2022-12-10 28 瀏覽
食店介紹.Nippon Sushi Dining 日和號日本料理.刺身-八爪魚 $58-油甘魚 $82-劍魚腩 $82-三文魚腩 $86壽司-6吋三文魚壽司 $48-胡麻醬火炙帆立貝壽司 $45-火炙左口魚邊壽司 $38-北寄貝壽司 $38-鰻魚壽司 $38-稻荷吞拿魚沙律壽司 $28-吞拿魚壽司 $45-火炙三文魚腩壽司 $34-玉子壽司 $22-帆立貝壽司 $48-七味火炙鱈埸蟹棒壽司 $36-蟹籽軍艦 $34小食-八爪魚小丸子 $38特飲-梅子青檸梳打 $32-白桃乳酸梳打 $32.MegaBox這地方除了看電影同去瑞典大型傢俬店外我真的記不起還有什麼了😅但最近去了附近打算6口在這裡尋找有什麼東西吃,途中發現了一間裝潢頗有趣的日式料理店「日和號日本料理」,店內裝6啲修已日本車卡為主題,座位寬敞舒適👍🏻.刺身-八爪魚口感嫩中帶脆,新鮮爽嫩,非常有嚼勁🤤-油甘魚肉厚肥嫩,魚肉細緻甘甜滑嫩😋-劍魚腩擁有著濃郁的味道,帶有豐富的油質壽司-6吋三文魚壽司6吋長的三文魚入口魚油充斥著口腔😋-胡麻醬火炙帆立貝壽司火炙後令帆立貝有點焦香味👍🏻-火炙左口魚邊壽司口感豐富有嚼勁,咀嚼過程中能感受到甘
食店介紹
-八爪魚小丸子 $38
特飲
-梅子青檸梳打 $32-白桃乳酸梳打 $32

刺身
-八爪魚口感嫩中帶脆,新鮮爽嫩,非常有嚼勁🤤
-油甘魚
肉厚肥嫩,魚肉細緻甘甜滑嫩😋
-劍魚腩
擁有著濃郁的味道,帶有豐富的油質

-6吋三文魚壽司
6吋長的三文魚入口魚油充斥著口腔😋
-胡麻醬火炙帆立貝壽司
火炙後令帆立貝有點焦香味👍🏻
-火炙左口魚邊壽司
口感豐富有嚼勁,咀嚼過程中能感受到甘甜的魚油緩緩滲出😋
-北寄貝壽司
味道甘甜,肉質肥美及爽脆👌🏻
-鰻魚壽司
雖然不算很肥美,但勝在入口感受不到有魚骨😁
-稻荷吞拿魚沙律壽司
甜甜的腐皮包著吞拿魚沙律,味道很夾😆
-吞拿魚壽司
口感較腍,魚味濃厚👍🏻
-火炙三文魚腩壽司
肉質頗為肥美,火炙後更感受到三文魚的油脂香味👌🏻
-玉子壽司
雖然普通,但就是喜歡玉子甜甜的味道😋
-帆立貝壽司
-七味火炙鱈埸蟹棒壽司
蟹棒壽司雖然是很普通的款色,但加入七味粉後增添了辛辣味道👌🏻
-蟹籽軍艦
雖然平平無奇的壽司,但總是會下單的一款😆

-八爪魚小丸子
外脆內軟,帶點芥辣味
特飲
-梅子青檸梳打
-白桃乳酸梳打
兩者都不過不失的飲品👌🏻
2022-12-06 40 瀏覽
日和号壽司料理 (九龍灣)好食度: 😋😋😋😋/5性價比: 😌😌😌/5回頭率: 🚶🏻🚶🏿🚶🏽/5價錢:HKD586 話說有日見到呢間日和話做緊半價,咁就諗住去試試。入到去其實唔係太多客,不過無計啦,地點問題,megabox真係好難話會好旺場嘅。咁坐低睇吓個半價menu ,都無話因為半價就得好少選擇,基本上想食嘅都壽司種類都有。咁就決定係個半價menu上,無論刺身、壽司定小食都嗌一啲啦,咁刺身方面就要咗三文魚腩、八爪魚、帶子、北寄貝。而個三文魚腩夠肥,食落好有滿足感。其他刺身都係合格以上,新鮮嘅就無死錯人嘅。另外壽司都嗌咗幾多下,叫咗海膽軍艦、三文魚籽軍艦、香葱吞拿魚腩碎軍艦、火炙左口魚邊壽司、火炙三文魚腩壽司、帆立貝壽司、火炙柚子胡椒帆立貝壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司、鰻魚壽司、七味火炙鱈場蟹棒壽司、油甘魚壽司同劍魚腩壽司。真係無因為半價而淨係做啲平價貨出嚟,而係海膽、三文魚子呢啲都做到半價,半價咗之後其實係抵食嘅,而且都無話將貨就會,多數壽司都係新鮮好味,唯獨係個火炙柚子胡椒帆立貝好似唔夠新鮮,柚子胡椒都冚唔住陣味,但好奇地,其餘兩款口味嘅帆立貝係新鮮無事㗎喎,而原味係最能食得出佢新鮮嘅
