好食到亞椰都唔認得!冇味精!夠晒濃!雞有肉!椰夠香!平靚正!太好味道!椰!~~~~服務員態度好又冇服務費!又有discount!空間比太子店大!但成日滴冷氣機水
好食到亞椰都唔認得!
冇味精!
夠晒濃!
雞有肉!
椰夠香!
平靚正!
太好味道!
椰!~~~~
服務員態度好又冇服務費!
又有discount!
空間比太子店大!
但成日滴冷氣機水
2020-07-09
  • 蟲草花鮮鮑魚燉土雞
2020-07-08 54 瀏覽
在這附近返工,最近長期OT, 身心俱疲,想飲下湯幫補下日漸虛弱的身子。朋友推介了這家燉湯專門店,今日特地來試一下。一看餐當,養顏美容,安志定神,平肝固腎,調理腸胃,更種功用的湯品應有盡有。這次選了平常最喜歡的冬蔭功,覺得還蠻清甜的,裡面的海鮮也很豐富,有蝦,烏賊,青口,還有類似關東煮的食材。這次的紫薯飯也很健康,配上雞翅和菜圃,很是開胃。不過吃完覺得份量略少。下次應該會試一下不同的雞湯湯品,特別是蟲草花系列的,同行的同事覺得不錯。
2020-07-07 46 瀏覽
太古城誠品入面真係好多野食,上次朋友黎搵我就食左Sensory Zero,都唔錯,今次朋友又黎搵我食飯,一於試下呢間椰小盅,講左咁耐終於試到🥰織金竹笙烏雞湯 淨湯只係$65,今次我見夜晚有套餐優惠,就叫左個C餐雞腿配紫薯飯($58),配埋織金竹笙烏雞湯只係需要加$45,見優惠左就試下。個燉湯好足料,湯底濃郁,而且好多件雞肉,竹笙又爽口,用成個椰子黎放湯賣相很好👍,色香味俱全。至於紫薯飯黎講,飯入面有啲細細嘅紫薯粒,真材實料,不過好在紫薯味都唔會太重(啱晒我呢啲唔食蕃薯嘅人),健康又好食🍠雖然買野食嘅時候有啲小插曲(本身個餐$103,但碌卡碌左我$6103,最後好彩取消到交易無事),不過整體野食係好食嘅,下次會再光顧。👍
織金竹笙烏雞湯

2020-07-06
織金竹笙烏雞湯
2020-07-05 43 瀏覽
周日去人不多,很快就有位,環境舒服,地方整潔,點了兩個燉湯「織金竹笙烏雞」「花生大棗鮮蹄」湯夠熱,料滿足,小食「椰香燒賣」夠彈牙,「月牙煎餃」肉鮮多汁,「鮮奶燉蛋白」甜度適中。配埋誠品氣氛,的確係不錯選擇,至少沒有限時享用,大滿足!
2020-07-04 26 瀏覽
We have come to this soup place thousands of times...very delicious soup and healthy ingredients... Ordered bamboo fungus and pork rib soup and Angelica Pigeon soup this time... Perfect choice for the late dinner or if you're on diet... Strongly recommended!!!
2020-07-04 40 瀏覽
普遍香港人一到飯點,總會眉頭深鎖,午餐食邊間餐廳呢?下午茶叫咩食好?晚飯又食咩菜式呢?民以食為天,正常既正常既~當然我都唔例外啦~比起連鎖餐廳,特色店鋪,特別菜式,對我更有吸引力😆 反正系太古城食餐飯沒有最貴,只有更貴。呢間健康得來,價錢可接受,椰皇燉湯,紫米飯,my favourite牛𦟌,仲唔系你!!!織金竹笙烏雞椰小盅$65,一揭開個椰蓋,材料爆滿,基乎三分二系雞肉,但對於唔食湯渣既我嚟講,蝕左啦,還翻三分二既湯俾我😭😭😭初頭以為會慳成本湯底用清水+烏雞+竹笙+杞子+紅棗煲既,但入口便知真與假,原來系用左椰子水代替清水,nice ~😋湯連飯餸套餐另加$38: 小碗紫米飯+ 牛𦟌 ,飯餸餐冇湯原價$58,太貴啦,份量又少,唔抵。 湯連飯餸餐做緊折扣,就抵食啦,我呢set埋單系$93。雞串同黑椒地道烤腸 ,價錢另計,雞串應該提早燒定用錫紙包住待售,焗到雞肉都幾淋。但烤腸有驚喜,重黑椒味,I like it ~ 😌Btw 食環境既朋友仔,呢間唔啱你,佢系太古城中心誠品既邊角位,全店大概廿張枱,lunch 時間,人來人往,路過此鋪,有啲嘈雜。

