雞全部都係雞朋友和我均很喜歡吃炸機心血來潮朋友建議到這一家李家炸雞其實我從來都未聽過呢一個名一心就想試一試啦餐牌內食物種類繁多但友人和我很想吃炸雞理所當然,我們便點了一份柚子蜜炸雞。D雞仲可以揀辣或者唔辣我哋就梗係揀咗少少辣啦碟炸雞一上到枱面朋友和我瞪大了眼睛想不到一份炸雞是這麼的大恐怕也吃不完了柚子蜜炸雞即炸!好好食!好脆!醬料好好食!因為唔知份量是這麼的大所以在炸雞未上到枱之前我們已經點了一個海鮮年糕個人認為都OK 可樂一杯,大大杯, $15 總括而言食唔曬要打包拎返屋企但無可否認炸雞真係一流
雞全部都係雞

朋友和我均很喜歡吃炸機

心血來潮

朋友建議到這一家李家炸雞

其實我從來都未聽過呢一個名

一心就想試一試啦

餐牌內食物種類繁多

但友人和我很想吃炸雞
理所當然,我們便點了一份柚子蜜炸雞

D雞仲可以揀辣或者唔辣

我哋就梗係揀咗少少辣啦

炸雞一上到枱面
朋友和我瞪大了眼睛

想不到一份炸雞是這麼的大
恐怕也吃不完了

柚子蜜炸雞即炸!好好食!好脆!醬料好好食!

因為唔知份量是這麼的大

要打包拎返屋企
但無可否認炸雞真係一流
2018-02-20
2018-02-15 394 瀏覽
想食韓國炸雞,就諗起e一間李家炸雞,原來佢喺旺角開咗分店,唔使走到去尖沙咀都有得食,非常方便!我哋兩個人梗係食炸雞,叫咗原味同甜辣味兩款,佢有一個餐叫半半雞,係有兩個味道選擇,可以滿足到我,想食兩個味道,雞炸得香脆,但係比較細隻,兩款炸雞味道都唔夠入味,有啲失望前菜蘿蔔爽口,而且非常開胃,第二道菜叫左芝士雞蛋捲,質感軟綿綿,咬落去有芝士拉斯,而且芝士味香濃,好好味,但係好溜,兩個人食唔晒,單睇外貌已經好吸引
半半雞
前菜
2018-02-02
10 分鐘 (堂食)
  • 芝士雞蛋卷
2018-01-12 434 瀏覽
說實在的兩個人吃一餐,除了炸雞,都沒有吃別的。因為份量真的太大了,幸好還有前菜和沙律,不會太肉。這是我喜歡吃韓國菜的原因之一,這國家的文化就是多蔬菜,就算你不Order也預備好了,何況還是可以無限添食,當然這一家也不例外。主要講一講炸雞,我們點了一個鴛鴦炸雞,但其實兩種雞都是辣的,問過那店員,其實兩款雞都是同一個製法,但一半是塗了甜辣醬的,都幾好吃,炸得很香脆,不厚粉,肉質也好,不像用了萬年油、也不像返炸。前菜是白蘿蔔,一點點酸但不辣;沙律是生菜加千島醬。我們兩個人只點了一盤炸雞,坐了一個晚上,店員也沒有趕人,也非常禮貌。其實也不是故意不點其他的,可是我們連那盤雞都吃不完⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

2018-01-10
2017-10-22 882 瀏覽
同個朋友行完旺角買野, 諗住坐下食D野, 上網睇下附近有李家, 我記得尖沙咀果間好出名, 又未食過就試下.樓下搭LIFT位置唔太明顯, 而且部LIFT好舊下, 有D驚困LIFT.一開LIFT就係餐廳門口, 燈光好暗, 初頭以為晚市未開始.人未算多, 所以被安排坐卡位, 都夠闊落.前菜都係可refill既, 正常無咩特別.諗左一輪都係食炸雞, 唔想剩係一個口味, 所以要左半半炸雞, 係原味+甜辣, 食兩款味道感覺抵左.一客有10舊左右, 都係雞既唔同部份, 所以有大舊細舊, 咁樣兩個人食都會食得晒.先食原味, 外表都夠脆卜卜, 唔會太油, 幾乾身. 雞肉都夠入味, 滑溜唔鞋口, 但感覺有D似鬍鬚伯伯既炸雞, 唔算好特別.之後係甜辣味, 甜甜地帶D辣, 辣味唔算太辣較易入口, 而雞肉本身好似原味果款, 祗係外邊多左個甜辣汁, 未算出色.
人未算多, 所以被安排坐卡位, 都夠闊落.
前菜都係可refill既, 正常無咩特別.
2017-09-26 629 瀏覽
近年因興韓風之下香港都因為咁多左好多韓式炸雞店,李家絕對係其中一間唔會令我失望既炸雞店。旺角呢間分店上到去環境偏暗,餐廳會播放住kpop既歌同mv感覺好韓,坐位都算闊落唔需要好似大家背面貼住大家咁。店員服務都算OK啦不過不失!食物方面,一坐底就會有少量伴菜(泡菜同芽菜) 我覺得都幾好味!! 由於今次得兩個人關係所以無得叫太多野食所以只係點選左一份甜辣炸雞同海鮮烏冬~~炸雞份量好大 適合三至四人食,甜同辣度都夾得好好,比起其他佢算無咁熱氣。至於烏冬就普通啦~~感覺佢最好食既都係炸雞~~

