冇諗過會為咗呢杯黑糖珍珠鮮奶而寫食評但我必須講 李圓圓呢杯係我飲過最鍾意嘅真係相逢恨晚🥹 等我仲飲咗咁多杯老虎堂!個黑糖味係好少見 香濃唔會死甜珍珠仲係熱熱地 一開頭係軟糯口感 隨着啲冰融左溫度下降就會變得煙靭總括嚟講都係好好食😋最欣賞嘅係佢用咗碎冰 好快就會變凍呢個天氣飲好正👍🏻
冇諗過會為咗呢杯黑糖珍珠鮮奶而寫食評

但我必須講 李圓圓呢杯係我飲過最鍾意嘅
真係相逢恨晚🥹 等我仲飲咗咁多杯老虎堂!

個黑糖味係好少見 香濃唔會死甜
珍珠仲係熱熱地 一開頭係軟糯口感
隨着啲冰融左溫度下降就會變得煙靭
總括嚟講都係好好食😋

最欣賞嘅係佢用咗碎冰 好快就會變凍
呢個天氣飲好正👍🏻
2022-04-21 53 瀏覽
執下電話入面啲相先發現無寫過李圓圓,呢次飲嘅相都已經係一月嘅事了,當時仲未疫情咁嚴重,出左去D2同朋友行下街,之後就買左野飲。記得個日天氣都幾凍,揀左飲熱飲,買野飲嘅人都多,等左差唔多廿十分鐘先有。自己叫左杯薑汁鮮奶,薑味同奶味都幾濃,而且有啲杰身添,冬天飲好正,飲完暖笠笠。朋友杯係紅茶鮮奶,叫左無糖,佢話飲落似港式奶茶,哈哈。另一個朋友就叫左黑糖珍珠奶昔,呢杯無得揀甜度嘅,佢話係店家嘅完美比例喎,奶好滑,黑糖珍珠有咬口,但激甜,朋友話激甜先正喎,呵呵。整體黎講三杯都好飲,呢個品牌都唔錯吖。

朋友杯係紅茶鮮奶,叫左無糖,佢話飲落似港式奶茶,哈哈。

整體黎講三杯都好飲,呢個品牌都唔錯吖。
2022-01-23
20 分鐘 (外賣自取)
2022-04-19 39 瀏覽
💛 @bubbleleehk 天氣開始熱喇,而家出街多咗買嘢飲,「#李圓圓」仍然係我最愛嘅黑糖珍珠鮮奶嘅三甲之一!🧋 嗰日同朋友去荔枝角就買咗嚟飲,月經期間仲可以揀暖飲,都好好味,飲完個肚都舒服晒☺️☺️🧋 黑糖珍珠鮮奶 (左)($30)🧋 黑糖珍珠鮮奶2.0 (右)($33)李圓圓嘅黑糖珍珠係用人手即炒即製嘅,既有微微嘅炭香,而且有嚼勁得嚟唔會硬🤤🤤右邊嘅黑糖珍珠鮮奶2.0除咗係厚奶版本,仲連黑糖珍珠嘅份量都增加咗㗎,超rich超正😆 (不過都會相對比較甜啲㗎!)
💛 @bubbleleehk

🧋 黑糖珍珠鮮奶 (左)($30)
🧋 黑糖珍珠鮮奶2.0 (右)($33)

• 黑糖珍珠鮮奶
2022-04-17 31 瀏覽
近排天氣都勁熱,4月已經出哂汗,想飲杯野解喝,好彩經過一間手搖飲品店「李圓圓」,店入面都企滿人,我湊熱鬧排埋一份即刻揀返杯飲品店舖同百福合作推出純素豆品茶飲系列,豆花冇唒貨,所以揀左薑汁豆漿同埋黑糖珍珠豆漿,好特別,一向都只會飲冰茶既我可以試新野薑汁豆漿好正呀,豆漿只有溫同熱,豆品系列都彩用高鈣香滑鮮豆漿,薑味好出,豆香味十足,我超級鍾意薑汁,入口微辣,雖然熱上加熱,但無損我飲到好野既好心情黑糖珍珠豆漿,黑糖珍珠用火爐古法熬煮2個鐘,珍珠又Q彈又煙韌,黑糖係用純甘蔗提煉,特別香甜,一邊啜珍珠,一邊飲香滑豆漿,好滿足明白點解咁多人排隊

