之前最hit嘅鹹蛋味魚皮新加坡入口嘅 !我經過呢間店舖就畀佢鹹蛋味魚皮吸引住! 店員推介我哋食呢一個新出榴槤味嘅水晶球! 分別有榴槤嘅貓山王同埋D24兩種選擇, 我兩款都買曬, 我自己覺得貓山王嘅味道比較濃, 食落去同珍嘅榴槤冇分別, 水晶皮嘢都好煙韌, 大家如果要試嘅時候記得要從冰箱攞出嚟,大概半個鐘頭後就可以食啦! 一人一粒做甜品好味道!

2020-02-07 83 瀏覽
屋企人就最中意榴槤,早排知道星嚼新出左100%榴槤餡水晶球,立即飛去買晒兩款味道,D24 榴槤餡&貓山王榴槤餡,俾個驚喜佢地。煙韌既水晶皮包住充滿榴槤肉既餡估唔到個水晶皮甘薄,薄得黎好滑口感多層次既豐富🥰味道超香濃,一開出黎黎遠都嗅到個陣榴槤香味咬落去又好creamyD24比較香甜而貓山王超好吃😋甜得黎有回甘味竟然小朋友都好中意食呀!記得食之前要解凍15分鐘,如果唔係就食唔到甘creamy既口感嫁啦!

煙韌既水晶皮包住充滿榴槤肉既餡
估唔到個水晶皮甘薄,薄得黎好滑
口感多層次既豐富🥰
味道超香濃,一開出黎黎遠都嗅到個陣榴槤香味
咬落去又好creamy
D24比較香甜

而貓山王超好吃😋甜得黎有回甘味

竟然小朋友都好中意食呀!

2020-02-01 85 瀏覽
大食妹同朋友仔去V Walk shopping, 偶然地買咗星嚼嘅榴槤水晶球返屋企做飯後甜品 大食妹係個超級榴槤控, 一見到就忍唔住買咗兩盒<D24榴槤水晶球 ($49) 及貓山王榴槤水晶球 ($79)>榴槤水晶球皮薄餡靚, 食落一啲都唔會滯 裏面有好多嘅榴槤肉D24榴槤水晶球價錢比較平, 但榴槤肉依然又香又甜而貓山王更加係榴槤嘅王者, 口感同香味更加濃郁, 第一啖食落去係榴槤嘅香甜, 中段有少少澀澀地, 後勁回甘, 層次感明顯比D24更為出眾 除咗榴槤水晶球以外, 店舖裏面仲有好多唔同嘅零食, 好似係而家大熱嘅鹹蛋魚皮, 但大食妹由於荷包出血就唔多作停留啦
大食妹係個超級榴槤控, 一見到就忍唔住買咗兩盒

榴槤水晶球皮薄餡靚, 食落一啲都唔會滯
裏面有好多嘅榴槤肉
D24榴槤水晶球價錢比較平, 但榴槤肉依然又香又甜

除咗榴槤水晶球以外, 店舖裏面仲有好多唔同嘅零食
, 好似係而家大熱嘅鹹蛋魚皮
, 但大食妹由於荷包出血就唔多作停留啦
  • 貓山王榴槤水晶球
2020-01-31 60 瀏覽
本身係榴槤控嘅我,除咗喜歡食真嘅榴槤肉之外,同樣喜歡食榴槤造嘅副食品,所以近近哋就去咗屋企附近嘅星嚼買咗兩盒榴槤水晶球返黎食過下口癮!我分別買咗一盒貓山王(HK$79)同一盒D24 (HK$49) 榴槤水晶球,一盒有兩粒的,同樣係用無添加100%榴槤餡造,咬開已經嗅到榴槤味,食落簡直正到暈左,軟綿綿又凍凍哋嘅榴槤餡,又香又夠滑,兩者比較貓山王係比較香啲!當甜品一流呀!重點係星加坡製造!食都食得安心啲!值得一試呀!

2020-01-29 56 瀏覽
呢間野有個更特別嘅product係鹹蛋蝦頭 我男朋友話幾好食 超惹味😏但係因為我唔食得 所以我哋今次就試咗另一樣野 都好好食 推介大家試😎·冬陰功鹹蛋魚皮$60普通嘅鹹蛋魚皮就食得多啦 呢一個冬陰功口味 我就第一次食😋😋佢係食落勁重冬陰功味 有少少酸酸甜甜咁樣 好好味 會不自覺食曬成包🙊😂😂😂同埋佢個包裝都做得幾好 入面係keep到超脆 不過我覺得佢入邊比較少 好快食曬 所以有少少貴 但係都值得一試既🥰·#rbyeat#rby東南亞菜#rby南昌 #rby旺角 ·📍深水埗深旺道28號V Walk 2樓110號舖📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓38號舖📍元朗大棠路7號元朗恆隆銀行大廈地下7B號舖
冬陰功鹹蛋魚皮$60
冬陰功鹹蛋魚皮
2020-01-28
冬陰功鹹蛋魚皮
2020-01-26 46 瀏覽
今日經過朗豪坊見到買鹹蛋黃炸魚皮買到出晒名嘅聲嚼!而家出咗【貓山王】和【D24】榴槤水晶球!身為榴槤空嘅我,即刻買來試!先試D24 ,輕輕切開榴槤香已經飄到成個廳都係,榴槤嘅香甜味已經令人感到非常幸福!再試埋貓山王,香味更加濃郁,食落帶有甘甜味道!兩款水晶球嘅榴槤肉都係爆多,令人食得滿足!記得係冰櫃拎出嚟嘅時候放室溫攤返完再食,就好似食軟雪糕一樣,的確係令人榴槤忘返!P.S. 點解有提供保冷袋同埋小冰包,夠晒貼心

