2021-08-18 311 瀏覽
而家板長用佢個app叫外賣好方便😙😙,淨係喺個app度禁完就落單,仲會有人打電話嚟confirm,可以一早叫定再落去自取,今次自取仲突然有快閃七折優惠,計返超級抵食👍👍可惜外賣嘅話壽司🍣🍣全部要兩件兩件叫,自己一個食就冇咁方便,但都仲有啲定食,手卷同其他小食可以揀😋😋今次叫咗四款壽司三文魚,油甘魚,辣味三文魚軍艦同埋醬油漬三文魚,有佢一貫嘅水準🤤🤤唔太肚餓又想食壽司岩哂☺️☺️下次人多再叫埋啲拼盤或者其他款式先😝😝

下次人多再叫埋啲拼盤或者其他款式先😝😝
今日突如其來想試吓10年冇試過嘅板長壽司😹睇吓佢嘅水準有冇同以前唔同平日六點幾去到間餐廳都只係得我同埋朋友兩個,餐廳嘅綠茶味都好淡,冇正宗日本餐廳玄米茶同綠茶嘅香濃味道,但係職員都有貼心咁比兩包綠茶我哋滿足我哋嘅需要,呢樣值得稱讚嘅我哋叫咗兩件鯛魚壽司、三件北記貝壽司、三個刺身手卷、一份天婦羅同其他少少壽司🍣,天婦羅番薯炸得好乾外皮脆,一啲都唔好食,其他壽司都加咗價,新鮮程度就正常冇乜特別以前一碟兩件而家逐件計錢好貴總括嚟講餐飯都覺得麻麻地好一般,可能係其他餐廳質素同埋性價比都太好太大對比了

以前一碟兩件而家逐件計錢好貴

2021-06-12 249 瀏覽
今日同屋企人黎食,自助app落單,我叫左隻燒三文魚腩櫻花丼定食,佢哋就嗌佢做下午茶餐。定食而言是豐富的,有主食有沙律有湯,三文魚腩有3舊,份量可以,亦新鮮好食。沙律同湯就無乜特別,稱唔上好食,但不至於難食,可有可無。另外屋企人叫左下午茶餐,入面嘅雞翼就比想像中好食,但炸雞就略為乾咗啲。同埋,唔知點解下午茶餐要配汽水,真係同食壽司格格不入,次次都唔飲拎返屋企。最後,板長嘅壽司都係暖身,可能有啲人會覺得易有衛生問題,去食前要考慮下啦!3個人食左$19x,係不錯的價錢。
2021-06-05 105 瀏覽
好多年無食過板長,點知一試壽司質量好差,甜蝦唔新鮮,全部黑頭,壽司我食左幾款,都一樣質素麻麻,價錢唔平但咁嘅質素,我地想試下,只食左2xx,但就唔想食落去,20分鐘就走。
2021-04-24 152 瀏覽
不如全店轉做外賣啦,當時鋪面人客己經不多,完全忽視堂食客人,不停出外賣,堂食等半個鐘都上唔到一碟壽司,冇人執枱,冇熱水,叫極都冇人補給,服務態度極差無比,餐具有污垢,不是每枱之間都返有格板,食物質素更加不坎,連最基本的蟹柳,竟然是橙色,大家小心
2021-04-12 116 瀏覽
成日都想食日本菜,但壽司店如元X 或XX郎等都要排好耐先有得,幸好屋企附近有板長,想食刺身壽司的話就不用等位等很久。首先推介這就的醃酸薑,很好吃而且免費的,所以每次一坐低都立刻向服務員要一碟。北海道壽司盛合 $198北海道壽司盛合一共有12 款壽司,包括吞拿魚腩、海膽、鮮北寄貝、三文魚子等等。壽司盛合比起單點壽司平一點,質素也與單點的一樣好。吞拿魚腩壽司 $30 / 件吞拿魚腩未去到油脂很多的,但都入口即溶。油甘魚壽司 $9 / 件 石鯛夀司 $15/ 件油甘魚壽司 $9 一件非常抵食! 石鯛口感比較爽,偏淡味。火灸金目鯛壽司 $12/ 件金目鯛同石鯛味道差不多,都比較淡。總括板長壽司價錢中等,壽司質素算很不錯。

