2019-07-09 294 瀏覽
曾經在內地人愛用的社交Apps看到很多人讚好這一間「東京築地拉麵」,既然地理位置如此近,不妨看看這間人氣拉麵店有何特別之處。舖面是完全日本風的裝潢。根據桌上的提示,食用前要聞一下香氣和淺嚐一下湯頭,既寫明是赤神,當然帶有微辛口感,頗為惹味。拉麵湯底濃郁,原來用了大量豚筒骨、昆布、魚輪,店舖還創出了一個五輪煮湯法,聲稱可令湯頭更精華更美味。不過略嫌油份有點多。拉麵質感正常,煙韌度可以再提高一點。反而2片叉燒頗令人驚喜,有入口即化的感覺,肉質柔軟,肥瘦適中。另外還有半隻溏心蛋、木耳絲、粟米粒。沾麵頗為大碗,最為吸睛是舖在上面的一塊特厚炙燒豚肉,五花腩油脂入口香而不膩。沾麵用的太麵扁身,對吸附湯頭更方便,煙韌度也會增加。沾麵的湯底是櫻花蝦濃麵,熬湯材料有蝦花蝦、乾魚及豚骨。口感濃滑,咸度又剛好,把麵條輕輕蘸上沾湯,每一口都有櫻花蝦濃麵的鮮香。除了名字起得出色,味道同樣做得出色。豚肉金菇卷被煎香,還在冒煙就被筆者送入口。豚肉香口juicy,包著爽口金菇,帶來雙重口感。醬汁似是日式燒醬,味道帶甜,起了一些點綴作用。雞肉棒以竹籤串著,入口啖啖肉,進食方便。雞肉棒舖上大量芝士再烤焗,芝士在咬開時呈拉
,既然地理位置如此近,不妨看看這間人氣拉麵店有何特別之處。

舖面是完全日本風的裝潢。
赤神濃厚豚骨湯叉燒拉麵

,聲稱可令湯頭更精華更美味。不過略嫌油份有點多。

拉麵質感正常,煙韌度可以再提高一點。反而2片叉燒頗令人驚喜
櫻花蝦沾麵

沾麵頗為大碗,最為吸睛是舖在上面的一塊特厚炙燒豚肉
,五花腩油脂入口香而不膩。

,熬湯材料有蝦花蝦、乾魚及豚骨。口感濃滑,咸度又剛好
,把麵條輕輕蘸上沾湯,每一口都有櫻花蝦濃麵的鮮香。
純情豬菇力卷

除了名字起得出色,味道同樣做得出色

。醬汁似是日式燒醬,味道帶甜,起了一些點綴作用。
芝士雞肉棒

雞肉棒以竹籤串著,入口啖啖肉,進食方便
。雞肉棒舖上大量芝士再烤焗,芝士在咬開時呈拉絲狀態
,畫面令人感到療癒。雞肉香加芝士的忌廉奶香,這配搭好吃又不會太膩。
日式柚子冰

這就是平時喝的柚子蜜味道,甜中又有一點酸。加了一點梳打水,冰涼的感覺解辣解渴同樣做到

2019-07-08
2019-07-08 196 瀏覽
放工後到東京築地食堂吃拉麵,餐廳環境乾淨舒適,裝修走日本風格,掛滿日本特色旗仔,並以木枱木椅為主。枱上的餐牌十分特別,像報紙一樣。魚介沾麵$88:配有廚師精選小食—魚絲,有一塊好厚入口即融的五花腩肉, 腍滑又入味。碗邊伴加上2片紫菜,附有半隻流心蛋,一些爽口的筍。魚介湯底好濃郁,以豚骨和乾魚熬煮而成。將掛湯能力強的粗麵條放入魚介湯中,轉幾轉,濃郁好味~和歌山紀州梅子冰+$8:杯面有一粒梅子,飲落酸酸地好開胃!黃金濃厚豚骨湯叉拉麵$66:麵條採取七輪製麵法,所以特別幼滑。湯熱面底滑,肉厚薄適中唔會嚡口。附有半隻流心蛋,蛋黃金香,同樣伴有爽口的筍。根據枱面拉麵達人推藨食法,加入少許自家烘培芝麻及黑胡椒粉,發覺果然更濃郁香口﹗純情豬菇力卷$40:肉質鮮嫰,加上照燒汁,啖啖肉汁,惹味好吃!日式煎餃子$38:餃子煎得香脆,皮又薄,餡料清爽,菜多肉少,點下旁邊醬料,味道剛剛好﹗

