比較細嘅一間小店,午餐選擇都唔少,基本嘅拉麵、泡菜湯、炸醬麵個啲都有,今次食左Kimbap+炒粉絲組合,其實$80偏貴,不過坐落於商廈附近,難免貴啲。kimbap就正常發揮,啲料都足嘅,反而炒粉絲幾有鑊氣,又唔會太油,如果間唔時想食韓國嘢都可以食下呢間

好彩趕得切 lunch hour人潮前入坐!12:15落單12:17韓式烤辣豬就上枱,超快!望落好乾,不過撈番之後就夠汁唔乾,好味👍🏼😋不過我男友已經食咗半碗飯,我以為佢會食晒我都未有我食🤣🤣 隔離枱嗰兩個石鍋飯都上咗枱食緊😭 到 12:27 我嗰個韓式年糕餃子鍋終於都出現啦🥳。好香~望落都好靚仔。因為男友見我無飯又有咁多湯,所以佢決定加多碗飯share食。12:30飯都到埋啦~個飯超熱!我個鍋都超熱,天氣凍食超暖身!不過個鍋入面得3隻餃子,仲要係細隻唔係大隻,年糕分量都唔多,湯底係kimchi tofu pork~無幾耐之後就開始人多啦~所以老闆娘想收我男友個份餐,但其實只不過係手放底咗唔揸住隻羹之嘛…… 明明碗飯都未食完,啲豬肉都仲有…… 我碗嘢都上咗無耐,我食咗幾啖咋喎,佢應該聽到我有微言,所以佢無再攪我地。隔離枱早過我地坐底,你做咩唔攪佢地,要攪我呢枱呢?最終12:57還返張枱比佢囉~走嗰陣都無人係出面等,做咩攪攪震呢~
好彩趕得切 lunch hour人潮前入坐!
12:15落單12:17韓式烤辣豬就上枱,超快!
望落好乾,不過撈番之後就夠汁唔乾,好味👍🏼😋
最終12:57還返張枱比佢囉~
走嗰陣都無人係出面等,做咩攪攪震呢~
L3韓辣豬
白飯
2025-02-19
L3韓辣豬
白飯
☕️ 辣滑豆腐海鮮煲 $92 (7/10)個飯同湯比較少,女仔食剛好,有一隻蝦,一隻蛋,兩隻蜆,兩舊魷魚,豆腐幾多嘅,個湯微辣微酸,鹹度剛好,配飯食一流,好味但個料真係少左啲🤣推薦指數: 7/10如果足料啲會高分啲,算係呢邊人氣韓餐!
☕️ 辣滑豆腐海鮮煲 $92 (7/10)

推薦指數: 7/10
如果足料啲會高分啲,算係呢邊人氣韓餐!
1923 瀏覽
2024-09-29 466 瀏覽
成日都幫襯依間嘅醬醃烤雞飯,好入味,肉質又啱啱好,平時唔太食洋蔥,依隻伴碟嘅洋蔥半生熟咁反而幾解膩。普通小店,唔好太期望有咩客服體驗,通常都係兩個少數族裔員工,無咩表情,但態度唔算差,杯茶飲完會主動refill畀你。夜晚去通常唔洗排隊,一個人都可以全4人枱,睇中佢夠清靜,唔洗畀人趕住走。
醃雞肉
醃雞肉
2024-09-03 412 瀏覽
呢度嘅沙律餐真係食得好飽🥰🥰進入一間韓食餐館好少可會選擇沙律餐,但經朋友推薦後即官一試。果然,好大份😆😆沙律內有雞絲👍🏻套餐還有6舊kimbup😋😋
呢度嘅沙律餐真係食得好飽🥰🥰
沙律內有雞絲👍🏻套餐還有6舊kimbup😋😋
2024-06-18 615 瀏覽
公司附近的韓國餐廳,平日兩點到達不用等位,很快被安排入座~🤩韓式炒粉絲 + 小食兩款(下午茶)好味🤤溫度夠熱,有韓式風味;小食每次不一樣,今次泡菜和薯仔🥔也好吃!價錢抵食又好味炒年糕 + 紫菜包飯 + 小食兩款 (午餐)同事揀咗呢個午餐有兩個主食滿足口味,炒年糕煙又不會太辣很惹味!紫菜包飯足料,建議可多落一點點麻油更香口下次會再來的!