明白點解咁多人排隊

李圓圓嘅黑糖珍珠不嬲都大獲好評🌟因為呢度嘅黑糖珍珠係即場人手炒嘅,等飲品期間都可以隔住玻璃見到,所以食落會特別香㗎😍最近經過李圓圓見到產品聯乘百福,新推出咗期間限定嘅✨豆品茶飲系列✨採用高鈣鮮豆漿,部份飲品俾客人揀鮮奶或者豆漿幾特別,啱晒對鮮奶敏感嘅朋友😍平時都鐘意食百福豆品,當然要買嚟試下😋🧋黑糖珍珠豆漿 温 ($30)呢杯飲品有三個溫度可以揀: 冷/温/熱前排天氣都幾涼🍃所以揀咗温估唔到豆漿加黑糖都還好,飲落黑糖味香濃之餘豆香味十足,現煮珍珠煙韌有咬口,唔會太硬👍🏻🧋冬瓜豆漿 温 ($28)好可惜當日豆花未有供應,試住冬瓜茶溝豆漿先🤣第一次試呢個配搭,兩樣加埋味道偏甜,但冬瓜茶有清新嘅感覺尚可接受,不過相比上面嗰杯就冇咁驚喜喇~平時飲珍珠奶茶飲完可能會好滯,今次呢個豆漿系列就唔會😍飯後想飲杯野都可以試試架。

🧋黑糖珍珠豆漿 温 ($30)
呢杯飲品有三個溫度可以揀: 冷/温/熱
前排天氣都幾涼🍃所以揀咗温
估唔到豆漿加黑糖都還好,飲落黑糖味香濃之餘豆香味十足,
現煮珍珠煙韌有咬口,唔會太硬👍🏻

🧋冬瓜豆漿 温 ($28)

外賣自取
平日難得放假 ☀️一於同閨蜜一齊去D2 Place行陣街🛍咁啱見到附近有李圓圓即刻要叫返杯珍珠奶茶飲😋😋 -一向都很喜歡呢度嘅🧋黑糖珍珠🤤🤤 所有原材料從台灣直送香港 ✈️由純正黑糖加上傳統古法秘方製造Keep住係溫度75度嘅熱鍋熬煮🔥當溫熱的珍珠加上鮮奶🥛及冰塊🧊 現場即刻飲 仲會飲到微溫的黑糖珍珠🤩 黑糖珍珠甜度適中 唔會過於膩 加上仲係暖笠笠 口感十分煙韌軟糯 🤤 -🥛黑糖珍珠鮮奶2.0(少冰) $332.0👉🏻 係指比平時加多30%鮮奶 🤩 入口好香濃嘅鮮奶味道 配搭甘甜嘅珍珠😋啱晒平時唔飲得茶嘅朋友仔都可以享受到珍珠奶茶嘅魅力 ❤️ -🧋黑糖珍珠鮮奶紅茶(半蜜少冰)$30 珍珠奶茶🧋當然唔少得茶 🍵😝 呢杯配上紅茶 多一份回甘嘅茶香♨️紅茶比例唔算太濃但啱啱好可以更突出黑糖珍珠的甘甜味道 🥰🥰 簡直係絕配💯😋😋👍🏻👍🏻-🍽🍴總結 🍽🍴平時飲珍珠奶茶好驚會係死甜味道或者口感過硬/過軟😖😳但呢度嘅黑糖珍珠就完全冇呢個問題👍🏻仲可以調配甜度 冰量🤩🤩 因為出面好多都係甜度固定 冇得改🥺超級啱晒成日要減肥但又忍唔住珍奶癮嘅人(即係我😛😛😝 )店舖最近仲推出豆花系列🍼用上天然健康的豆漿配搭黑糖
平日難得放假 ☀️

平時飲珍珠奶茶好驚會係死甜味道或者口感過硬/過軟😖😳
但呢度嘅黑糖珍珠就完全冇呢個問題👍🏻
仲可以調配甜度 冰量🤩🤩
因為出面好多都係甜度固定 冇得改🥺
超級啱晒成日要減肥但又忍唔住珍奶癮嘅人(即係我😛😛😝 )
店舖最近仲推出豆花系列🍼
用上天然健康的豆漿配搭黑糖珍珠
啱晒一啲有乳糖不耐症的朋友仔飲😌
可惜今日去到已經賣晒啦🥺
下次再嚟 要試吓呢杯健康飲品先😋

2022-04-08
5 分鐘 (外賣自取)
2022-04-05 27 瀏覽
李圓圓嘅黑糖珍珠係超級出名珍珠好入味而且好煙銀今次我試完之後都認證佢嘅黑糖珍珠係好好味呢杯奶昔佢面頭嘅cream同杯飲品係好夾同埋比我想像中不太甜夏天必飲嘅奶昔不過留意番佢好快溶
李圓圓嘅黑糖珍珠係超級出名
珍珠好入味而且好煙銀
今次我試完之後都認證佢嘅黑糖珍珠係好好味