枱上的餐牌十分特別,像報紙一樣。

魚介沾麵$88:配有廚師精選小食—魚絲,

和歌山紀州梅子冰+$8:杯面有一粒梅子,飲落酸酸地好開胃!

2019-07-04
10 分鐘 (堂食)
2019-06-28 81 瀏覽
呢間拉麵店其實已經係屯門開左好耐平時都見有好多人幫襯,但自己就一次都未試過今日放工路過見到佢地新出既沾麵poster我呢個沾麵控完全俾佢吸引住,所以就去試試🍜我同朋友叫左佢兩款沾麵第一款叫魚介湯沾麵,湯底好濃但唔覺有魚味第二款叫櫻花蝦沾麵,湯面有幾隻櫻花蝦,湯底都好濃兩款沾麵都有一塊好厚而且入口即融既五花腩肉,好好味!讚!😋除此之外,個餐會包一款小食(凍螺肉)同飲品,價錢只係$88,呢個價錢相比係尖沙咀食到既拉麵平,總體黎講都叫抵食!值得一試!
呢間拉麵店其實已經係屯門開左好耐

平時都見有好多人幫襯,但自己就一次都未試過

今日放工路過見到佢地新出既沾麵poster

我呢個沾麵控完全俾佢吸引住,所以就去試試🍜

我同朋友叫左佢兩款沾麵

第一款叫魚介湯沾麵,湯底好濃但唔覺有魚味

第二款叫櫻花蝦沾麵,湯面有幾隻櫻花蝦,湯底都好濃

兩款沾麵都有一塊好厚而且入口即融既五花腩肉,好好味!讚!😋

2019-06-27
2019-06-26 55 瀏覽
其實我好怕食拉麵因為拉麵好易食到油膩感,結果成碗食吾哂😵而「東京築地拉麵」係其中一間我覺得食完都吾覺得好膩嘅拉麵店之一.醬汁有七味粉,辣油,芝麻1️⃣魚介沾麵 沾麵係為中意濃湯嘅人而設🤣夾少少拉麵落魚介湯中,再入口拉麵掛住濃郁嘅湯頭,食落好JUICY仲有紫菜,流心蛋同黑豚肉作配菜湯頭係用豬骨同魚乾熬製而成,豬骨味濃郁而黑豚肉豐厚油潤更帶點焦香.2️⃣黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵$66一碗日本拉麵,幾抵食👍拉麵爽口彈牙,配上荀絲,木耳絲溫泉蛋等口感豐富☺️而湯頭嘅豬骨味好濃郁最叻嘅係湯面吾會有過多嘅油份🥰.3️⃣日式煎餃子餃子皮薄底又脆,食拉麵必叫😂.4️⃣日式黑油雞翼 雞翼入口嫩滑,好入味😋.5️⃣和歌山紀州梅子冰 入口酸酸甜甜,好開胃~.5️⃣蘆薈提子梳打冰 甜品恰到好處,一落即刻爽哂🤣仲有蘆薈做咬口,豐富口感🥰.P.S. 仲有螺肉送添,大滿足呀💕
其實我好怕食拉麵
因為拉麵好易食到油膩感,結果成碗食吾哂😵
醬汁有七味粉,辣油,芝麻

