2024-02-20 45 瀏覽
🌴椰子主題嘅甜品店,每日新鮮萃取椰子水,佢哋嘅甜品大部份都係用椰子殼整成UFO,好吸睛😍揀咗兩款UFO 造型嘅甜品,有香噴噴嘅榴槤味椰水凍,入面好足料,除咗面頭見到嘅榴槤溶同香甜芒果🥭內裏有咬落煙煙韌韌嘅小丸子🍡,仲可以落埋香甜椰乳落去食,口感好豐富呀😋另一款UFO造型係新出嘅椰皇燉蛋白,蛋白好嫩好滑好好味,加埋芒果肉好香甜🥰椰子凍都揀咗兩隻味試吓🤤椰子凍好香滑而且唔會過甜,搭配芒果同柚子肉好清甜,而牛仔很芒就有牛油果🥑乳酪同芒果搭配,入口有牛油果粒粒,酸酸甜甜美味可口🥥🥥🥥🥥🥥🥥🛸嗅嗅UFO $68🛸芒芒椰皇燉蛋白 $68🥭楊枝甘露椰子凍 $52🥑牛仔很芒椰子凍 $59

揀咗兩款UFO 造型嘅甜品

椰子凍都揀咗兩隻味試吓🤤

乳酪同芒果搭配,入口有牛油果粒粒,酸酸甜甜美味可口

🥥🥥🥥🥥🥥🥥
🛸嗅嗅UFO $68
🛸芒芒椰皇燉蛋白 $68
🥭楊枝甘露椰子凍 $52
🥑牛仔很芒椰子凍 $59
2024-02-20 31 瀏覽
近期知道將軍澳寶琳站開了豬一間主打椰子做主題的甜品飲品店「椰子星球」,身為椰子控的你真係唔可以錯過!首先他們選擇都不少:椰子奶凍系列、椰子糖水系列、生打椰子系列等等…奶蓋榴槤麻糬椰子奶入口先係鹹鹹地嘅奶蓋,入面仲有椰絲碎,緊接住係濃濃榴槤香,仲食到榴槤肉,加埋彈牙珍珠同椰子清香,味道層次豐富。D24榴槤椰子凍榴槤蓉有成3分1咁多,超足料!D24榴槤蓉綿柔甘香,榴槤香氣喺口中瀰漫,同時亦滲出椰子清香,過癮。榴槤UFO 榴槤蓉同芒果肉份量超多,小丸子口感煙煙韌韌,椰水凍有陣陣椰香,味道清新清甜。

奶蓋榴槤麻糬椰子奶

D24榴槤椰子凍

榴槤UFO

2024-02-14 44 瀏覽
新都城開咗間主打椰子🥥嘅甜品店,每次經過都好多人呀😍同屋企人喺隔離飲完茶,見到咁吸引都忍唔住要買返幾個返屋企食😋ღ芒芒椰皇燉蛋白 $58用咗原個椰皇殼 整成UFO造型,好趣致🛸 面頭放滿香甜芒果🥭肉粒,蛋白食落好滑好嫩🤤ღ504 榴蓮UFO $68Wow 🤩 榴蓮控一定唔好錯過,呢款都係UFO🛸造型,除咗面頭放滿香濃嘅榴蓮溶,入面原來仲有勁多配料,有滑溜椰水凍、香甜芒果粒粒同煙韌小丸子,仲有枝椰乳可以倒落去食,食落更加清香ღ606 榴蓮椰子凍 $68呢個又係榴蓮呀😍😍好濃郁椰子凍嫩滑彈牙,再加埋烤椰子脆片,味道更清甜可口