呢杯奶昔佢面頭嘅cream同杯飲品係好夾
同埋比我想像中不太甜
夏天必飲嘅奶昔

不過留意番佢好快溶
2022-04-04 34 瀏覽
係少女都係鐘意飲台式飲品架啦,好明顯我仲係少女啦。李圓圓台式飲品係以黑糖珍珠鮮奶起家,呢度黑糖珍珠鮮奶真係好好味。食材例如黑糖、珍珠、冬瓜磚等都係台灣直送。呢度啲珍珠會熬製兩個鐘,粒粒好煙韌Q彈,成個制作過程仲係公開透明,飲得安心。咁好味,同朋友經過一人叫一杯飲啦。朋友叫黑糖珍珠鮮奶2.0,我就試下有冬瓜味既黑糖珍珠冬瓜鮮奶2.0,加左冬瓜茶既味道,口感更豐富,原來咁夾。2.0原來係鮮奶增量左30%,更香奶味。店裏面有教,最正確既飲法係用飲管輕輕攪拌五到六圈就飲得,因為搖得太勁,暖暖既珍珠就遇冰就會慢慢變硬,影響口感。見佢左啲豆花飲品,下次試下先。
係少女都係鐘意飲台式飲品架啦,好明顯我仲係少女啦。

咁好味,同朋友經過一人叫一杯飲啦。

2.0原來係鮮奶增量左30%,更香奶味。

見佢左啲豆花飲品,下次試下先。

2022-03-22 51 瀏覽
李圓圓是源自台灣淡水的過江龍台茶店,香港現有四家分店,包括佐敦、觀塘,葵涌廣場和荔枝角。李圓圓以黑糖珍珠鮮奶起家,黑糖珍珠即叫即煮,暖和甜蜜的珍珠混合冰凍鮮奶,用飲管輕輕攪拌五到六圈,濃郁順滑,招牌黑糖珍珠鮮奶2.0更增量30%鮮奶,奶味更香濃,黑糖珍珠鮮奶紅茶和冬瓜鮮檸檬茶也是熱賣飲品!珍珠奶茶本人都幾鍾意飲,李圓圓就是我的心頭好,就是喜歡佢嘅黑糖珍珠口感煙韌但又帶軟淋好有咬口,今日路經荔枝角分店,當然唔可以錯過😋🧋▪️黑糖珍珠鮮奶2.0 $ 33呢個係最原始最好飲,黑糖暖暖非常煙靭,甜度適中,鮮奶2.0增添多30%嘅鮮奶,奶味濃郁順滑,而且完全不添加其他糖份,味道啱啱好👍🏻🥤▪️薑汁鮮奶2.0 $ 27用新鮮薑汁加入鮮奶,薑味非常濃郁,喜歡姜嘅朋友絕對唔可以錯過,就像薑汁撞奶一樣嘅味道而且熱飲非常順喉,好飲

🧋▪️黑糖珍珠鮮奶2.0 $ 33

🥤▪️薑汁鮮奶2.0 $ 27
而且熱飲非常順喉,好飲

2022-03-20 43 瀏覽
李圓圓嘅珍珠係用明火煮足兩個鐘,每一粒珍珠都仲係熱辣辣,好軟熟Q彈😍所有嘅食材都係經台灣入口,難怪一飲就有種台灣嘅味道😽佢地主打黑糖珍珠,完全無添加劑同色素👍🏻👍🏻超級健康,黎開附近都冇理由唔飲呀😋最近仲新出咗豆品系列,係採用高鈣鮮豆漿,不過去到已經賣哂,唯有下一次再去😝🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 (熱)$33所謂嘅2.0即係加厚咗30%嘅鮮奶,所以有著超濃郁嘅鮮奶味道🥺而我飲嘅係熱飲,所以仲可以感受到新鮮煮出黎嘅珍珠嘅溫度😙每粒珍珠都吸收咗黑糖嘅精華,濃郁入味😚好煙韌彈牙😍🧋黑糖珍珠奶昔 $33我覺得呢個奶昔簡直李圓圓餐牌嘅 hidden gem!!!😍😍珍珠奶茶可能大家已經飲唔少,將即煮黑糖珍珠同奶昔 mix and match 你又試過未呢?😋牛奶加埋刨冰先帶嚟透心涼嘅感覺,奶味濃郁唔算太甜😙伴隨住煙韌彈牙即煮溫熱嘅黑糖珍珠,形成有趣嘅對比😌店員就提我地最佳品嘗時限係10分鐘,呢點完全唔難做到🤤因為奶昔配埋黑糖出奇地夾,吸下又一啖,吸下又一啖😆唔講咁多,我地要mark定schedule再飲多次!!!🥰