1️⃣魚介沾麵
沾麵係為中意濃湯嘅人而設🤣
夾少少拉麵落魚介湯中,再入口
拉麵掛住濃郁嘅湯頭,食落好JUICY
仲有紫菜,流心蛋同黑豚肉作配菜
湯頭係用豬骨同魚乾熬製而成,豬骨味濃郁
而黑豚肉豐厚油潤更帶點焦香

2️⃣黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵
$66一碗日本拉麵,幾抵食👍
拉麵爽口彈牙,配上荀絲,木耳絲溫泉蛋等
口感豐富☺️
而湯頭嘅豬骨味好濃郁
最叻嘅係湯面吾會有過多嘅油份🥰

3️⃣日式煎餃子
餃子皮薄底又脆,食拉麵必叫😂

4️⃣日式黑油雞翼
雞翼入口嫩滑,好入味😋
5️⃣和歌山紀州梅子冰
入口酸酸甜甜,好開胃~

5️⃣蘆薈提子梳打冰
甜品恰到好處,一落即刻爽哂🤣
仲有蘆薈做咬口,豐富口感🥰

P.S. 仲有螺肉送添,大滿足呀💕
2019-06-24
2019-06-25 53 瀏覽
香港地真係好多拉麵店淨係屯門市中都至少有三四間🙈而呢間「東京築地拉麵」可以話係屯市中最隱蔽嘅一間🤣當然,作為地頭蛇,要搵佢對於我黎講SO EASY😂.東京築地位於屯門市中南翼嘅地下由市中巴士總站行2分鐘就到達📍拉麵店空間不大,的的骰骰咁全店以木質為主抬頭係一個個嘅紅燈籠🏮同日式掛旗🎏好有日式居酒屋FEEL🇯🇵.餐牌仲設計得幾有心思少左傳統一本本嘅累贅更多左一分特別同創新.🔸黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵 ($66)就價錢而言,呢個價格真係幾抵食👍普遍一碗日本拉麵,至少要$80或以上份量方面,亦過關以我黎講,食完都有8成飽🤤配料上有荀絲,木耳絲,粟米,蔥花半隻溫泉蛋同兩片叉燒~拉麵放入豬骨湯裡面,硬度恰到好處口感彈牙,而豬骨湯味濃郁掛埋湯一齊食真係一流😋最欣賞嘅係食完吾會覺得有油膩感🥰.🔸魚介沾麵 ($88)沾麵分成兩碗上一碗滿載拉麵,上面有紫菜,流心蛋同黑豚肉另一配裝滿魚介濃湯以豬骨同魚乾熬製濃郁出湯頭稠度比一般豬骨湯更高,仲有魚香夾少少拉麵入濃湯後再入口濃湯充滿整個口腔,好JUICY😍而厚切嘅黑豚肉,用火槍炙燒,咬落帶微焦香.🔸日式煎餃子 ($38)餃子皮薄底脆,食落多汁又JUICY😎同拉麵

香港地真係好多拉麵店
淨係屯門市中
都至少有三四間🙈
而呢間「東京築地拉麵」可以話係屯市中最隱蔽嘅一間🤣
當然,作為地頭蛇,要搵佢對於我黎講SO EASY😂
東京築地位於屯門市中南翼嘅地下
由市中巴士總站行2分鐘就到達📍
拉麵店空間不大,的的骰骰咁
全店以木質為主
抬頭係一個個嘅紅燈籠🏮同日式掛旗🎏
好有日式居酒屋FEEL🇯🇵

餐牌仲設計得幾有心思
少左傳統一本本嘅累贅
更多左一分特別同創新

🔸黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵 ($66)
就價錢而言,呢個價格真係幾抵食👍
普遍一碗日本拉麵,至少要$80或以上
份量方面,亦過關
以我黎講,食完都有8成飽🤤
配料上有荀絲,木耳絲,粟米,蔥花
半隻溫泉蛋同兩片叉燒~
拉麵放入豬骨湯裡面,硬度恰到好處
口感彈牙,而豬骨湯味濃郁
掛埋湯一齊食真係一流😋
最欣賞嘅係食完吾會覺得有油膩感🥰
黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵 ($66)
黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵 ($66)

