2008-12-25 29 瀏覽
藍莓雲尼拿牛角包- 牛角包很鬆化, 沒有多餘油份. 藍莓莓加原粒藍莓很甜, 配上雲尼拿吉士醬, 好味!聖誕朱古力慕絲杯- 慕絲質地做得不錯, 乎古力稍甜了點, 不過細細杯都唔會太漏 小小的紅色聖誕陶瓷杯很精緻, 食完可以拎走, 所以賣成三十幾蚊咁貴Apple turnover- 蘋果蓉很好味, 外層亦鬆化, 值得一試檸檬批- 像蛋撻似的檸檬批, 但太甜了, 而且質地太水汪汪, 唔太欣賞也試了新出的聖誕特飲ark cherry mocha- 比起很多地方, 呢度既cherry味已經唔多似藥水了, 不過都唔算係好好飲Toffee nut latte- 呢個就唔錯, 甜度和焦糖咖啡相近, 鍾意飲MACCHIATO既朋友可以一試
藍莓雲尼拿牛角包

聖誕朱古力慕絲杯

Apple turnover
- 蘋果蓉很好味, 外層亦鬆化, 值得一試

檸檬批

也試了新出的聖誕特飲:

Dark cherry mocha

Toffee nut latte
2008-05-01 46 瀏覽
總覺Starbucks在中環是絕配,因為中環是新舊、中西的樣板。Starbucks雖是美國人的店,但總有種無國籍的感覺,她只盡力令你舒舒服服嘆一杯咖啡,一杯自己的咖啡。中環+Starbucks 很有趣的配搭。所以最愛在Starbucks發呆,一杯latte一張沙發一本筆記,就是自己的世界。

• cafe latte