今日約左去Meta Hair 剪頭髮,染髮,經過香港大學地鐵站出口已經聞到一陣陣燒烤味道,都係食左野先再整頭😂😂😂點左一份二人套餐,套餐包括有1.金牌羔羊肉串—5串冇咩羊臊味,煙煙韌韌,外脆內嫩,肉汁爆,油脂分布好均勻,肉質嫩,好好入2.烤雞脆骨—4串脆卜卜,好有𡁻口,一粒一粒食,唔經唔覺又一粒,好岩送酒3.烤生蠔2隻好大隻生蠔🥰🥰成隻手掌咁大又新鮮,又肥美,燒完勁爆多汁,加埋蒜茸一齊燒,好香口👍🏻👍🏻4.烤土豆4串好有薯仔味,加蔥一齊食,好香口,口感淋甜5.電白干魷炒米粉米粉爽滑,好入味,夾埋魷魚一齊炒好夾,煙煙韌韌好有口感6.香辣毛豆前菜,酸酸甜甜,開胃,平時食毛豆都係白恰,呢個係用涼拌汁做7.鮮釀大麥啤酒1扎第一次飲鮮釀,原來鮮釀係7 日釀製時間,飲落唔多氣,容易入口,麥味重,推薦其實叫個二人餐都夠食,唔夠其實仲有其他套餐叫架🤗🤗服務員超好態度,好細心問辣度,有冇對咩食物敏感,都會問吓客人,超細心❤️❤️挑戰失敗,超級辣😂😂😂

點左一份二人套餐,套餐包括有
1.金牌羔羊肉串—5串

2.烤雞脆骨—4串

脆卜卜,好有𡁻口,一粒一粒食,唔經唔覺又一粒,好岩送酒
3.烤生蠔2隻

4.烤土豆4串

好有薯仔味,加蔥一齊食,好香口,口感淋甜
5.電白干魷炒米粉

米粉爽滑,好入味,夾埋魷魚一齊炒好夾,煙煙韌韌好有口感
6.香辣毛豆

前菜,酸酸甜甜,開胃,平時食毛豆都係白恰,呢個係用涼拌汁做
7.鮮釀大麥啤酒1扎

其實叫個二人餐都夠食,唔夠其實仲有其他套餐叫架🤗🤗

挑戰失敗,超級辣😂😂😂
  • 羊肉串
  • 土豆
  • 生蠔
2024-08-18 361 瀏覽
#木屋燒烤i had try this at shenzhen twice. very standard bbq stick with all same taste. northern china herbal. its very yummy but too much seasoning and salt. i need wait longer time to come back.i lucky hk open this place. saving me alot travel time and travel money to china eat. food here is the same as china but less food choices. cost about 1/3 more than china. i think is reasonable if not going back there to eat.last month, mk store hv ppl food poisioned with dirty seafood. i believe they are c
#木屋燒烤

last month, mk store hv ppl food poisioned with dirty seafood. i believe they are contaminated during travel from factory. such long travel. virus will soread really quick. better not to eat raw seafood or uncooked food here.

❌1 complaint, pork meat are too thin... not worth.

still , will come back if i want save travel time. bye

ig: thunder5dicks
#food #hkfood #hongkongfood #台灣美食 #ukfood #ausfood #馬保國 #香港美食 #thunder5dicks #閃電五連鞭
1918 瀏覽
2024-08-18
西環木屋燒烤新鋪環境應該整理下,好髒亂,而且價錢有啲貴,唔係好划算。員工嘅態度一般般,有待改善。食物質素同大陸一樣,無乜特色。感覺佢哋喺香港經營冇心機,好似迫你返大陸食咁。要喺香港做生意,真係要諗下點樣令客人滿意,唔好只係做廣告啦
2024-07-23 817 瀏覽
西環附近一直都有燒烤店,但是一串燒烤均價都好貴,吃燒烤變得不再街邊平民。木屋燒烤算是填補了這個空缺,價格適中,港大B1出口對面石塘坊1樓,有空調,環境適合闔家歡。營業至晚上十時,晚上七點後不接受預訂,目前walk in基本沒有問題,菜品主要是經典款。啤酒好大隻!感覺主要面向學生,所以價錢對比附近燒烤店都比較抵食。週五晚上八點,沒有需要等位。來前可以電話46703354到店裡先問問。推薦羊肉串、牛肉串,檸檬茶,酸菜豆皮
來前可以電話46703354到店裡先問問。
推薦羊肉串、牛肉串,檸檬茶,酸菜豆皮
1906 瀏覽
2044 瀏覽
  • 烤肥牛
  • 金牌羔羊串
  • 檸檬茶
2024-07-16 599 瀏覽
我在這裡已經食過第三、四次。對我嚟講的評論。可以試一試。地方乾淨、九點後還可以入,坐得耐、食物還可。不知是否新開店舖工作時間太長,好多職員好疲倦嘅心態,沒有笑容。