🔸魚介沾麵 ($88)
沾麵分成兩碗上
一碗滿載拉麵,上面有紫菜,流心蛋同黑豚肉
另一配裝滿魚介濃湯
以豬骨同魚乾熬製濃郁出湯頭
稠度比一般豬骨湯更高,仲有魚香
夾少少拉麵入濃湯後再入口
濃湯充滿整個口腔,好JUICY😍
而厚切嘅黑豚肉,用火槍炙燒,咬落帶微焦香
魚介沾麵 ($88)

🔸日式煎餃子 ($38)
餃子皮薄底脆,食落多汁又JUICY😎
同拉麵係"孿生兄弟",缺一不可😂
日式煎餃子 ($38)

🔸日式黑油雞翼 ($38)
其實我覺得係醃得勁入味嘅滷水雞翼🤣
雞翼肉質嫩滑富肉汁,好正😋
日式黑油雞翼 ($38)

🔸和歌山紀州梅子冰 ($22)
原來梅子冰都幾好飲🙆‍♀️
淡淡嘅梅子香帶點微酸,好開胃~
🔸蘆薈提子梳打冰 ($24)
提子梳打比梅子冰甜少少
最緊要有我最鍾意食嘅蘆薈粒😍
和歌山紀州梅子冰 ($22).。蘆薈提子梳打冰 ($24)

P.S. 店員服務態度好好,值得加分😎
2019-06-24
日式黑油雞翼 ($38)
2019-06-18 72 瀏覽
佢嘅嘢飲都偏甜 又唔係特別有特色純粹都係貪得意諗住試吓 只係平平凡凡一杯嘢飲佢嘅前菜係中華沙律 細細兜一啖就冇份量真係好少佢嘅叉燒又薄肥瘦又唔均勻 面嘅硬度就中中等等還好啦湯底亦都並非想像中咁濃豬骨味而且面嘅份量亦都好少食完都唔係太飽煎鯖魚都算係幾好味配埋檸檬汁同埋佢嘅燒汁都唔錯只係價錢略貴性價比唔高總括嚟講其實呢一間嘢食都唔係話太差但係回頭率應該係啦零事關食過其他拉麵 沾面嘅鋪頭都俾佢好食
佢嘅嘢飲都偏甜 又唔係特別有特色

只係價錢略貴性價比唔高

總括嚟講其實呢一間嘢食都唔係話太差但係回頭率應該係啦零
事關食過其他拉麵 沾面嘅鋪頭都俾佢好食
2019-06-11 61 瀏覽
呢間都算係連鎖店,但佢哋嘅拉麵都唔錯。叫咗醬油拉麵,整體收貨😝叉燒夠腍,溏心蛋都煮得啱啱好。.呢到除左拉麵,估唔到仲有沾麵。沾麵個湯比較稠同咸,所以建議加啲清湯食,會好食啲🙆🏻‍♀️食沾麵最重要個湯夠熱,但個湯好快凍,所以啲麵食落就微暖only😣溏心蛋同叉燒同拉麵嘅一樣都唔錯。佢地嘅沾面同拉麵,我會鐘意拉麵多啲🍜.當然都叫咗啲小食share。唔食牛嘅人,可以叫個豬肉金菇卷🙆🏻‍♀️Wasabi八爪魚幾好食🐙.飲落去酸梅湯味~.而家惠顧正價拉麵,仲可以以$6換購小食一份。
呢間都算係連鎖店,但佢哋嘅拉麵都唔錯。
慢自味叉燒拉麵

