2005-05-13 13 瀏覽
放工約左朋友傾計,一去到佢已經買左Frappuccino同菠菜芝士批食緊;朋友o既Frappuccino係綠色o既(佢話係green tea,但味道一d都唔似),俾我試:好清甜,勁好飲~ 可惜我仲病緊,受唔到凍飲... > <  我就叫左Hot Chocolate同Raisin & Apple Muffin俾自己~ 好鍾意Starbucks o既Chocolate,一來因為自己係朱古力迷,二來因為Starbucks o既Cream Foam好靚~ Muffin係第一次試:有叮過o既Muffin熱辣辣,外層脆裡面軟;雖然冇Mrs Fields o既超強牛油味Muffin咁令人回味,不過都係水準之上,good~

2005-05-05 14 瀏覽
天氣悶熱, 想食得清淡d, 但又想食甜野, 行勻成個場都係得Delifrance, Pacific Coffee同呢間岩食, 最後揀左呢度.Iced Latte一如所料係無咩味的, 焗青瓜蛋批比預期好喎, 店員叮熱番之後, 都算鬆軟可口, 呢味好似同Delifrance差唔多價, 但一定好食過佢. 焦糖芝士蛋糕賣相精緻, 睇落細細件, 但原來非常有質感, 結實得黎好滑, 但芝士味略嫌唔算濃, 可能比好甜既焦糖蓋過左掛. 味道唔錯但好漏下, 一個人係食唔晒的.天氣開始熱, 坐室外座位唔係好得喇......

天氣開始熱, 坐室外座位唔係好得喇......
2004-12-20 20 瀏覽
因為係IT VISA 客戶, 有COUPON , $23 有2杯, CreAM brulee COFFEE 布蕾鮮奶咖啡........早知叫另一個薑汁COFFEE 啦, 呢個咩味都冇, 凡COFFEE 溝MILK 就好飽肚........呢度人手多, 但SERVICE 麻麻....

呢度人手多, 但SERVICE 麻麻....

2004-12-14 22 瀏覽
平時好少幫趁Starbucks, 咁岩有coupon, 新出口味買一送一, 於是睇戲前同朋友黎呢度坐下.Creme brulee latte 同想像中差唔多, 有焦糖味但無咖啡味, 一貫Starbucks口味, 今次呢杯仲要係唔熱既. 另外要左個豆腐薑末芝士餅, 都ok架, 不過食唔到薑末或者薑味.座位響室外, 得五、六張細檯, 唔係咁易搵位架.

座位響室外, 得五、六張細檯, 唔係咁易搵位架.
2004-12-13 28 瀏覽
同朋友黎朗豪坊行街街, 行到攰坐低抖抖食下tea. 本身想食warm chocolate cake不果, 就黎左starbucks食蛋糕. 呢間starbucks得好少位, 好多人又飲完野唔走, 我地等左15分鐘先有位. 呢件白朱古力紅莓蛋糕外型好靚, 中間係白裡透紅o既mousse, 就係咁吸引左我地兩個買. 好可惜, 佢係金玉其外, mousse一d白朱古力味都無, 又唔夠滑, 似落左好多gelatin. 而且由於成件蛋糕只係mousse加薄薄o既海綿蛋糕底, 口感好單調. 食唔過!
2004-12-05 37 瀏覽
行過見到starbucks又再推出薑汁咖啡,一直都好想試,咁0岩citibank寄來宣傳單張,可以買一送一,於是就去試,除左點了薑汁咖啡外,還試了另外一款布甸鮮奶咖啡。當試了第一啖薑汁咖啡後,非常失望,我一直以為會好好飲,但飲落完全只有好淡的薑味,而且杯咖啡好稀,唔好飲。反而另外個杯布甸鮮奶就有0的驚喜,甜甜地,有點似焦糖咖啡的味道,因本身鍾意飲焦糖咖啡,所以覺得幾好飲。大家不妨試下呀,但薑汁咖啡我就試完一次不會再試了,因為真係覺得好難飲。