餐廳: 星幕
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
星期六的下午同閨密shopping完,就上左去香港九龍東皇冠假日酒店47樓的Cielo食個high tea🥳餐廳位於酒店的頂層,有露天及室內座位,露天位置可飽覽將軍澳的開揚景緻,非常寫意。餐廳最近新推出「Croffle牛角酥窩夫」下午茶套餐,我地都叫左兩set,推廣期做到12月11日,唔好錯過啦!🌟意大利風乾火腿芝士閨密鍾意食鹹的Croffle牛角酥窩夫,叫左個意大利風乾火腿芝士。牛角酥窩夫焗得好鬆軟,入口又好鬆脆,配合埋巴馬火腿的鹹香,哈蜜瓜既香甜多汁,仲有馬臣芝士的香濃,perfect match😋🌟芒果熱情果配雲呢拿芒果熱情果雪糕 我就愛食甜Croffle牛角酥窩夫,叫左個芒果熱情果配雲呢拿芒果熱情果雪糕。賣相好靚😍 牛角酥窩夫上面的Haagen-Dazs芒果雪糕好吸睛! 芒果雪糕拌入熱情果軟心醬,配上香甜芒果粒加上軟滑忌廉,crumble碎增加鬆脆感,仲有新鮮熱情果及熱情果醬伴碟,酸酸甜甜超級好味!🤤🌟飲品鮮奶咖啡入口香醇,蜜桃熱情果花草茶好清新。除了多款咖啡或花茶外,仲可以加 $40享用葡萄汽酒乙杯。✨五款「Croffle牛角酥窩夫」$128🧀意大利風乾火腿芝士 🥑吞拿魚牛油

🌟意大利風乾火腿芝士

🍓韓國草莓配士多啤梨雪糕
🥭芒果熱情果配雲呢拿芒果熱情果雪糕
🍫棉花糖朱古力配比利時朱古力雪糕
2022-11-11 615 瀏覽
難得放半日假,即約朋友去星幕Cielo嘆下午茶。我們特別喜歡這間位於酒店頂層的餐廳,論景觀真係無得輸,場內樓底夠高配以落地玻璃窗,採光度十足很明亮,飽覽將軍澳的開揚景緻。另有戶外露天位,可以出去坐CHILL吓,絕對是讓人放鬆心情及暢談好地方🤗這天品嚐了最新推出「Croffle牛角酥窩夫」下午茶套餐,即叫即製,有5款不同口味(鹹點及甜品)再配一杯飲品,都只$128+10%!  我地點選了下面2款:🔹️韓國草莓配士多啤梨雪糕 + Cappuccino牛角酥窩夫上檯時仍熱烘烘很香脆,Haagen-Dazs士多啤梨味雪糕更是我至愛,韓國草莓很香甜,配上果醬、cream同餅碎,真是十分滋味! 食完甜品再邊嘆咖啡邊欣賞風景🤩🔹️棉花糖朱古力窩夫配比利時朱古力雪糕 + Jasmine Green Tea朋友是朱古力迷,依個配搭非常賞心悅目: 整個碟鋪滿朱古力碎,而朱古力醬就唧在棉花糖同朱古力雪糕上,配埋朱古力百力滋,絕對滿足哂佢口味! 食完再細味幽香的花茶可清清味蕾😋我們就這樣悠然自得地享受了一個下午❣️📢供應時間: 每日下午3時至5時30分🎯優惠: OpenRice預訂可享平日9折、週末95折