ღ芒芒椰皇燉蛋白 $58

ღ504 榴蓮UFO $68

ღ606 榴蓮椰子凍 $68
呢個又係榴蓮呀😍😍好濃郁
椰子凍嫩滑彈牙,再加埋烤椰子脆片,味道更清甜可口

外賣自取
呢間新開嘅甜品店以椰子為主題,椰子水每日新鮮萃取天然無添加甜品以椰子奶凍同椰水凍為主,配搭唔同生果同配料飲品就有椰子水、椰奶、奶蓋同咖啡系列,選擇非常多✨楊枝金露椰子凍椰子凍用玻璃樽裝住方便外賣拎返屋企食芒果層佔三分一夠晒足料椰子奶凍滑溜味道清甜椰香十足✨榴蓮UFO椰皇UFO係打卡之選!表面鋪滿芒果同D24榴蓮非常吸引原個椰皇入面裝住椰水凍同小丸子,椰水凍食落微甜口感清新加埋椰奶就更加濃椰子味✨奶蓋芋圓椰子水平時最鍾意飲奶蓋飲品,呢度嘅奶蓋加咗椰絲好特別一杯有齊椰肉、椰奶凍同芋圓,口感豐富三色小芋圓食落夠煙韌
呢間新開嘅甜品店以椰子為主題,椰子水每日新鮮萃取天然無添加
甜品以椰子奶凍同椰水凍為主,配搭唔同生果同配料
飲品就有椰子水、椰奶、奶蓋同咖啡系列,選擇非常多

✨楊枝金露椰子凍
椰子凍用玻璃樽裝住方便外賣拎返屋企食
芒果層佔三分一夠晒足料
椰子奶凍滑溜味道清甜椰香十足

✨榴蓮UFO
椰皇UFO係打卡之選!
表面鋪滿芒果同D24榴蓮非常吸引
原個椰皇入面裝住椰水凍同小丸子,椰水凍食落微甜口感清新

加埋椰奶就更加濃椰子味

奶蓋芋圓椰子水
✨奶蓋芋圓椰子水
平時最鍾意飲奶蓋飲品,呢度嘅奶蓋加咗椰絲好特別
一杯有齊椰肉、椰奶凍同芋圓,口感豐富
三色小芋圓食落夠煙韌
奶蓋芋圓椰子水
2024-02-12 38 瀏覽
行完山想食下甜品,見到呢間椰子做主題既甜品店,個佈置都幾靚,唯座位不多。飲品種類選擇多,甜咸都有,又有玉子燒。叫左個芋圓椰凍椰子奶 $38 同椒鹽玉子燒 $25,椰子奶好香,芋圓就太淋,下次可以試埋其他口味。

飲品種類選擇多,甜咸都有,又有玉子燒。

2024-02-10 35 瀏覽
去開寶琳竟然見到有一間專賣椰子食物既小店,食物由小食、甜品、湯品、飲品都有齊,仲要大部份都真係用椰子🥥製造!所以今次👧🏻就買咗幾款返屋企同屋企人試下!🌟牛仔很芒椰子凍椰子凍有好多款口味,除咗有👧🏻叫咗既牛油果芒果🥑🥭味,仲有椰枝甘露🥭,龍眼桂花,D24榴連等口味,睇落款款都咁吸引🤩!牛油果醬係溝咗乳酪,食落有粒粒牛油果醉,又充滿乳酪既酸甜同輕柔;芒果粒夠甜美。椰子凍富有椰奶香,口感順滑,同牛油果乳酪十分匹配。🌟花膠蟲草燉椰子鳥雞湯湯品就有兩款,非常足料!有齊花膠、蟲草花、椰子肉、鳥雞、瘦肉、蓮子、龍眼肉等不同材料。湯底相信落咗唔少椰子水,味道相當清甜,配埋其他材料,夠曬滋補!🌟椰子拿鐵 (熱)冬天有唔少熱飲選擇,估唔到呢杯Latte幾有驚喜,咖啡☕️味超級濃郁,椰香味芳香撲鼻,可能加咗少少鹽嚟調味,令椰子味發揮得更極致更鮮甜。