至於烏冬就普通啦~~感覺佢最好食既都係炸雞~~
2017-08-04
2017-09-22 362 瀏覽
和數位朋友來吃一吃.......第一次嘗試..............環境嘗算整潔.............店員服務差........吹我們快點餐...........一夠鐘便會叫我們走.......!一半辣一半吾辣........不辣的沒特別.....即是原味..............有醬的好一點..........................芝士蛋卷.......沒有蛋味....只有芝士味 不值!!泡菜簿餅.....還可以.....
環境嘗算整潔.............

芝士蛋卷.......沒有蛋味....只有芝士味 不值!!

泡菜簿餅.....還可以.....
2017-09-16 352 瀏覽
今晚同3個朋友黎食炸雞...以前分別係尖沙咁同呢間旺角分店都食過...但今次食...食物真係每況愈下咁....半半炸雞一半辣既,一半係甜酸既炸雞... 炸雞水準都keep到既..但感覺份量比以前少左芝士蛋卷賣相吸引...但普遍黎講...成份野都無咩味....蛋無味..芝士無味..$120 真係一啲都唔值泡菜餅以前好鍾意食呢到既泡菜餅...覺得係最好味! 但係今次呢.就變得好一般..以前配料好多...但今次就好少...我諗我會減少黎李家....
芝士蛋卷
芝士蛋卷
泡菜餅
泡菜餅

我諗我會減少黎李家....
2017-08-10 626 瀏覽
其實係見佢尖沙咀分店喺 Openrice 有過百個『舐舐脷』,所以揀咗佢嚟試下。店舖以粉藍色同木紋色裝修,座位闊落而且唔會好嘈吵,同朋友靜靜地吹下水最適合不過。好多人食過個芝士雞蛋卷,於是我哋又跟風。紅色番茄汁配黃色芥末汁顏色夠晒搶眼,切開中間係芝士流心添架,WOW~另外仲有炸雞同海鮮焗飯。焗飯比較普通,都係主打嘅韓式菜式正啲。嘢飲叫咗紅 (Raspberry)、黃 (Pineapple)、藍 (Blueberry) 三色。紅色同藍色都幾重藥水味,所以影完相都無飲晒。

2017-08-05
2017-07-25 549 瀏覽
早兩日收夜,之後放假就梗係搵朋友岀黎飲下野食埋宵夜喇,係旺角行左好耐都未搵到開得夜又坐得耐嘅食店,正諗住放棄時,經過街市抬頭一睇,見到廣告牌開到零晨五點!重點有酒飲,又有炸雞食!上到去好多位,坐左靠牆卡位,燈光微暗,播住K Pop歌,有韓風感覺!一開始店員俾在醃蘿蔔同菜絲沙律做開胃菜,味道都幾好。既然黎到梗係要食炸雞!唔想原味冇汁,最後揀左甜辣醬味道!甜度同辣度都夠,外皮脆,肉唔太乾,就算雞胸都唔乾,幾好。酒類飲料有好多款,不過又唔想飲燒酒,就揀左水果味啤酒: 西柚同提子!個人接受到,都唔差,特別d。想搵地方坐耐d又有齊歌聽野食酒飲,可以一試!

一開始店員俾在醃蘿蔔同菜絲沙律做開胃菜,味道都幾好

想搵地方坐耐d又有齊歌聽野食酒飲,可以一試!
$170 (宵夜)
2017-07-16 412 瀏覽
係香港諗食韓國野..第一間我會諗起李家..份量超大件..今日又黎食啦..三個人其實叫唔到好多野食..炸雞係必食的..黎一份原味同甜辣味炸雞..好多件..原味反而比甜辣味再辣少少..因為甜辣味有d甜味蓋一蓋..但份量真係太多..食唔晒..一份泡菜餅..一係勁大碟..好少餐廳泡菜餅有魷魚..食落好爽口彈牙..配埋果個醬汁..好好味..三個人食兩樣野都已經覺得好飽😂平時都會叫下野飲..但今日連飲品都無叫到..
係香港諗食韓國野..第一間我會諗起李家..份量超大件..