北海道壽司盛合 $198

吞拿魚腩壽司 $30 / 件

吞拿魚腩未去到油脂很多的,但都入口即溶。

油甘魚壽司 $9 / 件
石鯛夀司 $15/ 件

油甘魚壽司 $9 一件非常抵食! 石鯛口感比較爽,偏淡味。

火灸金目鯛壽司 $12/ 件

金目鯛同石鯛味道差不多,都比較淡。

總括板長壽司價錢中等,壽司質素算很不錯。
2021-04-10
2020-09-18 358 瀏覽
板長壽司已經矗立係香港好多年係筆者由細食到大ge壽司店一直鐘愛佢嘅醬油漬三文魚皮壽司三文魚皮油脂豐富 醬油香甜用火槍燒得表皮微焦 加上酸酸嘅醬菜入口即溶嘅口感令人回味無窮每次黎都會食返兩件 yumyum🥰另外一樣必點食物係牛肉烏冬烏冬係扁平爽口嘅道庭烏冬湯底嘅味道香甜 牛肉分量好多真係好好味🤤芒果蟹子沙律都好好味芒果香甜 青瓜爽脆 蟹子脆卜卜雖然係好普通嘅日本料理但我真係好鍾意食😝三文魚丼飯都好正每一片三文魚都好大塊 擺落口超滿足😚
板長壽司已經矗立係香港好多年

但我真係好鍾意食😝

三文魚丼飯都好正
每一片三文魚都好大塊 擺落口超滿足😚
2020-08-25 178 瀏覽
Lunch hour,去板長壽司食set lunch,set lunch有好多選擇,價錢都好實惠,好多OL都會嚟。西京燒三文魚定食 (魚、飯、味增湯)味增湯味道夠濃又唔太咸,仲有海帶、蘿蔔、豆腐粒,好飲。白飯好大碗,一般女人未必食得曬,我就例外。飯好鬆軟好有米香,good rice, good rice。西京燒三文魚,三文魚好大件,又夠厚,燒得好香口,魚皮夠脆,魚肉又有肉汁又嫩滑,而且又好有甜麵豉醬味,少少價錢,大餐廳嘅味道。

西京燒三文魚定食 (魚、飯、味增湯)

味增湯味道夠濃又唔太咸,仲有海帶、蘿蔔、豆腐粒,好飲。

2020-07-03 195 瀏覽
去咗好耐都冇去嘅板長食 lunch , 見到無人等位就入咗去叫左個午餐櫻花丼,即係魚生粒刺身飯,跟埋個粟米🌽沙津同面豉湯⋯⋯同行朋友仲要係會員,宜家仲有會員限定優惠20% off... 所以都係$55 未加一睇落去好似好細碗咁,原來都好飽架!首先佢都有幾多魚生粒,最終意係佢魚生粒中夾有青瓜粒,好爽脆清甜!食落冇咁滯!🍱🍱軟殼蟹手卷⋯朋友話幾好味,蟹殼卜卜脆椒鹽豬軟骨⋯ 一定要加檸蜜汁🍋一齊食!炸得好香脆牙⋯2個午餐丼+ 1個手卷+l碟小食 ,埋單都唔使$200 …

軟殼蟹手卷⋯朋友話幾好味,蟹殼卜卜脆
椒鹽豬軟骨⋯ 一定要加檸蜜汁🍋一齊食!炸得好香脆牙⋯

2個午餐丼+ 1個手卷+l碟小食 ,埋單都唔使$200 …

面豉湯
櫻花丼
2020-07-03
午餐
面豉湯
櫻花丼
2020-05-10 233 瀏覽
刺身丼]要Social distancing呀各位!星期日3點鐘先食lunch set~就係貪佢更加少人😂仲要有discount!入到去真係得兩桌客 隔到遠一遠✅ 有提供酒精洗手液✅海膽刺身丼 lunch set ($94.9)呢碗sashimi rice好足料 勁多魚生🍣同有足足三舊海膽🤪🤪都好新鮮wor! 份量好足~係令到我食唔晒d飯🍚😂 最正係lunch set 仲包埋細細碗蟹肉蟹籽沙律🥗同 麵豉湯~ 抵呀🤪 唔敢堂食都可以外賣🤣🤣
[板長🍣 海膽刺身丼]

入到去真係得兩桌客 隔到遠一遠✅ 有提供酒精洗手液✅

海膽刺身丼 lunch set ($94.9)