🌟牛仔很芒椰子凍

🌟花膠蟲草燉椰子鳥雞湯

🌟椰子拿鐵 (熱)
2024-02-09 47 瀏覽
由細到大都好鍾意食甜品最近搵到呢間以椰子作主題嘅甜品店店舖裝潢好有特式,似踏入太空船一樣✨榴槤UFO用椰皇製成 UFO造型好別緻添加滿滿嘅榴槤同芒果肉味道又香又濃✨牛仔很芒椰子凍隔著玻璃瓶見到每層唔同啲食材層次分明.比例控制得恰好幼滑嘅椰子凍加上牛油果乳酪 同 芒果粒香甜美味✨楊枝甘露椰子凍底層係香滑嘅椰子凍充滿濃郁嘅椰香味再添上滿滿嘅芒果同金柚兩者味道好夾.唔會搶走椰子嘅味道以後下午茶 / 飯後甜品 又多個選擇喇
由細到大都好鍾意食甜品
最近搵到呢間
以椰子作主題嘅甜品

店舖裝潢好有特式,似踏入太空船一樣

✨榴槤UFO

2024-02-09
  • 椰枝甘露椰子凍
  • 榴槤UFO
  • 牛仔很芒椰子凍
位於將軍澳寶琳的椰子飲品甜品店店,全部都是與由椰子製作出來的食品,包括椰子水、椰子奶凍、椰子奶、椰子咖啡、椰子奶蓋、椰子糖水,還有些燉湯及冬日熱食限定等等,選擇多元化。小店裝潢就像太空基地般,放了多個椰子殼,到處都是拍照位置,而外賣包裝也相當別出心裁。椰子奶凍系列:榴槤椰子榴槤味濃郁,上面有一層厚厚的榴槤肉泥,另外可以灑上榴槤凍乾,底層是椰子凍,味道及食材都是真材實料。椰子凍清甜,椰子香味突出。主打椰子奶系列:羽衣牛油果椰子奶椰子奶、羽衣甘藍、牛油果混合而成的營養奶昔飲品,牛油果加添濃稠,味道清新、健康,口感蠻順滑,且沒有顆粒感。椰皇燉蛋白:丸丸椰皇燉蛋白星球椰子造型,一整個椰皇殼的份量,上面蓋上了小丸子及芋圓,口感煙韌。底層是熱的燉蛋白,散發出蛋香及淡淡椰香,蛋白嫩滑,甜度恰好。而椰子殼裡面的椰肉也可以一併食用,很飽肚。
椰子奶凍系列:榴槤椰子

底層是椰子凍,味道及食材都是真材實料。
椰子凍清甜,椰子香味突出。
主打椰子奶系列:羽衣牛油果椰子奶

椰子奶、羽衣甘藍、牛油果混合而成的營養奶昔飲品,
牛油果加添濃稠,味道清新、健康,口感蠻順滑,且沒有顆粒感。
椰皇燉蛋白:丸丸椰皇燉蛋白

而椰子殼裡面的椰肉也可以一併食用,很飽肚。
2024-02-04 100 瀏覽
✨寶琳站新都城1期甜品店叫COCO HUNT開咗幾個月,門口裝修似椰子🥥工場,亦有UFO作主題,產品好多有椰子水、椰子奶蓋、椰子糖水、椰皇蛋白,全部都想試吓,最後揀咗三樣外賣。***** **** ***** **** ***** ****🥭🥥芒芒UFO $56有椰子凍、椰奶、小丸子、芒果椰子凍即係類似愛玉,不過椰子汁製成,非常健康又香椰子味。🥥榴槤UFO $68有椰子凍、椰奶、小丸子、芒果、榴槤榴槤同食雪糕一樣咁軟滑。「UFO系列」附有1支椰奶,按個人喜好控制份量,另外完成甜品部分,椰青可以刮刮椰子肉食,大滿足😌🥭楊枝甘露椰子動$52 有椰子凍、芒果、金柚楊枝甘露嘅部份好爽甜,下面是椰子果凍,撈勻一齊食味道好爽😄整體來說,想食甜品又要健康,呢度可以俾到你,又好味又健康,好幸福的感覺,好值得專程搭車嚟食。

