未試過俾劣評,但係呢間嘢出品真系一次不如一次。話說今日同兩個朋友散步去到西環,因為上次大家對呢間店印象尚算OK,咁就話即興再去食多次甜品。三個人分別要咗檸檬芝士脆脆,咖啡木糠布甸,木瓜雪耳糖水,一齊再點咗個芒果綿綿冰,人均50幾咁。木瓜雪耳糖水,得碎嘅雪耳,連舊完整雪耳都冇,木瓜都係得細細地四五舊,份嘢一上檯啲食材少到浮晒面。檸檬芝士脆脆,下面嘅檸檬餅底雪到硬掘掘,等成15分鐘匙羹都篤唔入,最後只能夠成舊食,仲要齋得酸味冇甜味。芒果冰味道好令人失望,冇乜芒果味,而且色素用得多,57蚊一份裡面得兩舊細芒果肉。。。。。。。
未試過俾劣評,但係呢間嘢出品真系一次不如一次。
。。。。。。
2024-08-23
$50 (宵夜)
2024-03-21 192 瀏覽
我实在唔明白点解其他人会俾呢间店咁多残忍嘅差评😫分明嗰个爷爷服务态度好殷勤,都咁个岁数做嘢都系好勤力,令人好佩服。同埋其实个糖水我觉得真系好好食!我每次经过都会都过去食,最钟意嘅就系雪曲Hello同埋芝麻糊。特别芝麻煳嘅芝麻香气好浓,我由细到大食过咁多嘅芝麻煳,冇见过磨得咁细腻嘅芝麻,甚至都可以睇到芝麻嘅油光,發出珍珠一般光澤(你哋睇到實物就知我讲嘅真系唔夸张)。尤其推荐冻芝麻糊,更加嘗不到苦味,又甜又香😋呢間店已经成为我读书时期嘅回忆啦^_^
呢間店已经成为我读书时期嘅回忆啦^_^
雪曲哈嘍
2024-03-21
$50 (宵夜)
雪曲哈嘍
  • 芝麻糊
2024-01-25 177 瀏覽
I really hate a bad review, I have been to other branches and this is the worst one!We order two desserts, one green bean with tofu - I think this is a stable Cantonese dessert that is hard to fail- but this really failed me! It was very runny and lacks in taste! Then we order a mixed fresh fruit with glass jelly, firstly the fruits were anything but fresh! It was definitely in the fridge for too long that the fruits were transparent! The glass jelly was also tasteless! I understand business is

I understand business is tough and I don’t usually write bad reviews, so I’m hoping they can do better!!!
本來點了一個熱糖水外賣,但給我的竟是不凍也不熱的糖水,根本沒有溫熱過,直像涼了的餸菜一樣,回家只需3分鐘,吃完了這個不是凍也一點也不熱的糖水,真的很想……吐🤮!
2023-08-13
10 分鐘 (外賣自取)
宵夜
2023-07-06 289 瀏覽
不新鲜,味道都变差很多哎,真系唔同店铺唔同人做出来真系唔一样。质量控制太差,真系难过,甘既品质。失望到极点,朋友都帮我打过预防针,但系我对松记印象真系太好了。所以先会甘失望难过。
不新鲜,味道都变差很多

2023-07-06
2023-07-05 192 瀏覽
夏天又到,一出街便是猛烈陽光照耀,大汗淋漓🥵好想找一間甜品舖,一邊涼冷氣,一邊食甜品🍮終於見到松記糖水店!選咗一個冰🧊雪糕杯杯冰$41曲奇味雪糕加上士多啤梨味糖醬,而芒果味刨冰下有甜甜的粒粒紅豆,最底層是椰果。食落簡直係透心涼另外一個SUMMER $38配朱古力味和雲尼拿味雪糕,插上2條香脆朱古力棒,底層是大西米、椰果和鮮果,口感豐富,越食越好味😋
夏天又到,一出街便是猛烈陽光照耀,大汗淋漓🥵

好想找一間甜品舖,一邊涼冷氣,一邊食甜品🍮

終於見到松記糖水店!