2020-07-03
5 分鐘 (堂食)
  • 織金竹笙烏雞椰小盅
2020-07-03 22 瀏覽
平平哋就一個燉湯同埋飯 個味道重要幾好喎又有錯又有肉仲有蕃薯營養均衡非常之唔錯。 新鮮燉湯出嚟熱辣辣仲出緊煙 個感覺非常之好 而且個湯冇加味精 仲有創椰汁味 本人嚟講十分之推介
  • 長白山人蔘燉烏雞
2020-07-02 20 瀏覽
店舖標榜唔落鹽唔落糖同埋唔落味精好似好健康咁依家仲有優惠活動滿$129即減$10滿$199即減$20滿$299即減$30今次叫咗個竹笙子排湯加$9就有紫薯飯、一隻雞翼同埋菜脯都幾抵
店舖標榜唔落鹽唔落糖同埋唔落味精
好似好健康咁
依家仲有優惠活動滿$129即減$10
滿$199即減$20滿$299即減$30
今次叫咗個竹笙子排湯
加$9就有紫薯飯、一隻雞翼同埋菜脯
都幾抵

2020-07-01 25 瀏覽
足料海鮮湯,材料新鮮,有青口,扇貝,八爪魚,蛤蜊,魚豆腐等等!湯也非常鮮甜美味,有濃濃的椰香味!是食物本身的味道,不添加味精,值得嘗試👍紫薯飯也很特別,推薦!!!
2020-07-01
2 分鐘 (堂食)
2020-06-30 41 瀏覽
今晚與朋友血拼後,在太古城內剛好經過見到有燉湯飲~即刻就order了2個燉湯套餐,燉湯好足料呢~有鮑魚,蟲草花,土雞,竹苼,排骨等不同材料~標榜湯不加味精,飲過後湯味鮮甜~
2020-06-30
2020-06-29 43 瀏覽
在誠品逛街,偶爾見到有燉湯便試一試,味道不錯,十分足料,有一片花膠、排骨、雞肉和大量材料 跟餐加$9有紫米飯和配菜,紫米飯帶有紫薯粒好味 員工亦十分好禮貌,經過可以一試!
跟餐加$9有紫米飯和配菜,紫米飯帶有紫薯粒好味
員工亦十分好禮貌,經過可以一試!
花膠土雞椰小盅
花膠土雞椰小盅
2020-06-29 34 瀏覽
都市人咁懶自己真係好少煲湯,特意黎試下燉湯,湯加9蚊就中有飯同雞翼。飯可以揀白米或紅米,我就㨂左白米🤣🤣🤣🤣我叫左蟲草花鮑魚燉湯,好足料,成隻鮑魚係入面🤪🤪🤪🤪🤪

我叫左蟲草花鮑魚燉湯,好足料,成隻鮑魚係入面🤪🤪🤪🤪🤪

2020-06-29 35 瀏覽
office搬左去太古城 即刻搵新野食佢係誠品入面,一入門口就見到!😍😍1 set geh! 湯加9蚊送埋假同雞翼!抵呀!真係見到包魚架😍😍😍😍好滿足呀!!!
office搬左去太古城 即刻搵新野食

佢係誠品入面,一入門口就見到!😍😍

1 set geh! 湯加9蚊送埋假同雞翼!抵呀!

真係見到包魚架😍😍😍😍
好滿足呀!!!
2020-06-28 26 瀏覽
周末跟朋友来太古的这家椰小盅来吃饭 本来是冲着手工芋圆来的 但是可能来的太迟 已经卖光了 说明味道应该不错 那我们就下次再来吃啦!点完了单后上菜速度很快,我们点了花胶土鸡椰小盅,和一份大份的月牙煎饺,再加了一份金脆鲜奶椰小冻,味道很不错,分量也足 够两个女生吃了。推荐花胶土鸡椰小盅,很浓的椰子味和鸡汤味,而且花胶和土鸡都是很补的东西,女生多吃这一类对身体是很好的,这家人气也蛮足的,大部分都是女生来吃,我们还会为了手工芋圆再来一次的。
花胶土鸡椰小盅
花胶土鸡椰小盅
2020-06-27 40 瀏覽
$39椰汁芋丸不是椰盅上 太甜 水多丸少$76 椰盅花生大棗豬蹄燉湯加飯 椰肉已變茶色 感覺是不新鮮 因為在太子店吃是絕對沒有此情况 飯也不新鮮 不熱 份量比太子店小 雞翼熟但有血 蘿蔔咸到苦
$39椰汁芋丸不是椰盅上 太甜 水多丸少
花生大棗豬蹄燉湯加飯
椰汁芋丸
2020-06-27
2 分鐘 (堂食)
午餐