日和号壽司料理 (九龍灣)

好食度: 😋😋😋😋/5
性價比: 😌😌😌/5
回頭率: 🚶🏻🚶🏿🚶🏽/5
價錢:HKD586

話說有日見到呢間日和話做緊半價,咁就諗住去試試。

咁就決定係個半價menu上,無論刺身壽司定小食都嗌一啲啦,咁刺身方面就要咗

另外壽司都嗌咗幾多下,叫咗海膽軍艦、三文魚籽軍艦、香葱吞拿魚腩碎軍艦、火炙左口魚邊壽司、火炙三文魚腩壽司、帆立貝壽司、火炙柚子胡椒帆立貝壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司、鰻魚壽司、七味火炙鱈場蟹棒壽司、油甘魚壽司同劍魚腩壽司。真係無因為半價而淨係做啲平價貨出嚟,而係海膽、三文魚子呢啲都做到半價,半價咗之後其實係抵食嘅,而且都無話將貨就會,多數壽司都係新鮮好味,唯獨係個火炙柚子胡椒帆立貝好似唔夠新鮮,柚子胡椒都冚唔住陣味,但好奇地,其餘兩款口味嘅帆立貝係新鮮無事㗎喎,而原味係最能食得出佢新鮮嘅。其實個海膽都好新鮮,完全唔腥。另外三文魚子都唔係醃到超鹹嘅嗰啲嚟。再加上個火炙左口魚邊,燒過嘅魚身,令到啲油脂出晒嚟,重要咬落係爽口,唔係薄到一燒就就融晒咁濟。

至於呢度嘅小食就只得一款,就係八爪魚小丸子,老實講就普通,粒小丸子係脆口嘅,但入面粒八爪魚就真係勁少勁細粒,無咩咬口,反而啲漿就灌到滿滿咁,有改善空間囉。

另外重叫咗啲嘢嚟飲吓,分別係凍柚子玫瑰花蜜同芒果梳打。

應該係飲時無攪渾,杯凍柚子玫瑰花蜜開頭飲落勁清,㺯底時就好甜,所以要攪好啲再飲會好啲。而杯芒果梳打就好好飲,飲落去係有種爽嘅感覺。

呢度啲職員都好勤力咁收碟,而且都有聽到佢哋同其他枱嘅人解釋吓半價嘅詳情同埋點用QR code落單咁。整體個體驗都唔錯。

———-//////————
地址:九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
電話:23590025

~~~~~~~~~
#堂食 #kongerguy #kongercouple #搵食 #情侶 #港侶 #couple #foodie #food #美食 #megabox #日和號壽司料理 #壽司 #刺身
🚄日和号壽司料理 🍣《九龍灣》係mega box睇完戲搵野食 發現呢間火車🚄主題裝修嘅日式餐廳幾得意 見佢款式選擇幾多仲有半價tim 一於試試佢😀分別叫左4款刺身同埋12款壽司 勝在件件大大嚿同半價 半價左次後都係十幾廿蚊有一碟兩件嘅壽司 刺身最貴都係40幾蚊好抵食!另外環境好闊落坐得都好舒服 😌侍應嘅服務態度都好好👍🏻4款刺生🐟劍魚腩三文魚腩吞拿魚刺身油甘魚12款壽司🍣帆立貝壽司火炙柚子胡椒帆立貝壽司火炙三文魚腩壽司火炙左口魚裙邊壽司胡麻醬火炙三文魚壽司海膽軍艦三文魚籽軍艦鰻魚壽司吉列炸生蠔壽司吉列炸蝦壽司香葱吞拿魚腩碎軍艦油甘魚壽司小食:🐙八爪魚小丸子(4粒)熱辣辣 外層微脆 不錯🍹飲品:梅子青檸梳打白桃乳酸梳打一d都唔甜🤣唔鍾意太甜嘅朋友可以試吓 好清爽解渴
