2022-04-30
日常 @西營盤📍西環西營盤第二街128號海昇大廈第二座地下H號舖未入cafe已經感覺好日本 連門口都係打卡位 趟門好有日本🇯🇵既感覺🥺 Cafe內近🪟窗邊有tatami既位置 早去+幸運的話都有機會坐到的 不過當日已經有人左緊係度所以就不方便影低了~cafe裝修較簡約 環境舒適🎐 店員服務態度都好好 好欣賞佢地唔止環境做到好日式feel連餐具🍴都做足 好有心思🫶🏻平日晏晝去較靜 冇咩人所以坐得好舒服 可以好好係度享受休閑既moment🤍又係💚抹茶+🤎焙茶既配搭🫶🏻🍰玄米抹茶紅豆捲蛋 $52捲蛋質感偏乾較爲可惜😢 不過配搭味道都做得不錯~🍰焙茶捲蛋 $50呢款蛋糕就比較上好好多✨蛋糕鬆軟唔乾是剛好的濕潤🍂茶味都幾香 不過私心希望個cream可以再濃味d~💚抹茶牛奶 $48冇咩苦澀味亦唔會好甜 但可惜比較淡味 抹茶味唔夠濃😢🤎焙茶牛奶 $48相反呢杯熱既hojicha latte入口就濃味好多啦🥰 拉花整得好靚🧸
日常 @西營盤
📍西環西營盤第二街128號海昇大廈第二座地下H號舖
又係💚抹茶+🤎焙茶既配搭🫶🏻
🍰玄米抹茶紅豆捲蛋 $52
捲蛋質感偏乾較爲可惜😢 不過配搭味道都做得不錯~
🍰焙茶捲蛋 $50
💚抹茶牛奶 $48