🔹️韓國草莓配士多啤梨雪糕 + Cappuccino

我們就這樣悠然自得地享受了一個下午❣️

📢供應時間: 每日下午3時至5時30分
🎯優惠: OpenRice預訂可享平日9折、週末95折
2022-11-04
5 分鐘 (堂食)
2022-11-10 479 瀏覽
九龍東最滿意嘅下午茶--星幕,餐廳位於將軍澳嗰間皇冠假日酒店嘅頂層,環境舒服,勁開陽,仲有室內同室外,啱晒同閨蜜慢慢嘆下午茶。佢新出咗個牛角酥窩夫餐,勁抵食,每份$128包埋嘢飲。窩夫仲有分甜同鹹,我就一定會揀甜啦,因為佢配埋Häagen-Dazs雪糕呀,咁嘅價錢可以食到五星級酒店下午茶,一定要去試吓啦☺️我哋叫咗韓國草莓配草莓雪糕,同埋芒果熱情果配雲呢拿芒果熱情果雪糕。士多啤梨大大粒,窩夫勁脆,上面有層cream,最上面就係一球士多啤梨雪糕,再加少少餅乾碎,真係大滿足呀。而芒果熱情果就相對冇咁甜,酸酸甜甜,非常好味,雪糕入邊仲有朱古力碎,非常正。兩個窩夫都賣相一流,又好味又好睇,啱晒打卡。另外嘢飲選擇都好多,有幾款唔同嘅咖啡,同埋好多款熱茶。我哋要咗凍latte同埋白桃熱情果茶,另外可以加$40加一杯 sparkling wine添呀。非常滿足嘅下午茶,環境、服務同埋嘢食都非常唔錯,大家記得去試吓啦。

網上見到只需$128就可以享受「Croffle牛角酥窩夫」下午茶套餐,仲要係喺九龍東皇冠假日酒店最高層食,淨係靚景已經值回票價💓牛角酥窩夫有鹹同甜~鐘意鹹嘅可以揀:吞拿魚牛油果青瓜、意大利風乾火腿芝士鐘意甜嘅就可以揀:韓國草莓、芒果熱情果、棉花糖朱古力甜嘅窩夫全部都配有雪糕🍦今次就試咗風乾火腿芝士,唔好睇佢卷埋好似好細,其實好大塊,又唔會太鹹,同哈密瓜係絕配👍🏻朋友嘅棉花糖朱古力都幾唔錯~軟淋淋嘅棉花糖配上酥脆窩夫,口感嘅碰撞好奇妙😆面頭仲唧咗好多朱古力醬,雪糕仲係Haagen-Dazs架😍另外仲送咗壺茶🍵有好多唔同款茶包選擇~總有一款啱你口味

牛角酥窩夫有鹹同甜~
鐘意鹹嘅可以揀:吞拿魚牛油果青瓜、意大利風乾火腿芝士
鐘意甜嘅就可以揀:韓國草莓、芒果熱情果、棉花糖朱古力
甜嘅窩夫全部都配有雪糕🍦

另外仲送咗壺茶🍵有好多唔同款茶包選擇~總有一款啱你口味
2022-11-09 440 瀏覽
放假出將軍澳同朋友試下Croffle 牛角酥窩夫下午茶,套餐可以選一款Croffle+一杯飲品,而Croffle仲有咸有甜既款式可選擇!.🥣吞拿魚牛油果青瓜🥣:💰$128上面有好多餡🤩好多吞拿魚,青瓜片好大片,仲有牛油果粒!整件Croffle 好香口鬆脆,一人份量當下午茶都夠飽,仲有少少黑醋好夾👍🏽🥣韓國草莓配草莓雪糕🥣:💰$128士多啤梨都大粒,有一球士多啤梨雪糕係面,Croffle 上有云尼拿cream, 裝飾仲有少少餅碎,夾埋一齊食好似食緊草莓芝士蛋糕咁(呢款當然冇芝士味喇😂)餐飲:凍Latte 同熱peach & passion fruit tea.好味程度:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐️💸人均消費:$128up另收加1️⃣服務費:✅再食 ENCORE:✅
🥣吞拿魚牛油果青瓜🥣:💰$128

🥣韓國草莓配草莓雪糕🥣:💰$128

好味程度:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐️

💸人均消費:$128up
另收加1️⃣服務費:✅
再食 ENCORE:✅
放假去Popcorn行下夾下公仔見到Cielo做緊Croffle牛角酥窩夫下午茶喺五星酒店睇住靚景食tea都係128一位甜品嘅雪糕係Häagen-Dazs嘅出品 真係好抵呀韓國草莓配草莓雪糕韓國士多啤梨又甜又大粒 Croffle好酥脆鬆軟 牛油香突出 中間仲食到牛角包一層層嘅口感連忌廉都用心製作食到雲呢拿籽 好高質呀棉花糖朱古力配比利時朱古力雪糕面層係烘過嘅棉花糖 外脆內軟有啲焦香朱古力醬味道勁濃郁 原來係用左Valrhona嘅72%朱古力 唔怪得咁好味啦配埋Häagen-Dazs嘅朱古力雪糕朱古力迷一定鍾意呀餐飲可以揀十幾款嘅即磨咖啡同茶仲可以加40蚊要杯sparkling wine chill下添可惜啱啱落左場雨 outdoor嘅位有啲濕如果唔係 坐出面更好feel呢
放假去Popcorn行下夾下公仔