🚄日和号壽司料理 🍣《九龍灣》

吉列炸蝦壽司
香葱吞拿魚腩碎軍艦
油甘魚壽司

小食:
🐙八爪魚小丸子(4粒)
熱辣辣 外層微脆 不錯

🍹飲品:
梅子青檸梳打
白桃乳酸梳打
一d都唔甜🤣唔鍾意太甜嘅朋友可以試吓 好清爽解渴
2022-12-05
2022-12-03 28 瀏覽
半價不減優質美味嚟到megabox支持香港電影前要醫醫個肚先,咁啱就發現半價優惠出沒,梗係唔好放過啦。咁一行兩個人就嗌咗以下嘅嘢食:刺身三文魚腩(4片)帶子(6片)北寄貝(6片)八爪魚(4片)三文魚腩夠晒肥,好味。而其他刺新都好新鮮。壽司海膽軍艦三文魚籽軍艦香葱吞拿魚腩碎軍艦火炙左口魚邊壽司火炙三文魚腩壽司帆立貝壽司火炙柚子胡椒帆立貝壽司胡麻醬火炙帆立貝壽司鰻魚壽司七味火炙鱈場蟹棒壽司油甘魚壽司劍魚腩壽司個海膽好新鮮,一啲都唔腥。三文魚子個咸香味完全唔會係死咸。帆立貝嗌咗三款,分係原味、火炙柚子胡椒、胡麻醬火炙,胡麻醬火炙就最重口味,胡麻醬嘅香口真係無得輸。火炙柚子胡椒就比較清新。至於原味就最能較品嚐帆立貝本身嘅鮮味。吞拿魚腩碎油香味足,又無筋,入口一流。火炙左口魚邊簡直係至愛,燒過嘅魚身油脂滿滿,而且有咬口唔係融到只得肥,正。其他壽司都好新鮮,無腥味,抵讚。小食八爪魚小丸子(4粒)新鮮熱辣辣送到上嚟,即刻食返粒,外皮脆卜卜再加埋每粒入面都有八爪魚粒。飲品凍柚子玫瑰花蜜(少冰)芒果梳打(少冰)試咗啖杯凍柚子玫瑰花蜜都幾清甜吓,而杯芒果梳打飲落真係好爽,好好味。同埋職員都好主動同幫得手,
半價不減優質美味

咁一行兩個人就嗌咗以下嘅嘢食:

刺身
三文魚腩(4片)
帶子(6片)
北寄貝(6片)
八爪魚(4片)

三文魚腩夠晒肥,好味。而其他刺新都好新鮮。

香葱吞拿魚腩碎軍艦
鰻魚壽司
七味火炙鱈場蟹棒壽司
油甘魚壽司
劍魚腩壽司

個海膽好新鮮,一啲都唔腥。
三文魚子個咸香味完全唔會係死咸。
吞拿魚腩碎油香味足,又無筋,入口一流。
其他壽司都好新鮮,無腥味,抵讚。

小食
八爪魚小丸子(4粒)

飲品
凍柚子玫瑰花蜜(少冰)
芒果梳打(少冰)

同埋職員都好主動同幫得手,十分用心解釋點樣落單同埋半價嘅優惠詳情,成餐飯體驗一流,值得再試。
2022-12-02 21 瀏覽
《日和号壽司料理 - 九龍灣》前幾日收工後同屋企人去左Megabox 既IKEA睇傢具,本來係想喺入面既餐廳食埋晚餐架,但唔知點解當日咁多人😨買野食條隊又勁長,即刻打退堂鼓出番去商場搵其他好野食😂由於屋企人想食壽司,所以我地就上番十樓食日和号😏記得朋友帶過我黎食半價壽司,食到勁飽個價錢都仲係好平,所以決定再帶屋企人黎試下😆當日兩個人喪點左掃點左十幾碟壽司同幾款刺身,每人點埋飲品同小食後埋單折左都係五百幾蚊😱真心抵食😋店舖既裝修模仿日本鐵路既模樣,再播住日本歌,成個feel 出曬黎呢刺身 💁🏻‍♀️三文魚腩/劍魚腩/八爪魚/油甘魚刺身我地要左四款,每款四片,我個人私心推介劍魚腩同油甘魚刺身👍🏻劍魚腩出面真係唔係經常有得食,而呢度既刺身質素都幾新鮮,切既厚度適中,一啖食曬都唔會膩壽司💁🏻‍♀️6吋三文魚壽司 六吋長既三文魚壽司😍真係好耐無食啦,不過今次個三文魚部位就比較瘦啲,有兩件都幾靚仔既😉一啖食曬會成口都三文魚油味,好滿足💁🏻‍♀️三文魚腩壽司三文魚腩一向都係穩陣之選,肉質幾肥美,食十件都唔會厭呀💁🏻‍♀️劍魚腩壽司又係我最愛既劍魚腩❤️咬落爽口彈牙,有陣好獨特既魚油味,最愛佢既口感💁🏻‍♀️火炙