叫咗醬油拉麵,整體收貨😝
叉燒夠腍,溏心蛋都煮得啱啱好。

櫻花蝦沾麵

呢到除左拉麵,估唔到仲有沾麵。
沾麵個湯比較稠同咸,所以建議加啲清湯食,會好食啲🙆🏻‍♀️

溏心蛋同叉燒同拉麵嘅一樣都唔錯。
佢地嘅沾面同拉麵,我會鐘意拉麵多啲🍜
日式黑油雞翼
純情豬菇力卷

當然都叫咗啲小食share。
唔食牛嘅人,可以叫個豬肉金菇卷🙆🏻‍♀️
Wasabi八爪魚幾好食🐙
和歌山紀州梅子冰

飲落去酸梅湯味~

而家惠顧正價拉麵,仲可以以$6換購小食一份。
2019-06-08 59 瀏覽
每星期都係度食拉麵。不過真係要打下食評講一講呢度個女職員經常性態度惡劣。拎張餐牌就俾個女職員大聲講你唔可以自己拎。你要咩同我講。仲搶番個餐牌。本身諗住再叫野食。算。。。。咁既態度對我都一肚氣。大家做飲食業都唔使咁樣。啲客拎呢一張枱既碗同筷子我都只會加返齊一套。。。。事後睇返留言有post話呢度職員態度好。我就想講一句唔係百分百。有位妹妹仔就態度好。不過另一位同佢真係好大對比。一兩次都冇諗住打食評講佢。當佢果日心情差。不過再經過今次就真係轉地方。無下次

2019-06-06 54 瀏覽
今日老公話要專登出屯門市中心買罐罐比屋企個大小姐食, 好一個貓奴呀!我收工返到去都七點, 快快手搵一個餐廳解決晚餐, 經過見到依間餐廳係角落唔太起眼, 半年冇返家鄉既我地又好掛住陣拉面味, 就二話入說要入去試下!依晚我老公就叫左黑鬼濃厚豚骨湯叉燒拉面, 我呢就叫左魚介沾面, 我自己好推介個魚介沾面, 叉燒有燒過面, 所以食左有一種香香既燒烤味!沾面湯熱喇喇, 食落非常有飽肚品, 燒刀魚都唔使講一定係好味, 加上檸檬汁就冇得輸!我地仲叫個雞肉棒, 本身以為好普通原來佢加左料, 另到更加有口感!依間穩世小店非常不錯!
2019-06-04 53 瀏覽
上次食築地無試到拉麵,今次終於可以試下,同屋企人一齊食就可以試曬沾麵同湯麵啦~呢度既裝潢依然係非常有日本既風味,調味料都齊全,有黑胡椒粉,白芝麻同七味粉。報紙排版印刷既餐單係築地拉麵既特色,每次去都有唔同新菜式,非常期待。湯拉麵:黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵(左)$66赤神濃厚豚骨湯叉燒拉麵(右)$68-黃金濃厚豚骨湯既豬骨味非常濃厚,而赤神濃厚豚骨湯既辣味令到豬骨湯更架惹味,又唔會好辣,不錯!-溏心蛋非常出色,流心得黎又重蛋香,唔會太生亦唔太熟,剛剛好既軟硬度,一流!-叉燒大塊又唔會太薄,配拉麵食係絕配-拉麵比較軟,食落彈牙新上市築地沾麵:櫻花蝦沾麵$88、魚介沾麵$88〔用傳統日式烹調手法,熬製出櫻花蝦及魚介濃湯〕有炙燒黑豚肉、溏心蛋等配料-沾麵既湯非常香,十分濃郁濃厚,櫻花蝦既分量亦不少!先試左魚介濃湯,魚味十足,又唔會有腥味,魚介粉末要係湯熱既時候攪拌均勻,魚既味道會更濃厚!-而櫻花蝦湯就比魚介湯多左陣鮮味,少許蝦既香氣,令到成個湯更惹味,仲不時食到櫻花蝦,好有口感!-炙燒黑豚肉非常厚身,燒香左既外皮少少酥脆,甜甜既醬汁包裹著黑豚肉,非常吸引,肉汁唔多,但很重豚肉味,不錯!日式煎餃子