2017-05-21 565 瀏覽
星期二晚上與外國來港的朋友飯局,常試一下韓國炸雞。當日旺角分店比較靜,七點左右直接入座,由開始到離開都仍未座滿。我們3人,大家都不是大冐王,看過餐牌後估計份量都不細,結果選擇了半半炸雞,一碟有兩種味道,炸的很酥脆可口,甜味的亦很惹味,兩個味道都不錯, 喜歡辣味的朋友不妨加辣,相信會更惹味。另外我們亦選擇了石頭飯,無骨豬肉,當然不少得紫菜,再配上韓國辣醬,味道亦不錯的。份量都適中。總結,可再來一試呀,仍有很多其他款式未試。

總結,可再來一試呀,仍有很多其他款式未試。

2017-04-02 784 瀏覽
BK左7點半,唔係等好耐就入左去建議一定要bk先去,特別星期五六要等好耐旺角店環境好好,不會好逼今次同一班朋友共6個人叫左3款炸雞,一個泡菜餅,烤五花肉同埋飲品去邊間韓式炸雞都必叫嘅蔥炸雞芝士炸雞,好juicy,可以再多d芝士味就好蜜糖炸雞泡菜海鮮煎餅,普通,食過更好食呢個烤五花肉真係麻麻,有d咸,d肉又實有d乾
BK左7點半,唔係等好耐就入左去

建議一定要bk先去,特別星期五六要等好耐

旺角店環境好好,不會好逼

今次同一班朋友共6個人

叫左3款炸雞,一個泡菜餅,烤五花肉同埋飲品
蔥炸雞
去邊間韓式炸雞都必叫嘅蔥炸雞
芝士炸雞
芝士炸雞,好juicy,可以再多d芝士味就好
香蒜蜜糖炸雞
蜜糖炸雞
泡菜海鮮餅
泡菜海鮮煎餅,普通,食過更好食
烤五花肉
呢個烤五花肉真係麻麻,有d咸,d肉又實有d乾
題外話/補充資料: 去炸雞餐廳都係食返炸雞安全d! 雖然有時會想食下其他野 李家炸雞真係好食,雞好juicy份量又比其他餐廳多 食親炸雞都會揀佢!
2016-08-18
蔥炸雞
芝士炸雞
香蒜蜜糖炸雞
2017-03-11 658 瀏覽
想食炸雞,梗係到開飯搵搵,係旺角見多好評,即刻行去,再係樓下飲番碗野葛菜水,跟住就上樓叫炸雞。環境叫做一般,安排坐係卡位,而卡位個背板直得黎個座板又比較深,所以坐得幾唔舒適,又可能地方太過陳舊,所以有d老人味。兩個人叫咗一碟雞,太約都有十二件,半原味,半辣味。炸雞就肯定熱氣,呢度外面脆皮一定合格,而裡面雞肉就唔夠嫩滑,諗住係名店反而有點失望。辣醬就有點驚喜!一杯韓國生啤,一杯果味啤酒,韓生啤麻麻,果味嗰杯反而好少少。
兩個人叫咗一碟雞,太約都有十二件,半原味,半辣味。
辣醬就有點驚喜!
2017-01-30
又再次係旺角,又係好多野食但唔知食咩好最後經過李家,就入左去食炸雞,好多地方都有得食亦都食過好多間有名炸雞今次就一於試下李家其實有好多唔同味既炸雞3個人,好想食原味 + 蜜糖炸雞但無奈鴛鴦炸雞係冇得揀咩味,只可以係甜辣+原味原味叫左少少辣,但都好辣(小妹本身食譚仔5小辣)另外,甜辣竟然比想像中好食雞唔乾!不過我會推介另一間炸雞店多d..另外,仲叫左個腩肉唔知係咪當日唔太想食肉,就覺得麻麻地反而最推介係呢個魚糕湯有超級多魚糕! 而且鮮味十足!
又再次係旺角,又係好多野食但唔知食咩好

最後經過李家,就入左去食
炸雞,好多地方都有得食

亦都食過好多間有名炸雞

今次就一於試下李家

其實有好多唔同味既炸雞

3個人,好想食原味 + 蜜糖炸雞

但無奈鴛鴦炸雞係冇得揀咩味,只可以係甜辣+原味
鴛鴦炸雞
原味叫左少少辣,但都好辣

(小妹本身食譚仔5小辣)

另外,甜辣竟然比想像中好食

雞唔乾!

不過我會推介另一間炸雞店多d..

另外,仲叫左個腩肉
唔知係咪當日唔太想食肉,就覺得麻麻地
魚糕湯
反而最推介係呢個魚糕湯

有超級多魚糕! 而且鮮味十足!
2017-02-07
魚糕湯
2017-02-01 879 瀏覽
一套韓劇令炸雞啤酒熱潮尚未減退, 韓式炸雞店越開越多, 當然要試晒睇下邊間最正食炸雞一定要人多去食先可以試多幾款菜, 否則一碟炸雞二人食就已經飽左先黎前菜芝士雞蛋卷, 份量足夠4人分享, 雞蛋卷內有大量拉絲芝士, 面層鋪滿茄汁醬及芥末醬, 令人食指大動, 好開胃拼盤腸就有點失望, 幾款不同種類既香腸再加上薯條就是一道菜, 好像跟韓國菜扯不上關係海鮮湯內有大量海鮮, 有蟹/蝦/蜆及青口, 橙紅色既湯唔算太辣, 辣得黎帶點鮮味蜂蜜蒜蓉炸雞, 份量都好足, 肉質幾滑, 炸雞面層有大量蒜蓉/蜂蜜醬, 上檯時令到香脆可口既皮變淋了少許

拼盤腸
海鮮湯