《日和号壽司料理 - 九龍灣》

💁🏻‍♀️三文魚腩/劍魚腩/八爪魚/油甘魚

💁🏻‍♀️6吋三文魚壽司

💁🏻‍♀️三文魚腩壽司
三文魚腩一向都係穩陣之選,肉質幾肥美,食十件都唔會厭呀

💁🏻‍♀️劍魚腩壽司

💁🏻‍♀️火炙左口魚邊壽司
左口魚燒咗之後特別香,基本上點少少豉油已經好好味,我哋叫咗兩碟,每人有兩件剛剛好

💁🏻‍♀️花之戀
屋企人特別鍾意食花之戀,不過呢度嘅花之戀相對細件少少,少少過下口癮都唔錯

💁🏻‍♀️七味火炙鱈場蟹棒壽司
蟹棒除咗係小朋友至愛外,原來都係好多人嘅童年回憶,我屋企人次次食壽司都會叫蟹棒,少少辣辣地幾惹味

💁🏻‍♀️玉子壽司
玉子壽司就係平時喺壽司店食到嘅質素,甜甜地其實可以當甜品

💁🏻‍♀️火炙三文魚腩壽司
食完普通嘅三文魚壽司,火炙過既更加不到魚油嘅香味,正常發揮啦

💁🏻‍♀️海膽軍艦

我估餐廳係用咗加拿大海膽,味道比較濃郁,得我一個人食😉一件過下口癮就夠晒啦

💁🏻‍♀️稻荷吞拿魚沙律壽司
前排食完腐皮壽司,今次都好想再食😉上面嘅係平時我哋食三文治嘅吞拿魚沙律,同甜甜嘅腐皮味道好夾

💁🏻‍♀️八爪魚小丸子

食到後期感覺都好飽,我哋每人食咗兩粒就已經full晒啦,不過熱辣辣嘅八爪魚小丸子加上蛋黃醬係幾好食嘅,冇得輸

飲品

💁🏻‍♀️梅子青檸梳打
💁🏻‍♀️檸檬梳打

總括嚟講,可以用半價嘅價錢食咁多壽司其實係好抵食,雖然平時好少過MegaBox,但係過開嚟嘅話呢度的確係不錯嘅選擇,一定會再encore
2022-11-28
2022-11-29 26 瀏覽
今晚收工同傻寶寶👭🏽過嚟Megabox行街,發現有單點壽司、刺身做緊半價。🫶🏽。餐廳🍴就係Megabox 10樓嘅溜冰場出面😼。非常易搵。🤠餐廳座位闊落🛋️,傾計食嘢都好舒服😍。而且有日本鐵路🚞嘅車廂裝修做座位,🥳仲有個車頭可以打卡,非常特別。📸🐟 刺身➡️三文魚腩4片➡️劍魚腩4片➡️吞拿魚赤身4片➡️油甘魚4片我地揀下揀下就揀咗4️⃣款刺身。刺身類肥美鮮甜。😋🍣 壽司➡️帆立貝壽司➡️6吋三文魚壽司➡️吉列炸生蠔壽司➡️鰻魚壽司➡️親子花之戀➡️芒果花之戀➡️火炙左口魚邊壽司➡️胡麻醬火炙帆立貝壽司有多款壽司🍣可以選擇,1客1-2件。🥰全部大大件。🤩其中6️⃣吋三文魚壽司好長,成張棉胎咁。😎吉列炸生蠔壽司有驚喜🤓,唔多炸粉。😚食到啖啖蠔肉。🥹花之戀有幾款↔️有花之戀、親子花之戀、芒果花之戀。款式繁多。😉而且醋飯口感剛好,唔太鬆亦唔太緊。🤠🍙軍艦➡️海膽軍艦➡️香蔥吞拿魚腩碎軍艦➡️三文魚籽軍艦➡️芥辣八爪魚軍艦軍艦壽司食材足料。🤤大小形狀剛好一口一個,好滿足。🤭🧆 小食➡️八爪魚小丸子一碟4粒,丸子外層煙靭。😻八爪魚爽口彈牙。👏飲品我地點咗”梅子青檸梳打” & “檸檬梳打”。🥸解渴又解膩。🤩
今晚收工同傻寶寶👭🏽過嚟Megabox行街,發現有單點壽司刺身做緊半價。🫶🏽。

餐廳🍴就係Megabox 10樓嘅溜冰場出面😼。
非常易搵。🤠

餐廳座位闊落🛋️,傾計食嘢都好舒服😍。
而且有日本鐵路🚞嘅車廂裝修做座位,🥳
仲有個車頭可以打卡,非常特別。📸

🐟 刺身

➡️胡麻醬火炙帆立貝壽司

有多款壽司🍣可以選擇,1客1-2件。🥰