🥭🥥芒芒UFO $56
有椰子凍、椰奶、小丸子、芒果
椰子凍即係類似愛玉,不過椰子汁製成,非常健康又香椰子味。

🥥榴槤UFO $68
有椰子凍、椰奶、小丸子、芒果、榴槤
榴槤同食雪糕一樣咁軟滑。

🥭楊枝甘露椰子動$52
有椰子凍、芒果、金柚

楊枝甘露嘅部份好爽甜,下面是椰子果凍,撈勻一齊食味道好爽😄

見好多人話椰子迷必試呢間甜品但史努比就覺得 榴槤控更加系不容錯過!!😂今次嗌咗兩份有榴槤嘅椰子甜品仲嗌咗佢新出嘅玉子燒系列😍甜品店整埋玉子燒到底好冇食?試下咪知囉😎👍🏿榴槤椰子凍 $68話晒人哋叫做椰子星球 當然要講咗佢哋嘅signature棷子凍先🤣佢哋prep緊嘅時候已經聞到榴槤𠹵香味🥰打開個蓋真系有啲嚇一嚇大癲 超厚一層嘅榴槤蓉😳味道超濃郁 食落香甜幼滑❤️底下嘅椰子凍亦系非常之滑溜布甸咁嘅質感🤣椰子味好濃稠 甜中帶啲椰青水嘅清新配搭榴槤蓉出奇地match🫣兩者唔會搶咗對方嘅味道 反而恰到好處另外仲有粒粒榴槤乾 幾appreciate佢分開裝咁樣食嘅時候榴槤乾依然香脆😆雖然protagonist系椰子 但史努比更加推薦各位榴槤控去試🤪味道: 8.5/10性價比: 8/10👍🏿明太子玉子燒 $46一間甜品店竟然出玉子燒🤣本身史努比對佢都冇乜expectation架啦點知又唔差喎😂玉子燒即叫即整 熱熱辣架🥰上面佈滿明太子同mayonnaise明太子脆卜卜嘅口感 帶出應有嘅鹹香而又唔會太鹹👍🏿史努比覺得玉子稍為偏甜咗啲啲但配上明太子同埋mayonnaise嘅酸酸甜甜就啱啱好啦😎要挑剔嘅系
見好多人話椰子迷必試呢間甜品

衛生: 7/10
抵食: 7.5/10
回頭率: 6.5/10
2024-01-31 49 瀏覽
第一次在椰子做主題的甜品店食甜品和飲椰子湯。這檔是由一位非常年輕老闆開的,非常有心。我正在堂食,他會刻意出來問我意見。我今次食芒果榴槤ufo,賣相和味道好夾,好好味。下次再去試其他食物
2024-01-31
  • 芒芒UFO
2024-01-29 68 瀏覽
經過新都城1期見佢俾咁多圍住,我又去八下先😅原本新開左間椰子食品專門店,全部都用椰子製造的❤️有椰子燉湯系列、冬日熱食限定、椰子糖水系列、椰子咖啡系列、椰子桃膠系列和巨玉燒等等,椰子迷必食👍椰枝甘露椰子凍面層鋪滿香甜的芒果肉和柚子肉,下層就係啖啖椰香嘅椰子凍,超級滑😋芒芒丸丸椰子奶軟綿的小丸子配爽口的椰肉,口感豐富,飲落淡淡椰子奶香👍花膠蟲草燉椰子烏雞湯每日新鮮製作,非常足料的靚湯,有大片花膠烏雞和厚厚嘅椰子肉,勁滋潤😍
經過新都城1期見佢俾咁多圍住,我又去八下先😅
原本新開左間椰子食品專門店,全部都用椰子製造的❤️

