今晚嘅食物水準其實都唔錯烘麵包夠香不過沙嗲牛肉麵就今次少咗沙嗲汁味道唔夠呢個位置手機訊號唔好只可以連接Wi-Fi但係好多人唔知,又係咁叫人用QR code落單,搞到好多人不知所措做管理嗰個阿姐就成日用啲五純正嘅廣東話係咁鬧啲員工,我只係嚟呢度食星期日嘅早餐,唔係聽呢啲咁嘅嘢呀整體來講食物水準跌咗少少,但係換咗呢個管理嘅阿姐之後服務態度完全唔得,有時係整體環境算舒適並唔係服務嘅時候做得如何,淨係聽見佢把聲都煩
今晚嘅食物水準其實都唔錯
烘麵包夠香
不過沙嗲牛肉麵就今次少咗沙嗲汁味道唔夠

2021-11-21
$40 (早餐)
2021-11-20 82 瀏覽
疫情之下,好多餐廳執笠,只有連鎖餐廳仲有機會生存。比較過幾間分店,前2-3 年已經去過旺角同荃灣,以為食物貴精不貴多,但係結果一樣都係款式少之外,多數食物啖而冇味。因為有工作在附近,今日去咗奧運呢間,結果有驚喜。 2 人一枱遇上對面唔識嘅陌生人,就會咁安排- 中間加隔板,唔會好尷尬。食物上枱都有誠意,單憑意粉上面果5 塊叉燒排到咁有心思,都值得加分。叉燒唔肥唔瘦,意粉都係冇乜味,多士雖然唔夠脆,但至少暖,蛋尚算出色好滑。熱杏霜,粉太少幾乎冇杏霜味,唔啱我口味。成個餐$63.. ,性價比唔高。不過職員都唔錯,幾有禮貌。
因為有工作在附近,今日去咗奧運呢間,結果有
驚喜。

熱杏霜,粉太少幾乎冇杏霜味,唔啱我口味。

成個餐$63.. ,性價比唔高。不過職員都唔錯,幾有禮貌。
2021-10-18 162 瀏覽
中午諗住同小朋友去食下野。見到敏華冰廳之前係旺角食過幾好。今次去奧運諗住有餐好野食啦!因為差半個鐘先到下午茶時間。但小朋友又好想食下午茶餐就問下可吾可以叫下午茶餐俾正價。落單個男人好粗魯話:未救鐘丫嗎!下午茶种有半個中丫!🤢要食米叫依個囉!之後叫個炸雞翼公仔麵🍜🍗5分鐘倒就有得食啦!勁快!1隻雞翼生既吾緊要3隻都係血紅色既🤬個落單既態度又差禾!🤢本身都覺得敏華冰廳幾好。但依次之後吾會再有下次!如果小朋友食到肚屙我一定打電話去食環!
中午諗住同小朋友去食下野。
見到敏華冰廳之前係旺角食過幾好。
今次去奧運諗住有餐好野食啦!
因為差半個鐘先到下午茶時間。
未救鐘丫嗎!下午茶种有半個中丫!
🤢要食米叫依個囉!
之後叫個炸雞翼公仔麵🍜🍗
5分鐘倒就有得食啦!勁快!
1隻雞翼生既吾緊要3隻都係血紅色既🤬
個落單既態度又差禾!🤢
本身都覺得敏華冰廳幾好。
但依次之後吾會再有下次!
如果小朋友食到肚屙我一定打電話去食環!
2021-10-10 97 瀏覽
吃早餐一個小時,不斷聽到職員跟客人口講不好意思,全線人手不夠,本店得4個員工。門口多客等檯而店內又多檯未收拾。職員不斷趕客出店去門口排隊。感到員工對客人講話都充滿了負能量。管理層需要正視人力資源問題。如果認為不是人手不足問題就是員工能力和態度問題。問題處理前去吃飯都會感染負能量。