P.S. 點解有提供保冷袋同埋小冰包,夠晒貼心

2020-01-20 27 瀏覽
除了人氣鹹蛋魚皮外,還有無腦炸蝦頭、薯片等惹味小吃,客人更可試食。不過最吸引我的還是榴槤水晶球,標榜用上無添加100%榴槤餡,作為榴槤控又怎可錯過!D24榴槤水晶球 ($49)貓山王榴槤水晶球 ($79)一打開盒子,榴槤香氣撲鼻而來,叫人口水直流。一口大小的水晶球,size如乒乓球般大,非常圓渾飽滿。水晶皮厚度適中,口感煙煙韌韌,榴槤餡料份量十足。榴槤味濃郁,香甜幼滑,啖啖榴槤肉,入口即化,吃得滿足,非常美味。

D24榴槤水晶球 ($49)

貓山王榴槤水晶球 ($79)

水晶皮厚度適中,口感煙煙韌韌,榴槤餡料份量十足。

2020-01-16 20 瀏覽
之前同事去新加坡出差買鹹蛋魚皮做手信,食過返尋味原是星嚼 starchewhk 是專門賣新加坡/馬來西亞食物!見到榴連水晶球做特價,就買了both 猫山王 及 D24,每一盒有兩粒好真實,感覺同食真的榴連無分別!
2020-01-16 12 瀏覽
深水埗區的V Walk 都算是新建商場,而且又是這區的大型購物中心,所以我們也會經常去逛逛,而其中一間我們最喜歡的店就必定是星嚼!這裡除了有超受歡迎的人氣咸蛋魚皮等小食外,其實還有很多榴槤控也會尖叫的D24榴槤及貓山皇榴槤水晶球!榴槤雪糕、榴槤蛋撻、榴槤月餅也吃過,冰凍的榴槤水晶球也是第一次吃!一盒內有兩顆超飽滿的榴槤水晶球,一咬之下發現,原來是用超薄而有彈性的水晶皮包住厚厚的榴槤蓉及肉!!榴槤肉之多絕不欺場!!!D24榴槤較清甜,清香的榴槤味會充滿整個口腔,咬一口再慢慢細嚼,會吃到一絲一絲的榴槤肉。而貓山皇味道則比較「霸道」,說它「霸道」是因為它味道香濃,吃完D24後再吃它,它能完全蓋過之前的味道,絕對是榴槤控的超級最愛!順帶一提,這裡的紙袋也好可愛呀~~
深水埗區的V Walk 都算是新建商場,
而且又是這區的大型購物中心,
所以我們也會經常去逛逛,
而其中一間我們最喜歡的店就必定是星嚼!

這裡除了有超受歡迎的人氣咸蛋魚皮等小食外,
其實還有很多榴槤控也會尖叫的D24榴槤及貓山皇榴槤水晶球!
榴槤雪糕、榴槤蛋撻、榴槤月餅也吃過,
冰凍的榴槤水晶球也是第一次吃!
一盒內有兩顆超飽滿的榴槤水晶球,

一咬之下發現,
原來是用超薄而有彈性的水晶皮包住厚厚的榴槤蓉及肉!!
榴槤肉之多絕不欺場!!!
D24榴槤較清甜,
清香的榴槤味會充滿整個口腔,
咬一口再慢慢細嚼,
會吃到一絲一絲的榴槤肉。
而貓山皇味道則比較「霸道」,
說它「霸道」是因為它味道香濃,
吃完D24後再吃它,
它能完全蓋過之前的味道,
絕對是榴槤控的超級最愛!

順帶一提,
這裡的紙袋也好可愛呀~~
2020-01-13
睇開爵爵&貓叔嘅畫作, 原來有零食同佢crossover, 間唔中有喺各大mall擺booth原來有間實體舖叫做”星爵•零食”@南昌站一出嘅V Walk. 全部都係MADE IN 星加玻而宜完全無加防腐劑食都食得超級安心💛.>魚皮系列 之 * 冬蔭公醎蛋魚皮 *個人認為Plastic Thing魚皮真係不能錯過der! 尤其係勁邪惡嘅醎蛋系列🤪. 打開發現塊塊都好大而且有粒粒醎蛋碎包住, 食左一塊....不得了停唔到口....滿滿醎蛋勁好味, 冬蔭公味勁strong呢! 仲辣到有啲噴火添👍🏻. 根本唔使reseal, 一陣風同同事開心些牙哂!!!>麻辣醎蛋無腦蝦頭Resealable嘅袋可以keep耐好多, 即刻開埋蝦頭食先🤩. 個個都話麻辣味勁刺激好正! 辣之餘醎蛋味仲非常突出, 一袋有好多粒又係開左食唔停口.....無哂😂. >同事都好想知道邊度有得賣, 但暫時應該只有三個鋪頭: 南昌V Walk, 旺角朗豪坊, 元朗🎈