朱古力迷一定鍾意呀

餐飲可以揀十幾款嘅即磨咖啡同茶

可惜啱啱落左場雨 outdoor嘅位有啲濕
如果唔係 坐出面更好feel呢
當日係朋友生日,佢啲嘢食真係超難食,分分鐘同薩莉亞比薩莉亞都好食過佢,當日叫咗一個Pizza一個扒,同埋一個意粉,然之後開咗一支酒,埋單$2600,首先先講,佢唔記得咗幫我開酒,然之後佢想個Pizza係超難食,薩莉亞嘅$32 Pizza都好食過佢,然後佢side dish 菠菜啊,薯條屬於正常水平,至於佢嘅意粉,簡直係地獄,好似食緊Pizza hut放喺外賣盒焗咗好耐嘅意粉,佢嘅牛扒要我哋等45分鐘,等完之後係Overcooked,成餐飯都食得好唔開心,根本係茶餐廳嘅格局酒店嘅價錢
2022-10-06 1528 瀏覽
這間酒店從3月份開始做了檢疫酒店星幕一直都沒有開,希望沒有記錯。等到10月1號星幕才從開急不及待今天中午去食午餐。客人不多,非常舒服如果是像疫前那麼多客人人手應該應付不了頭盤有沙律,煙三文魚,水牛芝士蕃茄,泰式雞肉沙律等等。但是沒有我最喜愛的羊奶芝士主菜今天我點了牛排我要求5成熟但是上枱時是9成熟主菜一共有5款如果要魚/牛排要再加$20甜品種類和以前一樣可能剛剛再開需要時間回覆正常總括來說價錢優惠,材料新鮮,景觀很好
急不及待今天中午去食午餐。
客人不多,非常舒服
如果是像疫前那麼多客人
人手應該應付不了
頭盤有沙律,煙三文魚,水牛芝士蕃茄,泰式雞肉沙律等等。
但是沒有我最喜愛的羊奶芝士

如果要魚/牛排要再加$20
甜品種類和以前一樣
可能剛剛再開
需要時間回覆正常
總括來說價錢優惠,材料新鮮,景觀很好
2022-10-06
  • 主菜牛排
2022-02-21 3244 瀏覽
慶祝我同豆豉仔生日就一就佢搵間hightea近佢屋企嘅先發現將軍澳有間酒店嘅Tea set都唔錯仲要唔多人,可惜近靚環境嘅窗口位已經爆曬我哋D人就好似坐到坐飛碟咁啲人坐晒喺個圓圈邊,中間冇人坐😂個Tea set唔算太有驚喜,不過都唔差鹹甜比例都幾好反而嘅飲品就唔係好合格😂不過酒店啲凍檸茶同凍奶茶都係咁上下㗎啦最驚喜原來係有GLYCEL贈品送簡直就係我哋嘅生日禮物🥳🥳仲要走嘅時候出面環境好靚㗎可以喺出面影吓相可能係地點問題,性價比幾高
慶祝我同豆豉仔生日
就一就佢搵間hightea近佢屋企嘅先
發現將軍澳有間酒店嘅Tea set都唔錯
仲要唔多人,可惜近靚環境嘅窗口位已經爆曬
我哋D人就好似坐到坐飛碟咁
啲人坐晒喺個圓圈邊,中間冇人坐😂
個Tea set唔算太有驚喜,不過都唔差
鹹甜比例都幾好
反而嘅飲品就唔係好合格😂
不過酒店啲凍檸茶同凍奶茶都係咁上下㗎啦

