~

🔹韓式炸雞(橙味)🔹
超驚喜!!!
首先size有例牌,半隻同全隻揀~
平時兩個人食半份炸雞都唔駛食其他野~
但例牌其實都唔少,
因為無骨,啖啖肉!
有香橙味,甜甜地~
其他地方我未食過有橙味~
驚喜係啲肉質係好嫩,
食落軟林林,有雞味,
真心覺得佢係新鮮雞整~👍🏻

🔹6品小食併盤🔹
有網紋春卷、蝦餅、
雞皮餃子、水牛城單骨雞翼、
唐揚炸雞、脆炸單骨雞翼
一次過滿足多個願望!

🔹上湯浸娃娃菜🔹
食咁多炸野,
如果喺韓國唔會有個菜俾你食,
喺呢到咁fusion,
整個娃娃菜食,
絕對平衡返罪惡感~
仲要個菜入味得黎又好甜~

🔹Fruit Punch🔹
個樣整到好高級~
而且好多地方都無得飲,
好耐無飲過~
所以特別覺得好飲!

🔹椰青🔹
飲左啖超驚訝!
應該係人生飲過最鮮甜同最冰凍嘅椰青!
果然係一分價錢一分貨~
咁好飲真係抵俾!

🔹掌門雞蛋糕(紅豆味)配日本雪糕🔹
純粹想打卡~
好可愛嘅蛋糕仔,
唔會太乾,又有蛋味,
入面有紅豆,但唔會太甜~

🔹芒果黑糯米飯🔹
放到成朵花咁~
芒果又好甜~
唔錯~

老公係超愛食雞,佢一見到呢間餐廳叫做掌門雞,就話今晚食飯食呢間。餐廳好大,淺色木系裝修夠簡約,空間感又夠,適合一家大細,家庭同朋友聚會。環境乾淨,坐得幾舒服。打開餐牌,真係各式各樣整法嘅雞都有。除左雞,都仲有好多其他款式嘢食。老公發辦叫左一半都係雞,然後就叫左D小食,另外食炸雞緊係要飲啤酒喎。彈牙蝦餅:除左雞,蝦餅都唔錯喎,剛炸起,食落彈牙,點埋甜酸醬仲好食。意式酥炸墨魚鬚配希臘乳酪:入口熱辣辣,墨魚味道,雞軟骨口感,好爽口,配希臘乳酪味道又幾夾,老公幾鐘意。沙嗲雞肉串:串燒燒得唔燶夠香,入口唔太乾,沙嗲都幾香花生醬。無骨海南雞 (例牌):雞肉整得夠嫩滑,仲有青瓜同花生伴碟,點唔點醬汁都好食。掌門生炸巨雞髀跟薯條:雞髀真係勁大隻,一切開就已經標緊肉汁。雖然大隻,但雞肉都幾鮮嫩。薯條炸得夠脆,整體真係無得輸。MiMi Beer:呢個係本地品牌,香港製造手工啤。老公叫左德式小麥啤,佢話呢個味道同黑啤一樣,幾好。我就叫左個juicy juicy,果汁味重,甜甜地易入口,但唔好睇少佢嘅酒精,佢嘅alcohol有成6%,飲到醉醉地。

2023-09-09
店名/Shop Name:The Birdie King掌門雞 (荃灣)地址/ Adresss: 荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖種類/Type:多國菜推介/Recommend:掌門無骨海南雞 凱撒沙律, 和牛漢堡配脆薯條椰青,Virgin Mojito,意大利芝士蛋糕,芒果椰汁西米露人均價錢:100至$200店舖環境: 店舖寬敞,原木、白色及灰色設計,喜歡他們用白色木板不規則形狀切成雲海一樣的裝飾牆,有簡約日式風格枱可以自由拼合,適合兩日或10多人一起聚餐交通: 荃灣西C3出口行6分鐘經海之戀廣場行到如心廣場上菜速度:5-10後服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️不分國籍的雞為主題嘅餐廳,用不同國家嘅烹調手法去處理雞,鍾意食雞嘅一定不能錯過,做得掌門嘅都有返咁上下,喜歡西式的可以吃漢堡和炸雞,喜歡中式的可以吃海南雞掌門無骨海南雞$168⭐️⭐️⭐️⭐️海南雞雞皮爽滑肉嫩,點上特色嘅薑蓉醬、醬油同辣椒醬,配上爽口青瓜,非常惹味,唔鍾意食骨嘅朋友,一定試嚇呢度嘅海南雞,除咗雞髀同埋雞翼,其他雞肉都係冇骨嘅,可以好安心啖啖肉,生熟煮到啱啱好,不見血剛剛熟凱撒沙律$98⭐️⭐️⭐️⭐️凱撒沙律

