2023-10-31
🎀元朗。長龍牛舌超岩打卡👅又高質又抵食日式燒肉🍗🎀🪄店名* #摩登牛舌燒肉專門店🔮地址* 元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$586.3 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_元朗剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_燒肉➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵元朗出名多野食 去左甘多次都未試過食呢間😜見到呢排超多人介紹 尤其系佢地既長龍牛舌 勁吸睛🤓去到附近已經見到超光超搶眼既店面 好有日式風格😯同埋都勁爆場 出面都會有幾張凳for等位 就算多人都唔怕累 超貼心😊🍽️食物質素🍽️餐廳會有三款套餐選擇 價錢分別由$199至$499 款款都夠曬豐盛 唔夠食仲可以優惠追加 種類繁多 任君選擇✨我覺得$399系最抵食 我見到最多人揀都係呢個套餐 因為入面已經包9款肉同埋有我最愛既牛舌🤗份量都好豐盛 性價比極高 分分鐘抵食過放題😍Set C燒肉組合拼盤 $399👀評分💖💖💖💖💖🪄長龍牛舌必食🤤超級打卡 勁長勁厚身😍食落去好有口感 牛味好濃😆燒到兩邊焦脆就更加正🤗👀評分💖💖💖💖💖🪄
🪄店名* #摩登牛舌燒肉專門店
🔮地址* 元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$586.3 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍽️食物質素🍽️
Set C燒肉組合拼盤 $399
🪄長龍牛舌
🪄厚燒豚五花
意外好食 份量勁多 有兩大條😍油脂肥美 一擺落爐燒已經噴曬火 超誇張😆反而有d韓國感覺 燒完就可以用剪刀剪翻一塊塊 加埋生菜及泡菜一齊食 超有滿足感😙
🪄鳳梨牛肋條
原個鳳梨呈上好過癮 牛肋條份量岩岩好 軟硬適中 估唔到呢個價錢都可以食到呢個質素既牛✨食到太膩又可以燒下菠蘿 都幾甜幾多汁啵😇
🪄摩登雪花肉
呢個本身我對佢期望唔大 估唔到超驚喜!燒完之後一啲都唔乾柴 又唔會過於肥膩 反而仲好嫩 有肉汁😯一啲都唔劣質 勁抵🤣🤣
🪄雞腿肉
又係好出色 雞味好出!擺系爐到燒到雞皮勁脆身 但雞肉都仲可以嫩滑 好犀利😆
🪄薯仔
薯仔切到十分薄片 燒到十分脆卜卜 好似薯片甘 又幾得意啵~
👀評分💖💖💖💖
🪄三色腸拼盤
一次過可以試曬三款腸 有白腸,黑腸及好似台灣腸甘 幾香口 黑腸好少見 好似焦香甘 白腸我覺得最好食😎
👀評分💖💖💖💖
🪄水冷麵
有好多水果 食落好fresh 解膩消暑一流 份量超多超飽腹😉
🪄配菜拼盤
有泡菜,中華沙律及車厘茄 好適合送肉食 酸酸甜甜好開胃😊
追加
🪄燒鰻魚$89
無骨鰻魚好方便 燒完外皮好香脆 魚肉偏實淨 少許腥味可接受 $89份量勁多勁划算😋
🪄飲品-超大杯鴨屎香手打檸檬茶$45
最近手打檸檬茶好出名 更加可以飲到檸檬香味 上菜時嚇親 勁大杯勁重手😗兩個女仔都可以share一杯飲 鴨屎香幾特別啵 甜度好適中😎
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️