2023-12-21 1483 瀏覽
整體環境簡潔大方,有房同大廳,中間位有個細細地既舞台幾得意。試左個優惠$1雞煲,都夠4個人當個開胃菜,好惹味,上菜個陣仲有員工淋啲火酒上去,仲提我哋可以影個boomerang。開胃小食仲叫個避風塘粟米,呢個有驚喜,直頭驚豔,最後叫左份外賣走。食完雞煲之後我地揀左一人一鍋加大鍋,諗住試下唔同湯底,我唔食得辣就揀左個下火既芫荽皮蛋,大鍋就胡椒豬肚,朋友就揀左藥膳雞、沙嗲、麻辣鴨血,我個鍋入面啲皮蛋同馬蹄勁多勁正,好足料!試埋朋友個藥膳雞湯,少少似肉骨茶好味,又試埋個胡椒豬肚,飲得出係真材實料,唔係味精野,但試曬都已經飽飽地。不過幾個人都眼闊肚窄,一坐低已經叫左勁多餸,牛、豬、羊、魚咩都叫左啲,雞就唔洗叫,因為一開頭食左雞煲,藥膳雞都跟湯上左個例牌雞。鐘意食牛/肥牛一定要試下個霜降牛,完全對得住個價錢有突,份量足,牛味夠,烚到全熟都係滑,入口即化,不過就等得耐左啲,可能因為手切。仲有個鵝腸,以前係其他餐廳食過鵝腸,又韌咬唔爛,所以打邊爐一直都唔係好食,見個店員勁有信心大推,就叫左個試,真係有啲料到,掉左落鍋唔記得夾返上黎,再食都係爽口喎又。仲有食左好多唔係好記得,因為飲左酒,食到尾聲,店員提

食完雞煲之後我地揀左一人一鍋加大鍋,諗住試下唔同湯底,我唔食得辣就揀左個下火既芫荽皮蛋,大鍋就胡椒豬肚,朋友就揀左藥膳雞、沙嗲、麻辣鴨血,我個鍋入面啲皮蛋同馬蹄勁多勁正,好足料!試埋朋友個藥膳雞湯,少少似肉骨茶好味,又試埋個胡椒豬肚,飲得出係真材實料,唔係味精野,但試曬都已經飽飽地。不過幾個人都眼闊肚窄,一坐低已經叫左勁多餸,牛、豬、羊、魚咩都叫左啲,雞就唔洗叫,因為一開頭食左雞煲,藥膳雞都跟湯上左個例牌雞。鐘意食牛/肥牛一定要試下個霜降牛,完全對得住個價錢有突,份量足,牛味夠,烚到全熟都係滑,入口即化,不過就等得耐左啲,可能因為手切。仲有個鵝腸,以前係其他餐廳食過鵝腸,又韌咬唔爛,所以打邊爐一直都唔係好食,見個店員勁有信心大推,就叫左個試,真係有啲料到,掉左落鍋唔記得夾返上黎,再食都係爽口喎又。仲有食左好多唔係好記得,因為飲左酒,食到尾聲,店員提我地有$10枝啤酒,幾個豬朋狗友難得一聚,點會放過呢啲機會啊,即刻叫左兩三Set,又有得唱歌,玩到癲曬,仲驚阻住人收工,點知間餐廳收凌晨三點,癲!

第二日訓醒傾返,整體黎講,接近零負評,環境好、服務周到,店員後生玩得,味道好,又有野玩,一定會再去!

2023-12-19
用餐優惠
優惠券
  • 避風塘粟米
  • 霜降手切牛肉
  • 芫荽皮蛋鍋
  • 藥膳雞
2023-12-19 852 瀏覽
服務態度好好,嘢食好高質素,自己一個人食都可以試好多唔同嘢食!100分!唱歌系統好好玩!同時都好有趣!好適合飲酒前飲酒後晚餐同宵夜!而家做緊優惠更加抵食!搵多啲朋友試多兩次!
而家做緊優惠更加抵食!搵多啲朋友試多兩次!
2023-12-16 695 瀏覽
見新開無耐就去試下短短一個月已經去過兩次兩次服務都好好D staff好nice 好細心加湯時會用手擋住,唔好彈親客人仲會觀察客人,有咩需要會第一時間幫手食物新鮮,擺盤仲好好睇小食又好味,尤其個炸豆腐真係可以encore再encore環境又好唔會話好迫好迫鍾意大圍一齊打又得一人一鍋又得去兩次,d staff仲有會有介唔好飲既清酒仲會配埋好靚既酒杯見到有個枱,可以唱歌不過我唔夠膽🤣🤣下次一定會再去😎😎😎
見新開無耐就去試下
短短一個月已經去過兩次
兩次服務都好好
D staff好nice 好細心
加湯時會用手擋住,唔好彈親客人
仲會觀察客人,有咩需要會第一時間幫手

