2022-08-03
自己比較少食星馬菜,因為麻麻地喇沙😂不過今日朋友推介呢間餐廳,睇過佢個餐牌,好似都唔錯,咁又來試下啦🤣去到餐廳大概係六點三左右,時間尚早,得幾枱客~餐廳擺設幾東南亞feel,幾舒服,冷氣都好夠😂坐低睇左陣menu,大致都係一人set同多人餐~本身唔太肚餓,諗住叫個一人餐同小食share食,但唔見有得散叫小食🤦♀️諗左陣,就叫左🥥滿堂椰漿飯拼盤同🐏小印度咖哩雜菜羊扒配烤餅~🥥滿堂椰漿飯拼盤 ($68)一上枱,賣相幾吸引😳呢個有🐔煎雞扒、🐮咖哩牛腩、🐷燒豬頸肉、🥜魚仔花生,同埋大大隻🍳太陽蛋😍🐔煎雞扒皮脆肉滑,好夠味😋🐮咖哩牛腩唔會好辣,整得幾淋,唔會難咬~🐷燒豬頸肉甜甜地,好好食,幾款 食送 入面最鍾意係佢👍🥜魚仔花生就正正常常,好多東南亞菜都有~🍳太陽蛋係我鍾意嘅脆邊,蛋黃仲可以篤穿撈飯食😍🥥椰漿飯,本身期望不大,點知好有驚喜😳個飯好夠味,又唔會太濕,o岩o岩好😋🐏小印度咖哩雜菜羊扒配烤餅 ($88)一上枱,呆一呆,成碟野好誇張😱即刻望一望幾錢,$88,當場覺得好抵😂羊扒好巨型,啖啖肉,幾有羊羶味😍淡淡孜然香,唔會好似西北烤肉咁重口味👍羊扒唔點咖哩都好夠味😋🥦雜菜咖哩唔會好辣,入面有D
去到餐廳大概係六點三左右,時間尚早,得幾枱客~
餐廳擺設幾東南亞feel,幾舒服,冷氣都好夠😂
坐低睇左陣menu,大致都係一人set同多人餐~
本身唔太肚餓,諗住叫個一人餐同小食share食,
但唔見有得散叫小食🤦♀️
🥥滿堂椰漿飯拼盤 ($68)
一上枱,賣相幾吸引😳
🐔煎雞扒皮脆肉滑,好夠味😋
🐮咖哩牛腩唔會好辣,整得幾淋,唔會難咬~
🐷燒豬頸肉甜甜地,好好食,幾款 食送 入面最鍾意係佢👍
🥜魚仔花生就正正常常,好多東南亞菜都有~
🍳太陽蛋係我鍾意嘅脆邊,蛋黃仲可以篤穿撈飯食😍
🥥椰漿飯,本身期望不大,點知好有驚喜😳
個飯好夠味,又唔會太濕,o岩o岩好😋
一上枱,呆一呆,成碟野好誇張😱
即刻望一望幾錢,$88,當場覺得好抵😂
羊扒好巨型,啖啖肉,幾有羊羶味😍
淡淡孜然香,唔會好似西北烤肉咁重口味👍
羊扒唔點咖哩都好夠味😋
🥦雜菜咖哩唔會好辣,入面有D🥕甘筍、🥦西蘭花、🥦椰菜花同🥒瓜~
🌮烤餅,係印度嘅香蒜烤餅,幾鬆軟,用來點咖哩食,正~
☕️白咖啡同平時飲嘅凍咖啡唔同,幾特別,可以一試~
🍊陳年柑桔話梅水,酸酸鹹鹹,幾好飲 ,好解渴👍
💁♀️服務,幾正常,樓面幾有禮貌👍
🍴食物,好高質,又抵食👍
由入餐廳到走,都keep住有堂食客入來同外賣,證明真係幾高質😏