2024-08-16 1537 瀏覽
位於石門專吃餃子🥟「搞餃鎭」,有勁多款式餃子可選擇,今次專登踩單車到店品嚐,支持小店系列😍💫手拍青瓜🥒青瓜脆嫩清爽可口,而且醬汁酸酸甜甜好開胃😝💫麻辣秋葵秋葵嫩滑搭配麻辣醬,不過略嫌辣了一點,絕對適合嗜辣朋友仔😂💫雙拼餃麵🍜湯底粟米蘿蔔湯有種家的味道,身為無飯家庭的我,超級喜愛🍲🌟紫菜粟米豬肉餃餃子的皮薄餡多,紫菜與粟米🌽配搭增添了層次感,味道幾新鮮👅加埋少少豬肉鮮香,飽肚感滿足😌🌟芫荽馬蹄豬肉餃清新的芫荽🌿同爽脆馬蹄口感特別,豬肉餡鮮美口感豐富再底加配上海麵,清光光😎💫風味三拼🌟芫荽馬蹄豬肉餃 加上生菜底🥬以另一碗上好大份🥳最正有粟米蘿蔔湯底,好味道😋🌟黑松露蟹籽鮮蝦餃每一隻充滿了黑松露蟹籽鮮味,而且鮮蝦足料大大啖好滿足😆🌟芝士粟米鮮蝦餃芝士粟米鮮蝦餃,口感層次分明,較其他餃子多一份濃郁口感💕

💫手拍青瓜🥒
青瓜脆嫩清爽可口,而且醬汁酸酸甜甜好開胃😝

💫麻辣秋葵
秋葵嫩滑搭配麻辣醬,不過略嫌辣了一點,絕對適合嗜辣朋友仔😂

💫雙拼餃麵🍜
湯底粟米蘿蔔湯有種家的味道,身為無飯家庭的我,超級喜愛🍲

🌟紫菜粟米豬肉餃

🌟芫荽馬蹄豬肉餃

💫風味三拼
🌟芫荽馬蹄豬肉餃
加上生菜底🥬以另一碗上好大份🥳最正有粟米蘿蔔湯底,好味道😋

🌟黑松露蟹籽鮮蝦餃
每一隻充滿了黑松露蟹籽鮮味,而且鮮蝦足料大大啖好滿足😆

🌟芝士粟米鮮蝦餃
芝士粟米鮮蝦餃,口感層次分明,較其他餃子多一份濃郁口感💕

2024-07-22
  • 紫菜粟米豬肉餃
  • 芫荽馬蹄豬肉餃
  • 黑松露蟹籽鮮蝦餃
  • 芝士粟米鮮蝦餃
𝔸 𝕥𝕠𝕨𝕟 𝕗𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕗𝕣𝕦𝕚𝕥𝕗𝕦𝕝 𝕕𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘𝕤🥟好耐無踏足石門呢片地🥸,估唔到幾年間開左咁多餐廳小舖🥢,今次被餃子店個名吸引左🌈。望入舖頭,哇d餃子好大隻🌞,咁要試試啦~先來一個二至三人套餐🙋🏽,包括兩款餃子各6隻,兩碗麵/菜同埋飲品。個人覺得煎餃要揀重口味的🤪,反正煎都係非健康選擇,要用 quota 就一次過♨️。第一款係咖喱淮山羊肉煎餃,咖哩羊肉都幾濃郁幾香口🍛,第一次見淮山做餃子餡,頗有新鮮感💫。第二款係芫荽馬蹄豬肉煎餃,芫荽控一定好喜歡,好足料好豐富😀,個人唔特別好芫荽都覺得好新鮮同唔會抗拒🌵,加埋馬蹄好爽口,呢個配搭唔錯👍🏽。套餐配米線同生菜,湯底有青紅蘿蔔🥕。飲品揀左黑白豆漿,豆漿配餃子簡直係絕配👯‍♂️。另外加左個手拍青瓜,酸酸地幾開胃👄。Set Meal for 2-3 | $132🐑Pan-fried Curry Lamb Dumplings🌿Pan-fried Coriander Dumplings🍜Rice Noodles in Soup / Lettuce🍼Soy Bean / Black Soy Bean🥒Hand-pat Cucumb