2021-10-10
5 分鐘 (堂食)
$40 (早餐)
用餐優惠
優惠券
2021-10-01 77 瀏覽
排隊等位完全沒有人理,自己找到座位坐下之後沒有人過來幫忙落單,舉手示意當作沒有看見,從來沒有見過態度如此之差的員工!希望管理層能夠重視起來,下次絕對不會再來光顧!
2021-10-01
下午茶
2021-08-30 132 瀏覽
突然心血來潮想食西多士,剛剛下午茶時段,咪去附近搵間茶餐廳食,諗住敏華都應該唔會太差,一坐低就叫了西多士+凍檸茶,全間餐廳只有兩、三枱客,但都等了15分鐘先有得食,食第一啖已經覺得有油益味,諗住算啦都照食啦!點知真係越食就覺得越油,反轉件西多,發現個面係冇沾蛋,西多士變吸滿油嘅包,最後我都係頂唔順,食唔晒就走!
2021-07-31 192 瀏覽
奧海城一期分店原本環境不錯,地方座位都濶落舒適。但最近不知為何,服務和食物都變得很差,服務人員不足,態度也不友善,食物大都半冷不熱!十分失望!管理層知道問題嗎?
今日入到去見冇乜客,得嗰兩三枱,心諗應該唔使等好耐,點知侍應落單話要等15分鐘,諗住15分鐘好快啫,睇吓片就過啦,點知一等就等咗45分鐘,叫個栠應埋嚟問,佢嘅態度仲好似我唔啱咁,用好敷衍嘅態度叫我等多等,態度超差
2021-06-11 263 瀏覽
每次落單叫侍應過來都冇人理,明明見到聽到客人叫人,但就係唔理,來左黑口黑面,態度極差,叫兩份凈係上一份,隔離枱嗌要杯水,結果送兩杯水來比我,我想話唔系一兩個侍應係咁,係大多數都係咁差,我去過佢咁多間分店,得奧海城係最差,大家如果想來嘅要有心理準備
2021-04-02 386 瀏覽
奧海城分店假日非常多人排隊,客服欺善怕惡,讓地盤工人不用排隊,就可以人餐廳!侍應仲話地盤工人早已訂枱!原來敏華有訂枱,真的匪夷所思!如此服務態度,應以强烈譴責!永不幫襯!
2021-02-15 414 瀏覽
在疫情😷下的過年,約👯朋友小聚☕🍴,去左敏華食野一入餐廳就感受到新年氣氛~🎉🎉🎉🙆服務員非常有禮貌😍😌,親切😝😝,講左好多賀年語句🙆🙆🙆衛生做得很到位,那麼繁忙時段都可以做得這麼乾淨整齊!而且新年期間,客流量很多,但是都能做到每個客人都能服務到位!!!第一次黎吾知食咩好,經侍應介紹叫左酥皮蛋撻,同熱奶茶蛋撻酥皮很酥脆,,蛋味很濃郁,鮮奶蛋白撻,很香奶味,一個字,贊!酥皮又酥又香,奶茶又香又滑~
在疫情😷下的過年,約👯朋友小聚☕🍴,去左敏華食野

一入餐廳就感受到新年氣氛~🎉🎉🎉

🙆服務員非常有禮貌😍😌,親切😝😝,講左好多

賀年語句🙆🙆🙆

衛生做得很到位,那麼繁忙時段都可以做得這麼乾

淨整齊!

而且新年期間,客流量很多,但是都能做到每個客

人都能服務到位!!!

第一次黎吾知食咩好,經侍應介紹
叫左酥皮蛋撻,同熱奶茶

蛋撻酥皮很酥脆,,蛋味很濃郁,鮮奶蛋白撻,很

香奶味,一個字,贊!

酥皮又酥又香,奶茶又香又滑~

酥皮蛋撻
2021-02-14
下午茶
  • 熱奶茶
  • 酥皮鮮奶蛋白撻
  • 酥皮蛋撻~
2020-11-11 524 瀏覽
来了原本想堂食,坐下後改變主意改外賣。結果後來坐下的人都快吃完了我的外賣還沒好。去櫃檯問一句竟然揮手叫我走開。真的不知道這是什麼服務態度。十分確定一輩子不再來這種惡劣的餐廳。
外賣自取
2020-11-09 422 瀏覽
😎相信好多人都覺得香港冰室係懷舊感,隨著時代變遷新式既冰室亦相對湧現。今日黎呢間係連鎖冰室,相信大家都唔陌生。先黎一個酥皮蛋撻,想食好耐🤭雖然唔係新鮮出爐,但上抬都熱辣辣。酥皮鬆化,蛋香滑。另外,我地叫左兩份常餐,沙茶牛肉米粉同惹味五香肉丁公仔麵。兩份都係要炒滑蛋火腿拼歐式軟多士。先講一講沙茶牛肉米粉,米粉吸哂沙茶醬好入味而且麵質滑嘟嘟,牛肉份量都幾足。五香肉丁公仔麵呢個配搭常見,正常水準。滑蛋就真係好嫰滑🤤多士洪到脆脆地塗埋牛油食好正。🍹🍍菠蘿賓治飲落冇乜味🙄凍奶茶本來想叫小冰,店員話冇冰架☺☺茶底香濃又唔怕比冰溝淡❤推介。上餐速度好快,座位都幾寛闊,仍然可以係新式冰室搵番懷念既味道🥰😍🤩。

滑蛋就真係好嫰滑🤤多士洪到脆脆地塗埋牛油食好正。

🍹🍍菠蘿賓治
飲落冇乜味🙄

凍奶茶

2020-10-27 297 瀏覽
第一次去呢間食下午茶,朋友叫咗蛋撻,牆上倒數器顯示時間,蛋撻好味。座位舒適,服務一般。我叫咗咖央多排列得很有心思,以為好食,點知妹仔大過主人婆,牛油蓋哂的味,只有少少椰香,感受唔到斑蘭味,直情係牛油多,試1次就夠,不會推介。
咖央多
2020-09-18 335 瀏覽
今朝好想食5香肉丁米, 去朋友屋企之前咁岩見到有敏華就入去食個早餐。依度D位唔會好迫, 坐得算舒適, 同埋可能新開, 環境都算幾乾淨!多士炒蛋加個米粉係我最愛, 可惜依度個米粉唔係幼身新竹米, 不過依個個人口味黎姐~ 而五香肉丁就比得孤寒左D啦, 敏華既早餐比一般茶記偏貴, 但依個份量既肉丁就差DD~~ 至於炒蛋就好好食, 炒得好靚, 當熟又滑又香, 正~ 多士厚身微微烘過, 但係冇牛油., 如果有牛油一定好食好多!野飲叫左杯熱咖啡, 幾香濃, 唔錯。

野飲叫左杯熱咖啡, 幾香濃, 唔錯。