韓式炒粉絲 + 小食兩款(下午茶)

炒年糕 + 紫菜包飯 + 小食兩款 (午餐)

下次會再來的!

韓式炒粉絲
韓式炒年糕  +  紫菜包飯
2024-06-17
下午茶
韓式炒粉絲
韓式炒年糕  +  紫菜包飯
2024-05-01 1001 瀏覽
鰂魚涌放飯推介~上次介紹了位於英皇道近電車路的《寶隆中西小廚》,今次行遠少少嚟到海灣街!本月初小妹推介過《星·韓式小館》給同事去幫襯,同事們食過都大讚抵食,是次約多幾位同事再出發去食🇰🇷韓國菜!由公司出發步行到《星》至少要10分鐘,邊行邊傾偈好快到目的地,午飯時間每間店都多人等位,小妹一行七人只等了大概5分鐘就入座了!一直以為《星》細細間,點知原來內有乾坤😆入鋪後一直跟隨店員先越過第一浸客人,然後越過水吧,再越過條小走廊,最後發現暗藏長長梳化位😍唔怪之得咁快就有位坐🥳🥳🥳午餐共有21款套餐選擇,每修套餐均包自家制泡菜及前菜,重點係份量同餐牌上的照片是一樣架!貨真價實😍非常抵食👍🏻👍🏻👍🏻小妹共叫咗六款不同套餐,全部各有特色及超級好食🫶🏻🫶🏻🔴L1 烤L.A.牛肋骨配白飯每位同事都讚不絕口話牛肋骨好食🫶🏻🔵L3 韓式烤牛肉配白飯烤牛肉調味好好食😋配飯一流⚪️L8 韓式炒粉絲配豬肉超大碟炒粉絲!🔴L13 迷你韓式年糕餃子鍋(1人用)片裝年糕配三隻餃子已經食到超飽😆🔵L19 韓式年糕配紫菜包飯甜甜辣辣的長條形年糕,紫包飯都好出色🫰🏻⚪️L21 韓式牛肉雜錦拌飯飯唔算多,反而配料多,味道好好吖!《

🔴L1 烤L.A.牛肋骨配白飯
每位同事都讚不絕口話牛肋骨好食🫶🏻

🔵L3 韓式烤牛肉配白飯
烤牛肉調味好好食😋配飯一流

⚪️L8 韓式炒粉絲配豬肉
超大碟炒粉絲!

🔴L13 迷你韓式年糕餃子鍋(1人用)
片裝年糕配三隻餃子已經食到超飽😆

🔵L19 韓式年糕配紫菜包飯
甜甜辣辣的長條形年糕,紫包飯都好出色🫰🏻

⚪️L21 韓式牛肉雜錦拌飯
飯唔算多,反而配料多,味道好好吖!

《星》的背景音樂係播住Twice啲歌曲,完全符合小妹興趣,一路聽Twice一路食美味的韓式料理,簡直係人生一大樂事之一😍😍
2035 瀏覽
L19 韓式年糕配紫菜包飯
L1 烤L.A.牛肋骨配白飯
L3 韓式烤牛肉配白飯
L21 韓式牛肉雜錦拌飯
L13 迷你韓式年糕餃子鍋(1人用)
L8 韓式炒粉絲配豬肉
2024-04-29
5 分鐘 (堂食)
L19 韓式年糕配紫菜包飯
L1 烤L.A.牛肋骨配白飯
L3 韓式烤牛肉配白飯
L21 韓式牛肉雜錦拌飯
L13 迷你韓式年糕餃子鍋(1人用)
L8 韓式炒粉絲配豬肉
  • 烤L.A.牛肋骨配白飯
  • 韓式烤牛肉配白飯
  • 韓式炒粉絲配豬肉
  • 迷你韓式年糕餃子鍋(1人用)
  • 韓式年糕配紫菜包飯
  • 韓式牛肉雜錦拌飯
  • 自家製泡菜
2024-01-04 974 瀏覽
喺呢家餐廳,我哋終於搵到咗嗰份「正」!首先,嚟到碗石鍋拌飯,啫啫作響嘅聲音加上滿滿嘅蔬菜同埋熱辣辣嘅韓式辣醬,攪一攪之後,熱勁噴鼻,個口感更加係咋一嚟又脆口又過癮,真係勁正!再講講嗰泡菜煎餅,邊緣香脆得嚟中間保持咗彈牙嘅軟糯,加上得嚟微酸得嚟胃口大開嘅泡菜,我個人實屬中意。接住啲韓式烤肉🍖,噢!講起嚟都流口水!個別炭火香味融合晒入去辣豉油汁、甜味同大把蔥花,層層滋味一入口,真係讓人一秒飛咗去首爾!牛舌滑潤得黎又夠味,炙烤得剛剛好,啖啖肉香,真心話,呢款做得有心機!最後嗰招牌海鮮煎餅🐟🦐,麵粉勁薄,但裡面充滿鮮味,海鮮食落去鮮甜Q彈,與酸甜醬料一齊嘆,完美嘅結合!嚟呢家餐廳,食佢哋啲平民美食,就算唔飛去韓國都得嗰種「食」攞勁!各位鐘意韓式料理嘅朋友,真心推介你哋拎起公仔筷,一齊享受韓味盛宴!💯👌🤤