Set Meal for 2-3 | $132
🍼Soy Bean / Black Soy Bean
🥒Hand-pat Cucumber | +$12

食餃子店可以唔食原汁原味湯餃子🤹🏽‍♂️,我地再點左蝦餃三拼,每款3隻,包括1️⃣黑松露蟹籽鮮蝦餃,黑松露味好搶 fo🪄;2️⃣帆立貝萵筍鮮蝦餃,原隻帆立貝都幾鮮,加埋萵筍好 refreshing🪅;3️⃣松茸蟹籽鮮蝦餃,菇味滿滿好滿足⛱️。題外話如果湯底係靚靚煲湯,就更美味吸引,會好似拉麵咁飲埋個湯底🤣。

Prawn Dumplings Sharing Plate | $74
🦀Black Truffle Crab Roe with Prawn
🐚Scallop Prawn with Celtuce
🍄‍🟫Matsutake Crab Roe with Prawn

午餐
今晚又去咗📍石門搵野食🧏🏻‍♀️睇中間呢搞餃鎮✨由年輕人開設既餃子店,晚飯時間超多人,提供多款創新口味餃子🥟🥟亦有傳統口味,仲有小食、自家製飲品等,超多選擇🤟🏻重點係價錢相宜,性價比十足🥳🔹經典系列👉🏻泡椒酸菜豆角豬肉餃用上泡椒、酸菜等調味,再加入爽脆豆角,泡椒味清新突出,內餡鮮香脆爽,別有一番風味!👉🏻白菜豬肉餃鮮嫩多汁、口感滑嫩既內餡超飽滿,選用半肥瘦豬肉完全唔會鞋口!🔹養生三拼👉🏻紫菜粟米豬肉餃鮮香濃郁既紫菜配以香甜金黃粟米粒、JUICY豬肉餡,一啖咬落去爆哂汁~👉🏻帆立貝萵苣鮮蝦餃第一次食餃子內餡係有帆立貝,夠哂創新!原粒帆立貝夠綿軟,仲有爽口萵苣、彈牙鮮蝦,層次感豐富~👉🏻准山野菌雞肉餃足料野菌菇味濃,配以健脾准山、爆汁雞肉,配搭新鮮又健康~🔹風味三拼👉🏻莞茜馬蹄豬肉餃餡料加入大量芫茜,茜味十足!仲有爽脆馬蹄、爽滑豬肉餡,大大隻餃子超飽滿!👉🏻黑松露蟹籽鮮蝦餃好有食緊點心既感覺~味道獨特又彈牙,蟹籽同鮮蝦都好有口感,特別加入黑松露,香氣十足!👉🏻芝士粟米鮮蝦餃拉絲芝士配鮮甜粟米+爽滑鮮蝦,啖啖香甜濃郁夠哂滋味~🔹手拍青瓜醬汁酸酸甜甜帶點微辣,食落超級開胃!青瓜爽口入味,做前菜一

🔹經典系列

👉🏻泡椒酸菜豆角豬肉餃

👉🏻白菜豬肉餃

🔹養生三拼

👉🏻紫菜粟米豬肉餃

👉🏻帆立貝萵苣鮮蝦餃

👉🏻准山野菌雞肉餃
足料野菌菇味濃,配以健脾准山、爆汁雞肉,配搭新鮮又健康~

🔹風味三拼

👉🏻莞茜馬蹄豬肉餃

👉🏻黑松露蟹籽鮮蝦餃

👉🏻芝士粟米鮮蝦餃
拉絲芝士配鮮甜粟米+爽滑鮮蝦,啖啖香甜濃郁夠哂滋味~

🔹手拍青瓜
醬汁酸酸甜甜帶點微辣,食落超級開胃!青瓜爽口入味,做前菜一流!

🔹飲品
自家製飲品超受歡迎,黎到已經賣哂~最後揀咗無糖白豆漿、黑豆漿、凍檸樂,夠冰凍,飲落透心涼!