種類/Type:多國菜
人均價錢:100至$200
交通: 荃灣西C3出口行6分鐘經海之戀廣場行到如心廣場
上菜速度:5-10後
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
掌門無骨海南雞$168⭐️⭐️⭐️⭐️
和牛漢堡,意大利芝士蛋糕, Virgin Mojito,椰青,無骨海南雞
凱撒沙律$98⭐️⭐️⭐️⭐️
凱撒沙律比較傳統嘅做法,羅馬生菜加上芝士薄片煙肉碎和烤麵包粒,蔬菜嘅爽脆加脆脆的麵包粒,香香的煙肉碎,鹹香的芝士配上撒凱撒沙律將醬,非常惹味,值得一讚的是芝士片和麵包碎多,啖啖都有芝士和脆脆的口感
和牛漢堡配脆薯條$148⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
和牛漢堡包,除了大大塊和牛漢堡牛肉,伴着大量不同顏色新鮮蔬菜,有紅黃椒、青瓜片和生菜,換上半溶的芝士,一咬落去味道豐富,菜沙律拌黑醋汁爽脆微酸
Vir g i n Mojito$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
清新嘅薄荷青檸梳打清涼微酸加上梳打非常正,清新微甜很開胃
椰青 $58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
椰青很新鮮,味道清新微甜,刮下椰青肉很鮮嫩,很fresh!
意大利芝士蛋糕 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
意大利芝士蛋糕口感豐富、濃郁而美味。奶香濃郁、柔軟細膩、豐富層次,蛋糕頂層有可口的外皮,有朱古力粉和一些脆脆的薄片組成
芒果椰汁西米露 $68⭐️⭐️⭐️⭐️
香濃椰汁配搭西米露,加上香甜芒果,入口順滑,香氣四溢一份好友夏日感覺的甜品
#掌門雞 #掌門無骨海南雞 #凱撒沙律, #和牛漢堡配脆薯條椰青,#Virgin Mojito,#意大利芝士蛋糕,#芒果椰汁西米露 # thebirdieking #荃灣

2023-09-08 25 瀏覽
🐔掌門無骨海南雞半隻$168雞肉嫩滑無骨,醬汁酸甜度配合得剛剛好🐔日式雞皮餃子六隻$48脆皮效果做得十分出色,內餡是蔬菜,降低邪惡感🧃柚子梳打$38清爽解膩,配合炸物一起享用,非常舒服🍜掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵$138拉麵Q彈度滿分💯,配合麻辣口水雞,完全結合在一起,雖然「撈過界」但很融合🍔和牛漢堡配脆薯條$148賣相很吸引,漢堡整體十分多汁水,蔬菜爽口,和牛一口大滿足,薯條也十分酥脆🐔惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬$48單骨雞翼吃起來相當過癮,瞬間脱骨,希臘乳酪醬濃郁也解膩🍷風平浪靜$88以咖啡和茶融合的雞尾酒,口感順滑,非常有特色,推薦試試🥭芒果椰汁西米露$68鮮芒果味道濃郁香甜,份量十足🍦掌門雞蛋糕配日本雪糕$58雞蛋糕可自選口味,內餡的蜜豆香濃不會假甜,蛋糕體鬆軟,配冷凍的雪糕,體驗冰火兩重天=== === === === === === === === === 🌟整體:8.5/10🌟食物:8.5/10🌟環境:9/10🌟價格:8/10=== === === === === === === === === 掌門雞 (荃灣)荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖=== ==