最驚喜原來係有GLYCEL贈品送
簡直就係我哋嘅生日禮物🥳🥳
仲要走嘅時候出面環境好靚㗎
可以喺出面影吓相
可能係地點問題,性價比幾高

2021-11-06
下午茶
慶祝紀念
生日
2022-01-13 2739 瀏覽
✨💫星幕x HABA 「春の日嚐」下午茶🌟$338/兩位餐廳位於酒店47樓,落地玻璃,盡覽山景及將軍澳樓景,場內樓底高,空間感十足☕️🫖三層架下午茶很豐富🍰🧁鹹點:🍔 迷你和牛芝士竹炭漢堡:竹炭麵包烘得香脆,和牛漢堡夠厚肉汁唔錯🥰炸北海道帶子:帶子都ok有鮮味,配紫菜木魚片,幾香😄🐟黑椒煎北海道吞拿魚:吞拿魚比較硬,一般🌰燴栗子配日本橘子汁:橘子汁好清新,栗子如果腍d 會更好🎃炸日本南瓜餅配紫薯蓉:炸南瓜餅好鬆脆,紫薯蓉好香😋甜點:🍇🍑巨峰提子及白桃櫻花的寒天果凍:香水造型好可愛,味道清清地ok🍈日本赤肉蜜瓜布甸:蜜瓜好甜,布甸滑🍰日本草莓忌廉蛋糕:普通味道🍮北海道牛乳布甸配紅豆泡芙:cream 幾滑,紅豆餡有d甜每位客人更獲贈 HABA海洋保濕體驗裝1套7件,又有換領信可以選75分鐘面部療程或 20分鐘激光美白膠原導入療程,可惜現時疫情關係,美容處所關閉酒店大堂設 HABA Pop-up Store ,原本可換領面膜及禮驗裝及即場體驗鯊烯美肌3部曲,不過疫情關係沒人註場
✨💫星幕x HABA 「春の日嚐」下午茶🌟
$338/兩位
☕️🫖三層架下午茶很豐富🍰🧁
鹹點:
炸北海道帶子:帶子都ok有鮮味,配紫菜木魚片,幾香😄
🐟黑椒煎北海道吞拿魚:吞拿魚比較硬,一般
🌰燴栗子配日本橘子汁:橘子汁好清新,栗子如果腍d 會更好
🎃炸日本南瓜餅配紫薯蓉:炸南瓜餅好鬆脆,紫薯蓉好香😋
甜點:
🍈日本赤肉蜜瓜布甸:蜜瓜好甜,布甸滑
🍰日本草莓忌廉蛋糕:普通味道
🍮北海道牛乳布甸配紅豆泡芙:cream 幾滑,紅豆餡有d甜

2021-12-12 2656 瀏覽
餐廳位於酒店高樓層,環境唔錯,樓高可以望到遠景,晚上景色更加迷人。臨近聖誕,近門口位有棵好靚嘅聖誕樹可打卡。半自助晚餐~包一杯紅/白酒,唔飲酒可以選擇橙汁,餐湯是西蘭花忌廉湯及麵包,沙律吧任吃,有新鮮沙律菜、煙三文魚、芝士、紅菜頭等等,甜品也有幾款選擇:芝士蛋糕、芒果拿破崙、朱古力蛋糕等,主菜有牛、魚、意粉及薄餅,選其一,選了牛、魚及意粉,西冷牛扒配甜蕃薯條~香煎鱸魚~魚肉質地鮮嫩,魚皮煎得香脆,鮮茄雜菌意粉~鮮茄醬汁香濃,意粉比較淋。