搞餃鎮✨
📍沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖
2024-05-15
2024-11-10 0 瀏覽
今次黎到石門,同大家介紹一間餃子專門店 一 餃搞鎮🌟風味三拼 $68芫茜馬蹄豬肉餃餃子大大粒,外皮煎至香脆,搭配芫茜、馬蹄、豬肉,有肉味之餘,馬蹄爽口🤤👍🏻芝士粟米鮮蝦餃餃子大大粒,外皮煎至香脆,搭配鮮蝦、邪惡既芝士同粟米🤤👍🏻👍🏻黑松露蟹籽鮮蝦餃餃子大大粒,外皮煎至香脆,搭配充滿香氣既黑松露、蟹籽同鮮蝦🤤👍🏻👍🏻🌟養生雙拼 $56湯餃湯底選用自家肴製豬骨高湯帆立貝萵筍蝦餃一咬開就見到大大粒帆立貝、爽口既萵筍同鮮蝦肉🤤👍🏻👍🏻松茸蟹籽鮮蝦餃一咬開就有松茸既香氣,搭配蟹籽、同鮮蝦,鮮味十足🤤👍🏻👍🏻📍搞餃鎮地址:石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖#石門 #搞餃鎮 #餃子 #湯餃 #煎餃 #留港消費 #支持小店 #覓食石門 #食在石門 #風味三拼 #養生雙拼 #為食關注組 #石門食乜好 #餃子專門店 #香港美食地圖 #芫茜馬蹄豬肉餃 #芝士粟米鮮蝦餃 #帆立貝萵筍蝦餃 #松茸蟹籽鮮蝦餃 #黑松露蟹籽鮮蝦餃 #九十後行到邊食到邊
今次黎到石門,同大家介紹一間餃子專門店 一 餃搞鎮

🌟風味三拼 $68
芫茜馬蹄豬肉餃

芝士粟米鮮蝦餃

黑松露蟹籽鮮蝦餃

🌟養生雙拼 $56
湯餃湯底選用自家肴製豬骨高湯

帆立貝萵筍蝦餃
一咬開就見到大大粒帆立貝、爽口既萵筍同鮮蝦肉🤤👍🏻👍🏻

松茸蟹籽鮮蝦餃
一咬開就有松茸既香氣,搭配蟹籽、同鮮蝦,鮮味十足🤤👍🏻👍🏻

📍搞餃鎮
地址:石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖

2024-11-08 0 瀏覽
餃子皮厚 無汁 湯味精濃 飲一啖都勁口渴 啲店員態度又惡 叫無反應 碗都唔俾你 辣椒醬同醋都要叫佢幾次先俾你 鋪細要做生意都明 都唔使逼到夾硬中間放張長枱落去 外賣又放係長枱上面 食客又坐係長枱度食野 啲外賣客一出一入咁係長枱拎外賣 都幾騷擾 最大獲係食完即刻肚痛
2024-11-03 73 瀏覽
D餃子空心, 有冇搞L錯咁既價錢, 夠膽比人。 一個餃子,得幾粒萵筍, 一隻蝦BB,同一隻凡立貝。之前食過好食, 一次比一次差。垃圾! 有圖有真相! 70幾80蚊餃子可以食唔飽, 凹既。
D餃子空心, 有冇搞L錯
之前食過好食, 一次比一次差。
垃圾! 有圖有真相!
70幾80蚊餃子可以食唔飽, 凹既。

2024-11-03
2024-11-03 0 瀏覽
今次約咗朋友去石門食飯,一出石門地鐵站就被一間叫做「搞餃鎮」嘅店名吸引到🤣🤣。入到去嘅裝修真係好有趣,感覺就好似進入咗一個小鎮🤭。除了店名搞笑之外,呢度嘅食物水準都唔錯,未到七點已經有好多人喺度幫襯或者買外賣🥡。我哋叫咗養生三併(紫莱粟米豬肉餃、帆立貝萵筍鮮蝦餃、准山野菌雞肉餃)講到餃子,真係唔可以用「大隻」嚟形容,應該用「珍寶」或者「巨型」黎形容😳!例如帆立貝鮮蝦餃,每一隻入面都有一粒帆立貝同埋一隻鮮蝦,真係好實在🙌🏻。另外,小食都唔算太辣,就算我唔係好食辣嘅人,都可以食到🌶️。整體來講,今次的用餐體驗真係好開心,下次仲想再來試其他餃子!