全部大大件。🤩
其中6️⃣吋三文魚壽司好長,成張棉胎咁。😎

吉列炸生蠔壽司有驚喜🤓,唔多炸粉。😚
食到啖啖蠔肉。🥹

花之戀有幾款↔️有花之戀、親子花之戀、芒果花之戀。
款式繁多。😉

而且醋飯口感剛好,唔太鬆亦唔太緊。🤠

🍙軍艦
➡️海膽軍艦
➡️香蔥吞拿魚腩碎軍艦
➡️三文魚籽軍艦
➡️芥辣八爪魚軍艦

軍艦壽司食材足料。🤤
大小形狀剛好一口一個,好滿足。🤭

🧆 小食
➡️八爪魚小丸子
一碟4粒,丸子外層煙靭。😻
八爪魚爽口彈牙。👏

飲品我地點咗”梅子青檸梳打” & “檸檬梳打”。🥸
解渴又解膩。🤩
自選壽司12款刺身四款一個小食兩杯嘢飲🧃自選壽司🍣望落去大約有30款選擇左右,可以隨意揀自己鍾意嘅12款。我揀咗吞拿魚壽司、三文魚壽司、劍魚、帶子壽司、鰻魚壽司、蟹子壽司、海膽壽司等等一款兩件,即係等於食咗24件😋😋 我最鍾意就係海膽壽司,因為佢嘅海膽份量非常之足夠,仲有好線嘅海膽味,其次就係吞拿魚茸壽司🍣係我最鍾意嘅,入口即溶🥰鰻魚壽司都唔錯,大大塊鰻魚。最驚喜係上面有柚子醬嘅劍魚,兩者混合非常可口刺身方面,我哋叫咗吞拿魚、三文魚、劍魚、油甘魚。每一樣都好大塊,厚切😎😎三文魚鮮味足👌👍🏻最後有一個小食,就係小丸子食咗咁多凍嘢,食返啲熱辣辣嘅小食就最啱啦😍四粒小丸子唔會太多,啱晒我胃口飲品叫咗柚子梳打同埋葡萄梳打。葡萄味濃郁,啱晒食壽司嘅氣氛總體而言,呢間餐廳最特別嘅就係佢裝修,有火車☺️坐喺火車箱入面食嘢真係第一次😆😆

自選壽司12款
刺身四款
一個小食
兩杯嘢飲🧃

自選壽司🍣

最後有一個小食,就係小丸子

飲品叫咗柚子梳打同埋葡萄梳打。葡萄味濃郁,啱晒食壽司嘅氣氛

2022-11-27 27 瀏覽
喺溜冰場隔離見到呢間日本餐廳做緊半價刺身同壽司,而且座位寛闊,坐得舒服😌茶錢 $3/位,刺身有我最愛嘅劍魚腩(4片),仲揀咗油甘魚(4片)、帶子(6片) ➕吞拿魚赤身(4片)真係好抵食👍🏻賣相仲唔錯,尤其係帶子,十分鮮甜壽司🍣就叫咗火炙左口魚邊壽司、鰻魚壽司,火炙柚子胡椒帆立貝壽司、鱈場蟹棒壽司、親子花之戀及火炙三文魚腩壽司火炙壽司好肥美😋 花之戀都有好幾款😻😻仲叫咗海膽軍艦、三文魚籽軍艦、芝麻八爪魚軍艦、芥辣八爪魚軍艦、香蔥吞拿魚腩碎軍艦及蟹籽沙律軍艦,款式都算多,真係非常不錯叫埋小食八爪魚小丸子🧆雖然比較細粒,但裡面都有八爪魚粒粒,好味飲品叫咗梅子青檸梳打,好大杯,飲落有淡淡嘅梅子同埋青檸味另外一杯熱柚子玫瑰花蜜都係比出面餐廳嘅杯大好多,味道唔會太甜,仲好香玫瑰花味🌹得黎有柚子嘅清香
喺溜冰場隔離見到呢間日本餐廳做緊半價刺身壽司,而且座位寛闊,坐得舒服😌

真係好抵食👍🏻賣相仲唔錯,尤其係帶子,十分鮮甜

火炙壽司好肥美😋 花之戀都有好幾款😻😻

飲品叫咗梅子青檸梳打,好大杯,飲落有淡淡嘅梅子同埋青檸味

2022-11-26 11 瀏覽