🧋黑糖珍珠鮮奶2.0 (熱)$33

🧋黑糖珍珠奶昔 $33
2022-02-26 1023 瀏覽
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5P.S. 觀塘、佐敦、葵芳都有分店很久以前已喜歡喝珍珠奶茶🧋,近年流行的黑糖珍珠更是開得成行成市,左試右嚐,最近試了這間來自台灣,在香港唯一用明火的黑糖珍珠專賣店,用料全由台灣直接入口,更標榜其珍珠是用古法熬煮兩小時以上,用心製作,值得一試 ☝🏻 另外,店內提供非基因改造豆品茶飲系列,非常適合有乳糖不耐症或素食人士飲用呢!🧋🥤💋 黑糖珍珠鮮奶 ($30)第一次看到人手在大鐵鑊上煮製黑糖珍珠,原來黑糖是用純甘蔗提煉出來,再經過多重工序步驟,風味一流,黑糖珍珠甜度適中,甘甜中帶微微炭香味道,口感煙靭有嚼勁,茶底香、奶滑溜💋 茉香黑糖珍珠 ($22)我不喜歡一味甜到漏的珍珠,這家黑糖珍珠甜度適中,甘甜炭香味道微微回甘,口感煙靭有嚼勁,配上淡淡清香微甜的純茉香茶底,整體有茶香又有珍珠的口感,很不錯!✨ 整體:台灣過江龍黑糖珍珠奶茶 ✨✅ 正宗台灣口味,黑糖珍珠有水準✅ 豆品茶飲系列非常適合有乳糖不耐症或素食人士❎ 因含珍珠和鮮奶,卡路里相對較高
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
P.S. 觀塘、佐敦、葵芳都有分店

💋 黑糖珍珠鮮奶 ($30)

💋 茉香黑糖珍珠 ($22)

✨ 整體:台灣過江龍黑糖珍珠奶茶 ✨
✅ 正宗台灣口味,黑糖珍珠有水準
✅ 豆品茶飲系列非常適合有乳糖不耐症或素食人士
❎ 因含珍珠和鮮奶,卡路里相對較高
茉香黑糖珍珠
2022-02-21
2 分鐘 (堂食)
茉香黑糖珍珠
2022-02-18 97 瀏覽
亞洲人大部份都係乳糖不耐,每一次飲台式飲品都要冒着肚痛既危機,所以一知道李圓圓有用百福豆製品整既茶飲,專登黎荔枝角分店試下🥰豆品系列都有唔同款式,某d飲品仲可以揀溫/熱,冬天飲可以暖下胃!豆花冬瓜豆漿(右)豆品系列都有唔同款式,某d飲品仲可以揀溫/熱,冬天飲可以暖下胃!今次我揀咗凍豆花冬瓜豆漿,入面有豆腐花口感豐富,整體味道無黑糖珍奶咁濃郁但就有冬瓜既清甜,而且配豆漿無咁heavy,豆漿愛好者飲多杯都唔怕滯☺️黑糖珍珠鮮奶2.0(左)2.0係多奶版,鮮奶份量多咗30%,飲落去俾一般黑糖鮮奶味道更醇厚,口感順滑🤤甜度同冰量都係fix左,但店員都有提醒除咗本身黑糖之外唔會另外加糖,飲落去黑糖味濃郁之餘唔怕死甜,再加埋經火爐用古法熬煮兩個鐘既珍珠,咬落去煙韌彈牙,好飲!

豆花冬瓜豆漿(右)

黑糖珍珠鮮奶2.0(左)
外賣自取
當你飲緊手搖既時候🧋有冇諗過其實對好多人黎講……係一件唔易既事🤔身邊有素食🌱朋友唔飲得,又有朋友對奶🍼敏感唔飲得🥺~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ❣️期間限定❣️「百福豆品茶飲系列」 每日香港🇭🇰新鮮制造既高鈣豆漿🤍用豆漿💁🏻‍♀️係純素🌱既野飲係乳糖不耐症都飲得既野飲😌(部份款式可以揀番用鮮奶🍼).▪ (温) 豆花薑汁豆漿 • 🌱($30)好豆呀,豆漿加豆花🤍薑汁味💛好出,凍冰冰🥶暖身一流🥰.▪(凍) 黑糖珍珠豆花鮮奶($36)嗱嗱嗱,講明先,依杯係有鮮奶🍼店員會先舀珍珠入杯🥄轉一圈💫等黑糖沾滿杯內下半部份。炒🔥過既黑糖特別香🤎現煮👨🏻‍🍳珍珠係煙韌個種,有咬口🤓. 𝟐杯野飲🧋都加左豆花🤍豆花都係滑滑既🧏🏻‍♀️,𠽌𠽌咁就啜左落肚😙.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺香港🇭🇰李圓圓食材由台灣🇹🇼直接入口✈️(包括黑糖🖤 • 珍珠🤎 • 茶葉🫖……)🔺唯一使用明火🔥既黑糖珍珠專賣店🧋🔺純正黑糖珍珠🤎經由火爐用古法熬煮𝟐𝐡𝐫𝐬👨🏻‍🍳,付出既心機同時間加晒分💯🔺野飲有得揀凍❄️ / 熱🔥,部份仲有得揀溫🌡~•
當你飲緊手搖既時候🧋
有冇諗過其實對好多人黎講……
係一件唔易既事🤔
身邊有素食🌱朋友唔飲得,又有朋友對奶🍼敏感唔飲得🥺