食物新鮮,擺盤仲好好睇
小食又好味,尤其個炸豆腐
真係可以encore再encore

環境又好
唔會話好迫好迫
鍾意大圍一齊打又得
一人一鍋又得

去兩次,d staff仲有會有介唔好飲既清酒
仲會配埋好靚既酒杯

見到有個枱,可以唱歌
不過我唔夠膽🤣🤣
下次一定會再去😎😎😎
香港地租貴、食材貴、要找到不是放題質素而又「抵食的」火鍋店真的很難、想要服務好更難!路過尖沙咀、上OpenRice 搵食、睇到最近尖沙咀開了一間新的火鍋店、經OpenRice 優惠優可享優惠優$548(原價$948)星鍋二人火鍋套餐就立即預訂了。佢地既星鍋二人火鍋套餐、種類多、又有海鮮、仲有牛、但太多食物一張相實在影唔曬。食物:先說他們家自製的竹蔗茅根,夠凍,口感清爽,不會太甜膩、每一瓶仲會見到新鮮足料的食材。火鍋配料:最緊要乾淨、唔使自己離開位、職員會拎俾你藥膳花雕雞鍋:好香花雕和藥材嘅香味即炸手工紫菜響鈴:就算浸咗落湯底幾秒都仍然好脆手切牛肉:份量都幾多,肉味好濃骰盅手打牛丸:除咗賣相打卡一流、牛丸好彈口魚籽蝦滑:必食、好爽口食到粒粒魚籽冰鎮鵝腸:店家好用心、用好多冰冰鎮住、好爽好脆海鮮拼盤: 海鮮種類多、而且都好新鮮、由其蝦鮮甜、都好大隻而且肉質厚實環境:內在環境、坐得都舒服、位同位之間都唔會好迫。如果鍾意熱鬧同唱歌🎤就一定會好鍾意這裡。聽講在場食客可以下載APP送分同表演者互動、而台上表演者儲足夠分仲可以係APP換禮物、所以在場人士包括我都忍唔住即下載個APP唱歌同送分。又識到

星鍋二人火鍋套餐
食物:
竹蔗茅根

火鍋配料:最緊要乾淨、唔使自己離開位、職員會拎俾你
火鍋配料

藥膳花雕雞鍋:好香花雕和藥材嘅香味

即炸手工紫菜響鈴:就算浸咗落湯底幾秒都仍然好脆
必食即炸手工紫菜響鈴

手切牛肉:份量都幾多,肉味好濃

骰盅手打牛丸:除咗賣相打卡一流、牛丸好彈口

魚籽蝦滑:必食、好爽口食到粒粒魚籽
罐罐魚籽蝦滑

冰鎮鵝腸:店家好用心、用好多冰冰鎮住、好爽好脆

環境:

內在環境、坐得都舒服、位同位之間都唔會好迫。
如果鍾意熱鬧同唱歌🎤就一定會好鍾意這裡。聽講在場食客可以下載APP送分同表演者互動、而台上表演者儲足夠分仲可以係APP換禮物、所以在場人士包括我都忍唔住即下載個APP唱歌同送分。又識到新朋友、在場氣氛都好好。🎶🎶🎶🎶🎶

服務:
真係要值得一提、店家的服務員態度好到我自己都忍不住要表揚他們👍
簡直可以誇張比喻他們和五星級酒店餐廳的服務員一樣!
他們會幫手refill 枱的飲品、態度真係好親切同禮貌。❤️
而且會不停主動同你換碟同收碟!💕💕💕
我好有印象係當我食完蝦、枱上濕紙巾又用完、因為他們都好留意每枱食客、被他看到就即刻去拎同撕開埋濕紙巾拎嚟俾你。絕係唔係誇張。真係好大讚!希望他們家老闆看到吧!😂👍🏻💯💯💯💯💯

其實要做火鍋服務員工作一點都不簡單、所以如果他們值得讚嘅就要鼓勵下他們。
2023-12-08
星鍋二人火鍋套餐
火鍋配料
必食即炸手工紫菜響鈴
罐罐魚籽蝦滑
尖沙咀新開嘅火鍋店,因為本身好多嘢唔食,一人一鍋就最啱我,我哋叫咗沙嗲湯底,皮蛋芫荽湯底,同醉雞湯底。有好多配料醬料選擇,場內仲有個台可以俾人唱歌。湯底沙嗲湯底入面有啲芋頭粒,好香,推薦皮蛋芫荽湯底好多芫荽,芫荽控朋友話好正醉雞湯底有好濃嘅藥材味,鍾意當歸味嘅人就啱哂龍蝦刺身上菜賣相好靚,因為本身唔食生嘢,餐廳好細心有個清湯鍋底,可以用過橋食法,灼熟啲龍蝦先食玫瑰黑毛豬上菜係兩朵好靚嘅玫瑰花,以為好少,點知拆開原來都好多塊肉,好味避風塘午餐肉未食過呢個煮法嘅午餐肉,好惹味,值得一試竹笙王唔記得影相,竹笙好巨型,索晒啲湯超好味,推介