👈🏻日和號#japjapjap_九龍灣#japjapjap_日本菜小編去咗Megabox行街見到日和號做緊半價優惠 即刻入去試吓😝刺身三文魚腩 $86油甘魚 $82劍魚腩 $82帶子 $72刺身方面款款都好新鮮小編覺得三文魚腩同油甘魚都超好食👍🏻三文魚腩非常肥美又厚身油甘魚口感幼滑細膩兩者都油脂滿滿🤗帶子同劍魚腩就都幾鮮甜火炙左口魚邊壽司 $38小編最愛❤️微微炙燒過嘅左口魚非常香 火炙之後左口魚嘅魚油逼晒出嚟入口即溶 油脂滿滿😘火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $48柚子胡椒味好香濃配上帆立貝非常夾可以帶出帆立貝嘅鮮味😚稻荷蟹子沙律壽司 $28用咗甜甜地嘅腐皮配上蟹子蟹柳青瓜沙律係個好清爽嘅組合正吖🥰赤海老壽司 $18而家做緊特價$18就有1件超大隻嘅赤海老😍肉質好彈牙爽口仲好鮮甜添吖🤤海膽軍艦 $68好creamy嘅海膽一啲都唔腥👍🏻吞拿魚壽司 $45吞拿魚富天然魚油脂嘅甘香入口即溶係必食嘅壽司🤓親子花之戀 $48形狀整得好似一朵花色彩協調做得好好大大嚿好新鮮唔同餡料嘅配搭令人耳目一新❤️‍🔥絕對可以食出親子嘅味道芒果花之戀 $42芒果味突出甜度非常適中鍾意食花之戀嘅你💕如果想有啲唔同嘅元素嘅話
👈🏻日和號

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟

2022-11-22 6 瀏覽
(臨走先見到原來門口有大大張半額poster🤣)因為都算近有時會去megabox行下趁平日夜晚人流唔算多同朋友舒舒服服食番餐今次試下溜冰場果層附近嘅日本餐廳可能太耐冇去旅行見到室內有「日和號」列車都忍唔住打下卡~坐低先發現原來依家仲有半價壽司刺身同小食!🌟一嚟即刻叫咗一碟章魚小丸子一碟有4粒熱辣辣外脆內軟🤤刺身就叫咗三文魚、吞拿魚腩、北寄貝同帶子~壽司最突出一定係6吋長三文魚壽司🍣長到可以自己卷番做花之戀咁😂😂(而我哋又真係另外再叫咗花之戀🙈)仲有半價三文魚籽同海膽軍艦都好正~!雖然飲品冇半價但我哋都照叫咗🍋檸檬梳打、🍓士多啤梨梳打兩杯都幾好飲甜甜哋幾清爽
(臨走先見到原來門口有大大張半額poster🤣)

因為都算近有時會去megabox行下
趁平日夜晚人流唔算多
同朋友舒舒服服食番餐

今次試下溜冰場果層附近嘅日本餐廳
可能太耐冇去旅行
見到室內有「日和號」列車都忍唔住打下卡~

坐低先發現原來依家仲有半價壽司刺身同小食!🌟

一嚟即刻叫咗一碟章魚小丸子
一碟有4粒
熱辣辣外脆內軟🤤

刺身就叫咗三文魚、吞拿魚腩、北寄貝同帶子~

壽司最突出一定係6吋長三文魚壽司🍣
長到可以自己卷番做花之戀咁😂😂
(而我哋又真係另外再叫咗花之戀🙈)

仲有半價三文魚籽同海膽軍艦都好正~!

雖然飲品冇半價
但我哋都照叫咗🍋檸檬梳打、🍓士多啤梨梳打
兩杯都幾好飲
甜甜哋幾清爽
2022-11-21 18 瀏覽
今天晚上來到Mega Box看到半價日本菜🇯🇵 有半價壽司、刺身、小食,選擇不少!點了油甘魚、三文魚、帶子刺身,實在有驚喜,剌身新鮮,油脂豐富!🍣壽司的選擇更多,試了:炸蝦、炸蠔,海膽軍艦、三文魚子軍艦、帆立貝、鰻魚、𩶘魚、六吋三文魚…….等😋 如刺身一樣口感新鮮美味,飯團的酸度和黏度配合得很好,特別推介炸蠔、六吋三文魚和帆立貝壽司,炸蠔香脆鮮甜,還有分量十足的海膽軍艦👍🏻👍🏻🐙小食八爪魚丸新鮮即炸,外脆內軟,很美味的餐前小食☺️🍇巨峰梳打,不算太濃的提子香,加了乳酸,微甜清新,配搭壽司不錯!雖然環境不算華麗,但食物飲品高水準,用料新鮮,一入口就有種喜出望外的感覺,值得推介的高性價比餐廳🥰
今天晚上來到Mega Box看到半價日本菜🇯🇵 有半價壽司刺身、小食,選擇不少!點了油甘魚、三文魚、帶子刺身,實在有驚喜,剌身新鮮,油脂豐富!

