2021-11-05 132 瀏覽
今日經過鋪頭見到出左新口味係「李圓圓x百福豆腐」會唔會太正呀😋主要配搭將鮮奶轉為豆漿而且近年主打純素美食令人食得更輕盈健康新口味有黑糖珍珠豆漿、豆花冬瓜豆漿仲有豆花薑汁豆漿🔸豆花冬瓜豆漿 $30平時都好鐘意食豆腐花!原來呢杯用左百福®高鈣香滑鮮豆漿及豆腐花,豆味好香濃~冬瓜茶Mix豆漿好正,唔會好甜。濃郁豆香比鮮奶更加可以帶出冬瓜清甜味道,仲可以滿足兩種口感😍有埋香滑豆腐花食!女士必叫既養顏飲品!🔸黑糖珍珠豆漿 (溫) $30冷凍程度都可揀,好貼心❤️好少有溫暖揀,通常都係得熱及冷!平時飲開黑糖珍珠鮮奶,估唔到轉為豆漿,味道一樣咁正!豆香味好出~暖暖地,飲落仲重黑糖味😆李圓圓既黑糖珍珠非常Q彈好味,唔會過甜,暫時覺得係咁多間台式飲品中最出色既一間👍🏼
今日經過鋪頭見到出左新口味
係「李圓圓x百福豆腐」
會唔會太正呀😋
主要配搭將鮮奶轉為豆漿
而且近年主打純素美食
令人食得更輕盈健康
新口味有黑糖珍珠豆漿、豆花冬瓜豆漿
仲有豆花薑汁豆漿

🔸豆花冬瓜豆漿 $30

🔸黑糖珍珠豆漿 (溫) $30

2021-11-04
下午茶
2021-10-30 186 瀏覽
終於飲到勁多人推介嘅李圓圓 ´ސު` 真係想飲好耐㗎喇第一次飲緊係要飲佢哋嘅人氣TOP1! ʚ♡⃛ɞ#黑糖珍珠鮮奶2.0 $33猶豫咗好耐飲黑糖珍珠鮮奶 定係2.0 ver最後都係揀咗2.0😆 因為佢多出30%奶量! 正!怕甜嘅我本身諗住嗌少甜,但係店員話甜度係固定嘅~不過佢都有話唔洗驚 ˙ỏ˙ 因為原來佢哋杯嘢飲係唔落糖㗎˙ỏ˙ !甜度係來自於底底嘅黑糖~拎咗杯嘢飲之後順時針攪5-6下第一啖飲落去,感嘆:真係好好飲😂首先奶味真係好香好滑,黑糖味亦都啱啱好,唔會過甜!珍珠非常軟糯,好好食🙌🏻平時唔鍾意食珍珠嘅我都俾佢收服左♡⃛溫馨提示:珍珠擺耐左就會變硬,要盡快飲啊!我諗我每次經過都會買一杯🥱🧡希望可以keep住水準啦 ´ސު`
終於飲到勁多人推介嘅李圓圓 ´ސު`
真係想飲好耐㗎喇
第一次飲緊係要飲佢哋嘅人氣TOP1! ʚ♡⃛ɞ

#黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
猶豫咗好耐飲黑糖珍珠鮮奶 定係2.0 ver
最後都係揀咗2.0😆 因為佢多出30%奶量! 正!

怕甜嘅我本身諗住嗌少甜,但係店員話甜度係固定嘅~
不過佢都有話唔洗驚 ˙ỏ˙
因為原來佢哋杯嘢飲係唔落糖㗎˙ỏ˙ !
甜度係來自於底底嘅黑糖~

拎咗杯嘢飲之後順時針攪5-6下
第一啖飲落去,感嘆:真係好好飲😂

首先奶味真係好香好滑,黑糖味亦都啱啱好,唔會過甜!
溫馨提示:珍珠擺耐左就會變硬,要盡快飲啊!