湯底

沙嗲湯底入面有啲芋頭粒,好香,推薦
皮蛋芫荽湯底好多芫荽,芫荽控朋友話好正
醉雞湯底有好濃嘅藥材味,鍾意當歸味嘅人就啱哂

避風塘午餐肉

未食過呢個煮法嘅午餐肉,好惹味,值得一試

竹笙王

唔記得影相,竹笙好巨型,索晒啲湯超好味,推介

蔬菜拼盤
皮蛋芫荽湯
蔬菜拼盤
皮蛋芫荽湯
竹蔗茅根
我哋4個人去,叫左個雞煲加埋大腸,牛肚嚟炒。入味。跟住每人再叫一人一鍋,唔洗爭。藥膳雞係最正,沙嗲麻辣合格。冰鎮鵝唱,蟹柳(芝心)有驚喜。小食避風塘粟米同午餐肉要試。唱歌音響一流,好過好多大型Karaoke. 有時仲會噴煙有舞台效果。開頭叫左一round嘢食,發現每一份都好細份,開頭睇menu都覺得點會咁平。問完之後佢地話係特登細份啲,鍾意既可以叫兩份,或者1試多啲唔同野食。 平時2個人去打邊爐叫響鈴6舊永遠食唔晒。呢度冇呢個問題,貼心。最後就係開頭搵極都見唔到一人一鍋個爐,原來係磡咗係枱入面,非常之好,唔會阻住。
冰鎮鵝唱,蟹柳(芝心)有驚喜。
小食避風塘粟米同午餐肉要試。
2023-12-04
10 分鐘 (堂食)
  • 避風塘午餐肉
  • 避風塘粟米
  • 芝心蟹柳
  • 霜降肥牛
  • 冰鎮鵝腸
本身同啲friend去開樓上樓下玩VSING唱歌,前幾日啲staff話5樓開咗間打邊爐都有得唱歌,心諗「親佢新場可能唔洗排隊唱,仲可以試下佢打邊爐得唔得都好㗻~」嘅心態就嚟咗。 Turned out overall都幾好 👍🏻 個台都有3樓嗰個咁大,都有噴煙同放煙花 🎆 以為會好嘈打唔到邊爐,點知我坐正喺台前都傾都計,有認真tune過,氣氛仲好好添。結果我玩到唔記得影相😂 唯有特別highlight影得好啲呢2張(其他應該醉醉地影到好蒙 😂😂😂)【 牛魔王拼盤 】我打邊爐最驚揀咩牛,而且好唔鍾意俾人sell我邊碟(i嘅朋友呢度),所以我見到呢個拼盤乜都有實在太好啦 😂 ♎️ 天秤座表示:🫰🏻「唔洗我揀」之選【 骰盅手打牛丸 】唔知嗌咩好,就叫staff推薦幾個,其中一個就係呢個骰盅手打牛丸。本身我都係抱住費事煩嘅心態「好囉就呢個囉」,點知佢真係一個骰盅咁攞上嚟 🎲 忍唔住拍Story嗰陣個Staff仲有問我地估裡面有幾多粒,然後「開!😂」 P.S. 如果上面有刻埋number就正,不過應該好麻煩 😂總括:環境 - to be fair新店實乾淨嘅,有落地玻璃望到外面,氣氛都好好,遲下再翻

【 牛魔王拼盤 】
牛魔王拼盤

【 骰盅手打牛丸 】
骰盅手打牛丸

總括:
環境 - to be fair新店實乾淨嘅,有落地玻璃望到外面,氣氛都好好,遲下再翻嚟再評過。但飲完酒落5樓就有湯飲有打邊爐,好就腳。

服務 - 啲staff比較年輕,但係service幾好,有個waitress仲幾靚添 😂

食物 - 十分可以 👌🏻 重點都啲嘢都幾IGable,其實仲有個【 火焰雞煲 】同【 冰鎮鵝腸 】,但就係拍到蒙晒😂
2023-11-30
宵夜
牛魔王拼盤
骰盅手打牛丸
  • 火焰雞煲
  • 冰鎮獅頭肥鵝腸
  • 星鍋牛魔王拼盤
  • 潮汕沙嗲鍋(一人一鍋)
諾士佛台1號5/f新火鍋酒館,有VSING系統可以唱歌,食物質素好,牛肉好正👍🏻沙嗲湯底good👍🏻👍🏻👍🏻一班朋友,一路打邊爐、一路飲吓嘢,仲可以上台過吓唱歌癮,好開心咁玩一晚🎉🎉現場氣氛好正,其他枱嘅客人聽你唱歌又會用VSING個App送禮物俾你,好有成就感👏🏻👏🏻
2023-12-01