湯拉麵:
黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵(左)$66
赤神濃厚豚骨湯叉燒拉麵(右)$68
叉燒大塊又唔會太薄,配拉麵食係絕配
拉麵比較軟,食落彈牙

新上市築地沾麵:櫻花蝦沾麵$88、魚介沾麵$88

日式煎餃子🥟$38
餃子皮非常薄,我個人非常喜歡皮薄既餃子,底部煎香左,配上餃子醋,酸酸地好開胃!

純情豬菇力卷$40

呢隻豬非常嫩口,看來真係幾純情~醬汁被金菇豬肉吸收曬,好入味,豬肉味亦十足,有驚喜既小食!

芝士雞肉棒$38
好多溶左既芝士係雞肉棒面頭,咬落去仲有拉絲芝士既感覺,非常滿意!雞肉仲加埋軟骨入去,食落非常有口感,肉汁豐富既雞肉,食完會覺得唔夠!

日式柚子冰(左)餐配+$8
非常重手既柚子冰,好夠柚子醬,飲落甜蜜蜜,唔會比啲冰溝淡曬!
和歌山紀州梅子冰(右)餐配+$8
原粒梅子放係冰上,賣相十足,飲落梅味亦重,不錯!
整體食物質素不錯!小食更係意想不到既好味,有驚喜!不錯!
  • 純情豬菇力卷
2019-06-03 156 瀏覽
舖仔細細,環境靈靜舒適嘅小角落餐牌係一張報紙, 設計幾有心思幾得意🌌赤神濃厚豚骨湯叉燒拉麵 $68🌌湯底濃郁,先飲一淡湯底,感受一下辛辣的滋味,再試麵底,麵質感不錯,特別出色係流心蛋,味道非常好,而叉燒為半肥瘦, 肉質偏嫩🥩🎇 黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵 $66🎇黃金濃厚豚骨湯配合蔥花味道比較突出, 湯底有香濃嘅豚骨味,流心蛋出色🥚🎆櫻花蝦沾麵 $88🎆櫻花蝦沾麵味道比較重, 橙黃色嘅沾湯,有蝦的鮮甜味,建議拎清湯自行再作調味,不錯,豚肉五花腩肉質入味,有醬油香,流心蛋出色👏🏻🎑 魚介沾麵 $88🎑魚介沾湯相對於櫻花蝦沾湯為淡,但多了一份魚介味道,粒粒魚介粉灑在沾麵上, 趁熱食效果更佳👍🏻🎆 和歌山紀州梅子冰 +$8 & 日式柚子冰 +$8 🎆梅子冰類似酸梅湯, 酸酸甜甜開胃解渴日式柚子冰甜而冰涼,味道不錯🌌 日式煎餃子 $38🌌日式餃子皮薄餡靚, 煎到金黃色, 幾好食🎇純情豬菇力卷 $40🎇極力推介各位一定要試呢一款小食, 味道同金菇肥牛卷相似, 但不同嘅係店舖用嘅係豬肉, 而且豬肉非常之嫩,醬汁惹味,大讚👏🏻🎆 芝士雞肉棒 $38🎆極力推介大家一定要試嘅第二個小食,芝士味道與雞肉非常夾
舖仔細細,環境靈靜舒適嘅小角落