👧🏻Wodafoodie in Shatin夏天咁熱都唔想食粉麵飯,石門有間專食餃子既小店,店名好搞鬼,每粒餃子大隻到嚇親😱係正常餃子既雙倍大小!非常足料,餃子控必試!🥰一行五人叫左5 set 湯餃同煎餃~仲加左上海麵($10)🍜✨ 💚養生三拼 $70/9隻紫菜粟米豬肉餃/帆立貝萵筍鮮蝦餃/准山野菌雞肉餃三拼有齊豬肉、鮮蝦同雞肉三款餃子,餡料都係健康既材料😍紫菜粟米豬肉餃有勁多粟米粒🌽 蝦餃加左萵筍食落好清甜🥒雞肉餃感覺好健康🐥✨ ❤️‍🔥蝦餃三拼 $74/9隻黑松露蟹籽鮮蝦餃/帆立貝萵筍鮮蝦餃/松茸蟹籽鮮蝦餃鍾意食蝦餃又想健康d既一定要試呢個蝦餃三拼,每粒餃子都有幾隻大蝦😍三款都好鮮甜!黑松露好香,帆立貝萵筍仲有種清新感覺,松茸蟹籽🦐✨ 🐷韭菜豬肉餃 拼 椰菜豬肉餃 $52/8隻最常見既豬肉餃,但因為佢大大粒又有好多菜,所以好鮮甜好好食!🥰✨ 🦐帆立貝萵筍鮮蝦餃 拼 松茸蟹籽鮮蝦餃 (🍳煎餃) $66/8隻✨ 🩵風味三拼 $68/9隻 (🍳煎餃)芫茜馬蹄豬肉餃/黑松露蟹籽鮮蝦餃/芝士粟米鮮蝦餃食餃子又點可以唔食煎餃!🥟餃子皮底部煎得香脆,又唔會好似坊間個d炸到成粒硬曬咁,好香口好好食🙂
👧🏻Wodafoodie in Shatin

✨ 💚養生三拼 $70/9隻
紫菜粟米豬肉餃/帆立貝萵筍鮮蝦餃/准山野菌雞肉餃

✨ ❤️‍🔥蝦餃三拼 $74/9隻
黑松露蟹籽鮮蝦餃/帆立貝萵筍鮮蝦餃/松茸蟹籽鮮蝦餃

✨ 🐷韭菜豬肉餃 拼 椰菜豬肉餃 $52/8隻

✨ 🩵風味三拼 $68/9隻 (🍳煎餃)
芫茜馬蹄豬肉餃/黑松露蟹籽鮮蝦餃/芝士粟米鮮蝦餃
食餃子又點可以唔食煎餃!🥟餃子皮底部煎得香脆,又唔會好似坊間個d炸到成粒硬曬咁,好香口好好食🙂‍↕️❤️

✨ 麻辣海帶絲 $24
✨ 麻辣皮蛋 $24

✨ 🍹百香果紅茶/支裝無糖白豆漿/支裝黑豆漿/
凍檸茶/凍奶茶 $8/each
✨ 粟米蘿蔔豬骨湯

📍 搞餃鎮 (沙田)
沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下G19A號舖
2024-10-23 159 瀏覽
第一次來這間餃子店很不好的體驗買了個外賣一拎上手成碗湯倒瀉晒仲熱到差啲焫親手返去同職員講叫佢換返個俾我佢居然同我講俾你嗰陣冇瀉喎?咁係你裝得唔好先至會瀉㗎?唔通我特登整倒瀉?然後再特登行返嚟搵你搞?浪費自己時間?之後求其倒番啲湯落去然後先識得喺個底度放張紙皮做返個平衡點很差的服務態度如果個餃子係好食嘅話我都暫且算數但係個餃子真係我食過最難食嘅餃子無論係皮超級厚的入面的料都好難吃而且很不新鮮的感覺不會再來
第一次來這間餃子店
很不好的體驗

買了個外賣
一拎上手成碗湯倒瀉晒

仲熱到差啲焫親手
返去同職員講
叫佢換返個俾我
佢居然同我講
俾你嗰陣冇瀉喎?
咁係你裝得唔好先至會瀉㗎?
唔通我特登整倒瀉?
然後再特登行返嚟搵你搞?
浪費自己時間?

