喺大陸飲過山寨版檸檬茶真係怕咗。見到太古美食廣場開咗林香檸,個名聽得多,間鋪都見得多,就係未飲過。今晚就試咗一杯。🍋招牌手打檸檬茶我要咗7分甜,少冰。檸檬汁、茶和冰的比例恰到好處,味道清香,一飲令人愛上。茶蓋下面鋪層牛油紙,冇咁易倒瀉,呢個位值得讚👍🏻!不過紙飲管就比較差,好容易變軟,最後就用唔到囉👎🏻!
喺大陸飲過山寨版檸檬茶真係怕咗。

🍋招牌手打檸檬茶
我要咗7分甜,少冰。
檸檬汁、茶和冰的比例恰到好處,味道清香,一飲令人愛上。
茶蓋下面鋪層牛油紙,冇咁易倒瀉,呢個位值得讚👍🏻!
不過紙飲管就比較差,好容易變軟,最後就用唔到囉👎🏻!
2024-09-10 75 瀏覽
近日見到手打檸檬茶店興起,知道太古城開咗間新店,諗住食飯順便試吓因為佢有幾種檸檬茶款式,當下詢問店員時,他們已經表現得極度不耐煩😒各種唔同嘅名字,原來係茶嘅濃度最後揀咗杯最普通嘅檸檬茶3分甜少冰價錢28我覺得唔算貴,試落味道極之普通,但係我飲咗兩下就已經冇晒🥲發現杯嘢其實得兩啖茶一大堆冰😵‍💫當下返去查詢店員少冰是否這樣的?他們回答我說公司少冰就這樣的😵‍💫睇嚟係我孤陋寡聞不過真係冇下次有圖有真相 真係寫住少冰的
最後揀咗杯最普通嘅檸檬茶3分甜少冰
有圖有真相 真係寫住少冰的
2024-08-15 130 瀏覽
今日外賣速遞咗兩杯渣男手打檸檬走冰嚟到一杯只有三分之二另一杯有椰果嘅多番少少但係都只有八成我走冰姐,唔係走晒啲茶吖嘛!另外有椰果嗰杯仲要俾細飲!真係勁嬲囉!!!!
今日外賣速遞咗兩杯渣男手打檸檬走冰
嚟到一杯只有三分之二
另一杯有椰果嘅多番少少但係都只有八成
我走冰姐,唔係走晒啲茶吖嘛!
另外有椰果嗰杯仲要俾細飲!
真係勁嬲囉!!!!

外賣送餐