🐔掌門無骨海南雞半隻$168
雞肉嫩滑無骨,醬汁酸甜度配合得剛剛好

🐔日式雞皮餃子六隻$48
脆皮效果做得十分出色,內餡是蔬菜,降低邪惡感

🧃柚子梳打$38
清爽解膩,配合炸物一起享用,非常舒服

🍜掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵$138

🍔和牛漢堡配脆薯條$148

🐔惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬$48
單骨雞翼吃起來相當過癮,瞬間脱骨,希臘乳酪醬濃郁也解膩

🍷風平浪靜$88
以咖啡和茶融合的雞尾酒,口感順滑,非常有特色,推薦試試

🥭芒果椰汁西米露$68
鮮芒果味道濃郁香甜,份量十足

🍦掌門雞蛋糕配日本雪糕$58

🌟整體:8.5/10
🌟食物:8.5/10
🌟環境:9/10
🌟價格:8/10

掌門雞 (荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖

• 和牛漢堡配脆薯條
阿公同舅公食飯舅公話要帶我食好嘢😋好少上去如心廣場二樓成日以為得一層 搵食都係得果層嚟到呢度 見到個名已經震撼咗一下😯「掌門雞」 即刻要試下有幾「掌門級」先得😈顧名思義係以「雞🐔」為主題有日 / 韓 / 泰 / 港 / 川 / 西 式選擇👆🏼👆🏼睇到呢度係咪已經好吸引呢🤤除咗雞🐣之外 其實都仲有其他食物都係以上嘅款式去變化出嚟例如:和牛漢堡🍔芒果糯米飯🥭日式肥牛拉麵🍜等等係一間非常多元化嘅多國菜餐廳嚟🍽而且呢度地方好大 座位好舒服環境都好靜 同朋友嚟聚真係一流選擇🤙🏼唔講咁多 睇下相比D嘢食吸引下先啦😜(個掌門雞蛋糕真係好cute cute呀😍)
阿公同舅公食飯

係一間非常多元化嘅多國菜餐廳嚟🍽
而且呢度地方好大 座位好舒服
環境都好靜 同朋友嚟聚真係一流選擇🤙🏼

唔講咁多 睇下相比D嘢食吸引下先啦😜
(個掌門雞蛋糕真係好cute cute呀😍)

2023-08-09
2023-09-07 23 瀏覽
餐廳以簡約日式裝修為主,空間感十足,座位闊落,除左主打🐔外,仲有特色Cocktail同手工蜜蜜啤。⭐️法式原味烤雞 (半隻) $168送到黎仲係熱辣辣,雞皮炸到金黃色,肥膏唔多,香料入味,雞肉肉厚多汁。⭐️泰式青咖喱蝦球 $208青咖哩汁係稀身果種,味道香濃,甜甜辣辣,蝦有8隻,肉質彈牙。配菜有大量豆角同茄子,索晒咖喱汁好惹味。⭐️6品小食拼盤 $108♥掌門網紋春卷♥彈牙蝦餅♥日式雞皮餃子♥惹味水牛城單骨雞翼♥日式唐揚炸雞♥脆炸單骨雞翼每款都炸得好香脆,送酒一流。一向好怕炸雞好乾身,但呢款肉質嫩滑好食。⭐️芒果黑糯米飯 $68花形既擺盤好有心思,芒果清香,黑糯米口感軟糯。⭐️掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58雞蛋糕好香蛋味,口感香脆鬆軟,甜甜地,配埋Cream同雪糕食,一熱一凍🤭。另外有🍓🍌🫐,感覺食緊甜品都健康d。⭐️Suntory - The Premium Malt’s (Gold) $58⭐️ Suntory - The Premium Malt’s (Black) $58好大杯好抵飲🍺💬店員好Nice 💬餐廳好貼心,有準備手套同濕紙巾

