2007-11-02
早幾日上左慈雲山, 冇去到小食館, 專程黎呢間食店, 聽聞呢間食店都好出名下, 於是乎就入去試下啦!入去坐底之前, 見到門口整緊煲仔飯, 好似好得咁喎, 不過礙於師傅唔係好肚餓關係, 所以冇試到, 於是乎坐底決定叫碗牛什米, 而友人就叫左碗雲吞麵!牛什米個湯底好靚而牛什好香, 有牛肚, 牛膀, 牛肺同埋牛腸, 牛肚好入味, 炆得好腍, 牛膀唔韌唔苦, 可以喎, 牛肺又係好入味同好腍, 幾正, 唯獨係牛腸麻麻地, 苦苦澀澀, 唔得, 叫米粉就最穩陣, 所以不過不失啦; 雲吞麵雲吞就一般, 雲吞皮夠薄不過個餡太實喇, 一般喇!總括黎講呢度d野食都算經濟實惠, 一碗粉都係賣十四蚊, 絕對抵食! 不過師傅就唔覺得特別好味, 普普通通咁啦, 唔會食唔到但又唔會吸引到要番黎再食囉, 下次都仲會黎不過一定唔會唔專程黎囉!