我諗我每次經過都會買一杯🥱🧡
希望可以keep住水準啦 ´ސު`
2021-10-06 235 瀏覽
被驚艷到既黑糖鮮奶,講真呢個配搭,大家都一定飲過好多,但佢竟然仲俾到驚喜我,所以一定要俾呢個好評拎既時候店員知道我哋即刻飲就幫我哋插好飲管&輕輕攪拌咗幾下(後尾睇返店舖指引先知係用嚟搞混啲黑糖)。飲落鮮奶少少冰,珍珠暖暖甘好有嚼口,黑糖甜度都剛剛好,飲哂成杯啲奶都無俾冰溝淡哂啲味,整體來講唔太甜唔太冰,十分符合我嘅合味,又夠真材實料,好好飲!☺️之前路過既荔枝角店,同今次光顧既佐敦店,人流都有啲少,希望多啲人可以認識呢間舖頭!💛💛💛💛

💛💛💛💛
2021-10-01
5 分鐘 (外賣自取)
  • 黑糖珍珠鮮奶2.0
工作太累😞 總想找點東西令看自己分散心情,想找點甜的令自己釋放安多安多酚😌慢步彌敦道,忽爾看見這間一直未有機會嘗試的珍珠奶茶🧋店,決定買一杯台飲甜一甜 黑糖珍珠鮮奶2.0 $33這款應該算是店家的signautre drinks🌟有黑糖珍珠鮮奶🥛跟黑糖珍珠鮮奶2.0兩款,後者會會比普通黑糖珍珠鮮奶📈多出30%奶量,決定點選後者鮮奶味道香滑濃厚,縱然甜度固定,但因這杯的甜味主要來自黑糖,不會過甜,味道剛好👅店家主打使用明火🔥黑糖珍珠,飲品上手還有點點餘溫,珍珠軟糯香甜,煙韌有咬口🥤飲品不是不好喝,只是個人不太喜歡這店的味道😅 總覺得欠缺甚麼似的🤔店家來自🇹🇼台灣淡水,一個充滿古早味的地方,亦曾排名台灣第一☝🏻的過江龍珍珠奶茶,全部食材均用台灣直送,每一口都充滿台灣味道😋香港🇭🇰早就遍地珍奶店,要突圍而出真的不容易,不過最重點是飲品的質素,店家憑著真材實料慢慢累積人氣💪🏻,希望未來會見到店家受更多人喜愛💕 有更加多的分店

黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
這款應該算是店家的signautre drinks🌟

2021-06-30
2021-08-07 194 瀏覽
之前聽人講過呢間好味,今日經過,即刻買杯嚟試吓!因為唔飲得凍野,所以今次揀咗暖,但甜度同其他舖頭一樣都係冇得揀嘅!值得一讚係佢嘅黑糖珍珠😋真係好煙韌👍🏻👍🏻下次再試下佢其他嘢飲
之前聽人講過呢間好味,今日經過,即刻買杯嚟試吓!
值得一讚係佢嘅黑糖珍珠😋真係好煙韌👍🏻👍🏻
下次再試下佢其他嘢飲
2021-08-04 224 瀏覽
上popsale見到依間黎自台灣淡水嘅過江龍喺佐敦新開幕有買一送一😍😍即刻衝去試下👍🏻成日喺ig見到有friend去台灣飲好吸引😛😛一去到竟然無人😟仲expect要排隊添 可能間野有啲隱蔽完美比例黑糖珍珠奶茶($30-買一送一)有個店員姐姐好細心咁解釋佢地啲珍珠點煮 有咩成分 超有心 🥰杯野飲嘅甜度同冰度都係fix死嘅 佢嘅飲法唔係倒轉搖勻 而係用飲管攪五六下 一飲落去 冰凍嘅奶同熱嘅珍珠 好 有 驚 喜😍😍😍😍😍 首先杯野用左明治奶 所以奶味好重好滑 然後啲珍珠煮得啱啱好 彈牙好咬之餘唔會太硬 碎冰令野飲到最後唔會溝得太淡 黑糖味飲到最後都仲有 唔會過甜 係幸福嘅味道☺️ 希望佢keep住台灣高水準 一流用料 下次無買一送一都照試埋其他野🤟😗冬瓜茶同黑糖奶茶都好想試🤩🤩🤩💯💯💯💯

完美比例黑糖珍珠奶茶($30-買一送一)
完美比例黑糖珍珠奶茶
完美比例黑糖珍珠奶茶
2021-06-01 644 瀏覽
🔘黑糖珍珠鮮奶 $30評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 台灣過江龍李圓圓登陸左香港咁耐,一直都未有機會去試吓。今日咁岩喺佐敦附近做嘢,加上天氣咁熱,飲杯冰凍嘅珍珠鮮奶就啱晒啦。李圓圓出名嘅有黑糖珍珠鮮奶同黑糖珍珠鮮奶2.0,黑糖珍珠鮮奶2.0會比普通黑糖珍珠鮮奶多30%奶量,而我就揀咗普通黑糖珍珠鮮奶。黑糖珍珠鮮奶嘅甜味主要由黑糖以來,飲落去唔會話太過甜,亦都唔會話冇味,對於我嚟講我覺得啱啱好。而黑糖珍珠非常新鮮同彈牙,買嘅時候仲見到店員喺度煮緊黑糖珍珠,大熱天時飲一杯真係冇得彈啊!。。🔻佐敦、荔枝角、葵芳、觀塘都有分店🔻感覺都係台灣嘅好飲啲😜推介指數: ⭐⭐⭐️
黑糖珍珠鮮奶
🔘黑糖珍珠鮮奶 $30
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑

🔻佐敦、荔枝角、葵芳、觀塘都有分店
🔻感覺都係台灣嘅好飲啲😜
推介指數: ⭐⭐⭐️
  • 黑糖珍珠鮮奶
2021-05-10 501 瀏覽
李圓圓每間分店,一直保持著火爐熬煮黑糖珍珠的傳統。喜歡鮮奶的人必選2.0版本的黑糖珍珠鮮奶,比起元祖版本多了30%的鮮奶份量,濃郁奶香更能與軟糯香甜的黑糖珍珠完美混和,每一口都可以感受到黑糖和鮮奶的滋味。
2021-04-30 337 瀏覽
黑糖珍珠鮮奶2.0($33)之前飲過1.0略嫌奶味唔夠重,2.0版加咗30%牛奶本好好多🍼手搖飲品最忌太多糖。呢杯啱啱好,就算甜度固定都唔會太甜💛現煮珍珠黑糖味好出👍🏻一拎上手仲有餘溫,第一淡好軟糯,攪一攪降溫之後就會好煙刃好好咬🥰冬瓜鮮檸茶($22)唔飲奶嘅人可以揀冬瓜茶🙈濃度適中,甜而不膩,加埋檸檬汁有少少似檸檬茶,清新消暑🍋疫情關係少飲咗手搖飲品好多,呢間舖頭入邊有企位唔使喺街邊飲,讚!
黑糖珍珠鮮奶2.0($33)
冬瓜鮮檸茶($22)

Bubble lee's having cute package, on the top with a bubble girl drinking bubble milk, haaa, happy looking at them, such a nice refreshment after work yayaOrdered Black sugar bubble fresh milk, but sadly can't adjust the sweetness level so sad, normally I will get a light sweet no sugar, but it turned out not so bad, and i think the milk flavor is so strong and rich, bubble is soft and melt so quick tooo, so you have to drink as quick as possible if you get a hot one otherwise it going to be a pl

, bubble is soft and melt so quick tooo, so you have to drink as quick as possible if you get a hot one otherwise it going to be a plain milk tea haa, not a bad choice if you want a bubble tea
Black sugar bubble
Taiwanese tea with rich flavor milk flavor is good, honestly quite full and heavy if finished whole drink ha
$30 (宵夜)
Black sugar bubble
༺超高質!!必定encore既黑糖珍奶🧋༻💛李圓圓 @佐敦佐敦庇利金街38號地下好耐之前 佢啱啱開果陣已經飲過 覺得呢間係飲過最好飲既黑糖珍奶 隔咗咁耐 終於有機會再試下🤤🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 $332.0既牛奶係比起普通版多30%🥛唔知係咪放得太耐幾關係 d鮮奶啖左😭 不過都仲飲得出佢既奶味係重黑糖珍珠黑糖味好出 好濃味😋珍珠煙韌彈牙 又唔會過甜👍🏼黑糖同鮮奶balance 得好好🤩 好想快d再encore飲多次 試下即刻飲 一定會更好味!!🥰
༺超高質!!必定encore既黑糖珍奶🧋༻
💛李圓圓 @佐敦
佐敦庇利金街38號地下

🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
2.0既牛奶係比起普通版多30%🥛
唔知係咪放得太耐幾關係 d鮮奶啖左😭
不過都仲飲得出佢既奶味係重
2021-01-11 624 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雖然珍奶熱潮減退左🌚但間中出街都總係會買返杯珍奶🧋❶黑糖珍珠鮮奶2.0 $332.0係多左30%既鮮奶🐮一拎上手 就摸到珍珠仲係暖笠笠🥰飲落都完全無令我失望奶味濃厚而且珍珠有啖啖既黑糖味🖤珍珠份量多同時口感仲要好煙韌👀暫時係我係香港飲過最好飲既黑糖珍奶🧋Ps:旺角、佐敦、觀塘、葵芳、荔枝角都有分店🏬
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

