2018-01-22
荃灣掃街第二站 – 龍津美食既即燒串燒🍢由於佢係店內燒,所以唔太起眼,燒食物既氣味又唔大,所以一直都以為佢只係食魚蛋燒賣但有次見到有Youtuber介紹,仲話好食,所以MARK低左要試一試其實Youtuber話呢度既雞皮唔錯架,但平時唔食雞皮既我,0興趣,結果點左($33三串)豬頸肉、火雞腎片、鮮蝦腐皮卷同($16一串)鹽燒牛舌,配麻辣燒呢度小食店真係好抵讚!!第一讚:串燒一D都唔小氣,每串都串到滿,而且唔係細細件,分量非常大方😍第二讚:個麻辣醬汁真係好惹味!! 少少少麻,好好好香既辣!! 辣度係岩岩好,辣得黎又香,唔係死辣,唔怕食到無味覺😋豬頸肉、火雞腎片、鮮蝦腐皮卷($33三串)沾左個麻辣醬汁,味道唔會衰得去邊~ 不過豬頸肉係偏淋非爽口既肉質,食落似腩肉質感;火雞腎片爽口;鮮蝦腐皮卷內有較多既甘筍,但蝦肉就唔太覺鹽燒牛舌($16一串)厚切牛舌一串有五件,燒得非常淋 一D都唔韌,口感有驚喜;配上少許孜然粉、辣粉同鹽調味,味道就無上面果款咁濃味,不過都可以一試個人覺得串燒食物一般,但個麻辣醬汁真係好好味,完全係加分位;所以下次會因醬汁而再次光顧
呢度小食店真係好抵讚!!
豬頸肉、火雞腎片、鮮蝦腐皮卷($33三串)
鹽燒牛舌($16一串)