2019-09-17 565 瀏覽
現在越來越多店鋪採用手機點餐模式, 這樣可以避免了落錯單的麻煩, 板長是其中一家, 今日嚟吃下午茶, 雖然下午茶選擇不多, 但價錢親民, 今日選擇的這個下午茶餐有三件壽司 3片刺身和一個冷烏冬, 烏冬內有溫泉蛋,蟹肉絲,青瓜絲, 伴著來吃味道不錯, 刺身有生蝦,油甘魚 ,三文魚 壽司分别是赤貝,北寄貝,魷魚刺身和壽司也算是新鮮 尤其喜歡赤貝和北寄貝,帶少少爽口的質地, 這個套餐大概六十元左右, 這個份量如果用來作午餐也算飽肚 如果就啱時間過來一吃, 實在不錯
現在越來越多店鋪採用手機點餐模式, 這樣可以避免了落錯單的麻煩, 板長是其中一家, 今日嚟吃下午茶, 雖然下午茶選擇不多, 但價錢親民, 今日選擇的這個下午茶餐有三件壽司 3片刺身和一個冷烏冬, 烏冬內有溫泉蛋,蟹肉絲,青瓜絲, 伴著來吃味道不錯, 刺身有生蝦,油甘魚 ,三文魚 壽司分别是赤貝,北寄貝,魷魚刺身壽司也算是新鮮
如果就啱時間過來一吃, 實在不錯
2019-09-16
2019-07-20 394 瀏覽
鐘意食日本菜就一定離唔開一啲集團式既日本餐廳。而長板都係非常出名既一間。今次我同朋友就係lunch時間去 試試佢既lunch menu.今次點餐時發現佢既餐牌轉左 之前有一個同而個價錢一樣但已配烏冬既牛肉壽喜燒餐無左,得番而個 所以變得就無甘抵食啦。講講個壽司 以大集團日本餐廳嚟講 ,佢既造型真係相當不討好,好求其。而味道都不佳,飯一夾就散,入面料又小。不過塊魚生都新鮮。壽喜燒就不過不失,唔係太甜我都幾鐘意。我地叫左細份量,我覺得兩個人食都好夠,如果覺得唔夠係可以追加烏冬同白飯。最後個天婦羅真係好好味,熱辣辣好新鮮,即叫即炸,所以係最後先上。炸粉上得夠薄,好乾身。佢而個雜錦有蝦魚有菜。蝦同魚都好大條。我最鐘意反而係佢既莞茜天婦羅好味好特別!

三文魚壽司(3件)

牛肉壽喜燒(s)

天婦羅盛合

好味好特別!
天婦羅盛合
2019-07-03 305 瀏覽
每日lunch都好頭痛食咩好,諗住食日本嘢啦~本身係會員嘅我就入定個app揀嘢食la~見到呢個好吸引點知一上檯...仲以為佢俾錯我,因為有個櫻花丼都係咁上下然後我睇真d,個幾舊同甜蛋好似嘅海膽...真係無言😅只怪自己太天真撇除份量&賣相,食材係新鮮嘅,海膽都好creamy 鮮甜,比較厚身,似北海道海膽~三文魚籽都好新鮮,差唔多粒粒都漲卜卜嘅~其他角砌刺身有三文魚、章紅魚~其餘就係青瓜and甜蛋。$118加一,仲有碗蜆麵豉湯,係新鮮連殼嘅蜆~至於抵唔抵食呢...我就唔多夠飽喇😝本人胃部容量較大
海膽櫻花丼定食
$118加一,仲有碗蜆麵豉湯,係新鮮連殼嘅蜆~

至於抵唔抵食呢...我就唔多夠飽喇😝本人胃部容量較大
2019-07-03
午餐
2019-06-30 169 瀏覽
We were looking for a quick tea time place as my son needs to rush off within 30 mins. We ordered a Mini Beef Udon with California roll under the Tea set menu and find this set really value for money at HKD50The noodle and soup is nice. The beef however is a tad over cooked and a bit hard. 2 pcs of California roll - I am not sure if this is good or bad cause when I pick up the roll the rice coating just fell apart . I have not come across similar cases previously. Son ordered a Salmon Sashimi Ri
Mini  Udon  with  California  Roll

Salmon  Sashimi  Rice
Son ordered a Salmon Sashimi Rice - when I asked him about this, his reply was “OK lah. Just normal.”
For a quick tea meal, this is adequate for us.
Service is nothing to shout about - not rude but not too friendly either considering at that hour there’s only around 3-4 table being occupied.

2019-06-30
2019-03-27 338 瀏覽
同女朋友係旺角行街,突然心血來潮好想食壽司,但周圍既壽司店都排大隊,見黃埔近近地搭2個站地鐵就有間板長壽司就去碰碰運氣。基本上地鐵站B出轉入內街就會見到,位置好方便!好好彩不用排隊就入到去食,太耐無來唔知原來宜家可以手機點餐,但有點複雜唔太識用,要店員教我用先點到餐,連鎖店營商手法果然好有系統,但感覺就少了一點人情味。由於係旺角掃街都食到唔太餓,小小地淨係叫左幾款食。呢個鵝肝壽司不得了,好大舊鵝肝入口即溶,極力推介!!呢個三文魚三拼好似係做緊優惠推介,抵食!

呢個鵝肝壽司不得了,好大舊鵝肝入口即溶,極力推介!!

呢個三文魚三拼好似係做緊優惠推介,抵食!
2019-03-25