餐牌係一張報紙, 設計幾有心思幾得意

拉麵

魚介沾麵

🎑 魚介沾麵 $88🎑
和歌山紀州梅子冰+日式柚子冰

🎆 和歌山紀州梅子冰 +$8 & 日式柚子冰 +$8 🎆
梅子冰類似酸梅湯, 酸酸甜甜開胃解渴
日式柚子冰甜而冰涼,味道不錯

🌌 日式煎餃子 $38🌌
日式餃子皮薄餡靚, 煎到金黃色, 幾好食

🎇純情豬菇力卷 $40🎇

🎆 芝士雞肉棒 $38🎆
極力推介大家一定要試嘅第二個小食,芝士味道與雞肉非常夾,熱辣辣上碟,味道非常好,雞肉捧間夾雜雞軟骨,食落爽爽地有咬口,正

整體嚟講, 呢間東京築地拉麵嘅性價比都算高,以合理價錢享受豐富美食, 而且店員服務態度非常好,有禮親切,用餐過程舒服,滿足而歸😋
拉麵
黃金濃厚豚骨湯叉燒拉麵
沾麵
魚介沾麵
和歌山紀州梅子冰+日式柚子冰
2019-03-25 176 瀏覽
約左男朋友屋企人食飯,男朋友媽咪想食拉麵,所以我地就去左築地食啦。我叫左碗牛油叉燒拉麵,個湯幾夠味嘅,不過塊牛油就細左啲啦,都幾細舊下😂另外我地仲叫左牛油焗帆立貝什菌,呢個好食👍帆立貝同什菌吸曬牛油味,好香👍👍

2019-03-24 99 瀏覽
今日行過市中心就諗住求其揾間餐廳食下,咁諗下諗下就想揾間拉麵店食下。咁築地拉麵就喺商場門口,非常易揾。我就嗌左個赤之拉麵,煎餃子同一杯梅子特飲。拉麵個湯底幾好飲,不過就唔係太 辣,可以再辣一點。餃子就都足料既,不過一夾容易散開。特飲就幾特別,香港好少飲到梅子味既飲品,酸酸地好開胃👍🏻👍🏻
咁築地拉麵就喺商場門口,非常易揾。
只有竹筍、糖心蛋好食,其他都係差的。第一:連最基本豬骨湯底都係淡味,同屋企既豬骨湯無分別,只係白色樣,一點都唔濃厚,完全無豬骨湯麵香味,叉燒普通。第二:旁邊磨芝麻器具,芝麻係原粒掉出來,沒有磨碎,於是食起上黎都係芝麻味。第三:叫左另一碗櫻花蝦沾麵,等左35分鐘左右,但黎到既質素只係一般,無櫻花蝦味,只有麵豉味,我食到一半已經無食了。第四:服務態度差到一個點,完全無考慮食客進食過程有否提供足夠空間,又黑面,問碗麵幾時到,又唔會回覆客人。一定無第二次。
只有竹筍、糖心蛋好食
,其他都係差的。

一定無第二次。
2019-03-22
5 分鐘 (堂食)
2019-02-03 204 瀏覽
一向少入屯門,不太清楚邊度有野好食。等朋友期間,唯有食住等⋯門口貼有下午茶套餐🤔一心諗住食個下午茶⋯可惜,入到去職員說:星六日不提供下午茶優惠只怪自己沒有問清楚⋯點了一碗黑油豬骨拉麵價錢加一後要$72.8有半隻溏心蛋,兩片紫菜,少量荀片,少量粟米和兩大片日式豚肉。上菜時唯熱度不夠,味道一般,豚肉油花多,可惜,黑油冇特別味道。以價錢來說,味道有待改善!最遺憾,第二日中午肚痛腹瀉,不會再有下一次了⋯
一向少入屯門,不太清楚邊度有野好食。
等朋友期間,唯有食住等⋯
門口貼有下午茶套餐🤔
一心諗住食個下午茶⋯
可惜,入到去職員說:星六日不提供下午茶優惠
只怪自己沒有問清楚⋯

點了一碗黑油豬骨拉麵
價錢加一後要$72.8

上菜時唯熱度不夠,
味道一般,豚肉油花多,
可惜,黑油冇特別味道。
以價錢來說,味道有待改善!

最遺憾,第二日中午肚痛腹瀉,
不會再有下一次了⋯