⭐️法式原味烤雞 (半隻) $168

♥惹味水牛城單骨雞翼
♥日式唐揚炸雞
♥脆炸單骨雞翼

⭐️芒果黑糯米飯 $68
花形既擺盤好有心思,芒果清香,黑糯米口感軟糯。

⭐️掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58

好大杯好抵飲🍺

💬店員好Nice
💬餐廳好貼心,有準備手套同濕紙巾
2023-09-06 33 瀏覽
今日去左如心廣場掌門雞 裝修好新正 坐位闊落 同朋友聚會傾計一個唔錯嘅地方🥢泰式雞煲雞煲香氣撲鼻 上菜滾左就食得 煲內嘅雞好大件 份量好多 食落酸酸地好開胃雞肉又好嫩滑 食食下原來煲底仲有好多冬菇同金菇 吸哂啲汁好滋味🥢日式咖哩吉列豬扒飯個吉列豬扒炸得好鬆脆 豬扒好厚身 配埋個咖哩醬食絕配 飯係我最鍾意嘅珍珠米🫶🏻🥢惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪水牛城雞翼被醬汁包圍住 食落熱辣辣🤩好惹味💯🥢掌門雞蛋糕配雪糕雞蛋糕賣相好cute食落好香蛋味 大隻版嘅雞蛋仔🤭同朋友一人一舊岩岩好🥢意大利芝士蛋糕Tiramisu用玻璃杯上 望落好精美有淡淡咖啡味 芝士漿好smooth面頭仲有啲脆脆口感特別🥢🍓士多啤梨奶昔奶昔賣相好靚 好香士多啤梨味同奶香味🥢🌱青檸梳打飲落好清新 夏天飲好解渴

🥢泰式雞煲

奶昔賣相好靚 好香士多啤梨味同奶香味

🥢🌱青檸梳打
飲落好清新 夏天飲好解渴
  • 泰式雞煲
今日同朋友去咗荃灣嘅掌門雞食晚餐。入到餐廳,裡面好闊落,好多座位,環境好舒適。我地點咗精選二人餐(A),包括海南雞拼口水雞、泰式青咖哩煙鴨胸、蒜蓉炒雜菜、油飯2個、掌門雞湯(冬瓜湯)2碗、是日甜品2個。另外二人餐可以加$98要韓式炸雞(蒜香蜜糖汁)。我地仲點咗2杯咖啡同1個意大利芝士蛋糕。海南雞拼口水雞口水雞醬汁好惹味,海南雞雞肉好滑,配埋三色醬(黑醬油、薑蓉、辣醬)食,配搭一流。泰式青咖喱煙鴨胸咖喱有好香嘅椰香味,咖喱汁撈飯一流,仲有番茄仔、茄子、豆角等配菜。蒜蓉炒雜菜裡面有椰菜、鮮冬菇、金菇、紅蘿蔔、豆角、炸蒜,味道唔錯。韓式炸雞(蒜香蜜糖汁)例牌(8件) $98雞炸得啱啱好,唔會太乾,配埋蒜香蜜糖汁,味道好夾。是日甜品 奶凍上面有層覆盆子果醬,味道酸酸甜甜,好食。意大利芝士蛋糕 $68Tiramisu好creamy,有杏仁味,裡面有層蛋糕,上面有餅碎,口感層次好豐富。凍泡沫咖啡 (左)凍鮮奶咖啡 (右)

海南雞拼口水雞

泰式青咖喱煙鴨胸

蒜蓉炒雜菜
裡面有椰菜、鮮冬菇、金菇、紅蘿蔔、豆角、炸蒜,味道唔錯。

韓式炸雞(蒜香蜜糖汁)例牌(8件) $98
雞炸得啱啱好,唔會太乾,配埋蒜香蜜糖汁,味道好夾。

是日甜品
奶凍上面有層覆盆子果醬,味道酸酸甜甜,好食。

意大利芝士蛋糕 $68

凍泡沫咖啡 (左)
凍鮮奶咖啡 (右)