魚皮系列 之 * 冬蔭公醎蛋魚皮 *

2019-12-19
外賣自取
$68 (其他)
2019-08-30 472 瀏覽
一直知道星嚼係台灣好出名既漫畫知道出左鹹蛋魚皮迫不及待去買兩包 一辣一唔辣任君選擇 吾辣:鹹蛋魚皮每一塊都癡上鹹蛋粒粒 口感去到起沙既程度 又脆又大塊 鹹蛋鹹鹹香香但係有少許甜味,吾會係死咸,重點係你會見到好真材實料,有香草🌿調調味,難怪咁夠味道,好惹味,越食越想食。辣味魚皮:夠曬脆身,而且完全吾油,好食過金鴨多多聲,而且仲有好辣椒🌶乾,當蔬菜🥬乾咁食,啫辣人士必食。❤總結 下次一定要再買多幾包先 平靚正
一直知道星嚼係台灣好出名既漫畫

知道出左鹹蛋魚皮迫不及待去買兩包 一辣一唔辣任君選擇

總結 下次一定要再買多幾包先 平靚正
2019-08-30 200 瀏覽
我最鐘意食零食,得閒睇下電視玩下電腦又會搵下屋企有咩食。媽咪早排買左幾包咸蛋黃魚皮番黎,我食完覺得味道幾好,見到原來係「星嚼」的產品,今日經過深水埗就再買黎試下。原來有冬蔭公口味,我就試試啦。新加坡出產,魚皮炸得非常香口香脆,打開包裝已經有濃濃冬蔭公香味。魚皮唔會好油膩,冬蔭公香口濃郁,唔會好辣。一塊一塊好快食哂!我再買一包冬蔭公咸蛋蝦頭。蝦頭好香脆。咸蛋黃味道突出濃郁,冬蔭公充滿泰式風味,食到停唔到口啊!
原來有冬蔭公口味,我就試試啦。
我再買一包冬蔭公咸蛋蝦頭。
2019-08-30 125 瀏覽
自己一向都好鍾意食零食,成日都忍唔到口今次見到依間包裝係由自己喜愛既插畫師設計,就買左兩款零食支持支持。👍🏼👍🏼我揀左《冬陰公鹹蛋蝦頭》同埋《冬陰公鹹蛋魚皮》兩款🤤🤤🤤(感覺抵過買薯片但其實我都好想試😂😂😂)兩包會有優惠$130,平均$65一包,買四包直頭降到$55一包😱抵好多👍🏼不過第一次買兩包試下先😂每塊蝦頭/魚皮都沾滿鹹蛋粉,鹹蛋既鹹香真係好香口,再加埋冬蔭公調味,食到停唔到口,卡路里超哂標!😂蝦頭同魚皮都有唔同既口感,但兩款都係脆卜卜,好好食👍🏼
自己一向都好鍾意食零食,成日都忍唔到口

2019-08-29 104 瀏覽
自從屋企樓下間mannings有得賣starchew的product之後,令到我就得閒買黎食下。所以路過V Walk,見到原來有專門店,仲要多咗different taste㨂,忍唔住入去望下同買!冬蔭功鹹蛋薯片,之前無食過,應該係專門店exclusive,個封面唔似平時咁有爵爵同貓叔果然好heavy既Tom yum😍每一塊都好入味,又脆口,令我忍不住不停食仲買多咗一盒蝦頭,我本身無食過,但見個cover就super cute而試下。同樣冬蔭公味好勁好正,辣辣地又咸咸地,意料之外

2019-08-29 84 瀏覽
有一天去深水埗買電話咭,行下行下見到一間小店,有我喜歡吃的鹹蛋脆魚皮,於是入去逛逛,買了一包香脆鹹蛋魚皮、一包鹹蛋無腦蝦頭,其實店內出售東西,價錢不太貴。回到家,同家人一邊看電視一邊食零食。當然所謂的零食就是剛買回來的超級鹹蛋雙併....😋個鹹蛋🥚魚皮,炸得很脆,厚度不太厚也不太薄,非常有𡁻口,至於鹹蛋味就正宗真正鹹蛋味個一種,而不是市面一般單味精鹹,而且每塊size 剛剛好,有手感,好揸手👏👍😋❤當然一口魚皮是唔夠,我們怎可以放過新嘢....就是鹹蛋無腦蝦🦐頭,單單是個名字,已經贏曬一條街👍😂,除了有魚皮正宗真正鹹蛋味,個蝦頭仲好有鮮蝦味,脆卜卜,仲好有回甘味,真係估佢唔到咁正🉐其實這兩個小食,份量算不小,價格合理,家人叫我下次行經深水埗記得入貨😂