2017-01-09
星期日返教會,兩口子拍拍拖去左土瓜灣買餸,買完餸開始見餓,原來差不多兩點(其實我們成日去土瓜灣買餸後搵野食),行左幾間都係茶餐廳,有人又話病唔食得日本野,兩丁友飲茶又食唔野,行行下有人要想食粉麵,由街尾行到差不多街頭都唔見麵鋪,正想放棄去食茶餐廳之際,見到這間貌似茶餐廳既車仔麵店見到個餐牌,$34有買餸重凍熱飲,有幾抵食喎兩個人食,叫兩個4餸,大家share 餸都有八個餸老婆大人的豬腸+牛根腩+腐皮蝦+豬扒米粉我的炸魚餅+獅子狗卷+雞扒+生菜油麵個油麵唔算油,都ok牛根腩都燜得幾入味又幾林,雞扒:有黑椒醃過,都入左味,可惜俾d湯浸淋左,有點粉。炸豬扒:都幾鬆軟炸魚餅:可能剛剛炸好,ok脆獅子狗卷:又被湯淋左,但都有點彈牙果豬腸超入味,又夠肥,又無異味,超正通常車仔麵檔d檸茶都麻麻地,這間都算唔錯,d檸檬夠新鮮,甜味又剛剛好總結一句,這間車仔麵真的好抵食,三十幾蚊大大碗重包野飲,味道又唔錯,真的算平靚正!
見到個餐牌,$34有買餸重凍熱飲,有幾抵食喎
兩個人食,叫兩個4餸,大家share 餸都有八個餸 老婆大人的豬腸+牛根腩+腐皮蝦+豬扒米粉 我的炸魚餅+獅子狗卷+雞扒+生菜油麵 個油麵唔算油,都ok 牛根腩都燜得幾入味又幾林, 雞扒:有黑椒醃過,都入左味,可惜俾d湯浸淋左,有點粉。 炸豬扒:都幾鬆軟 炸魚餅:可能剛剛炸好,ok脆 獅子狗卷:又被湯淋左,但都有點彈牙 果豬腸超入味,又夠肥,又無異味,超正 通常車仔麵檔d檸茶都麻麻地,這間都算唔錯,d檸檬夠新鮮,甜味又剛剛好 總結一句,這間車仔麵真的好抵食,三十幾蚊大大碗重包野飲,味道又唔錯,真的算平靚正!