入面的料
都好難吃
而且很不新鮮的感覺

不會再來
食物質素一般 ,但價錢貴 1隻餃子平均至少7蚊以上。款式就多嘅。但係啲餡料就差啲,豬肉餃,無乜豬肉。啲皮又厚自助落單 ,上菜等至少一個鐘,大量漏單 ,網上外賣平台、堂食,都幾枱客係咁追。個人經驗就等咗一個鐘淨係嚟到碟青瓜,真係好得閒先好去食服務無乜禮貌。好多甩漏,無下次。叫咗2人餐,但係份量得好少,2個人食完都唔夠飽,加上又等得耐,整體來講我唔推薦食量大嘅人食。唯一好處係 款式夠特別,如果大把時間嘅你可以試吓。謝謝觀看

服務無乜禮貌。好多甩漏,無下次。

2024-10-10
70 分鐘 (堂食)
警世⚠️就算啲餃幾好食都唔會幫襯除非你想等到成肚氣 成粒鐘都冇嘢食叫左2人餐再單點一碗湯餃,等左一段時間上左2人餐小食同飲品,再隔多陣上埋單點嘅湯餃。食完單點湯餃之後一直等,等左成半個鐘都未上到2人餐碗餃麵,見到店鋪都好忙,都有耐性再等下,但中途見其他食客叫外賣都出左,都冇見到我地叫個2人餐,追問吓店員,佢哋話今日好忙,同埋煎餃要再等耐啲,咁我哋都照等。隔咗陣見到遲過我哋入嚟嘅食客都上咗碗餃,咁我以為係單點會快啲就冇講啲咩,但嗰時其實都已經等咗差唔多一粒鐘。點知再等多陣見到最遲入嚟嘅食客都已經上咗兩碗麵,即刻問店員點解人哋有我哋仲未有,嗰時店員先至發現原來漏咗單🤯點解佢哋嘅系統咁搞笑可以落咗單,出左小食飲品但係會漏左碗麵!等左成個鐘先話冇,我地即刻話要取消,但店員唔單止冇任何愧疚同補償,竟然仲要收返我哋飲品同埋小食嘅原價(本身2人餐包埋飲品同埋優惠價加配小食)!等左成個鐘,唔係食餃子食飽,係比呢間野激到飽😡中途見外賣平台都接左好多單,好多外賣員都好不滿係度催單,同埋外賣超時,好心店舖唔夠人手做唔切,連堂食都做唔好,就唔好做外賣!真係不知所謂,嘥咗我成個鐘時間!如果你真係好有耐性可以等成個
警世⚠️就算啲餃幾好食都唔會幫襯
除非你想等到成肚氣 成粒鐘都冇嘢食

如果你真係好有耐性可以等成個鐘,不妨去試吓呢間嘢,我就冇下次啦🤷🏻‍♀️
2024-10-12
60 分鐘 (堂食)
2024-10-06 336 瀏覽
食物可以,服務垃圾,餐廳侍應尤其是後生嗰個,態度極度惡劣。首先,入到去,基本上大部份都係空枱,個後生妹係都要逼我哋坐張二人枱,態度仲要唔好。跟住啲餃子上嚟嘅時候,啲湯仲要一彈彈落隻腳度,條褲污糟晒,態度仲要差到,求其講句sorry就算,所以即時要佢道歉,佢可能以為攞包紙巾擺張枱就OK,但係我想講,你態度足以令人唔再上嚟食,一星都俾多你👍講返食物,餃子係OK嘅,湯餃同煎餃都好足料大隻,但千祈唔好嗌湯面,個面好普通,米線煮得好淋,個湯非常淡,似水多過湯,只嗌餃子可以了👍 你想受氣,觀迎光顧👍
食物可以,服務垃圾,餐廳侍應尤其是後生嗰個,態度極度惡劣。
首先,入到去,基本上大部份都係空枱,個
你想受氣,觀迎光顧👍
2024-10-04 276 瀏覽
嚟到石門,本身係餃子愛好者嘅我,每次經過呢間餃子店都好想試下!而今日終於有機會一試究竟🤩⭐️2-3人餐 $132⭐️紫菜粟米豬肉煎餃配上海麵餃子望落好大隻,而且煎得香脆,內裏餡料肉汁豐富,配合埋粟米嘅香甜,好滿足!上海麵湯底清甜,個人會喜愛濃厚少少嘅湯底。⭐️芫茜馬蹄豬肉煎餃配上海麵芫茜份量好足,配合馬蹄爽口清甜嘅味道,對比起紫菜粟米豬肉餃,個人就比較喜愛呢款多d喇!總括嚟講,食物質素不過不失,嚟到石門想食餃子麵食嘅都係一個唔錯嘅選擇🥰