飲落都完全無令我失望
奶味濃厚而且珍珠有啖啖既黑糖味🖤
珍珠份量多同時口感仲要好煙韌👀
暫時係我係香港飲過最好飲既黑糖珍奶🧋

Ps:旺角、佐敦、觀塘、葵芳、荔枝角都有分店🏬
每次經過李圓圓 @bubbleleehk 佐敦分店見到店員炒緊珍珠,就會忍唔住買返杯!今次試埋佢嘅冬瓜茶同樣唔錯!總之我嘅李圓圓攻略就係: 加珍珠~加珍珠~.always wanted to try their black sugar bubble tea from @bubbleleehk 🥤 and im glad i stopped by to try it today 😊 sweetness is just right! the boba has a great chew as well 🤤 and the milk is super smooth and creamy 🥛 everything about it is just awesome!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.2/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10🌟.《黑糖珍珠鮮奶2.0》$33🌟8.2/10🌟𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻 𝗦𝘂𝗴𝗮𝗿 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.2/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟

《黑糖珍珠鮮奶2.0》$33🌟8.2/10🌟
𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻 𝗦𝘂𝗴𝗮𝗿 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗠𝗶𝗹𝗸 + 30%
呢度嘅珍珠真係冇得輸,現炒珍珠拎到上手仲係暖暖哋,口感煙韌有咬口就基本啦😎飲到尾珍珠變凍又另一種口感,一樣正!而且份量又多,飽肚又滿足~
2.0鮮奶份量多出30%!鮮奶口感順滑,奶味香濃,同珍珠嘅黑糖味好夾,雖然甜度固定,但都唔會過甜,啱啱好👅
李圓圓 @bubbleleehk
📍#BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_MK #BELLYwongs_laichikok
#BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_drinks #BELLYwongs_sweets
2020-12-14 431 瀏覽
其中一間我最欣賞嘅黑糖珍珠鮮奶舖頭,越開越多分店,證明咗飲品既質素!佢之所以可以突圍而出,我覺得係因為佢個黑糖珍珠真係人手煮(有攪拌過),而且一路都heat住,唔似得其他飲品店咁樣把珍珠浸落黑糖水裏面,而又凍凍地。第一下拎上手,杯底已經係暖,飲落去珍珠吸哂上黎,好好咬,口感好均一,加以攪拌啲牛奶就更加好飲。(但留意返2.0冰同糖都固定左無得額外request )有次飲佢既紅茶底,茶味都夠,無茶渣,不過就冇黑糖掛杯。鮮奶明顯好飲啲,滑啲~但紅茶底就有得揀冰同糖既份量。

外賣自取
2020-12-09 322 瀏覽
黑糖珍珠真係好邪惡,但係要戒甩真係好困難,所以飲親珍奶一定要飲好飲嘅,如果唔係就會白白浪費一個邪惡嘅quota。李圓圓來自台灣淡水,打正台灣古早旗號,當然唔可以錯過。夜晚特登食light d,留返個quota飲佢嘅黑糖珍珠鮮奶。佢嘅選擇唔一般台式飲品舖頭咁多,只係集中做黑糖珍珠系列嘅飲品,當然都有古早味嘅冬瓜檸檬呢啲清新嘅嘢。由於已經係夜晚,飲茶我會怕瞓唔着,所以就揀咗黑糖珍珠鮮奶。佢仲有個version叫做黑糖珍珠鮮奶2.0 ,我諗應該係比較濃厚嘅奶?實在怕太邪惡,所以都係飲返普通鮮奶算。睇住佢個半透明嘅廚房入邊炒緊黑糖珍珠,就感覺到珍珠真係好新鮮。同埋佢係就算黑糖珍珠鮮奶都可以揀甜度,值得一讚杯野到手見到黑糖掛杯,好靚,又有勁多珍珠佢啲珍珠入口仲係暖暖地,外面稔稔地,裡面煙煙韌韌好QQ,市面上其他珍奶嘅珍珠都係凍嘅,口感比較硬,有時會𡁻到好攰,但李圓圓就完全唔會有呢個情況。不過佢嘅鮮奶味道比較淡口,可能因為咁就有2.00嘅出現,下次我應該會試吓2.0。

杯野到手見到黑糖掛杯,好靚,又有勁多珍珠

2020-11-25
外賣自取