❣️期間限定❣️「百福豆品茶飲系列」
每日香港🇭🇰新鮮制造既高鈣豆漿🤍
用豆漿💁🏻‍♀️
係純素🌱既野飲
係乳糖不耐症都飲得既野飲😌
(部份款式可以揀番用鮮奶🍼)

▪ (温) 豆花薑汁豆漿 • 🌱($30)
好豆呀,豆漿加豆花🤍
薑汁味💛好出,凍冰冰🥶暖身一流🥰

▪(凍) 黑糖珍珠豆花鮮奶($36)
嗱嗱嗱,講明先,依杯係有鮮奶🍼
店員會先舀珍珠入杯🥄
轉一圈💫等黑糖沾滿杯內下半部份。
炒🔥過既黑糖特別香🤎
現煮👨🏻‍🍳珍珠係煙韌個種,有咬口🤓

𝟐杯野飲🧋都加左豆花🤍
豆花都係滑滑既🧏🏻‍♀️,𠽌𠽌咁就啜左落肚😙

🔺唯一使用明火🔥既黑糖珍珠專賣店🧋
🔺野飲有得揀凍❄️ / 熱🔥,部份仲有得揀溫🌡

2022-01-12 91 瀏覽
黑糖珍珠鮮奶良心店🇭🇰佢嘅黑糖珍珠仲係keep住人手即炒黑糖珍珠鮮奶泥講 李圓圓應該真係HK No.1🥇黑糖珍珠鮮奶2.0 (完美比例) $33 2.0=加咗30%鮮奶 感覺奶味真係Rich啲黑糖本身甜度固定 但真係岩岩唔會過甜而手炒明火黑糖又真係幾好味 有少少古早味?!配埋佢軟身珍珠Jeng🔥🧋冬瓜鮮奶2.0 $27 (甜度固定|少冰) $27係一杯濃奶味嘅冬瓜茶奶味會比冬瓜味更出 但又未去到會完全搶哂整體來講唔錯 中意冬瓜嘅不妨試
黑糖珍珠鮮奶良心店🇭🇰
佢嘅黑糖珍珠仲係keep住人手即炒
黑糖珍珠鮮奶泥講 李圓圓應該真係HK No.1🥇

黑糖珍珠鮮奶2.0 (完美比例) $33
2.0=加咗30%鮮奶 感覺奶味真係Rich啲
黑糖本身甜度固定 但真係岩岩唔會過甜
而手炒明火黑糖又真係幾好味 有少少古早味?!
配埋佢軟身珍珠Jeng🔥

🧋冬瓜鮮奶2.0 $27 (甜度固定|少冰) $27
係一杯濃奶味嘅冬瓜茶
奶味會比冬瓜味更出 但又未去到會完全搶哂
整體來講唔錯 中意冬瓜嘅不妨試
2022-01-08 129 瀏覽
【荔枝角•李圓圓】————————————————————————生活係要有朋友帶你四圍食嘢❤️呢間觀塘見得多 朋友話好飲就試吓等候時間要一陣 都多人買 🍯黑糖珍珠豆漿HKD30係唔飲得牛奶人士嘅福利🥰牛奶過敏人士恩物想飲台式飲品 往往望住一堆無得飲店員現場煮珍珠 採用高鈣香滑豆漿 冷/熱/溫 任揀 甜度冇得選擇 好在飲落絕對唔會好甜👍🏻👍🏻👍🏻啲珍珠好煙韌又Q彈 正正正❤️P.S. 飲開台式飲品嘅人會知道 HKD30其實都好抵餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰人均消費 HKD30✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🏠 李圓圓 📮 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6-A2號
【荔枝角•李圓圓】
————————————————————————