選咗一個冰🧊

雪糕杯杯冰$41
曲奇味雪糕加上士多啤梨味糖醬,
而芒果味刨冰下有甜甜的粒粒紅豆,
最底層是椰果。

食落簡直係透心涼

雪糕杯杯冰

另外一個
SUMMER $38
配朱古力味和雲尼拿味雪糕,
插上2條香脆朱古力棒,
底層是大西米、椰果和鮮果,
口感豐富,
越食越好味😋

SUMMER

雪糕杯杯冰
SUMMER
2023-03-11 390 瀏覽
晚飯後和朋友想在石糖咀找個地方吃糖水,可惜冇乜選擇,只有松記重開門,雖然見到劣評多,辜且試下,食完先後悔。店員說沒有幻彩明珠,於是便點了雜果明珠。對,是"雜果", 碗內有三粒冇味嘅西瓜,3粒淡茂茂嘅哈密瓜, 加兩條好似伴碟咁樣嘅芒果,原來咁樣就係雜果,碗底再加一堆無乜芒果汁嘅明珠, 盛惠38蚊。朋友點了楊枝甘露,我地好努力同幾經辛苦終於喺個碗度搵到dd芒果同埋少少西柚肉,O晒嘴。究竟我喺呢間糖水舖食咗啲乜嘢?一句講曬,冇下次!
究竟我喺呢間糖水舖食咗啲乜嘢?
一句講曬,冇下次!
2023-03-10
$60 (宵夜)
2022-08-16 580 瀏覽
食完飯諗住食些糖水,這個前台後生仔根本都不想做生意。好似我煩住他。之後點了兩個从瑞收我一百多。之後我看看,原來他打錯單。告訴他,非常不願意地才改單。 甜品沒有B仔涼粉那麼好食。 老闆真的要睇緊啲。 所以點解店舖沒有人
2022-08-16
2022-06-17 433 瀏覽
周圍行到攰攰地,諗住入去食個糖水坐一陣,點知就中咗伏。叫咗個「芒果大明珠」,一粒粒大西米,面頭放咗三片芒果肉,上面淋左啲花奶和啲啲芒果汁。我就好似扒飯咁樣,將一啖啖嘅西米爬落口,爬咗幾啖,頂唔順走左。入門口到俾錢走唔夠10分鐘。嬲到唔記得影相!
2022-06-17
下午茶
2021-11-21 442 瀏覽
後賣自取鮮雜果明珠得忌廉奶,一pat 奶,一啲汁都冇,杰撻撻咁撈啲明珠,完全冇味幻彩明珠完全冇甜味,係一啲甜都冇打返去店員甜唔知喎,廚房都係啲嘢咁撈埋10年前嘅松記係ok總之以後都唔會幫襯所有松記,垃圾。
後賣自取
鮮雜果明珠
幻彩明珠
完全冇甜味,係一啲甜都冇
打返去店員甜唔知喎,廚房都係啲嘢咁撈埋
10年前嘅松記係ok
總之以後都唔會幫襯所有松記,垃圾。
外賣自取
2021-09-28 390 瀏覽
这家店是本地的老师带着来的,听身边很多同学说这个糖水店只在晚上开,以至于之前因为担心出门安全问题,从来没有去过打卡,这次有老师带着的话放心多了,大家说是糖水,其实是各种甜品,目测得有至少上百种,真的是随便去挑选,每次品尝都可以不重样,个人觉得这些甜品没有一个踩雷的因为在场的人都觉得很好。

2021-09-22
2021-08-31 264 瀏覽
去了两次,收银员态度都很差,全程冷脸,进门就催我们点单,没有任何服务。糖水质素也很差,不如去惠康买速食糖水自己叮。不值这个价位。之前在新界吃,完全不是这样。不同分店差异很大。不会再来!

2021-08-20 200 瀏覽
佢哋啲糖水好似放咗好耐,涼粉係苦嘅,啲珍珠係分唔開,一嚿嚿水果又唔新鮮, 超級難食!如果想食正常嘅糖水就真係千祈唔好去, 伏到不能再伏,我哋啲糖水食一半都冇,係真心食唔落
佢哋啲糖水好似放咗好耐,涼粉係苦嘅,啲珍珠係分唔開,一嚿嚿
2021-08-20
2021-03-13 442 瀏覽
因為同朋友響堅離地城食完lunch,行左過黎食甜品。揀左呢間松記糖水店。但食完就覺得一般般,無太大驚喜。朋友叫既果個薑湯芋圓地瓜圓($22)。就話個薑湯味好濃。我離遠都聞到陣薑味。但佢就話芋圓地瓜圓無咩味,成碗野就係薑湯味咁。而我飲既西瓜滑冰($27),我就覺得一般般偏貴。飲落吾算滑,而且有冰粒打得吾夠散。會咬到D牙咔咔聲。西瓜味吾算重,可能落吾夠多。寧願自己響屋企整仲好過。😔整體黎講一般般。不過店員(疑似好後生既老闆娘)都有服務態度。同埋可能兩點鐘岩岩開舖,廚房既師傅可能未必集中到精神處理甜品。相反,隔離枱遲我地小小入座既情侶。佢地叫既綿綿冰好似吾差。仲食得有講有笑添。
因為同朋友響堅離地城食完lunch,行左過黎食甜品
揀左呢間松記糖水店。

但食完就覺得一般般,無太大驚喜。

朋友叫既果個薑湯芋圓地瓜圓($22)。
就話個薑湯味好濃。我離遠都聞到陣薑味。
但佢就話芋圓地瓜圓無咩味,成碗野就係薑湯味咁。

而我飲既西瓜滑冰($27),我就覺得一般般偏貴。
飲落吾算滑,而且有冰粒打得吾夠散。
會咬到D牙咔咔聲。
西瓜味吾算重,可能落吾夠多。
寧願自己響屋企整仲好過。😔
整體黎講一般般。
西瓜滑冰

不過店員(疑似好後生既老闆娘)都有服務態度。

相反,隔離枱遲我地小小入座既情侶。
佢地叫既綿綿冰好似吾差。
仲食得有講有笑添。

2021-03-07
2021-03-01 304 瀏覽
小編見到香港大學附近嘅呢一間松記喺Openrice嘅評語好似麻麻哋🤨🤨所以嗰日咁啱經過香港大學就諗住去試吓佢係咪真係咁差🤔🤔我哋叫咗一個雪糕三重心太軟同埋一個糖不甩🤤一切開個心太軟😗入面嘅朱古力醬竟然好似瀑布咁流晒出嚟😱😱雖然我哋平時好鍾意食心太軟🧐但係都好耐冇見過呢個畫面啦😙😙真係超級有驚喜呀‼️‼️‼️個心太軟嘅朱古力味好濃😋甜到掌握得啱啱好🤤絕對冇人哋講到咁差呀‼️糖不甩嘅味道就好似花生味湯圓咁樣😚甜甜地幾好食🥰🥰不過小編就略嫌佢嘅衛生麻麻哋😟😟啲餐具唔係好乾淨😣希望注意下就更好啦☺️☺️😋 好味:8.33/10🤑 價錢:8.02/10🤗 服務:7.56/10😝 環境:6.87/10😚 衞生:6.03/10🤩 整體:7.99/10

😋 好味:8.33/10
🤑 價錢:8.02/10