臨近聖誕,近門口位有棵好靚嘅聖誕樹可打卡。

半自助晚餐~
包一杯紅/白酒,唔飲酒可以選擇橙汁,

餐湯是西蘭花忌廉湯及麵包,

沙律吧任吃,有新鮮沙律菜、煙三文魚、芝士、紅菜頭等等,

甜品也有幾款選擇:芝士蛋糕、芒果拿破崙、朱古力蛋糕等,

主菜有牛、魚、意粉及薄餅,選其一,
選了牛、魚及意粉,
西冷牛扒配甜蕃薯條~

香煎鱸魚~
魚肉質地鮮嫩,魚皮煎得香脆,

鮮茄雜菌意粉~
鮮茄醬汁香濃,意粉比較淋。

2021-12-10
2021-11-27 2280 瀏覽
晚上跟朋友到星幕食Semi buffet dinner,menu一般,像普通西餐廳一般,有牛,有魚等,沒有驚喜。但salad bar有少少驚喜,杏脯和dried fruits好吃,雖然選擇不多,但食材可以。Smoked三文魚不錯,添補較慢。Salad正常,甜品只有數項選擇,賣相和味道一般,所以沒有拍照打咭。紅酒雖然平價貨,但fruity and powerful, 送扒及女士飲也適合。然而,食物雖然整體一般,環境不錯。反而,影人影景較多,我們坐在聖誕樹前一張枱,影樹也影了一些時間,夜景也很美。服務方面,似乎不夠侍應,整體也可以。最後有特別優惠打了折是經濟實惠的,輕鬆愉快跟朋友chill一晚,星幕是可考慮之選。
服務方面,似乎不夠侍應,整體也可以。
2021-11-26 2213 瀏覽
今日係朋友請客,去專登帶我去皇冠假日頂樓餐廳星幕食半自助餐落地玻璃嘅設計,餐廳變得開陽明亮,當時並不太多客人,所以成間餐廳都幾安靜,我哋可以舒舒服服食飯,聊天,其實都幾開心沙律及甜品係以自助形式進行,我都幾喜歡餐廳提供的食物款式,比較多元化,食物質素唔錯,對巴拿馬火腿沙律特別深刻,新鮮好食;甜品普遍程度是中常,偏甜餐湯比較清甜,解油膩,非常合適自助餐享用我覺得主菜反而比較失色,肉質偏硬,煎過火了,有點失望。反而朋友嘅意粉都幾好食整體感覺是中上,我很喜歡自助餐所提供的菜式,同朋友傾到三點才離開😂,每位價錢200多少少,在酒店內餐廳享用這種質素,是性價比高的選擇
今日係朋友請客,去專登帶我去皇冠假日頂樓餐廳星幕食半自助餐

餐湯比較清甜,解油膩,非常合適自助餐享用

2021-11-15 1471 瀏覽
將軍澳呢間酒店嘅下午茶性價比好高今次就同瑞士牌品GLYCEL crossover 47/F既景觀真係無得輸 餐廳雖然唔算大但全部都係落地玻璃窗 採光度十足仲有好開揚同居高臨下嘅感覺😀同層仲有戶外酒吧 大家都可以出去影吓相甜品及鹹點各5款🥧🍰🫖講真係個鬆餅最好食 其他都係一般不過環境同贈品都叫左值回票價😛甜品有黃梅英式鬆餅 玫瑰柚子忌廉酥、車厘子玫瑰絲絨蛋糕 玫瑰紅莓荔枝泡芙玫瑰士多啤梨朱古力蛋糕鹹點有煙三文魚玫瑰醬多士紅莓無花果忌廉芝士法包芝士薯仔卷配士多啤梨醬爆谷雞粒配玫瑰蜜糖醬 藍莓蟹肉酥盒飲品x2每位仲可以獲贈GLYCEL護膚體驗裝和亮白面膜及體驗面部護理療程☺️都真係好抵星期一至五$288(兩位用)星期六、日及公眾假期$308(兩位用)
將軍澳呢間酒店嘅下午茶性價比好高
同層仲有戶外酒吧 大家都可以出去影吓相

甜品及鹹點各5款🥧🍰🫖
講真係個鬆餅最好食 其他都係一般
不過環境同贈品都叫左值回票價😛

甜品有黃梅英式鬆餅 玫瑰柚子忌廉酥、
車厘子玫瑰絲絨蛋糕 玫瑰紅莓荔枝泡芙
玫瑰士多啤梨朱古力蛋糕

鹹點有煙三文魚玫瑰醬多士
紅莓無花果忌廉芝士法包
芝士薯仔卷配士多啤梨醬
爆谷雞粒配玫瑰蜜糖醬 藍莓蟹肉酥盒

飲品x2

星期一至五$288(兩位用)
星期六、日及公眾假期$308(兩位用)
2021-10-31 1376 瀏覽
今年生日朋友帶咗我嚟食港女下午茶😍😍我自己又覺得呢間下午茶唔錯喎花香味都幾濃同埋嘢食幾好食原本淨係諗住問佢攞一支蠟燭吹下😬跟住送咗三件小蛋糕俾我哋成個下午茶食完係好飽嘅👍🏻認真係勉強食埋嗰三件小蛋糕🍰不過嗰三件小蛋糕稍為有少少甜🥺但係我覺得整體有服務有景啲嘢都算好食😋如果下次生日或者朋友生日我都會揀返呢一間酒店餐廳嚟食整體上我都非常之滿意今次生日之旅另外一提佢哋嗰個果醬酸酸甜甜真係好好食可惜每一個餐只係會跟兩個 如果可以添就好啦
今年生日朋友帶咗我嚟食港女下午茶😍😍
我自己又覺得呢間下午茶唔錯喎