2023-09-05 49 瀏覽
去荃灣搵朋友食飯,揀左如心廣場二期呢間尊門食雞嘅餐廳🍴。餐廳環境舒適,四周牆身櫃入邊,每一格都放咗唔同口味嘅蜜蜜啤,以熊貓做主題🐼。招牌菜有唔同煮法唔同口味嘅雞。有烤雞、炸雞、海南雞、口水雞、雞煲,好多選擇。我哋最後叫咗個泰式雞煲,一d小食、兩杯飲品,同埋兩份甜品🍮。泰式雞煲雞煲好抵讚,泰式嘅香料醬汁只係BB 辣,雞好滑,好少見一個雞煲有咁多雞髀同雞翼,而且仲有啲金菇香菇配料,份量好足料好食!意式酥炸靈魚鬚配秘製他他醬 (跟主菜加配小食)魷魚鬚好脆同新鮮,點唔點他他醬都好好食。港式咖喱蝦球 港式咖喱可以揀唔同嘅配料,咖喱整體都整得幾好食嘅,不過如果要加錢嘅話都係揀返豬牛雞,因為蝦球嘅菜式比較高價啲。脆炸芝麻雞翼(3隻)雞翼整得好香脆,有濃郁嘅麻油味,口感唔錯!Oreo奶昔朋友叫嘅Oreo奶昔,我飲咗兩啖,味道有啲似Oreo麥旋風雪糕,佢啲牛奶好飲,其實我仲想飲多幾啖。士多啤梨奶昔我個草莓奶昔又香嘅草莓牛奶味,自己都幾鍾意飲!蝦餅同埋網紋春卷蝦餅同埋春卷都要趁熱食,整得好脆口好好食🤤!芒果黑糯米飯靚係靚嘅,不過份量就好迷你,仲細過一隻手掌,芒果都好甜,呢個甜品嘅份量就啱鍾意食甜品又怕肥嘅
去荃灣搵朋友食飯,揀左如心廣場二期呢間尊門食雞嘅餐廳🍴。

泰式雞煲

意式酥炸靈魚鬚配秘製他他
醬 (跟主菜加配小食)
魷魚鬚好脆同新鮮,點唔點他他醬都好好食。

港式咖喱蝦球

脆炸芝麻雞翼(3隻)
雞翼整得好香脆,有濃郁嘅麻油味,口感唔錯!

Oreo奶昔

士多啤梨奶昔
我個草莓奶昔又香嘅草莓牛奶味,自己都幾鍾意飲!

蝦餅同埋網紋春卷
蝦餅同埋春卷都要趁熱食,整得好脆口好好食🤤!

芒果黑糯米飯
靚係靚嘅,不過份量就好迷你,仲細過一隻手掌,芒果都好甜,呢個甜品嘅份量就啱鍾意食甜品又怕肥嘅女仔!

掌門雞蛋糕配日本雪糕
食到最後,我哋先至上呢個甜品,賣相好得意😎,笑哈哈係紅豆味雞蛋糕(2粒),雪糕似日本超市或者便利店食到嗰種焦糖布甸味,會比較甜啲!
  • 泰式雞煲
  • Oreo  奶昔
  • 士多啤梨奶昔
  • 意式酥炸靈魚鬚配秘製他他 醬
2023-09-04 27 瀏覽
十號風球之後🌪️🌪️見到menu什麼關乎雞嘅菜式都有係有d懷疑會唔會鬼五馬六但見餐廳好闊落店員又有禮就即管試下店面真係大到….唔似喺香港入面仲有bar裝修幾舒服試咗buffalo 雞翼幾好食!試埋日式雞拉麵同西式雞螺絲粉估唔到都係好好味!!!絕對對得起佢主打賣雞嘅形象!連小朋友餐具都有心思唔會好似一般餐廳全部ikea款😂最開心係店員們老老少少都好有禮貌啱啱打完風都咁cheerful係抵讚👍👍
十號風球之後🌪️🌪️

裝修幾舒服
試咗buffalo 雞翼
幾好食!

試埋日式雞拉麵同西式雞螺絲粉
估唔到都係好好味!!!
絕對對得起佢主打賣雞嘅形象!

連小朋友餐具都有心思
唔會好似一般餐廳全部ikea款😂