2023-12-20 713 瀏覽
失望的餐廳體驗:糟糕的服務最近,我造訪了一家被譽為高級餐廳的地方。然而,我對這次用餐體驗感到非常失望。從一開始,待應人員的服務態度就很差,坐位也不舒適。更糟糕的是,雖然價格不菲,但食物的質素只能算是普通,而且上菜時還不夠熱。以下是對這次用餐體驗的詳細評述。待應服務差:當我們進入餐廳時,被冷漠的態度所驚訝。待應人員並沒有熱情地迎接我們,而是一臉不耐煩地指引我們至座位。他們缺乏禮貌,甚至對客人呼喝。這種態度讓我們感到被冷落和不受重視,這絕對不是一家高級餐廳該有的服務態度。坐位不舒服:一旦我們坐下,我們立刻發現坐位的不舒適。椅背過於硬朗,沒有提供足夠的支撐。坐了一段時間後,我們開始感到不舒服和疲憊,這對於一場用餐體驗來說是相當令人失望的。食物質素一般:我們點選了餐單上的韓色炒肉,但食物的質素並未達到我們的期望。雖然價格比同區相對較高,但菜品的味道只能算是普通。菜品的創意和味道並未引起我們的興趣或驚喜,這讓我們對這家被譽為高級餐廳的期待落空。上菜不熱:更加令人失望的是,所有的菜品上桌時都不夠熱。我們期望能夠享受到剛剛出爐的熱騰騰的菜餚,但事實卻是相反。這使得食物的口感和風味都大打折扣,讓我們對
失望的餐廳體驗:糟糕的服務

待應服務差:

坐位不舒服:

食物質素一般:

上菜不熱:
更加令人失望的是,所有的菜品上桌時都不夠熱。我們期望能夠享受到剛剛出爐的熱騰騰的菜餚,但事實卻是相反。這使得食物的口感和風味都大打折扣,讓我們對這次用餐的整體體驗感到非常失望。

結論:
總結來說,這次用餐體驗讓我非常失望。待應服務差、坐位不舒服、食物質素只能算是普通,以及上菜不熱,這些因素都導致了一個令人沮喪的用餐體驗。對於一家被譽為高級餐廳的地方來說,這樣的表現實在令人遺憾。我希望這篇食評能提醒餐廳管理層關注這些問題,並改進他們的服務和食物質素,以提供更好的用餐體驗給客人。
2023-08-13 931 瀏覽
第二次食,上一次食覺得吾錯所以今次再來😄😄今次叫左個芝士炒辣雞🌶️🧀️,辣豆腐海鮮湯🦐,烤牛肋肉 🥩 個芝士辣雞我地叫左加辣,加辣,加辣,真係好正!牛肋肉有跟個汁,好欣賞個汁,所以問侍應攞多碟,佢哋都肯俾,好好😀😀平時睇親韓劇都會見到好多食湯飯既情境,所以食親韓餐一定會叫一個湯撈飯, 今次個豆腐海鮮湯吾算辣,但味道都夠,如果食得辣,下次可以加辣🌶️🌶️見到隔籬枱個人參雞湯好似好得下次再來
下次再來
  • 芝士炒辣雞
  • 豆腐海鮮煲
2023-05-20 1043 瀏覽
間中都會幫襯既韓式餐廳,食物質素有保證,街坊價錢。間餐廳好似都開咗幾年,三年前開始幫襯,我覺得佢哋嘅質素保持得幾好,炸雞味道依然係咁好食,平時啲炸雞會好乾或者炸得太硬,呢一間每一次去水準都保持得好好,佢嘅炸粉唔會好厚,食落去好鬆脆,雞肉好滑,同埋如果你有留意佢嘅雞肉呢系有少少薑味,所以食落去唔會好肥膩。紫菜包飯每次嚟都必點,食落去味道配合得好好,紫菜包飯入面有好多唔同材料,一d都唔單調。影相出來見到都好正。