椰枝甘露椰子凍

芒芒丸丸椰子奶
軟綿的小丸子配爽口的椰肉,口感豐富,飲落淡淡椰子奶香👍

花膠蟲草燉椰子烏雞湯
2024-01-27
下午茶
前排去將軍澳新都城行街,見到有間椰子主題嘅甜品鋪,上網睇都好多人推介,食完晚飯仲未飽,就去食飯後甜品;鋪頭有提供埋枱俾客人企喺到即場食,佢地嘅外賣包裝都好有心思。🥥牛仔很芒椰子凍呢個椰子凍嘅配料好豐富,第一層係芒果粒,中間個層係牛油果乳酪,最底個層係椰子凍;芒果好新鮮,牛油果味乳酪好開胃,加上清甜滑嫩嘅椰子凍,雖然三樣野嘅味道係咁唔同,但都互相配合到,估唔到咁夾!🥥 桃膠椰皇燉蛋白(熱)平時出街食椰皇燉蛋白嘅份量都係好少,但佢呢間嘅份量好多,多到一個人食都未必食得曬;因為係用原個椰皇清燉,所以蛋白充滿椰香味。蛋白燉到超滑,桃膠都好爽滑,食蛋白個陣仲可以食埋清甜嘅椰子肉。🥥嗅嗅UFO鐘意榴槤、椰子同芒果嘅朋友一定要試下呢個甜品,入面嘅配料好豐富,有芒果粒、小丸子、榴槤同椰子水凍,一個甜品可以食哂三款水果,真係好滿足!鐘意食甜啲嘅可以倒埋椰奶一齊食。

🥥牛仔很芒椰子凍

🥥 桃膠椰皇燉蛋白(熱)

🥥嗅嗅UFO

今日去新都城做完Facial後,見到新開的飲品店及糖水店。一於買回家中與家人一起品嚐。以星球作為主題非常吸引。椰子產品更用上星球作為擺盤,勁吸引。餐牌的選擇都頗多。這一個餐牌是新春的價格。最近天氣非常寒冷,當然要食返啲滋補食物。原來這一間是將軍澳新開的椰子餐店最後我叫了以下食品1.楊枝甘露椰子凍( $52)底層是椰子凍。面層是滿滿的楊枝甘露,芒果新鮮,椰子凍香濃。2.丸丸椰皇燉蛋白( $56 )非常濃郁的燉蛋白,燉蛋白非常滑,濃郁,暖笠笠。面上鋪滿滿滿的丸子,3 色芋圓。都非常煙煙韌韌。椰子殼內還有椰子肉可以最後食。非常滿足的一個椰子產品3.燒仙草椰子奶($34)這一個燒仙草椰子奶比想像中更好飲。原來椰奶內有滿滿的椰子肉粒,和滑捋捋的燒仙草,非常新津解渴,不會太甜。
今日去新都城做完Facial後,見到新開的飲品店及糖水店。
一於買回家中與家人一起品嚐。
以星球作為主題非常吸引。
椰子產品更用上星球作為擺盤,勁吸引。
餐牌的選擇都頗多。

這一個餐牌是新春的價格。
最近天氣非常寒冷,當然要食返啲滋補食物。
原來這一間是將軍澳新開的椰子餐店
最後我叫了以下食品
1.楊枝甘露椰子凍( $52)
底層是椰子凍。
面層是滿滿的楊枝甘露,

芒果新鮮,椰子凍香濃。
2.丸丸椰皇燉蛋白( $56 )
非常濃郁的燉蛋白,燉蛋白非常滑,濃郁,暖笠笠。

面上鋪滿滿滿的丸子,3 色芋圓。都非常煙煙韌韌。
椰子殼內還有椰子肉可以最後食。
非常滿足的一個椰子產品
3.燒仙草椰子奶($34)
這一個燒仙草椰子奶比想像中更好飲。

2024-01-28
$40 (其他)
2024-01-25 62 瀏覽
有間好得意嘅打卡飲品店😁入面用星球做主題,有好多打卡位隨便都可以影到靚相,下午時間都有少少人流排隊!嗅嗅椰皇燉蛋白呢個超級人真係有成個椰子,入面有燉蛋白,非常之有蛋香,但係唔會過甜!但最出色都係佢上面嗰啲榴槤蓉🥰份量勁多勁香性價比高!嗅嗅椰子涷由於我朋友都好鍾意食榴槤,佢都唔執輸食榴槤甜品,下面嘅奶凍好香,但重點又係佢嘅榴槤肉😌好香好甜,呢個甜品係用玻璃兜裝,洗乾淨仲可以重用!椰雲latte飲落去勁香椰子味,底部嘅椰奶非常幼滑,上面仲有啲奶蓋,所以非常之濃郁。同咖啡配搭比例完美真係好正,凍冰冰又有椰子香。

嗅嗅椰子涷

椰雲latte