🐙小食八爪魚丸新鮮即炸,外脆內軟,很美味的餐前小食☺️

話說mega box一家玩完, 老婆見呢間日本野有熟野食, 咁就揀佢啦方便bb食野.咁我地3大1細, 叫左:- $288 刺身拼盤- 鰻魚炒飯- 牛油果沙律- 鵝肝刺身飯一黎先上個炒飯, 叫比bb食, 嘩油到呢, 問老婆呢間好好咩. 佢話上openrice好多好評. 咁由佢啦, 繼續食再上個沙律. 雞碎咁少牛油果…..10分我比1分個刺身上啦, 三文魚腩老婆話好食, 蝦4隻全部又乾又梅, 帶子bb每粒都同手指公指甲size差唔多大, 吞拿魚衰過百佳, 最緊要係d海膽…..佢直接放d海膽嚮冰上面, 嚮d冰上面, 係嚮d冰上面!?!?!???我夾一舊黎食, 邊食邊lur番d冰碎出黎D海膽係同d冰碎 海草絲 炒埋一堆最後黎左個鵝肝飯, 正路野, 但我已經唔想再食落去.其間我自己order左個$28既三文魚手卷, 紫菜Lum過張tempo佢地隻soy sauce好咸, 未上菜一試已經覺得唔ok最後, 服務, 樓下d人話Mk, 無禮貌, 係既 完全認同, 叫佢比d紙巾, 比一張我. 呢間勁野無野補充, 無下次

咁我地3大1細, 叫左:
- $288 刺身拼盤
- 鰻魚炒飯
- 牛油果沙律
- 鵝肝刺身

再上個沙律. 雞碎咁少牛油果…..10分我比1分

我夾一舊黎食, 邊食邊lur番d冰碎出黎

D海膽係同d冰碎 海草絲 炒埋一堆

最後黎左個鵝肝飯, 正路野, 但我已經唔想再食落去.

佢地隻soy sauce好咸, 未上菜一試已經覺得唔ok

無野補充, 無下次
黎到Megabox想食日本菜🇯🇵剛好見到這間餐廳做緊半價優惠好抵食❗️入到黎先見到原來餐廳地方好大 大多數是卡位🛋坐得好舒服👍🏻壽司刺身有半價的緣故🤩我同朋友當食放題咁不停叫 但都只是冰山一角🤣食物款式超多啊 要留待下次再來食🤤雖然是即叫即整 但師傅好快手😍食物好快就上檯啦 刺身同壽司都好新鮮以下價錢為半額後❗️✨刺身:。三文魚 (4片) $38。吞拿魚赤身 (4片) $49。油甘魚 (4片) $41。帶子 (6片) $36☑️刺身都好新鮮 而且好厚切 尤其是三文魚😍吞拿魚油分適中亦無筋 油甘魚滑嫩甘甜🐟帶子鮮甜彈牙👍🏻✨壽司。6吋三文魚壽司 $24。稻荷吞拿魚沙律壽司 $14。親子花之戀 (1件) $24。芒果花之戀 (1件) $21。胡麻醬火炙三文魚 $18。火炙三文魚腩壽司 $17。七味火炙鱈場蟹棒壽司 $18。火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $24。吉列炸蝦壽司 $19。鰻魚壽司 $19 ☑️芒果花之戀最推薦🏵️酸酸甜甜又清爽的果肉配上肥美三文魚 一啖食晒好滿足🥰6吋長的三文魚超吸睛啊 岩晒三文魚控🤤火炙都好推薦 炙燒後逼出油香 味道更濃郁🔥火炙柚子胡椒帆立貝壽司有陣柚子味好清新幾特別🍤炸蝦好大

壽司刺身有半價的緣故🤩我同朋友當食放題咁不停叫 但都只是冰山一角🤣食物款式超多啊 要留待下次再來食🤤雖然是即叫即整 但師傅好快手😍食物好快就上檯啦 刺身壽司都好新鮮

以下價錢為半額後❗️

。火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $24
。吉列炸蝦壽司 $19
。鰻魚壽司 $19
壽司

☑️芒果花之戀最推薦🏵️酸酸甜甜又清爽的果肉配上肥美三文魚 一啖食晒好滿足🥰6吋長的三文魚超吸睛啊 岩晒三文魚控🤤火炙都好推薦 炙燒後逼出油香 味道更濃郁🔥火炙柚子胡椒帆立貝壽司有陣柚子味好清新幾特別🍤炸蝦好大隻又酥脆
芒果花之戀
6吋三文魚壽司

✨軍艦:
。海膽軍艦 $34
。三文魚籽軍艦 $29
☑️海膽好鮮甜無腥味 下面有少少青瓜一齊食好清新😍三文魚籽晶瑩剔透好飽滿

✨小食:

。凍檸檬茶 $30