⭐️2-3人餐 $132

⭐️紫菜粟米豬肉煎餃配上海麵

⭐️芫茜馬蹄豬肉煎餃配上海麵

2024-09-18 272 瀏覽
這家餐廳曾經是石門的必食推介,但自從有次食過餃子皮“超削”兼餡料不新鮮後已很久沒來光顧,但今天重遊舊地竟有驚喜!我們點了個2-3人餐,有兩碗每碗雙拼6隻的足料餃子,配兩支500毫升的黑芝麻豆漿,對於食量普普通通的我們已足夠有餘。帆立貝餃子仍是我們的至愛,萵笋鮮蝦帆立背貝是絕佳的配搭,黑松露鮮蝦餃子亦非有咬口,以前未試過的松茸鮮蝦餃亦表現不俗。但願這家開業了一年多的小店能繼續保持水準和力求創新,為一眾餃子迷刨製更多美味的餃子。
,但今天重遊舊地竟有驚喜!

帆立貝餃子仍是我們的至愛
,萵笋鮮蝦帆立背貝是絕佳的配搭
,黑松露鮮蝦餃子亦非有咬口
,以前未試過的松茸鮮蝦餃亦表現不俗。

2024-09-18
  • 帆立貝餃
  • 黑松露餃
  • 松茸餃
2024-09-15 244 瀏覽
❤️我哋好鍾意食餃子🥟趁住假期❤️就去搵下野食先😋🚇餐廳位置超方便💯一出閘就已經見到🥟個鋪名仲好有趣🤣令人印象深刻呢🥳🥟蝦餃三拼湯餃🌈入面有三款✅每款有三隻🥟有黑松露蟹籽鮮蝦餃、帆立貝萵筍鮮蝦餃同埋松茸蟹籽鮮蝦餃💯✨湯底:係好正嘅豬骨淆出嚟嘅清湯🔥真材實料💯入面仲有好甜又新鮮嘅粟米🌽同埋紅蘿蔔🥕我就加左脆口嘅生菜🥬味道濃郁🤤充滿住層次豐富❤️令人回味無窮🥳🦐黑松露蟹籽鮮蝦餃:大大隻又脹卜卜嘅黑松露蟹籽鮮蝦🦐黑松露味好香✅咬開蝦餃餃子仲好多汁💯正呀🥳🦪帆立貝萵筍鮮蝦餃:呢隻帆立貝萵筍鮮蝦餃入面仲有隻帆立貝架💯真才實料呀❤️好少見餃子入面會用脆口又新鮮嘅萵筍✅好有新鮮感呢🥳🦀松茸蟹籽鮮蝦餃:松茸蟹籽鮮蝦呢個組合真係好夾喎✅咬落口超彈牙又有好香濃嘅松茸味道👅隻餃子size仲好巨型添🥳🥟養生三拼湯餃🌈入面有三款✅每款有三隻🥟有紫菜粟米豬肉餃、帆立貝萵筍鮮蝦餃同埋准山野菌雞肉餃 💯✨湯底:係好正嘅豬骨淆出嚟嘅清湯🔥真材實料💯入面仲有好甜又新鮮嘅粟米🌽同埋紅蘿蔔🥕我就加左彈牙嘅上海麵🥬味道濃郁🤤呢碗湯最後係比我地飲晒💯🐽紫菜粟米豬肉餃:餃子皮薄餡多✅入口仲有好多紫菜架✅啲粟米粒粒夠曬新鮮🌽大啖咬落去口感勁
❤️我哋好鍾意食餃子🥟趁住假期❤️就去搵下野食先😋

🥟養生三拼湯

🐽紫菜粟米豬肉餃:餃子皮薄餡多✅入口仲有好多紫菜架✅啲粟米粒粒夠曬新鮮🌽大啖咬落去口感勁正呀🥳

🐥准山野菌雞肉餃:聽到呢個名就已經好健康喇💯充滿住家鄉嘅味道👅餃子皮薄餡厚🥟餡料入面有野生菌菇嘅清香🍄加埋嫩滑嘅雞肉🍗不得了呀🥳

羅漢果茶:自家製嘅凍羅漢果茶☕️入口清清甜甜🥤透心涼呀🥳

黑豆漿:黑豆漿的豆味微香✅味道濃郁💯入口順口香醇❤️唔會好甜❤️唔錯呀🥳