影相出來見到都好正。
炸雞
炸雞
2023-05-15 679 瀏覽
The menu had a good selection of dishes, we ordered 4 tea set , (spice rice cake, cold noodles,fire chicken , kimchi pancake).Portions was ok so that We could try a little bit of everything. Foods delivered on time and it smells so tender and amazing .The Rice cake was my favourite, if you like hot food 🥵 that’s a good one 👍

Tea  set
下午茶
Tea  set
  • Rice  cake
  • Fire  chicken
  • Kimchi  pancake
  • Buckle  noodles
2023-03-19 729 瀏覽
🍙紫菜包飯👍🏼👍🏼- 每一樣材料個味道都平衡得好好,唔點豉油都已經好好味.🍳韓式蛋卷👍🏼👍🏼👍🏼- 裡面啲粉絲好好味,上菜時都幾熱吓- 蛋+紫菜+粉絲好夾👍🏼👍🏼- 蛋好厚實,係油咗啲啲.🌯炸紫菜卷👍🏼👍🏼👍🏼- 超香口,咬落去好清脆- 咬到入芯時好熱,會辣親嘅程度hahaha.兩個人分都食到好飽如果午餐有多啲非豬牛雞嘅選擇就好
🍙紫菜包飯
👍🏼👍🏼
- 每一樣材料個味道都平衡得好好,唔點豉油都已經好好味
🍳韓式蛋卷
👍🏼👍🏼👍🏼
- 裡面啲粉絲好好味,上菜時都幾熱吓
- 蛋+紫菜+粉絲好夾
👍🏼👍🏼
- 蛋好厚實,係油咗啲啲
🌯炸紫菜卷
👍🏼👍🏼👍🏼
- 超香口,咬落去好清脆
- 咬到入芯時好熱,會辣親嘅程度hahaha
兩個人分都食到好飽
如果午餐有多啲非豬牛雞嘅選擇就好
炸紫菜卷
韓式蛋卷
炸紫菜卷
韓式蛋卷
2023-02-11 752 瀏覽
平時中午lunch食開人蔘雞同埋紅炆牛肋骨,今晚試咗佢啲烤肉都唔錯,唔怪之得平時中午咁多人叫烤肉,肉嘅份量都算多個汁送飯一流,個飯再多小小就完美啦,本人飯量比較大
個汁送飯一流,個飯再多小小就完美啦,本人飯量比較大
2023-02-10
  • 烤牛肋肉
  • 人蔘雞
  • 紅炆牛肋骨
呢間舖lunchtime 周不時都會有人龍,今日終於過去食下,因為12點左右就到所以唔洗排直入,被安排到樓底較矮嘅area ,由於韓國料理都係比較濃味,所以入到去就聞我啲到食物嘅味道🤣韓式炒粉絲 (雞肉) - $86雞肉偏細塊, 雞肉VS 粉絲嘅比例大概2:8幾好食嘅,炒粉絲偏甜,又重黑椒味,麻油味夠濃就唔洗講!好彩有啲椰菜中和下,令到個粉絲無咁漏!反而意外無用菠菜炒而用椰菜 🤔雖然味道係唔錯,但比起附近其他韓餐廳,其定價算幾進取,未必會咁快再食吧🫣

韓式炒粉絲 (雞肉) - $86
雞肉偏細塊, 雞肉VS 粉絲嘅比例大概2:8