。梅子青檸梳打 $32
☑️飲品都好大杯 梳打飲落吾甜 梅子同青檸酸酸甜甜好解膩🥤
梅子青檸梳打& 凍檸檬茶

📍日和号壽司料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

#megabox #日本料理 #日和號 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #花之戀 #足料 #多款 #半額優惠 #香港餐廳推介 #九龍灣
2022-11-14
三文魚刺身
芒果花之戀
6吋三文魚壽司
八爪魚小丸子
梅子青檸梳打& 凍檸檬茶
  • 軍艦
原來Megabox food court入面有間列車裝修嘅日式餐廳,坐上列車卡位,食半價壽司,飲返杯熱飲,咁又一餐啦!今次叫咗4款半價刺身同12款半價壽司,叫多少少過口癮都唔過份,而且用偽竹碟上菜都幾kawaii~三文魚腩刺身都嘗算肥美,特別推薦不敗嘅「芥辣八爪魚軍艦」同炸到脆卜卜嘅「吉列炸生蠔壽司」!另外,較為驚喜嘅係呢款半價小食「八爪魚小丸子」,1份4粒,炸到熱辣辣,咬落去外層仲微脆。半價後19蚊都幾抵食👌🏻✨飲品我叫咗杯熱柚子玫瑰花蜜,甜甜哋,有淡淡玫瑰花香,好似都幾啱女士飲🌹✨

2022-11-14 11 瀏覽
日和号壽司料理地址: 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖半價❗️半價❗️半價❗️一見到半價就衝咗入去試吓😍~半價刺身 (油甘魚; 帶子; 三文魚; 吞拿魚赤身)🍣 + 半價壽司🍣 (6吋三文魚壽司; 吞拿魚壽司; 劍魚腩壽司; 火炙左口魚邊壽司; 胡麻醬火炙三文魚壽司; 香葱吞拿魚腩碎軍艦; 海膽軍艦; 火焰柚子胡椒帆立貝壽司; 花之戀; 芒果花之戀; 蟹籽軍艦; 親子花之戀) 🍣原價$22-86/ 碟刺身正正常常,個人較為鐘意油甘魚,油甘魚鮮甜油潤又唔會太肥😚,不錯。同時,三十款半價壽司件件都份量十足好岩打卡🤩,而且色澤光鮮質素都好好,肉質厚嫰滑,油脂分怖均勻😗。個人覺得最吸晴一定係6吋三文魚壽司😍,三文魚長到足以包圍住成件壽司,而且佢又夠晒厚切同肥美又無乜腥味🤪,鍾意食三文魚嘅一定好滿足~海膽軍艦滿滿無縮水加上青瓜絲🥳,好有口感呀。八爪魚小丸子🍡$38小丸子炸起熱騰騰,外脆內軟😋,而且仲有大大粒章魚粒。波子汽水(甘檸味)🍹 $30原味波子汽水係同年時既味道😆巨峰梳打🍇$32巨峰梳打少少微甜提子味😗,口感較為清新開胃易入口。#nicefoodie九龍灣-------------
日和号壽司料理
地址: 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

半價❗️半價❗️半價❗️一見到半價就衝咗入去試吓😍~

八爪魚小丸子🍡$38
小丸子炸起熱騰騰,外脆內軟😋,而且仲有大大粒章魚粒。

波子汽水(甘檸味)🍹 $30
原味波子汽水係同年時既味道😆

巨峰梳打🍇$32
巨峰梳打少少微甜提子味😗,口感較為清新開胃易入口。

#nicefoodie九龍灣

----------------
#food  #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie  #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #香港 #香港美食 #美食 #九龍灣美食 #打卡  #九龍灣 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #megabox #日本料理 #日和號 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #拉麵 #足料 #多款 #香港餐廳推介