2023-12-21
整體環境簡潔大方,有房同大廳,中間位有個細細地既舞台幾得意。試左個優惠$1雞煲,都夠4個人當個開胃菜,好惹味,上菜個陣仲有員工淋啲火酒上去,仲提我哋可以影個boomerang。開胃小食仲叫個避風塘粟米,呢個有驚喜,直頭驚豔,最後叫左份外賣走。食完雞煲之後我地揀左一人一鍋加大鍋,諗住試下唔同湯底,我唔食得辣就揀左個下火既芫荽皮蛋,大鍋就胡椒豬肚,朋友就揀左藥膳雞、沙嗲、麻辣鴨血,我個鍋入面啲皮蛋同馬蹄勁多勁正,好足料!試埋朋友個藥膳雞湯,少少似肉骨茶好味,又試埋個胡椒豬肚,飲得出係真材實料,唔係味精野,但試曬都已經飽飽地。不過幾個人都眼闊肚窄,一坐低已經叫左勁多餸,牛、豬、羊、魚咩都叫左啲,雞就唔洗叫,因為一開頭食左雞煲,藥膳雞都跟湯上左個例牌雞。鐘意食牛/肥牛一定要試下個霜降牛,完全對得住個價錢有突,份量足,牛味夠,烚到全熟都係滑,入口即化,不過就等得耐左啲,可能因為手切。仲有個鵝腸,以前係其他餐廳食過鵝腸,又韌咬唔爛,所以打邊爐一直都唔係好食,見個店員勁有信心大推,就叫左個試,真係有啲料到,掉左落鍋唔記得夾返上黎,再食都係爽口喎又。仲有食左好多唔係好記得,因為飲左酒,食到尾聲,店員提
食完雞煲之後我地揀左一人一鍋加大鍋,諗住試下唔同湯底,我唔食得辣就揀左個下火既芫荽皮蛋,大鍋就胡椒豬肚,朋友就揀左藥膳雞、沙嗲、麻辣鴨血,我個鍋入面啲皮蛋同馬蹄勁多勁正,好足料!試埋朋友個藥膳雞湯,少少似肉骨茶好味,又試埋個胡椒豬肚,飲得出係真材實料,唔係味精野,但試曬都已經飽飽地。不過幾個人都眼闊肚窄,一坐低已經叫左勁多餸,牛、豬、羊、魚咩都叫左啲,雞就唔洗叫,因為一開頭食左雞煲,藥膳雞都跟湯上左個例牌雞。鐘意食牛/肥牛一定要試下個霜降牛,完全對得住個價錢有突,份量足,牛味夠,烚到全熟都係滑,入口即化,不過就等得耐左啲,可能因為手切。仲有個鵝腸,以前係其他餐廳食過鵝腸,又韌咬唔爛,所以打邊爐一直都唔係好食,見個店員勁有信心大推,就叫左個試,真係有啲料到,掉左落鍋唔記得夾返上黎,再食都係爽口喎又。仲有食左好多唔係好記得,因為飲左酒,食到尾聲,店員提我地有$10枝啤酒,幾個豬朋狗友難得一聚,點會放過呢啲機會啊,即刻叫左兩三Set,又有得唱歌,玩到癲曬,仲驚阻住人收工,點知間餐廳收凌晨三點,癲!
第二日訓醒傾返,整體黎講,接近零負評,環境好、服務周到,店員後生玩得,味道好,又有野玩,一定會再去!